תהליך של דמיון מודרך מאפשר לנו להתנתק מהמודע ולהתחבר אל התת מודע שלנו. התת מודע שלנו מקבל ושולח לנו מסרים באמצעות סמלים ודימויים. באמצעות הנחייה מתאימה אפשר בהחלט לנסות לתאר אנשים שלא ראית מעולם, הכל כמובן יהיה תלוי באינטואיציה שלך, בתחושות שלך ובחיבור שלך עם שני האלמנטים האלה.... בהצלחה, הגר
עשית לי את היום../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif
אבל יש לי שאלה. האם המטפל יכול להשפיע על ראיה זאת, כלומר, עד כמה עולם החוויות והרצונות של המטפל באות לידי ביטוי אצל המטופל. או שאת התשובה לכך נוכל לראות במימוש העתיד, כלומר רק לאחר שנראה נזכר שדמיינו זאת כבר פעם. מאיה
היי מאיה! אין קשר בין הרצונות של המנחה (בכוונה אני משתמשת במילה "מנחה") ולבין הביטוי של התהליך הטיפולי אצל המונחה. כמנחה, אני פשוטו כמשמעו, מנחה אותך להגיע למקומות מסויימים... מה שאת רואה שם, מגיע ממך וממך בלבד. אם יש מקומות שלא תרצי להגיע אליהם, גם זה בסדר. וזה אפילו מצויין כי זה אומר שהתת מודע שלך מגן עלייך ושומר עלייך... אם את בוחרת לזכור את המקומות שאליהם הגעת, אז מן הסתם תפגשי אותם בעתיד... הדבר היחיד שהמנחה יכול לעשות הוא לשלב בתהליך הטיפולי הובלות עתידיות, שזה בעצם משפטים כגון "ככל שיעבור הזמן תראי איך ההרגשה שלך הולכת ומשתפרת" וכו´... כל השאר תלוי רק בך ובמקומות שאליהם תרצי להגיע... אז לאן היית רוצה להגיע בדמיון? הגר
לאן אני רוצה להגיע בדמיון? לכל אותם דברים עליהם אני כבר חולמת שנים ועדיין נשארו בגדר חלום. אבל אני עובדת על זה וכשאגיע (אולי בעזרת הדמיון המודרך) את תהיי הראשונה לדעת ...