מה בין פירוד הזוג ברק וקריירה ?

siv30

New member
מה בין פירוד הזוג ברק וקריירה ?

באחד הפורומים המתחרים מצאתי את ההפניה לכתבה הזו שעוסקת בפירוד של הזוג נאוה ואהוד ברק והגורמים שלדעת הכותבת הביאו לפירוד הזה : http://www.iwomen.co.il/Nnewopen.asp?Artcl=1980 טוב, אז מעבר לירידה לפרטים וההתקטננות עם הגב' נאווה ברק, ומעבר לכך שאני כמעט לא מסכימה עם כל משפט שני בכתבה, הפתיע אותי מוסר ההשכל של הפירוד: "ומה המסקנה? לעולם! אבל לעולם אל תהייה אשתו הקטנה של אף אחד, לא של ראש הממשלה, לא של הרמטכ"ל ולא של נשיא אוניברסיטה כזו או אחרת. תפתחי לך קריירה משלך, תחומי עניין משלך, עוד לא נולד זה ששווה את המצב שיום אחד הוא יזרוק אותך כי הסמרטוט המוותר עשה כבר את שלו! אל תגידי לי זה לא יקרה! זה קרה לטובות ויפות ממך, זה קרה לכאלה שויתרו יותר ממך וכאלה שהתאמצו על הקריירה של הבעל יותר ממך." מרוב הלם, מיצמצתי פעם אחת, מיצמצתי פעם שני ושאלתי את עצמי אם הפחד מנטישה הוא זה שצריך להוביל אותנו לקריירה
האם הבעל הוא הטריגר הנכון ואני חייבת להודות שכל העניין לא רק שא נראה לי אלא גם מבזה איכשהו את המין הנשי.

orlyt

New member
לא הפחד מנטישה

אלא הצורך בעצמאות שאינה תלויה במידת ההכנסה של הגבר. כשמתחתנים הכל ורוד עם לבבות אדומים, אף אחד מהצדדים לא מאמין שהאידיליה הזו תסתיים אי פעם, אבל המציאות חזקה יותר, ולפעמים (הרבה לפעמים) אנשים נפרדים, מתגרשים, פונים לדרכים אחרות. חוץ מזה, מדוע ההנחה היא שהגבר הוא זה שזורק. האם נשים לא יכולות ליזום פרידה - אחת הבעיות שהיו לנשים לפני שהן נכנסו לשוק העבודה היא שהן לא יכלו לקום ולעזוב. הן היו תלויות לחלוטין בפרנסה שהביא הגבר - מערכת יחסים אלימה? מדכאת? סתם כזו שלא טוב לך בה? זבש"ך.. ויתור על הקריירה הוא ויתור על עצמאות. למצוא את עצמך פתאום בגיל 40, אחרי שלא עבדת כבר 15 שנה, זו בעיה גדולה מאוד, לא רק משום שמעסיקים לא תמיד ששים להעסיק אנשים מבוגרים (למרות שקראתי פה בפורום פעם שזה משתנה היום), אלא משום שלעבוד מחוץ לבית כרוך בסט שלם של הרגלים שנרכשים ומשתכללים עם הזמן.

בוקר טוב ../images/Emo13.gif

אוסיף עוד פן לדיון, בעצם שניים הראשון - "לא פחד נטישה הוא זה שצריך להוביל אישה לקריירה", כמו שאמרת סיון, אבל...לפעמים הוא זה שמוביל... השני - "ויתור על הקריירה הוא ויתור על עצמאות" - לא בהכרח... יש נשים שמרגישות בשלב מסוים שהקריירה הפכה לכלא. אולי הן עצמאיות כלכלית, אבל...הן כבולות מכיוונים אחרים... יום נעים

siv30

New member
../images/Emo42.gif בוקר קסום

כאשר אין כח לנהל חיים "אחרי" הקריירה ונראה שהיא תופסת כל חלקה ירוקה, או כאשר אין סיפוק מהקיירה ההרגשה של מחנק לא מאחרת לבוא. אני מכירה נשים שבחרו לקחת פסק זמן מהעבודה ולבחון את הרגשתן ואת סדרי העדיפויות שלהן. ישנן נשים אחרות, שפשוט מורידות מינון ומתחילות לחיות אחרת. וישנן כאלה שמרגישות כלואות עד שמגיעות לנקודת שבירה, למעשה נקודת האל חזור.

