מה בין אל מיניות אותנטית ל-אל מיניות מצבית.?.

isola bella

New member
מה בין אל מיניות אותנטית ל-אל מיניות מצבית.?.

שלום לכולם/ן

אותנטי- משהו שבא/מרגישים מבפנים והוא לא תלוי ב:
נסיבות חיצוניות ו-או אילוצי חיים סביבה חוויות אישיות מסוימות.

מצבי- משהו שתלוי ב: נסיבות חיים ו-או חוויות אישיות מסוימות
והבן אדם בוחר להיות 'אל' משהו מסוים מתוך מערך של שיקולים
שהוא מוצא לעצמו בעד ונגד כשהטוב עולה על הרע.

אני להרגשתי,
אל הורית אותנטית : היינו אישה שלא רוצה ילדים, ואני מרגישה ככה מאז ומתמיד. מעולם לא היה לי צורך-רצון-תשוקה בילדים משלי,
גם אם פתאום הכל ישתנה בחיים שלי ונניח אני איהפך למיליונרית + אוכל להרשות לעצמי הן פונדקאית (שתעבור במקומי לידה והריון)
הן מטפלת 24/7 ואני אוכל לשמור על כל צורת החיים הנוכחית שלי בשלמותה, אני בחיים לא אסכים להפוך להיות הורה.
ילדים כל כך לא מדברים אלי שזה אחד הסיבות גם למה אני 'ירדתי' מלחפש קשר עם גרושים + ילד/ים כדי להגדיל את מעגל האפשרויות שלי.

אל-מיניות מצבית (ואל זוגיות מצבית)
אני לא מתבלבלת, שם הפורום כאן הוא א-מיניים
מונח זה כפי שאני מבינה אותו מתאר משהו שהוא אותנטי
(כמו ה אל-הורות שלי.?. :) ויש בו - שוב להבנתי האישית - גוונים, מנעדים, וכו' כלומר יש אנשים שהם לחלוטין נעדרי דחף מיני ויש אנשים שיש להם דחף מיני מאד מאד נמוך והם מרגישים שיש להם מקום בהגדרה של א-מיני וכן הלאה
כל זה כאמור לפי התרשמות ופרשנות אישית שלי ואני אשמח להערות-הבהרות-הארות מחברי/ות הפורום:)

אל-מיניות מצבית
אני חושבת-חוששת (.?.) ששם אני נמצאת מאז ומתמיד
נא לא לצחוק עלי, אני בת 43.5 עם רזומה של 'גג' 3/4 חודשי קשרים, לא כולל מגורים משותפים, כולל קיום יחסים חלקיים
(מעדיפה לא לפרט יותר )
כל זה ממגוון של סיבות: פגיעות מיניות מגיל עשרה (וכן הייתי במלא טיפולים), חינוך מסוים שקיבלתי בבית, אל הורותי
(אין לכם-ו מושג עד כמה נואשתי לנסות להכיר גבר רווק שאינו רוצה ילדים ו/או גרוש ללא ילדים שלא רוצה ילדים),
לפני כשנתיים עברתי סיפור קשה של עוקץ רומנטי דרך אתר היכרות מסוים (יצאתי ממנו בנזק כלכלי של 'רק' 13,000 שח
הנזק הרגשי היה עצום הרבה יותר), מזה עשור אני נוטלת כדורים נוגדי דיכאון (החל מאחורי אירוע אונס קשה במאי 2004),
לפני שנתיים גמרתי אומר סופית להפוך להיות אל-זוגיות ואל-מינית
(שזה אומר לא מחפשת זוגיות ולא מחפשת פרטנרים ליחסי מין)
אבל לא הכל שחור-רע
אני גרה 5.5 שנים לבד בדירה יד2 צנועה שסיימתי לשלם עליה משכנתה, מחזיקה מזה שנתיים וקצת אוטו לשימוש פרטי
(לעבודה נוסעת באוטובוסים), מבלה יפה לבד ו/או חברים בכל מיני מקומות (בתי קפה, בריכה, טיולים, סרטים, פארקים...)
ובאופן כללי טוב לי עם החיים לבד (אני טיפוס של זאבה בודדה
ושוחרת שקט)
חיי מין לא חסרים לי כלל. כן חסר לי לפעמים חיבוק-מגע (שלא יוביל בשום אופן/בהכרח לקיום יחסים מלאים) וגם זה בתדירות לא גבוהה
להבדיל מ אל-הורותי ששום דבר 'לא מזיז אותי ממנה' היינו אני שלמה עמה ב 101% להפתעתי (???) אחרי
שעברתי כאן על הודעות של היכרויות הגעתי למסקנה ש*לי* עשויה להתאים זוגיות בתנאים מאד ספציפיים כגון זו של מירב מיכאלי וליאור שליין (בלי ילדים, מגורים נפרדים, מגע מיני מעט-שולי ככל שמתאפשר)
אני מציאותית ומבינה ש'לזכות' בכזו זוגיות יש לי סיכוי נמוך מלזכות בפרס1 בלוטו/טוטו/פיס :)
לכן אני מכנה את לגבי זה אל-זוגיות ואל-מיניות מצבית

