מה בסה``כ צריך בן אדם?

מה בסה``כ צריך בן אדם?

בן אדם חי .. ובד``כ הוא חי כדי להשיג כל מני דברים, במקרה שלי .. אני חיה כדי להשיג חופש, אני בטוחה שיש עוד רבים כאלה ובטח רוב הקוראים מזדהים אתי ברגע זה. אבל, לילדה שכמוני... אין חופש והיא לא מצליחה להשיג אותו . אני עולה לכתה י``א, אני גרה באיזור המרכז, שמי קרן. השנה נדפקה לי .. מכל הכיוונים... מכל מני גורמים.. מבחינת התעודה.. כן, איזו באסה. חוץ מזה, אני שומעת מוסיקת מטאל בעיקר.. רוק.. בשעות מצב רוח רע אני אוהבת מוסיקה שקטה יותר... אני אוהבת להביע את עצמי בכתב, אני מכתה ו` כותבת יומן. אני מאלה שלא ירימו אצבע בכתה לעולם.. גם אם הם ידעו את התשובה ויהיו בטוחים בה במאה אחוז... לעומת זאת, אני מאלה שאוהבים להביע את עצמם בפורומים ואני מסוגלת לדבר על עצמי ועל הזולת בטלפון או פנים מול פנים או במחשב שעות.. על גבי שעות... ואני אוהבת לדבר ולכתוב וליצור .. ואני אוהבת כל מני דברים בכל מני תחומים, אני אוהבת ספורט, שיחקתי כדורסל פעם.. אני אוהבת לצאת לרקוד, למרות שהזדמן לי אולי פעמיים בחיי לצאת לעשות את זה, אני אוהבת לשתות מעט לפעמים, במידה כמובן, מעולם לא השתכרתי, ואני מעשנת, כן מה לעשות, אני מאלה.. אבל לא מאלה שמתנחלים במחששה של ביצפר, אני מאלה שמעדיפים לשמור את מעשיהם לעצמם. לעומת זאת קשה לי מאוד לשמור על הפה שלי בקשר לעצמי.. אני אוהבת להיות פתוחה עם אנשים בקשר למה שקורה אתי .. ולעומת זאת מעטים האנשים שמכירים את קרן האמתית.... וכמו ששמתם לב אני אוהבת להשתמש בביטוי לעומת זאת.:) יש לי אח, בן 11. אחת הבעיות הגדולות בחיי... (אני פה לפרוק וזה הולך להיות ארוך, מי שלא מעוניין לעזור לי בכל הבעיות .. שלא ייטרח לקרוא את הכל.. שלא יהיו פה אשליות אני לא חושבת שזה הולך להיות מעניין במיוחד) . אח שלי .. הוא מחונן בעיקרון, ודיסלגרף. הוא אחד הדברים היותר שנויים במחלוקת בחיי, מצד אחד, הוא אחד הדברים שאני הכי שונאת, האמת , אני לא סובלת אותו, אני לחוצה כשהוא לידי, כל צליל שהוא משמיע מרגיז אותי מוציא אותי מריכוז ואני עלולה לפוצץ אותו מכות על לא כלום, ואני לא כזו בד``כ אם אני בעימות עם חברים או משו כזה אני וותרנית ומתונה. הוא מוציא אותי מדעתי .. הוא פשוט .. הורס לי לפעמים, רוב החברים שלי נמנעים מלבוא אליי כשהם יודעים שהוא יהיה שם, כי הוא ילד עושה בעיות, אנשים שהכירו אותו לפני שהכירו אותי מעדיפים להתרחק ממני, אני לא היחידה שחושבת שהוא אחד הילדים הכי קרציות שיש. הוא חצוף ומתחכם .. הוא נדבק לאנשים שלא מכירים אותו.. בהתחלה זה יכול להיחשב לחברותי .. אח``כ למאוד מציק ... וזה הוא .... זהו.. האמת שאני לא יודעת כל כך איך להתמודד עם זה, כמה שניסיתי לדבר אתו ועם ההורים שלי הוא בלתי ניתן לריסון, לא התמקדתי עליו כי זה לא מה שבאתי לדבר עליו, זה סתם עוד שביב מידע שאם למישו יש עצה, אני אשמח. אז ככה.. הפואנטה היא שעכשיו אחרי חצות. אני באחד וחצי צריכה להיות במיטה כבר .. אתם מבינים? ככה זה תמיד. אני צריכה להיות במיטה בשעה מסוימת.. יענו אני, ילדה בכתה י``א . .. ההורים שלה אומרים לה מתי ללכת לישון... עזבו עזבו את זה שבשנת הלימודים אם אני לא אהיה הישנה ב11 וחצי יהיו בלאגנים!! ושמעיפים אותי מחדר הטלוויזיה בשמונה מקסימום בשנת הלימודים (אני לא רואה טלוויזיה, פשוט המחשב שם). אוקצור , ההורים שלי אומרים לי מתי ללכת לישון אפילו בחופש, אני צריכה להיות בבית ב12 וכל מי שאצלי הולך ב12 אם זה לא יום שישי. ויום שישי לא יתנו לי יותר מאוחר מ2... וגם זה נקרא מאוד מאוחר.. אולי זה אידיוטי שאני אומרת את זה .. אבל אני לא מכירה אחד מעל גיל 13 שאומרים לו מתי ללכת לישון, או שאומרים לו