מה בין טנטרה וסקס ?!

vali9

New member
מה בין טנטרה וסקס ?!

אהובים ויקרים . מה בין טנטרה בודהיסטית וסקס ? מדוע ההקשר הזה עולה ? מה המקור של הקשר זה ? האם הוא אמיתי ? כאשר אנשים חושבים על טנטרה ישר עולה להם בראש תמונה הזוייה של יחסי מין , אורגיות ועוד כאלה דומים..... חיבור זה תלוש לחלוטין מהאמת אך קיים במציאות ובמחשבה של הציבור , מדוע ? טנטרה היא דרך חיים ופילוסופיה של אהבה , אמת , ומודעות . העולם המערבי כפי שהוא מתנהל כיום אינו מותיר לנו אפשרות לחקירה , לשינויים או למודעות יזומה . לרוב , רק כאשר אנו מגיעים לתחתית המדרגה , אם זה בגלל מחלה קשה , אם זה בגלל גירושים מורכבים , אם זה בגלל אובדן של בן זוג או ילד , לעיתים איבוד מקום עבודה ומחסור בפרנסה נאותה . היקום שולח לנו הודעות SMS , ההודעות מתחילות בהערה שהופכת לדחיפה קלה , אם אנו מתעקשים ולא עונים לשיחה - הדחיפה הופכת למכה , השלב הבא הוא מאבק והמאבק הוא תמיד שלנו נגד עצמנו . כל המאבקים והגורמים האלה יחד מעוררים אדם לתגובה רגשית חריפה. לאחר תקופה , כאשר הרגשות מתייצבים מעט מתחיל תהליך של לימוד וחקירה , מה קרה , איך קרה , למה קרה ... לעיתים , שאלות אלה מעוררות אותנו לבדיקה מחודשת של התנהלות חיינו. טנטרה מציעה לנו , התבוננות מסוג זה ללא הטראומה , לא צריך שיכאב כדי להבין , אפשר לקרוא את הSMS ששלח לנו היקום ולעשות רגע חושבים . כולנו אנשים אוטומטים , ההתנהלות שלנו שיגרתית וחסרת מודעות ותבונה. פילוסופיית הטנטרה מעמידה לפנינו מראה ! מראה לראות מי אנחנו באמת . מי אנחנו ללא המסכות ? ללא ההגנות ? ללא הכיסויים ? משום כך ומסיבות נוספות אחרות , עבודת הטנטרה בשלבים מתקדמים נעשית בעירום . מה אומר לנו עירום בעולם המערבי ? אינטימיות , יחסי מין , תשוקה וכל אלה יחד מובילים להבנה לקוייה שטנטרה עוסקת במין. אם נוסיף לזה את אנרגיית הקונדליני - אותה אנרגייה מינית שחבוייה בכל אחד מאיתנו - אותה אנרגייה שכולנו מכירים רק בהקשרים מיניים - אז ברור לחלוטין מהיכן נובע ההקשר שעושים בין טנטרה ומין. מין איננו מיניות ! מין הוא תוצאה של מיניות ברמה זו או אחרת . מיניות מתעוררת בעיסוק באנרגייה המינית . במערב אין מבחינים בין כל האלמנטים האלה , החשיבה המערבים אומרת : אם יש אנרגייה מינית ויש אינטימיות ויש מיניות מתעוררת אז כמובן מגיע זמן הסקס וזה בדיוק המקום בו טנטרה אומרת אחרת -: אפשר וניתן להיות במקום הקסום של התעוררות המיניות והעוצמה ללא סקס - לתעל את העוצמה להתעלות - להעצמה - לאקסטזה ! המראה שאנו מציבים לפני אנשים משקפת לכולנו את החשיבה וההתנהגות האוטומטית שלנו ! המראה מעלה למודעות את ההקשרים השגויים שאנו עושים ! המראה מאפשרת לשנות הרגלים בעשייה ובמחשבות . אפשר לשמור אנרגייה מינית בגוף והעולם לא יקרוס ! אפשר לנשום אותה ולחוש את התעופה הרגשית ! אפשר לשמר אותה שעות וימים ולהעצים את כל היכולות שלנו ! החושים נפתחים החושים מתעדנים החשיבה מתחדדת האהבה נגלית במלוא עוצמתה טרנספורמציה (-: זה הכיוון , זה הזמן , זו האפשרות . שונה מכל מה שאנו רגילים אליו שונה מכל מה שאנו חושבים שנכון או לא שונה מכל מה שהסבירו ואמרו ..... והשאלה היא : האם אנו בשלים לשינוי עמוק מסוג זה ??! לאחר שטעמנו מההתנסות הטנטרית ולאחר שלמדנו כיצד להתנהל באהבה עם האנרגייה העצומה והנפלאה אפשר ורצוי לקחת אותה למערכות היחסים שלנו וכן , גם לסקס שאנו עושים באהבה טנטרית ....... ואלי " דאקיני " כוהנת טנטרית .