נ.ב. אצלי לפחות, מאחר ואני לא 'טיפוס לסטוצים', זוגיות ומיניות או שבאות ביחד או לא באות כלל
וגם מה שאני חיפשתי עד לפני שנתיים (מאז סיפור העוקץ הפסקתי לחלוטין לחפש/ליזום זוגיות באופן פעיל לפני משך 18 שנה חיפשתי בכל מיני אמצעים ומקומות)

אין לי פוואנטה מסוימת
סתם רציתי לשתף ודווקא בפורום זה של א-מינים

אשמח לתגובות אבל בבקשה מי שמגיב אז ברצינות ובכבוד
(ולא זו לא חייבת להיות תגובה ארוכה שפה נקייה ומכבדת חשובה לי)

בברכה
איזולה בלה

hatzilonit

Member
מנהל
עברת חוויות לא פשוטות
מאחלת לך עתיד מוצלח יותר

ממליצה לך בכל זאת לכתוב הודעה בלוח הכרויות ולכתוב בקצרה ובפשטות מה את מחפשת.

(קצת מאוחר לי לכתוב תגובה ארוכה)

k500

Active member
מנהל
את לא לבד

הרבה מהדברים שאת מתארת כאן הם נחלת רבים, הן בפורום והן מסביבינו.
א/נשים רבים מסתובבים עם חוויות לא פשוטות ותחושות שהם/ן לא חולקים עם הסביבה כי זה נחשב למשהו שלא מדברים עליו כביכול.
לדעתי, בתהליך ארוך טווח, לאט לאט, החברה תהיה פתוחה יותר לקבל רעיונות שבעבר נחשבו למוזרים או לא מקובלים ואולי תוכל להכיל את הדברים הללו בתוכה בצורה טובה יותר. כך היה פעם עם להט"ב שנחשבו מוקצים, אימהות חד הוריות ושלל דברים אחרים שהיום כבר נחשבים לחלק מהחברה.
נכון, אנחנו בארץ חיים בחברה לא מי יודע מה פתוחה בלשון המעטה, אבל עדיין, דברים השתנו בעשורים האחרונים בכל זאת.