מתי לחזור הבייתה בתקופת החופש הגדול. בזמן הלימודים אפילו אם אני רוצה אני מגבילה את עצמי ב10 להיות בבית.. וזה בתנאי שלא יצא להם לדבר אתי לפני שיצאתי, וגם ככה הם יכעסו עליי. ד``א . . . השבוע אני מרותקת... מסיבה מאוד אידיוטית... שיענו .. איחרת באיזה 20 דקות נראה לי .. משו כזה .. יצאתי עם הכלבה ללות את ידיד שלי שיש לו שעה הליכה הבייתה .. אז ליוויתי אותו בקושי רבע דרך.. ומה לעשות לקח לי זמן.. אז היו צעקות בלאגנים וריתוק .. כמו ילדה בת 5 ריתוק... ושתבינו,, אני לא מהבלייניות האלה.. פעם אחרונה שהייתי במועדון הייתה לפני 7 חודשים, וגם אז ב2 הייתי צריכה להיות אצל סבתא שלי.. למרות שהמועדון נפתח רק ב11... . אני גם לא מבנות הפירסינגים האלה. אין לי פירסינגים בכלל ולא נזם, אין לי עגילים מחוץ לאוזן. גם אין לי קעקועים, גם בחיים לא צבעתי את השיער..... אין לי שום דבר שאני רוצה, את החדר שלי אמא שלי עיצבה, והוא ממש לא לטעמי, הבגדים שלי ..חוץ מכמה פריטים שקניתי לפני כמה חודשים כל הבגדים אמא שלי קנתה או קיבלה.. קיבלה בירושה מהדודה שפעם הייתה בגיל שלי מכירים את הסיפור הזה ?? אם לא .. אז יש לכם מזל.. ואני לא אוהבת אותם בד``כ.. בגדים שאני לא רוצה אני מקבלת הרצאה על זה שהם ``גזעיים`` ולמה אני לא לובשת אותם.... גועל נפש ... אפילו באוכל.. אם אמא שלי לא בבית.. היא נגיד אומרת לי .. אני רוצה שאת ואחיך תאכלו מלוואח בואו נגיד.. אבל פתאום.. לי ולו מתחשק נורא פסטה ונקניקיות לדוגמא.. אם היא תידע שאכלנו את זה ולא מה שהיא אמרה העולם ייתהפך!!! ההורים שלי גם כל הזמן יורדים עליי.. אני אוהבת צבע שחור.. ולדעתי זה גם מתאים לי .. מה לעשות.. אז אני רוצה לצבוע את השיער לשחור .. אבל אפילו לא היעזתי לבקש.. אז אני שמה לק שחור .. אז ``אני בכת השטן`` אני אוהבת בגדים שחורים אבל בקושי יש לי .. אמא שלי שונאת את זה ויורדת עליי בגלל זה ``כת השטן כת השטן`` ואני בכלל לא שייכת ולא קשורה לדבר הזה.. אני לא עוסקת בשום מאגיה שחורה ואני לא קוראת חומר שטניסטי באינטרנט.. לא כלום.. אין להם בסיס... מה . שחור לא צבע אלגנטי???? אני כבר לא יודעת מה לעשות, אני אוותר על ה150 שקל שהם נותנים לי כל חודש תמורת זה שיתנו לי חופש ויפסיקו לחטט לי בחיים, הם מציקים לי ויורדים עליי בלי סוף.. כל ידיד שיש לי הם עושים פרצופים ואומרים בסוף הוא יהיה חבר שלך, אם זה היה נכון מה שהם אומרים היו לי כבר לפחות 50 חברים עד היום.... אבל לא ... אני אוותר על המון דברים.. רק שיתנו לי לנשום, אני לא יודעת אם הם מבינים שהם חונקים אותי .. ניסיתי להסביר להם פעם פעמיים..אבל הם רק ראו את זה כנראה כ``רצון שלי להתפרפר`` . אמא שלי אומרת שעם זכויות באות חובות וההיפך.. אני לא רואה את זה, לא משנה מה אני עושה הם תמיד יגידו לי מתי ללכת לישון עד שאני אסיים ביצפר !! לא משנה כמה שאני ``ילדה טובה`` הם ידעו להגביל אותי ידעו לרדת עליי ידעו להגיד מה -לא- עשיתי... אני סה``כ רוצה יותר חופש תנועה אני לא צריכה שהם יגידו לי מתי ללכת לישון ואני לא צריכה שהם יגבילו אותי בשעות יציאה במיוחד לא בחופש ולמה שהם יעירו אותי לפני השעה 11 וחצי ?? לדעתי זה לגיטימי ביותר לישון עד 11 פלוס בחופש .. ואני לא מאלה שמבלים כל לילה כל הלילה ואח``כ ישנים עד ארבע אחרי הצהריים.. כמו רוב רובם של החברים שלי, אני גם לא מאלה שישנים שעתיים כל לילה .. אני לא מסוגלת יותר כבר שלוש שנים אני באה לחברות שלי עם אותה תלונה עם אותה יבבת בכי של.. אני נחנקת שם!!!!! אני לא יודעת מה לעשות!!! אני לא רוצה להמשיך לבכות כל לילה לפני השינה ..אני לא רוצה להיחנק שוב .. אני לא רוצה להיות ממורמרת וכועסת כל הזמן!! אני לא רוצה !!