siv30

New member
האופן שבו היא מציגה את הדברים מרגיז

אני מסכימה שקיים צורך בעצמאות שבימים טרופים אלה בא לידי ביטוי באופן כלכלי (למרות שיכולה להיות גם עצמאות יצירתית, מחשבתית ועוד). אבל בהנחה שבאמת קיימות נשים "קטנות" מאחורי הקלעים, הרי שמלכתחילה ההסכם בין בני הזוג היה כזה שמאפשר לה את העצמאות הזו מבלי שתצא לעבודה מחוץ לבית, כי ה"עבודה" שלה היא בבית מאחורי הקלעים. אני לא חושבת שבאמת הוא "זרק" אותה, בכלל הביטוי הזה מעצבן, מביע חוסר כבוד לאדם. אני חושבת שהם הגיעו למסקנה משותפת, כמו כל זוג שנפרד, ההחלטה תמיד של שני הצדדים אפילו אם צד אחד פחות מרוצה מההסדר עם הצד השני והיה רוצה להישאר. אבל באופן עקרוני אני מסכימה שהטריגר יכול להיות כלאחד משני בני הזוג ואין בלעדיות על הנושא למין הגברי. אני מסכימה איתך שהיום נשים יכולות לעזוב את הבית, אבל אני חושבת שזה בגלל שהבשילו תנאים חברתיים שלא היו קיימים קודם ולא רק בגלל שאישה היתה תלויה בפרנסה של הגבר. היום החברה והסביבה תומכות, קיימת מערכת תמיכה שלמה בבני זוג שנפרדים (בכל זאת יש כאן תהליך של פרידה ואבל על העבר). היום יש מודעות ויש רצון, דברים שלא היו קיימית בעבר. אני גם מסכימה לכך שבשוק עבודה משתכלל, עובד חייב לשכלל את כישוריו בהתאם להתקדמות השוק ולא לשקוט על שמריו. תודה על כך שהארת זוויות חשובות בדיון הזה
.

orlyt

New member
בזה אין ספק

גם הרכילות שבכל הנושא מרגיזה, אפשר לחשוב שאהוד ונאוה הם הזוג הראשון עלי אדמות שנפרד ומתגרש.. אישה שיודעת שהיא יכולה לכלכל את עצמה תרגיש בטוחה יותר לצאת ממערכת יחסים כושלת. ההכרה החברתית זה טוב ונחמד, אבל איתה לא קונים במכולת, ולהיות נתמכת סעד זה לא שוס גדול. אישה שאינה עובדת מחוץ למשק הבית תתקשה הרבה יותר לעזוב את המשכורת של בן זוגה, משום שהיא תיוותר חסרת כל. היא תלויה בו בכל הנוגע לפרנסה, וכבלים כאלה עשויים להיות מאוד מסוכנים. אין פירוש הדבר שצריך להשאר בעבודה שמאמללת אותנו, אבל גם לדעת לדאוג לעצמנו למקרה של יום סגריר במיוחד. כמו שאמרתי גם קודם, כשמתחתנים הכל ורוד עם פרחים וציפורים, אנשים גם נורא חוששים מלדון בנושא גירושים פוטנציאלים מחשש לעין רעה. אבל כשהיחסים עולים על שרטון, אנחנו עשויים לגלות פתאום שבן/בת הזוג כבר לא כאלה נחמדים כמו לפני אי אילו שנים. (אגב, הדבר נכון גם לגברים וגם לנשים. הרבה גברים טוענים שהם בשמחה היו נשארים בבית ונותנים לאישה לפרנס, ואולי זו פנטזיה נחמדה שכזו, לשבת כל היום רגל על רגל - כאילו זה מה שעקרות בית עושות, אבל המחיר של זה עשוי להיות מאוד גבוה). כיום, למרות הלגיטימציה ההולכת וגוברת של גירושין ופרידות, גם נשים שמסוגלות לכלכל את עצמן נמנעות פעמים רבות מעשיית הצעד הזה, אבל זו בעיה נפרדת של החשיבות הגדולה מדי של נישואין בחברה שלנו.