בנוגע אלייך אישית, אפשר להבין את כל מה שכתבת כאן על עברך ועל הבחירות שלך בחיים. זה בסדר ואנחנו כאן יכולים להבין ולקבל.
מה שאת מחפשת כסוג של זוגיות כמו של מיכאלי ושליין, אפשרי והסיכוי קיים. אמנם נמוך, כמו שכתבת, אבל קיים. כמו שכתבה חצילונית, תוכלי לכתוב מודעה בלוח ההיכרויות שלנו כי שם הסיכוי למצוא מישהו שחושב בכיוון שלך גבוה יותר מסתם מקום אחר או מלשבת בבית ולחכות (מצטער, זה לא אישית, זה מופנה לכל מי שקורא/ת).
הלוח נמצא כאן כדי שכל מי שמחפש/ת זוגיות, אהבה ומערכות יחסים בסקאלה הא-מינית, יוכלו לבטא את עצמם ואת מה שהם/ן מחפשים במערכות זוגיות. יש כאן את כל הסוגים של הנטיות והמשיכות וכל אחת מהמודעות בלוח מקפלת בתוכה סיפור אישי של מי שכתב אותה.
כולנו, או יותר נכון הרוב המוחלט כאן מחפש אהבה למיניה בהרבה אופנים וצורות וגם מה שאת מחפשת קיים ויצא לנו גם לדבר על כך במפגש הפורום האחרון, כלומר האופציה הזאת לא בחלל לגמרי אלא קיימת ולכי תדעי, אולי כן תזכי באהבה שאת מחפשת ולא רק בלוטו.

לגבי הגדרות של א-מיניות, מדובר על רמות של משיכה מינית וכן, המנעד הוא מגוון וקיים בצורות שונות אצל אנשים שונים כאן, כל אחד/ת ונטיית ליבו והבחירה שלו לפי מה שהוא מרגיש כלפי אחרים/ות.
אם את מוצאת את עצמך במנעד הא-מיני, אז בסדר גמור. אם את חושבת שיש דברים שאת רוצה לחפש או לדייק יותר במנעד הזה, תוכלי לשאול ולקרוא כאן, כמו שראית.
נשמח אם תשארי בפורום ותשתפי אותנו בהמשך או סתם תהיי שותפה למה שקורה כאן. מדי פעם אנחנו עורכים מפגשי פורום בהם אנחנו מעלים סוגיות של זוגיות ורבים/ות מספרים על הקשיים שלהם במציאת אהבה.
אז לא הכל שחור, אנחנו כאן ויש עוד רבים כמוך שבאמת רוצים חיבוק מדי פעם ומחפשים בדיוק את אותם דברים וחושבים שהסיכוי קטן, אבל למעשה הסיכוי רק גדל אם ממשיכים לצעוד עם אחרים. בהצלחה

isola bella

New member
תודה רבה גם לך על התייחסותך

ראשית, אני יודעת איך זה מרגיש 'להיות שונה/חריג' בחברה שלנו
כמו שכתבתי אני אישה שלא רוצה ילדים
(ואני כותבת הרבה בפורום 'בחירה בחיים ללא ילדים- אלהורות')
אבל כמו שאתה אומר צעד ועוד צעד מצטרפים להרבה צעדים וכולי תקווה עזה
שכל קבוצות המיעוט השונות והמיוחדות יפלסו את דרכן אל המרכז :)

שנית, אתה צודק בנוגע לנקיטת יוזמה אקטיבית בחיפוש אחר זוגיות
אני מעדיפה להסתובב כאן קצת בפורום להכיר אנשים שיכירו אותי קצת
ואז לפרסם הודעת היכרות אם/כש באמת ארצה מישהו
(כבר שנתיים שאני לא באמת רוצה אף אחד ...
)