לפני שאתם קוראים את ההודעת הקודמת

אני רק רוצה להגיד שמי שהולך לקרוא את ההודעה הזו, היא ארוכה, ואני באמת זקוקה לעזרה. אז.. פליזזזזז

sweet heart

New member
קראתי הכל!!!!!!!!!!

ורציתי להגיד שאני בת 13 ויש לי נזם ואמא שלי ואבא שלי הרשו לי לעשות אותו ואני ממש לא יודעת איך זה להיות במצב שלך....... לדעתי את צריכה לדבר עם אמא שלך ולהסביר לה שאת רוצה חופש ולהראות לה שאת אחראית ומסוגלת לטפל בעצמך ושאת כבר לא ילדה קטנה!!!! ותסבירי לה שאת יודעת שבשבילה את תמיד תהיי הילדה הקטנה שלה אבל את צריכה קצת חופש לעצמך....... למרות שלפי איך התיארת את אמא שלך היא לא תבין אותך....... ותסבירי לה שהטעם שלך ושלה בבגדים לא אותו דבר ושאת רוצה להליט לעצמך איזה בגדים לקנות ומה ללבוש!!! ואם היא לא תביא לך את האופציה הזאת אז תנסי להתפשר איתה ולהגיד לה שלא תקני דברים שחורים ותקני בגדים יפים צבעוניים אבל לא שחורים....וככה זו תהיה התפשרות....!~! לך יהיו בגדים שאת אוהבת אבל לא בצבע שאמא שלך חושבת שהוא קשור ל``כת השטן`` לפי מה שאמרת אני חושבת שהיא אולי תהיה מוכנה להתפשר כי אז שתיכן תקבלו קצת ממה שאתן רוצות......... אבל אני ממש לא יודעת איך לעזור לך בעניין של הקטע של החופש (יציאות,ידידים, ועוד ועוד עוד....) כי נראה שבזה אמא שלך נחושה בדעתה... תנסי איכשהו לעשות דרך שתוכלי לראות ידידים דרך חברות שלך....כאילו לתכמן קצת לטובתך כי אחרי הכל בענין הזה לדעתי את צודקת....... אני נורא מקווה שעזרתי לך והועלתי בחלקי הקטן... *ס*ו*ו*י*ט*

MetalBoy

New member
תגובה..

