מה בין משיח לזרימה?

מה בין משיח לזרימה?

היה היה פעם כפר של יצורים שחיו לאורכו של נהר איתן. כל אחד מהיצורים אימץ לעצמו תנוחה של היצמדות לצמחים או לסלעים על גדת הנהר, ולא העז להרפות את אחיזתו . להיאחז בכל החוזק – זו היתה דרך החיים שלהם, תורתם ומלאכם, ולהתנגד לזרם של הנהר – זה מה שלמדו משחר ילדותם. ביום מן הימים, נעמד אחד היצורים מלוא קומתו על אחד הסלעים והכריז: אני סומך על הזרם שהוא יודע לאן הוא הולך. אני מתכוון להרפות את אחיזתי, ולתת לו לקחת אותי לאן שיקח. אם אמשיך להיצמד, אמות משיעמום. "משוגע" קראו לעברו כל היצורים האחרים. "שחרר את האחיזה, והזרם הזה שאתה כל כך מעריץ יטיח אותך מצד אל צד וירסק אותך על הסלעים, ככה יהיה לך מוות הרבה יותר מהיר מאשר משיעמום.." אבל האמיץ והנועז הזה לא שעה לדבריהם, גמלה בליבו ההחלטה ויהי מה – הוא יתן לזרם לסחוף אותו לאן שיסחף.. נופף לכולם בידו האחת, ותוך כדי שהוא לוקח נשימה ארוכה ועמוקה...שיחרר את ידו השניה... תוך שניות התערבל עם הזרם ונסחף, ובשצף קצף של המים הזורמים נחבט והוטח מצד לצד, נשרט מהצמחיה הפראית וספג מכות בכל חלקי גופו.. היתה לו הברירה להיאחז שוב, לשלוח יד לשיח או לסלע, ולחזור לחיות את חייו כמימים ימימה, חבול אמנם – אבל בחיים... אלא שהוא החליט לא לוותר .. הפקיר את גופו בידי הזרם ונתן לו להובילו. לאט לאט למד להתאים את תנועות גופו לקצב המים ולמד לזרום אתם. כעבור זמן לא רב נרגע הנהר וזרם לו בנחת, במישור, על מי מנוחות. וידידנו ההרפתקן צף לו בהנאה גדולה על הגב, נותן לשמש החמימה ללטף אותו ולהבריא את חבורותיו. ומשני צידי האגם ראה את בני עמו, היצורים הנצמדים, כל אחד מחזיק בחוזקה ענף או סלע, מפחד לשחרר אחיזתו פן יסחף עם הזרם.. והם, היצורים, בראותם אחד משלהם – אמנם זר שלא הכירוהו, אבל ללא ספק אחד משלהם – בראותם אותו שט לו חופשי עם הזרם ושתי ידיו חופשיות, שלא אוחזות ולא נצמדות לכלום, מנופפות לעברם לשלום, קראו בהתרגשות: " נס, נס גדול היה פה!! ראו, הנה המשיח, הנה מושיענו שבא לגאול אותנו מהגורל האכזר שמקבע אותנו למקומנו!!" ומהגדה השניה הריעו בתשובה "המשיח בא, המשיח בא, בוא להציל את כולנו!!" "אינני משיח יותר מכם!" קרא לעברם, "כמוני כמוכם, גם אתם יכולים! הזרם שמח לקחת אותנו אתו, אם רק נעז לשחרר, להרפות... המטרה האמיתית שלנו בחיים היא המסע הזה, עם הזרם. ללמוד אותו, להסתגל לו, לזרום אתו, להתקדם הלאה. לא להיתקע במקום אחד. שחררו, אחיי, הרפו את אחיזתכם !" אבל דבריו נפלו על אוזניים ערלות. הוא המשיך במסעו עם הזרם, והם המשיכו להיצמד ולהיאחז ולרקום סיפורים ומעשיות נפלאות אודות המשיח אשר פעם עבר דרכם, ואולי עוד יחזור פעם, להושיעם.

