מה בסירים לכבוד שבת פרשת אמור?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מה בסירים לכבוד שבת פרשת אמור?


כרגיל, יודעת רק חלקית בשלב זה.

הנסיכה צפויה לחזור לשבת, אז לוקחת בחשבון תבשילים לא בשריים.בגדול, ככה:

ליל שבת:
מרק קוסקוס+קוסקוס
קציצות דגים של מיקי
ניוקי בבצל מטוגן
עגבניות שרי צלויות

שבת
קציצות כמו של אמא שלי (מעוף טחון)
עוף בקפה
אורז
תבשיל חומוס כמו דאל
ברוקולי בשמ"ז

מאפים:
לארוחת בוקר שישי, עוגת רסק תפוחים או עוגת דלעת, לשבת עצמה, אולי שמרים.

שבת שלום, בשורות טובות!
 

יפנית 55

New member
ארוחות שבת

שישי:
מטבוחה
חצילים קלויים
קוביות חצילים אפויים (מתובלים בפפריקה, כמון, שום, מלח ומיץ לימון)
סלק עם חזרת
חומוס ביתי
פלפלים חריפים
סלטים טריים

דגי דניס מפולטים, מבושלים בסגנון מרוקאי.

חלות

שבת:

לבבות ארטישוק טרי מבושלים
עם גזר , גבעולי סלרי, פלפל אדום קלוף ולימון כבוש.
מלח, פלפל שחור, מעט כורכום.

קציצות שנצלו על המנגל בעצמאות והוקפאו, אוסיף לתבשיל הירקות.

אורז לבן

עוגת תפוחים
מאפי שמרים במקפיא
פירות
 

יפנית 55

New member
דניס בסגנון מרוקאי

ללא ממש מתכון , בערך

בסיר סוטז' מטגנת כמה דקות עד שהירקות מתרככים : רצועות פלפל אדום, גזר, שיני שום שלמים וקלופים, כוסברה קצוצה ועגבניה קלופה, חתוכה לקוביות או מגורדת. מתבלת בפלפל שחור ומלח.
מוסיפה גם לימון כבוש ופלפלים אדומים חריפים (טריים).
מניחה את הפילטים בשכבה אחת.
בכוס מערבבת 4 כפות שמן עם 2 כפות פפריקה ומעט כורכום (1/4 כפית), ממתינה 5 דקות ושופכת על הדגים.
ממליחה מעט את הדגים.
מפזרת מעל כוסברה קצוצה ומבשלת 15 דקות .
אם צריך , אפשר להוסיף ממש מעט מים.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אמרלדה, שכחתי להביא. אשתדל לזכור להעתיק לכאן מחר (רשמתי

מפי בעל הקציצות, לא משהו מהרשת).
 

חנהפ

Active member
טוב אז לא התאפקתי

והכנתי קניידלך לשבת- פסח שני
השבוע טרחתי על ראש כרוב פחוס שמצאנו בקניות והכנתי לאיש כרוב ממולא כמו שאוהב
ניסיתי קרם ברולה פרווה ומשהו קרה שם, הקרם לא התייצב, התבאסתי קשות
מצד שני ניצלתי צנצנת חלבונים והכנתי רולדה במילוי קצפת ותותים

 
למעלה