../images/Emo99.gif איזה יופי של פוסט...

נצרף אותו למאמרי הפורום , אם תרשי.
מלא אהבה משנינו

../images/Emo99.gif../images/Emo24.gif

התווסף למאמרי הפורום.
תודה אהובה תודה לך על החידוד לאור המקסימה על העומק. זה כל כך מעניין.

0 אור 0

New member
תודה על המאמר המרתק

כיף שאת שולחת פוסטים מעוררי מחשבה, מאפשרים בדיקה עצמית והתייחסות להיבטים שונים של נושאים שאנחנו בדרך כלל עושים אותם "אוטומטית" ללא מחשבה, משהו אישי: אני באמת רואה את הטנטרה כחלק מאיזשהו תהליך שאני עוברת וקשור לדברים אחרים שאני עושה (בעיקר יוגה ורפואה משלימה), שתי פילוסופיות חיים נתנו לי הכי הרבה בשנים האחרונות - הברימה והטנטרה, מתוכן כנראה שדוקא הטנטרה תופסת יות מקום כרגע , אולי דוקא כן בגלל שזו השיטה הרוחנית היחידה שכן מתייחסת באורח ישיר ואמיתי ומלא למיניות ולא רק לאנרגיה המינית. במקומות אחרים בלמידה ובדרך שלי תמיד כשהדיון מגיע למיניות, יש את כל המטען שהמשתתפים סוחבים מאחריהם ולא רוצים לוותר עליו (אתי בדרך ההוליסטית הרבה אנשים דתיים), בפעילויות טנטריות פגשתי אנשים שכן מוכנים לוותר על מטען של כללים וגבולות שאספנו בדרך . זה מאפשר חקירה אמיתית והתפתחות, אבל מטבע הדברים זה מוביל לבחינה פיזית של הגבולות, בפועל, אנשים שמחפשים סדנאות רוחניות לתהליך האישי שלהם, נחשפים להמון אפשרויות שבאות מהמון כיונים - ומי שטועם מגלה שהמקום היחידי בו יש התייחסות למיניות, ומקום מוביל בהתייחסות לזוגיות הוא הטנטרה - כך נוצר הזרם שמוביל לכך שהציפיות והמטרות מובילות לעובדות בשטח. כדאקיני פעילה תגידי לי עם יד על לב, כמה אנשים מגיעים אליך לאיזשהו תהליך אישי שאין לו שום קשר לנושא המיניות שלהם?

vali9

New member
אור אהובה שבת שלום ../images/Emo8.gif

תודה על תגובתך הנעימה והמעוררת אותי באותה מידה
אז ככה , אולי לא שמת לב אך מכל השיטות האלטרנטיביות הקיימות היום , כולל השיטות האנרגטיות הרוחניות והקונבנציונאליות - כולן כולן - האם פרט לטנטרה את מכירה שיטה שנוגעת גם בנפש , גם בנשמה , גם באנרגייה , גם בגוף הפיסי ומביאה גם להתעלות גם לאקסטזה גם למגע אלוהי גם לשקט ליופי לעוצמה ...?! אני לא ........ וכמובן שנגיעה בכל אחת מאלה עושה שינוי/ריפוי/הגשמה ......... לשאלתך עם יד אוהבת על הלב - בודאי אהובה - אנשים מגיעים מכל הסיבות שבעולם . אני מנסה להתחבר לכל אחד , למקום המשותף שלנו כבני אדם שמחפשים את האהבה . כל תהליך אישי עושה שינוי
כל התנסות עושה שינוי הרי מרגע לרגע אנחנו משתנים למרות שלא תמיד מודעים לכך.... לפעמים באים לפגישה ורק משוחחים.... לפעמים באים כדי לרפא ..... לפעמים באים מכאב.... לפעמים באים בשמחה ..... לפעמים באים המחפשים..... לא משנה לי מה הגורם שעורר להגיע - משנה לי מה אני יכולה לברוא מזה....... ביחד - בהקשבה ובחוכמה לקחת את הכיוון שלי מבלי שהעומד מולי מרגיש מובל ...... לא להתחשב בסיבות שהביאו אותו אלי ..... לא להיכנע למקום של הנתינה והקבלה - רק הידהוד עומד ומחבר ביננו. אין מה לעשות הטנטרה עושה פלאים וניסים ודייק ריצא'רד באך כשאמר : " כשיוצאים מגיעים למקומות נפלאים ." מאחר ואני גם מנחה אנשים במחלות סופניות בהכנה למוות וגם מעלה למודעות את התת-מודע על ידי תמציות פרחים לעיתים הכל מתערבב ומשתלב בצורה נפלאה , מדוייק מאד
. רוב הבאים למפגשים טנטריים עוסקים בפן המיני שלהם אך כל עיסוק כזה יסודו בתדמית האישית , הציפיות והאכזבות שהם חווים . קשה להישאר אדיש למפגש טנטרי כפי שאת יודעת . אני נותנת כלים וברכת דרך וכל השאר יסופר בספרי הקארמה של האנשים שחוו......
נמסטה ואלי.

vali9

New member
תוספת שתופסת ...