שש שבע

New member
יש בזה משהו,

לא שאשה צריכה לפתח קריירה, אבל חיבים להיות לה תחומי התעניינות משלך, כי אם לא, היא הופכת נודניקית, טרחנית, קרציה אמיתית, שנמאסת, וגם אם זה לא קורה, אז אם בעל מת ח"ו או עוזב אותה, היא לא יודעת מה לעשות עם עצמה, המשענת נשברה, והיא אנא תלך? וגם הילדים עוזבים בסוף את הבית. זה כיף כשיש לך גב להישען עליו, אבל רק להשען קלות, לא בכל הכוח. ואני בכלל לא בטוחה, שאהוד עזב את נאוה, דוקא נראה לי שהיא עזבה אותו.

siv30

New member
אני מסכימה איתך בכל מה שכתבת

אבל תגלי לי יש לך מידע פנימי ?

boon2

New member
אני לא מבין דבר אחר לחלוטין

איך, סיון, את מתייחסת לאתר הזה של הקישור (I woman ) כמתחרה? עברתי לקרא את המאמר המקושר ואף עיינתי במספר מאמרים אחרים כדי להכיר את האתר, ואבוי, מצאתי אתר רכילותי ברמה אחת מתחת לעתונות הרכילותית (אולי כדוגמא - "אנשים"). הם לא מתחרים, לא מבחינת התוכן ולא מבחינת הרמה. אבל, היות שגם אני אוהב רכילות (מה לעשות, אני כנראה בן אדם) שמחתי לראות שדוקא התפתחה כאן שיחה "נקייה" ועניינית, כמעט מבלי לרדת לפרטים נוטפי נוזלי גוף שונים, כל הכבוד. ולגוף העניין (כאילו שחשבתן שאוותר על הזכות לומר משהו, אבל היי, יש לי הפתעה, אני דוקא רוצה לצאת להגנת הנשים האלה שאין להן "חיים משלהן"): ברוב המקרים לא היתה להן ברירה אחרת. לאחר קבלת ההחלטה להנשא לאיש צבא מיקצועי (שכמיטב המסורת העכשוית נעשת מתוך "אהבה" ולאו דוקא מתוך שיקולים קיומיים מטריאליסטיים), נשארו הנשים האלה לרוב, תקועות המגורים במחנות צבא (ביחוד חיל אויר) בקיבוצים או בישובים נידחים בספר (ואל תשכחו שהארץ "שלנו" השתרעה פעם ממבואות דמשק ועד למבואות קהיר). הן למעשה היו הורות יחידות, במקום נידח ללא כל ההזדמנויות הקיימות במרכז הארץ, עם מספר ילדים (ילדים הרי זו ברכה), תוך דאגה אמיתית ומציאותית לגורלו של הבעל, וכל זה נמשך בשקט 15 שנה. עכשיו אתן רוצות לשפוט אותן אם היו צריכות לפתח קריירה?

siv30

New member
אני חושבת שהקרבה היא דבר יפה

בתנאי שהיא הדדית. יום אחד מתעורר אדם והחלטה גומלת בליבו, אני לא חושבת שבתנאים כאלה יש על מה לשפוט. אני מאמינה בהסכמים בין בני הזוג, אין כלל מובהק שנכון לכולם. אני בדעה שאישה שאינה יוצאת לעבודה מחוץ לבית זה תוצר של הסכמה, במיוחד בימים טרופים אלה בהם כל שקל נדרש.

לנטוש

New member
ע"מ לתקן את הסתבכותי הקודמת

עם בעלת הבית, אני אנצל את ההזדמנות ואס את תשומת ליבך: היא לא אמרה שהאתר הזה i woman הוא מתחרה, היא רק מצאה בפורום מתחרה קישור לאתר הזה...

למעלה