אישית אני הייתי במצב שלך לפני שנתיים.. ואז אני "מרדתי" כל היום רבתי עם ההורים והם הבינו שאין טעם אלא להשלים עם זה שאני הבן שלהם וזה מה שאני רוצה כי אין להם בן אחר.. אני לא יודע ממש מה להציע לך כי כל התהליך של ה"מרידה" מאד לא נעים ולפעמים זה גם יכול להרוס את הקשר שיש לך עם ההורים .. אני מציע לך לעשות אתם שיחה משפחתית ולהבהיר להם את הנושא.. מטאל

ela !!!

New member
אל תתיחסי לזאת מלמעלה.....

גם אני קראתי את הכל! ואני מבינה אותך,וחושבת שאת צודקת! אז ככה..אני לא אחת שמתעסקת בזה.....אני סך הכל בת 15 אבל לתת עצה לא עולה כסף אז ככה... דבר ראשון שאת צריכה לעשות זה לדבר עם ההורים שלך ולעמוד על שלך! את טוענת שאת ל אחת שמבלה במועדונים גם אני כזאת.....ואני דיי ביישנית עם אנשים שאני לא מכירה...ומעדיפה ויותר נוח לי לפתוח את הלב לאנשים כאן בנט! טוב אני חושבת שאת צריכה לדבר איתם-תגידי להם לא מתאים לי לרקוד כל החיים לפי החליל שלכם! שיגידו תודה! את בבית מה מפריע להם שאת גולשת או נשארת ערה ? לא הבנתי את זה! מה מפריע להם הרעש של המקלדת או שיש להם דעה על זה! תשמעי הם מחזיקים אותך קצר.ואני יודעת שהם ההורים שלך אבל עם כל הכבוד את צריכה להביע דעה ולהראות להם שזה לא בסדר! שאת רוצה תחופש שלך! את רוצה להרגיש שאת זאת שמחליטה מה טוב לך לעשות! שאת זאת ששולטת במה שקורה בחיים שלך! אני ממש מופתעת שיש דבר כזה! אבל את צריכה להתמודד איתם! אין מה לעשות אני לא חושבת שגוף אחר יכול לעזור לך בצורה טובה כמו שאת יכולה לעזור לעצמך! מקווה בשבילך לטוב והרבה -אלה-

אני לגמרי מבינה אותך

כשאני הייתי בגיל ההתבגרות אמא שלי הייתה בוחרת לי את הבגדים, ואסור היה לי ללבוש שחור, סגול או ורוד, ואסור היה לי לנקב את האוזניים שלי, או לגדל שיער ארוך, או לשים איפור, או ללבוש שמלה. תמיד הייתי צריכה לחזור שעות לפני כולם ואסור היה לי לישון אצל חברות. זה גרם לי לרצות למרוד עוד יותר, ולעשות דברים שאולי לא הייתי חושבת לעשות ככה, אבל אמא שלי לא הבינה. היא תמיד ידעה הכל יותר טוב מכולם ושום דבר לא ישנה את דעתה. העצה היחידה שלי? נשארה לך עוד שנה עד שתהיי מבוגרת. נכון שבגיל 18 הדברים לא יפתרו בבת אחת, אבל לפחות יהיה לך קלף של להגיד: ``אני כבר בן אדם מבוגר ואתם לא יכולים להגיד לי מה לעשות`` - אמא שלי עשתה בלגנים וסנקציות והכל, אבל לא היה הרבה שהיא ממש יכלה לעשות בקשר לזה חוץ מלריב איתי. היא לא יכלה לנעול אותי בבית. בצבא ביקשתי לשרת הכי רחוק שיכלתי מהבית ואחר-כך עברתי לעיר אחרת ללמוד. אני עדיין תלויה בהורים שלי כלכלית, ולכן עדיין להתפשר לפעמים, אבל זה נהיה יותר קל עם הגיל. תזכירי לעצמך כל הזמן שזה רק זמני.