אחרון חביב בנוגע ל א-מיניות, הנושא אצלי קצת (הרבה) מורכב,
* עברתי מה שציינתי כאן שעברתי
* עם קשר למה שעברתי אבל לא רק (יש עוד דברים) אני סובלת מבעיה נפשית-רגשית מסויימת שמעולם לא אפשרה לי לחוות קשר פיזי -מיני מלא
לכן כל המגעים שחוויתי עד כה היו חלקיים (אני נמנעת מלפרט כי זה קצת מביך אותי )
עד כמה יחסי מין חסרים לי.?. אני מודה שלא הרבה...
יש את הבעיה שלי, יש את הידיעה שלפתור אותה (עם מטפל מומחה לדבר) עולה הרבה-הרבה כסף (אלפי שקלים כמו כלום אם לא עשרות אלפי שקלים)
יש את התהיה 'עד כמה שווה להשקיע בזה'.?.
כמו שציינתי הכי חסר לי לפעמים זה מגע-חיבוק לא בקונטקסט מיני אלא בקונטקסט חברי אישי קרוב
האם אני יכולה לחיות ללא יחסי מין.?. אני חיה כמעט לגמרי בלעדיהם מאז ומתמיד
(ציינתי כאן שחוויתי קשרים קצרים בלבד) ואני לא 'הרוסה' מכך
אני מניחה שאני לא לגמרי-לגמרי א-מינית
אבל אם יש מנעד שעליו הייתי צריכה להציב את עצמי ולאמוד לאיזה קצה אני הכי קרובה: מינית 'כמו אדם מן היישוב' (ואני לא מדברת על שחקנים, כוכבים, וכו')
או א-מינית אז אני כנראה הרבה יותר קרובה ל א-מינים מאשר למיניים בחברה שלנו...
מדוע כתבתי אל-מינית מצבית.?. כי ציינתי בהודעה שלי שבתנאים מאד-מאד מסויימים הייתי מוכנה לשקול זוגיות לא רק בסטייל של מירב מיכאלי וליאור שליין אלא גם בסטייל של מגע לשם מגע חברי + מגעים מיניים חלקיים עם אפס ציפיות לקיום יחסי מין מלאים + שכל הנושא של מין לא יעמוד בחזית של הקשר...,

בברכת לילה טוב
איזולה בלה

k500

Active member
מנהל
על מגעים והסכמה:

כמו שכתבת, תראי מה קורה בפורום כאן ואת החברים/ות בו ואז אם תרצי, תוכלי לכתוב מודעה בלוח, כל זה לפי הקצב שלך.

יחסי מין? לא חסרים לרובנו כאן, אבל כל אחד/ת וההעדפות שלהם לגבי מיניות, זוגיות ומשיכה. בסופו של דבר, זאת את שמחליטה מה נוח לך ומה את רוצה ומצפה מזוגיות או מערכת יחסים עם מישהו אחר, כך שגם אם תכירי או תרצי להכיר פרטנר (במנעד הא-מיני או בכלל), רצוי להבהיר להם מראש מה את מעדיפה ומה הציפיות שלך, לרבות גבולות, סוגי מגעים ושאר דברים (כמו שתיארת) שהם מה שאת מצפה בזוגיות שלך.
הבהרות מההתחלה מונעות אי נעימויות ומתחים מיותרים בהמשך. הרי אנחנו לא רוצים להוסיף מכאוב על זה שכבר יש ואם כבר אהבה, אז לפחות שתהיה כמו שאנחנו מעדיפים. ייקח זמן, תצטרך סבלנות, אבל בסוף נוכל להגיע למה שאנחנו רוצים כדי שיהיה לנו נוח ונעים עד כמה שניתן.

p019

New member
ברוכה הבאה

עם את מעוניינת בחיבוקים ואפילו נשיקות זה לא הופך אותך למינית.
הדבר היחיד שהופך אותך למינית זה עם את נימשכת מינית.
ואל תישאלי אותי מה זה אומר, לקח לי 21 שנה להתחיל לחשוד שבכלל קיים דבר כזה

