מה בין ויטמינים למוכר ולקופת חולים

hilase

New member
מה בין ויטמינים למוכר ולקופת חולים

ליאורה שלום מדי פעם כשאני מסתובבת בחנויות טבע אני נתקלת בתופעה הבאה: לקוח מגיע לחנות ומעוניין לקנות סוג מסויים של ויטמינים. כמו אלה שניתן להשיג בקופת חולים, ותגובת המוכר ( זה לא טבעי, כדאי לך לקחת מחברה X , זה נספג טוב יותר בגוף (וכמובן שמה שהוא מציע יותר יקר). נראה לי מוזר למשל שויטמין C של קופת חולים, יהיה פחות טוב מויטמין C של אזישהי חברה יקרה, (האם קופת חולים אינה לוקחת אחריות למוצרים שלה כך שהם באמת יעזרו). איך בכלל ניתן להשוות בין המוצרים (למשל, לפי כמות במ``ג, הוספת הכתוב עשוי ממרכיבים טבעיים בלבד וכו`). נמנעתי כאן מלפרסם שמות של חברות ויטמינים, אך נראה לי שכוונתי ברורה. אשמח אם תוכלי לתת איזשהי עיצה איך קוראים את מה שבאמת יש בויטמינים (בדומה להסברים שיש כיום על איך לקרוא את התוויות שיש על מוצרי המזון שקונים בסופר)

איך לקנות ויטמינים ?

שלום לך הנושא באמת בעייתי והשוק מאוד פרוץ. בעיקרון את צודקת וויטמין הוא מולקולה ולכן צריך להיות זהה ולא משנה מה מקורו. אבל, חברות הויטמינים מנסות כיום לבנות כמוסות ויטמינים שיחקו את מצב הויטמין במזון. מכיוון שאין ויכוח כי המזון הוא המקור הטוב ביותר. לכן למשל ויטמין C שמופק מפקעות ורדים, יתכן ונספג יותר טוב למרות שמאוד קשה להוכיח זאת. מה שכנראה ודאי הוא שויטמינים שניטלים בלעיסה או מציצה נספגים טוב יותר מכיוון שהם נספגים כבר בפה. בכל מקרה גם אם ויטמין הוא ממקור טבעי, חייבת להיות מצוינת על האריזה הכמות בכל כמוסה. אם זה לא מצוין איני ממליצה לרכוש את המוצר. ולסיכום אני חייבת לציין שהדבר מאוד אינדוידואלי לכל כמוסה. אני למשל כמטפלת לומדת בעיקר מהניסיון הטיפולי על האפקטיביות של כמוסות שונות של חברות שונות. מקוה שעניתי לל למרות שבודאי הבנת שאין תשובה חד משמעית לגבי כל הויטמינים ליאורה חוברה

למעלה