מה ההורים שלך בסדר???????????

תתמרדי את יודעת בשביל זה יש את גיל ההתבגרות כדי להתמרד בהורים את יודעת איזה טרור אני עושה לאמא שלי וגם היא לא כמו ההורים שלך חס וחלילה (בלי להעליב) מה??? אם אמא שלי הייתה עושה לי דברים כאלו הייתי צועקת עליה בלאגנים הייתי לא יודעת...איך אפשר לחיות איך שאת חיה הם סוגרים אותך ולא נותנים לך חופש בחירה אז תזכירי לאמא שלך שגם את בן אדם ויש לך דעות משלך ורצונות משלך ואם היא לא קולטת אז תסבירי לה בדרך הקשה!!!!! תעשי דברים שהיא לא תבין מה קרה לך עד שלא תהיה לה בררה אלה לתת לך לעשות מה שבראש שלך ועם ה-150 שקל שהיא נותנת לך כל חודש לכי בלי לשאול אותה תקני כמה בגדים ואיזה בגדים שבה לך....תעשי לי טובה איך את יכולה לחיות ככה????????????????????????????????????????????????? זה לא שפוי!!!

פו-הדוב

New member
עצה לך

Forgotten Sunrise יקרה אין לי הרבה מה להגיד לך למרות שגם לי יש בעיות עם ההורים אבל בגלל סיבות ורקע אחר לגמרי, בכל מקרה אני חושב שכל מה שהסברת כאן את פשוט צריכה להסביר להם בשיחה בארבע עיניים. פשוט תסבירי להם מראש שיקחו את השיחה ברצינות ואם קשה לך להוציא הכל בפרצוף שלהם תכתבי להם את זה על מכתב, אני מניח שאם תתבטאי לפנייהם כמו שהתבטאת כאן הם יהיו חייבים להבין אותך. בכל מקרה הכי חשוב שתשמחי בחיים כי יש דברים גרועים מאלה (וזה מניסיון) ותזכרי שלמרות הכל גם את הבעיה הזאת ניתן לפתור. מקווה שעזרתי מניח שלא ביי אסף

אח,הורים.

אני אחלק את התגובה שלי לשניים, א, לגבי אחיך את חייבת להציב לו גבולות למרות שהוא דבק, יש לך חיים ומקום משלך ואת לא יכולה לתת לו להפריע כל פעם שמתחשק לו. אך עם זאת תתני לו את הזמן שלך איתו מדי פעם כדי שהוא לא ישגע אותך גם אם את לא סובלת אותו. ב, לגבי ההורים שלך, זו בעיה לא פשוטה, לפי התאור שלך אם אני רואה את הבעיה מנקודת מבט של מבוגר אז נראה שההורים שלך דואגים לך מאוד ומשקיעים הרבה מאוד זמן ואנרגיה בחינוך שלכם שזה טוב כשלעצמו, אך מנקודת מבט שלך שהיא לגיטימית לחלוטין ומוצדקת אם את בגיל ההתבגרות ההורים שלך חונקים אותך לא סומכים עלייך ולא נותנים לך את האפשרות להוכיח את עצמך ולהתנסות בדברים שנוער בגיל ההתבגרות אמורים להתנסות בהם ובכך הם הופכים אותך שונה מהחברה הסובבת אותך. אני חושב שאת צריכה להביא את ההורים שלך להכרה ברצונות שלך כאשר את מבהירה להם וקודם כל לעצמך שאת מבינה את הדאגה שלהם אלייך ואת ההשקעה שלהם בחינוך שלך, תבקשי מהם לנסות אותך מדי פעם ולתת לך יותר אחריות ותוכיחי להם שאת מסוגלת ושאת יודעת להציב לעצמך גבולות. את צריכה להיות עקבית בדרישה שלך והשינוי יהיה אמנם איטי אך אם תוכיחי את עצמך תוכלי להנות מעצמאות מסויימת שתיזכי לה. שלומי

אני יודעת בדיוק על מה את מדברת!!!!

