מה בין אופי לחינוך?

מה בין אופי לחינוך?

הייתי רוצה לשמוע את דעתך בנושא זה. האם כשאני אומרת שהילד שלי הוא "ילד טוב" זה בעצם אומר שהוא עם אופי טוב ז"א שזה "בזכותו"? או שהוא מחונך וזה כביכול "בזכותי"? אני מניחה שזה מעורב... אך אם נניח את צריכה לחלק באחוזים מה יותר משמעותי איך היית מחלקת הזה? דילמה שעלתה ביני לבין בעלי בעקבות מחמאה שקיבלנו על החינוך לילדנו. אשמח אם תעשירי אותנו ותתני חומר למחשבה + את דעתך

האדם הוא סך כל בחירותיו

שלום רב, ויניקוט לימד אותנו שאין תינוק. יש תינוק ואימא. ילדים גדלים צומחים ומתפתחים בזכות ההד אותו הם מקבלים. ההורים הם המראה של הילד. בשלבי ההתפתחות הראשונים הילד לא יודע מי הוא? ההורים מספרים לו. איך? בהתייחסותם. אחת הדרכים היא לעודד אותו. להכיר ולהעריך את כוחותיו ויכולותיו. להעביר לו את המסר :"אתה חשוב, אתה רצוי, אתה נחוץ" ילד שקולט מסרים כאלה יהיה ילד עם "אופי טוב" כלומר הוא יחווה את עצמו כאדם שווה, בעל ערך ומשמעותי. תחושות אלה יניבו "ילד טוב" כלומר ילד משתלב, מקבל את המציאות ומשתף פעולה. מקרה אחר הוא ילד שהוריו נוטים לבקר אותו. הכוונות שלהם טובות. הם רוצים לעזור לו להתפתח ומראים לו את חולשותיו ושגיאותיו על מנת שישפר דרכיו. ילד כזה בדרך כלל מרגיש מאכזב . הוא מבחינתו רוצה בכל מאודו לזכות באהבה, קבלה והערכה ואילו הוריו נותנים לו משהו אחר. ילד כזה עלול להתייאש מלנסות להיות מועיל ומתחשב ולפתח התנהגויות מפריעות. לסיכום: ילד שחווה רצף של חוויות מעודדות צפוי לשתף פעולה. ואילו ילד שחווה רצף של חוויות מייאשות צפוי להתנגד ולפתח התנהגויות של אנטי. להורים יש תפקיד מרכזי בפיתוח תחושת השייכות של הילד. יחד עם זאת, בסופו של יום האדם/הילד הוא היוצר של עצמו. ההורים מגישים את ,הארוחה, והוא בוחר אם ומה "לאכול". הילדים הם פרשנים סובייקטיביים בעלי יכולת וזכות בחירה. הבחירות שלהם הופכות אותם למי שהם. מקווה שעניתי לך. שאלות נוספות בנושא ובנושאים אחרים יתקבלו בברכה. עינת גבע, מכון אדלר.

אוקי

את בעצם מכוונת לכך שההורים יוצרים את אופי הילד? שאם ניקח ילד ונגדל אצל זוג הורים אחד הוא יוצא משהו אחד ואם היה גודל אצל זוג הורים אחר היה יוצא משהו אחר? זה כמובן הגיוני לחלוטין אבל עדיין לא בטוחה שאני מסכימה עם זה לגמרי. למה לא כל הילדים במשפחה אחת דומים ובעלי "אופי טוב"? (בהנחה שההורים הם תומכים כמו שתארת).

ראי התיחסות לדברייך ב12.1.10

שלום אוקי, מעבירה את ההתכתבות ביננו לראש העמוד. המשיכי לדבר איתי שם. תודה, עינת גבע, מכון אדלר.

mirya

New member
מה זה "טוב" בשבילכם?

זו לא תשובה מתחכמת, זה ניסיון להבין את ציפיותייך ועמדותייך..

נא לא לעסוק בפרסום בפורום תודה

שלום רב מיריה, כללי הפורום אינם מאפשרים לפרסם. את מוזמנת להגיב ולהתייחס לדברים בלי לעסוק בשיווק. אנא, שמרי על הכללים. בברכה, עינת גבע, מנהלת הפורום.

mirya

New member
אשמח אם תסבירי לי היכן היה השיווק בתגובתי...

אפשר גם בנייד, כשיחה ביננו. אשמח להכירך.

הסבר

שלום מיריה, חל איסור בפורומים שלנו להוסיף: מספרי טלפון, לינק לאתרים פרטיים וכיו"ב כמו שאת עושה. זה חלק מהכללים הכתובים בתקנון. תפקידי כמנהלת הפורום למחוק הודעות כאלה. אבקשך לשתף פעולה. באשר לתכנים, את מוזמנת להמשיך להגיב כאחת הגולשות. תודה, עינת גבע , מנהלת הפורום.

mirya

New member
צר לי.

בשאר הפורומים בהם אני מגיבה כל זה מותר בפירוש. לא אוסיף להגיב כאן,רק שאלה אחרונה לפני שאני הולכת-למה?

הסברתי לך !

אלה החוקים! את לא צריכה ללכת. את יכולה להמשיך ולדבר בפורום אלא אם כן כוונותיך היו לפרסם את עצמך. בברכה, עינת גבע מנהלת הפורום.

למעלה