מה בין אהבה למניפולציה

orli997

New member
מה בין אהבה למניפולציה

מזמינה אתכן לדיון בנושא בקומונה שלי קישור בחתימה תודה אור-לי

Jen74

New member
בלי להיכנס לדיון המקורי - דעתי בעניין...

אהבה מגיעה מהמקום הכי טהור. מעשים שאנחנו עושים ודברים שאומרים בשם האהבה הם מתוך מניעים טהורים לחלוטין. לא מצפים בכלל לתודה ו/או לתמורה. מניפולציה מגיעה מהמקום הכי אגואיסטי שיכול להיות. להחמיא, להתחנף, לתת מתנות, לסייע והכל אך ורק על מנת לקבל משהו בתמורה. אצל ילדים יש המון מניפולציות ולא כי הם רעים, חלילה אלא כי הם בשלב שהם עדיין לא מפנימים את העניין שיש מלבדם בעולם עוד מיליוני אנשים שגם להם רצונות והם עדיין לא מבינים שאי אפשר לרצות את כולם כל הזמן. אני יכולה להגיד בלי להניד עפעף שאחת הבנות שלי היא מניפולטיבית כבר מגיל קטן והיום בגיל 11 היא עושה זאת במודע על מנת להשיג יותר תשומת לב ויותר דברים מבחינה חומרית על פני האחיות שלה. אצלה, אני מניחה, זה קיים מאחר והיא אחות אחת מארבע בבית ויש גם אחות חמישית, אמנם גדולה ולא מתגוררת באותו בית, אבל היא "מתחרה" גם איתה על "מקום" ותשומת לב אצל אבא שלה. היא בוחרת במניפולטיביות כדי להשיג את מה שהיא רוצה. לעומתה, אני רואה את הקטנה שהיא כולה אהבה ושמחה, שכל מה שהיא עושה בא ממש מהלב. מהיותה ילדה, היא מחבקת ומצפה לקבל חיבוק בחזרה אבל אם היא לא תקבל אותו, היא לא תשחרר את החיבוק שלה, כי היא נותנת חיבוק על מנת לתת אותו ולא על מנת לקבל בחזרה. כך גם מבחינה חומרית, כשהיא נותנת מתנה כלשהי, למשל אחד מהצעצועים שלה למישהו/י, היא לא מצפה לקבל תמורה. היא פשוט רוצה לתת מתנה. ההבדל הוא עצום ואני רואה את זה. ניסיתי ואני עדיין מנסה להבהיר לאמצעית שהדרך שלה היא לא נכונה ואולי עכשיו היא משיגה דברים ואולי גם בעתיד תשיג דברים עם המניפולציות שלה, אבל בסופו של יום היא תישאר לבד עם הדברים שלה ובלי חברים.

orli997

New member
היי בוקר טוב

אז את אומרת שאדם מניפולטיבי זה באופי בעצם בלי קשר לחינוך שלנו, אני מאוד מסכימה איתך, אלה מה אני חושבת שלנסות לשנות דפוס התנהגות כזה מצריך הרבה מעבר להבהרה כי זה לא טוב, אני חושבת שילד או כל אדם גם מבוגר מניפולטיבי רצוי שיענה על כמה שאלות לפני שהוא מקבל או לא את מה שרצה דרך מניפולציה, למשל, למה את רוצה כך? למה את חושבת שמגיע לך, ותמיד לברר מה הרצון האמיתי מתחת למניפולציה, ברגע שאדם מתחיל לזהות אצל עצמו מה הרצון האמיתי וממה הוא נובע המניפולציה תהיה בעיתית לו עצמו, לותר על מניפולציה זה דבר מפחיד ומתסכל ביותר כי מאחוריה יכול להיסתתר פחד או קושי להתמודד עם סרוב ועלול להצביע על חוסר אמון באהבה , או בלגיטימציה שלי לקבל את רצוני, ומזל טוב על העבודה החדשה, מקוה שיסתדר לך

Jen74

New member
יש גם סוגים שונים של מניפולציות

אני חושבת שזה גם אחרת אצל מבוגרים וילדים. לדעתי ילד מפעיל מניפולציות של רגש - בעיקר רגשי אשם להורה. אצל המבוגר, זה תלוי אם זה כלפי המשפחה או עובדים/מעסיקים בעבודה. אני אפתח את זה יותר מאוחר, כי צריכה כרגע לסיים, אבל יש לי מה לכתוב בנושא.

orli997

New member
../images/Emo140.gif

כנסי אחר כך גם אלינו ווקשעעעעעעע ענין המניפולציות מאוד דומיננטי בתחום הרוחני ולא ניתן לו מישקל מספיק לדעתי, יום טוב באהבה אור-לי

פלגיה

New member
חולקת עליך

אצל ילדים אין הרבה מניפולציות. הם לא מספיק מתוחכמים בשביל זה. הם מנסים (בערך מגיל 5) אבל לוקח המון זמן ללמוד איך להפעיל מניפולציה מוצלחת. לעומת זאת מבוגרים ובעיקר הורים מפעילים מניפולציות על הילדים כל הזמן, כדי לגרום להם לעשות כרצונם. חלק נובע מאהבה, בוודאות, אבל לא הכל.

למעלה