רק שאני הצד המסתכל מהצד יש לי חברה נקרא לה נ´ לנ´ יש את ההורים הכי לא נסבלים בעולם הם לא נותנים לה לעשות כלום אין לה חופש לעשות מה שהיא רוצה אמא שלה בוחרת לה הכל.....בול כמוך אותו סיפור פעם נ´ איחרה בשתי דקות הביתה על השעון....שתביני זה היה יום שישי ואמא שלה אמרה לה לחזור ב11 וחצי ולי אמרו לחזור מתי שבא לי רק לא מאוחר מידי והיא קילבה עונש על האיחור אני לא מבינה את ההורים האלה יא כל הזמן מתקשרת אלי ואומרת לי כמה שהיא שונאת אותם היא אומרת לי כמה שהם בלתי נסבלים ושלפעמים בא לה לקום ולעזוב אז כל הזמן אני מנסה לייעץ לה ואומרת לה לא נורא זה הכל מדאגה וזה מה שאני באה להגיד לך פה..... אני עצמי לא סובלת את ההורים שלה לא סובלת אותם....(יותר נכון את האמא) היא בלתי נסבלת היא אשכרה מאשימה אותי בזה שהבת שלה רוצה להיות כמו כולם ולצאת עד מאוחר ללכת למסיבות עם החברים להנות מהילדות שלה.... פעם היא אמרה לי משו שמזה נעלבתי מזה היא אמהר לי כל פעם שאת פה זה אותו סיפור אזס חטפתי את הכריזה של החיים שלי והלכתי הביתה ומזא אני עושה לאמא שלה פרצוף כל פעם שאני רואה אותה וזה הרבה תאמיני לי עכשיו העצה שלי אליך זה אל תשימי על אמא שלך לא דין ולא חשבון היא לא יכולה להגיד לך כל כך הרבה דברים לעשות את ילדה מאוד טובה לפי מה שקראתי פה.....יותר מידי טובה ואת מקשיבה להם יותר מידי וכנראה שהם כבר התרגלו לזה..... תנסי שבוע אחד למרר להם את החיים ואם הם יגידו מילה תגידי להם אם הייתם נותנים לי קצת יותר חופש כשהתנהגתי בסדר הייתי משנה את ההתנהגות......חוץ מזה בת כמה את בערך 17 וחצי לא?!! עוד חצי שנה את ברשות עצמך ואת יכולה לעבור לדירה משלך והם לא יכולים לעשות שום דבר בנידון......אני במקומך הייתי חוסכת כסף זה מעכשיו ואחרי זה צבא בכלל כבר יהיה לך שקט אני יודעת שזה יצא קצת ארוך אבל לא נורא זה מעצבים!!!

לא, אני בת 15 וחצי

רק שאני עולה לי"א .. גם בגיל 18 לגור לבד זה לא פשוט ילדה .. .ממש לא פשוט, כ-ל מה שצריך לשלם, ואני אהיה חיילת בטח ובטח שלא יהיה לי זמן להרוויח את הכסף הזה ולהסתדר מבחינת אוכל וניקיון לבד.. אין לך מושג על מה את מדברת.

Lady_Voldemort

New member
כבר נראה לי שאמא שלי לא כל כך נורא

טוב היא בכלל לא נוראית בואו נגדיר את זה ככה, אמא שלי היא בסדר פשוט היא דואגת לי יותר מדיי והמילים שלי-פראנואידית תתמודדי עם אמא שלך, אני לא מדינהבזה כל כך אבל בכל זאת תנסי לומר לה שאת מרגישה ממש חנוקה, ואח שלך אמממממממ אחים קטנים הם תמיד נודניקים.... תנסי להסביר לו ולקבוע איתו שהוא לא יציק לך .....

שמעי

חברה שלי ניסתה לפתור את הבעיות שלה בדרכים הרבה יותר קיצוניות היא ניסתה להתאבד....בגלל אמא שלה אז לכי תדבר איתה או שתעברי לסבתא או משהו\חוץ מזה כיתה יא?!?! ובת 15 וחצי?! איך? נולדת לפני שנה אזרחית בטח...

למעלה