&nbsp
כשאת כותבת משפט בסיגנון של
"כי ציינתי בהודעה שלי שבתנאים מאד-מאד מסויימים הייתי מוכנה לשקול זוגיות לא רק בסטייל של מירב מיכאלי וליאור שליין אלא גם בסטייל של מגע לשם מגע חברי + מגעים מיניים חלקיים עם אפס ציפיות לקיום יחסי מין מלאים + שכל הנושא של מין לא יעמוד בחזית של הקשר...,"
&nbsp
זה לא מתרגם אצלי למינית/מינית חלקית/ מינית לפעמים - או למען האמת, שום דבר שקשור במין.
מה שכן נראה שההתלבטות שלך היא בעיקר בין השאלה העם את "רומנטית" או "א-רומנטית".
מה שאומר - האם את מעוניינת במערכת יחסים רומנטית (ללא קשר למין).
ונראה שהתשובה שלך, עלפי מה שכתבת היא "כן - במידת מה".
&nbsp
את צריכה להחליט לעצמך מה את, או לא להחליט, זה לא מעוד משנה כל עוד תמצאי מה עושה לך טוב, אבל עם תשאלי אותי אני חושבת שאת א-מינית על התכום הא-פור (מניות נמוכה מעוד) עם רמה מסויימת של רומנטיות.
&nbsp
בקשר להגדרה ה"מצבית", לא יודעת מה להגיד לך. נניח ואדם חובה טראומה בגיל צעיר שגורמת לו להיות א-מיני. הוא עובר טיפול פסיכולוגי מתגבר על התראומה ועדין נישאר א-מיני, האם הוא א-מיני "מצבי" או א-מיני "אוטנתי"?
ועם הוא לא עבר טיפול כל חייו ונשאר א-מיני ויכול להיות שבגירסה אחרת של העולם הוא היה עובר טיפול והיהי הופך למיני, זה משנה את העובדה שהוא עבר את כל החייו כא-מיני?
&nbsp
כאדם א-מיני השאלה היחידה שנראת לי מעניינת כשאדם אומר שהוא א-מיני "בארך" (כל אחד קורא לזה אחרת) היא האם כיום הוא יכול לשלוט בזה ולשנות את זה, והאם הוא חווה את כל הבעיות שבהם נתקל אדם א-מיני.
&nbsp
וגם אחרי שיש לי את התשובות לשאלות הללו אני לא בתוחה כמה זה משנה משהו

liv15

New member
זוגיות והורות

בלה היקרה, מאוד מבינה אותך בחוסר רצונך בזוגיות רגילה ובחוסר רצונך בילדים.
גם אני לא מעוניינת בכלל להביא ילדים, ויותר מכך- לא מעוניינת בזוגיות מכל סוג שהוא, למרות שלא חוויתי חוויות קשות כפי שאת מתארת.
פשוט- מרגע שאני גרה לגמרי לבד- פשוט התאהבתי ב"לבד" הזה: לא צריכה לתת דין וחשבון מה אני עושה, איך היה. לא היה בעבודה, לאן אני יוצאת, מה אני אוכלת וכו' וכו'....
אין לי בעייה שיהיה לי ידיד, מעין ידיד נפש- שניתן לדבר איתו גם על דברים אישיים, ולפעמים להיפגש לכוס קפה או סרט.
בכלל- הבעייה במידנה שלנו שזו מדינת ילדים - בכל מקום רואים המון ילדים, עגלות ויש המון רעש שמלווה לזה (בעיקר בקניונים אבל לא רק).
הייתי בחו"ל השנה, במדינה אירופאית ושם ממש נחמד ושקט- אין ילדים בקניונים, אין הפעלות, כי שם הנורמה חהביא מקסימום ילד או שניים, וגם זה לא תמיד. לגיטימי גם לא להתחתן.
גם אם אנחנו לא חלק מרוב האוכלוסייה שקוראצ לעמה "הנורמה"- צריך להאמין במה שאנו בוחרים לעשות עם חיינו.

isola bella

New member
תודה גם לך על התייחסותך

מחזק אותי שוב ושוב לקרוא שאני לא 'לבד בחריגותי'
אני לגמרי שלמה עם אי רצוני בילדים
אני גם אוהבת בסהכ את הלבד שלי
אבל יש לי חוסרים - צורך במגע בקשר רגשי עם גבר, בצורך ב'מגע' אני לאו דוקא מתכוונת מגע-מיני ו/או מגע-מיני מלא (חלקי גם יספיק לי ממכלול של סיבות),
והם מקשים עלי מדי פעם

הלוואי שיכולתי להרגיש כלפי ה'אין זוגיות' כמו שאני מרגישה כלפי האל-הורות שלי
אם הייתי מרגישה ככה לא הייתי כנראה כותבת כאן בפורום הספציפי הזה הודעה שכזו