כמובן ש- עצם היותי מוכשרת כ"דאקיני" איננה נפרדת - מעצם היותי אשה אין נפרדות ביקום אשה/דאקיני/מאבחנת/אמא/בת יחידה אחת כל פן מעשיר כל יכולת ומתנה מרחיבה את היותי קודם כל אשה.

0 אור 0

New member
השיקולים של תפוז לא תמיד מובנים

אני מנהלת שני פורומים שעוסקים באותו נושא: פורום רפואה משלימה ופורום שמנים וצמחי מרפא, הראשון שייך לאשכול בריאות , השני לאשכול רוחניות, אין לי מושג לאיזה אשכול שייכת היוגה, אבל את הטנטרה הייתי משייכת יחד אתה.

השיקולים של תפוז מובנים בהחלט

מכיוון שהטנטרה מופצת ומשווקת בעיקר כמיניות, זוגיות, אהבה וכו' הרי שהקטגוריה המתבקשת תהיה אחת מתחומים אלה. לו הייתה הטנטרה מופצת ומשווקת כפי שהיא באמת - קרי אוסף של שיטות לעבודה פנימית ורוחנית בדומה למדיטציה, יוגה וכו' - הרי שאז הייתה מקוטלגת בקטגוריה שיותר מתאימה לה, של רוחניות מיסטיקה וכו'. ואולי בן ואפרת החליטו לשים את פורום הטנטרה תחת קטגורית ה"סקס"?

0 אור 0

New member
זו לא החלטה של מנהלי פורום

ההחלטה מתקבלת ברמת הנהלת תפוז בעת הקמת הפורום (הרבה לפני שבן ואפרת קיבלו אותו לניהולם)

גם אנחנו לא מבינים....

וגם בענינו זה קצת צורם. לו ההחלטה בידינו, היה פורום טנטרה יושב באשכול רוחניות. אבל אנחנו לא הנהלת
תפוז. יום נפלא לך דני
משנינו