הזרימה עם הזרם:

החיים כפי שאנו מכירים אותם הם מעגל סגור החוזר על עצמו. לכל אחד יש את ההרגלים שלו, המודעים והלא מודעים. יש אנשים אשר מתחילים את דרכם הרוחנית ומחפשים כיצד לשבור את דרכם החוצה מהמערכת, החוצה מהחברה, החוצה מהנורמות או התכתובת החברתית. בכך הם מבקשים לומר: אני שונה, אני אינדיבידואליסט, אני לא אחד מהעדר… ועם זאת, זוהי תנועה של עדר המנסה לזרום נגד הזרם.. אחת הדרכים שבהם אנו כבני אדם יכולים בעצם לזרום כנגד הזרם הוא ע"י שימוש בזרם עצמו, כמו שאנשי הטאי צ´י צ´ואן ישתמשו בכוחו של היריב להפוך אותו לכיוון השני.. אותו כנ"ל כדאי לישם על עניין הזרימה כנגד הזרם… אחד המשפטים הבולטים של תנועה זו הוא : "רק דגים מתים שטים בזרם"… אך עם זאת הם מפספסים בעצם לראות את החוכמה שנמצאת בזן בודהיזם אשר טוען לאי עשיה. ושהרי מוות הוא אי עשיה במהותו. אז אכן, באופן מסויים יש "למות" בכדי לשוט בחיים, ובאותה נשימה יש לציין כי מוות בעצם הוא גם התחלה חדשה, וכי לנהרות יש פלגים הרבה.. אך כל הנהרות זורמים לים. לחיבור של האחדות. של הניצוץ היחיד שבעצם קיים. אל האלוהות הנצחית, אור אינסוף. משם באנו.. משום מה בשחיה כנגד הזרם יש מעין תקווה להגיע למעיין ממנו נובע הנחל, אך המעיין האמיתי הוא הרי הים.. כך או כך נגיע אל אותה נקודת סופהתחלה. רק שבשחיה כנגד הזרם אנו מתאמצים, עובדים קשה, סובלים בשביל להגיע אל הנצח, אל אור אינסופ.. ובשיט השקט במורד הזרם, אנו נהנים מחוסר מאמץ, מהכיף שבציפה העדינה והרכה אל אותה הנקודה, אל אותו אור אינסופ, אל אותו הנצח. ואכן שניה אחת לפני שנתחבר אל הנצח, אותם אלו שהתאמצו, וסבלו ועבדו קשה יהיו חזקים ואמיצים וכו´ וכו´ וכו´ ואלו ששטו עם הזרם, ומצאו את הגמישות להתחמק מהסלעים שבדרך יהיו פחות חזקים ואמיצים וכו´ וכו´ וכו´… אבל בהתחברות כולם יהיה שווים כולם יהיו אחד כולם יהיו אור אינסופ. ולכן. בעוד שיש אלו שהחליטו שבחייהם הם יסבלו ויתאמצו ויעבדו קשה וימצאו דרך להנות מזה.. אני אשוט לי במורד הנהר, כדג מת, ואהנה מקרני השמש המלטפות עד אשר שנינו נפגש בהוויה באחדות, ונהיה לאחד.. רק שבדרך אני נהנתי… בהמון אהבה מיק. נ.ב עלה בראשי עוד ענין.. ענין הזרימה.. הרי כולם מדברים על לזרום, להיות חופשי כמו המים.. המים זורמים עם הזרם ולא נגד הזרם…

lordjek

New member
משיח של מי?

אחלה ציטוט של ריצ´ארד באך. אבל הוא מוצא מההקשר. הרעיון הבסיסי, כפי שאני רואה אותו, הוא שיש זרם אשר פרושו אלוקים, יקום, היש, איך-שלא-תקראו לזה, אשר מכוון את כל הארועים שבחיינו. החופש האמיתי הוא להכנע לזרם. סתירה לכאורה, כמו יציאה מעבדות מצרים להיות עבדים של ה´. אבל בבירור עמוק, הסתירה תתברר. שאם הזרם הוא הגורם של כל הארועים , כעת משלאנתנגד לזרם, חיינו יקבלו צורה הרמונית.

למעלה