איזולה בלה

isola bella

New member
תוספת

"
אין לי בעייה שיהיה לי ידיד, מעין ידיד נפש- שניתן לדבר איתו גם על דברים אישיים, ולפעמים להיפגש לכוס קפה או סרט.
"
זה בדיוק מה שהייתי רוצה + 'קצת יותר': חיבוק מדי פעם (ושוב לא בקטע מיני),
תשומת לב גברית (ושוב לא בקטע מיני)
את לפי מה שאת כותבת כאן מסתדרת מצויין בלי זוגיות בלי 'זה'
כשב 'זה' אני מתכוונת למה שציינתי ב2 הודעות
גבר-חבר-ידיד נפש-שיחבק מדי פעם
באמת שמין נמצא אצלי בסדר עדיפות מאד נמוך
(ואני מוכנה גם לוותר עליו לגמרי...)

נ.ב. אני עושה המון דברים לבד ובאמת מאד יכולה להנות מהם:
בריכה, טיולים (מנויה במכון אבשלום כולם שם בדכ באים בזוגות
בין אם חבר/ה בין אם בן/בת הזוג), סרט, בית קפה, קניון, פארק
+
כמובן יש לי גם חברות ו2 ידידים (שניהם נשואים אחד וותיק אחד טרי)

אבל עדיין חסרה לי קצת 'תשומת לב גברית'

כמו כן אני גם מחזיקה רכב לשימוש פרטי ככה שגם להגיע למקומות אני בסהכ ניידת טובה

איזולה בלה

tomasth

New member
מכיוון ש א מיניות היא נטיה היא לא יכולה להיות מצבית או

מותנית.
&nbsp
יכול להיות אדם לא מיני שמבחינת הנטיה המינית הוא אכן מיני , אבל מסיבות שונות הוא לא מיני (נזירים , או אי רצון , אי יכולות מכל מיני סיבות , רק כמה דוגמאות).
&nbsp
&nbsp

isola bella

New member
תודה על החידוד

מקבלת, אני לא א-מינית (מעצם נטיה), אני לא-מינית מכורח סיבות ונסיבות אישיות שונות.
עם כל זה אני מרגישה הרבה יותר קרובה לקהילה של א-מיניים מאשר לחברה הכללית של אנשים מיניים באשר הם (לא סלבס, לא כאלו שהם אובר פופולרים בקרב המין השני מתוקף נתונים ו/או אישיות חריגים ומיוחדים)

איזולה בלה

p019

New member
בכל מקרה - הפורום והקהילה פתוחים לכולם

כל עוד מכבדים את אנשי הפורום.
עם השיח שלנו מתעים לך אז את מתעימה לנו

nati6589884

New member
מבין אותך.

אני בתור ילד קטן עברתי התעללות מינית שנמשכה שנים.
אני באופן כללי לא מחפש גם קשר אלה אולי חברות, מה שכתבת.
מאוד התחבר למה שאני מרגיש. גם אצלי כל ניסיון למגע מוביל לסבל.
אני לא יודע אם אני א מיני אני חושב שכן, אבל הפחד שלך מגע מלא.
מאוד מזדהה איתו, אני למען האמת מאוד נדחה מכל מגע זה דוחה אותי.
אני מבין אותך לגמרי, עברת דברים קשים, גם אני עברתי התעללות פיזית/נפשית
עד היום. נסיונות התאבדות רבים, אישפוזים בתי חולים לחולי נפש, מאוד הזדהתי
עם מה שאמרת ואני בכלל לא חושב שיש מה לצחוק עליך, או לכתוב לך תגובה
לא יפה. זה היה מאוד טיפשי ורע, אני חושב שקיימים עוד אנשים במצבך עם רצונות
לזוגיות כמו שאת רוצה, צריך פשוט לחפש. מאחל לך המון בהצלחה בברכה נתנאל.

למעלה