אני אסביר את מה שאני כן מבין

מכיוון שהאוריינטציה של הפורום הזה היא בעיקר שיווקית, סקס, מה לעשות, מרגש, מרתק, ובסופו של דבר מוכר יותר מרוחניות. ואם תגידו לי שכאן גם אפשר להתדיין אודות טנטרה ורוחניות, ושאפילו אני הוזמנתי לעשות זאת, אומר שכבר ניסיתי ובמקום דיון רציני קיבלתי קיתון של השמצות: על האגו שלי, על גאוותי ב"ידענותי", על "התנשאותי", על כך ש"שלי" כביכול טוב יותר מ"שלכם", על כך שלכל אחד האמת שלו ושהאמת של האחר לא פחות טובה מזו שלי וכולי. חוצמזה, בפעמים אחרות בהן כתבתי את דבריי, לא התפתח סביבם דיון, וזאת כנראה משום שאת רוב האוכלוסיה המבקרת כאן לא באמת מעניין ללמוד ולחקור את הטנטרה, אלא זוגיות, מיניות וכן הלאה, שבאמת אין להן כמעט דבר עם רוב הטנטרות המקוריות (ולא, לא ה"עתיקות"). לאותן טנטרות "עתיקות" שכן יש להן עניין במיניות, הרי שמדובר בדרך כלל או במיניות אורגיילית קבוצתית, או במיניות המתורגלת ע''י אנשים שמומחים בתיעול והתמרות של אנרגיות למטרות רוחניות פרופר של התעוררות והשגת חוכמה ולא של העצמה אישית-אגואיסטית בתחומים ארציים שונים, הגם שמעט מן הטנטרות המקוריות עוסקות גם באלה. אולם אם מעט מן הטנטרות (כשאני אומר 'מעט' איני מתכוון מספרית אלא איכותית) עסקו בהעצמה אישית של אגו ובהשגת שפע חומרי באמצעי כישוף שונים, הרי שעיקר מטרותיהן של הטנטרות היו רוחניות פרופר. ואילו עיקרה של הניאו-טנטרה היא בדיוק הפוכה: העצמה-אישית אגואיסטית והשגת שפע חומרי ומעט מאוד רוחניות אמיתית. קחו למשל כדוגמה את מאמרו הראשי של רפיק בפורטל הטנטרה: אוסף של רעיונות ניו-אייג'ים שטחיים, פלוס ציטוטים חופשיים פסאודו-פסיכולוגיים ממקורות שונים, + גיבובי דברי-אושו. בכל אלה שזורות המילים 'טנטרה' ו'קונדליני' עד כדי כך שהקורא ההדיוט בטוח שהוא קורא אודות הטנטרה, בעוד שלמעשה רובו של המאמר ממוקד במין (ליתר דיוק במיניות מתוסכלת) ומקצתו באהבה (גם כן מתוסכלת). שום דיון באלוהות כפי שהיא באה לידי ביטוי כתודעת-שיווה וכפעילות-שאקטי, שום דיון אודות תפישת האחדותיות האקטיבית בטנטרה השיוואית-קאשמירית אל מול תפישת האחדותיות הפסיבית של הא-דוואיטה של שנקרה, שום דיון אודות תפישת הריקות כפי שהיא נידונה בטנטרות הבודהיסטיות - בקיצור - נאדה. ריה. גורנישט. כלום. רק קשקשת מקושקשת אודות מיניות מתוסכלת ואהבה (בין זוגית) מבולבלת. סליחה, אבל אלה לא טנטרה. זכור לי שהפורום תחת המנהל הקודם אכן עסק בכמה מן הנושאים שהעליתי עכשיו, ולמרות שאינני זוכר תחת איזו קטגוריה הפורום היה אז, עדיין קרוב יותר היה לרוחניות מאשר היום. האמת היא שפורום טנטרי אמיתי הוא דווקא פורום היוגה של תפוז: לצד פרקטיקות יוגיות נידונות גם פילוסופיות יוגיות (שהן, גם הפרקטיקות וגם הפילוסופיות, למעשה טנטריות ברובן שכן רבות מאסכולות היוגה השונות הן למעשה טנטרות). ומה יש לנו כאן? למרות הרטוריקה החוזרת ונשנית על כך ש'טנטרה אינה רק סקס (וזוגיות)', הרי שרוב הפרסומים כאן, (שכולם כמובן מסחריים אפילו בלי מספרי הטלפון שממילא מגיעים אליהם בקישור לאתר אחר) הן שלכם והן של מקורביכם המואדמים, עוסקים בסדנאות של סקס וזוגיות. עכשיו אתם מבינים למה הפורום הזה נמצא בקטגוריית סקס?

0 אור 0

New member
אכן בקדנציה של המנהל הקודם

נכנסתי לפורום כדי לקרוא הגיגים יומיים ונחמדים שהוא פרסם, לצערי הם נמחקו בתקופת המעבר שלא היו מנהלים, ונעלמו לחלוטין (הבקשה הראשונה שלי מבן ואפרת היתה לשחזרם , אך הם לא נמצאו). אבל מיקומו של הפורום באשכולות לא השתנה - כפי שכתבתי בתחילת השרשור, זו החלטה של הנהלת תפוז. לא של הנהלת הפורום. יש מאמץ גדול של חלק מהמנחים להעמיק את המודעות לטנטרה כגישה רוחנית, שאולי עוסקת גם במיניות אבל לא רק - אבל כפי שאמרת, סקס מוכר, ולא פשוט לשנות תדמית שמבוססת על משהו שיש בו מקצת מן האמת. משל למה הדבר דומה: גישת אלכוהוליסטים אנונימיים מאפשרת להגמל משתיה / עישון/ סמים על ידי המנעות מוחלטת. אבל כשמנסים להשתמש בגישה הזו לדיאטה, זה כבר לא עובד - כי לאכול חייבים. כך מי שמנסה להוכיח שהטנטרה היא גישה רוחנית לדברים, לא יכול להצהיר שאין מיניות - כי יש. היא פשוט לא העיקר.

בכל זאת,

לא נראה לי שיושבי הנהלת-הפורומים הם אנשים אטומים. אני בטוח שאם יסבירו להם לאט ובבהירות הם ישתכנעו להכניס את הפורום הזה תחת קטגוריה שמתאימה לו יותר. זוגיות ורומנטיקה אולי?

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif הנה תשובה שהתקבלה מההנהלה...

" הפורום אכן יושב באשכול רוחניות תחת תת האשכול "רוחניות והעידן החדש". האשכול הנוסף שהוא מופיע בו הוא אשכול למבוגרים בלבד וזה בכדי להרחיב את אופקיהם של הגולשים ולהכניס את הטנטרה למודעותם." אנו מודים על התשובה.

למעלה