מה בסירים לכבוד שבת פרשת שמות?

הפעם אכן פרשת שמות....

אנחנו בשבת מעניינת- שני הקרניבורים העיקריים לא בבית ונותן לנו אפשרות לבשל בכיוון הצמחוני יותר.

במקור תכננתי לקנות אוכל כדי לפנות זמן לכתוב תעודות, אבל קצת מפתה אותי לבשל בכל זאת בגלל הנסיבות שנוצרו.

בתכנון:
ליל שבת:
מרק כרובית
לזניה ריקוטה ומוצרלה
סלמון כלשהו
סלט גדול

שבת:
חזה עוף מוקפץ
איטריות עם ירקות בסויה
שעועית ירוקה ברוטב חמוץ מתוק
ברוקולי בשמז
משהו מקינואה

מאפים:
עוגת בננות ושוקולד לשישי בבוקר
עוגת גבינה בציפוי שמנת חמוצה לשבת

שבת שלום, בשורות טובות
 
התפריט שלך נראה מעולה.

אני מקוה שסופסוף נוציא לפועל את העל האש שרצינו. בידוד של אחד מבני הבית דחה את התכנון מקוה שהשבת יצא לפועל מלא זמן לא עשינו ומזג האויר מעולה.
לשבת מתכננת להכין ג'חנון שלא הספקתי שבוע שעבר ואולי גם רביולי בטטה שהילדה ממש מבקשת הרבה זמן.
בקיצור מתוכננת שבת מלאת מטעמים.

לקינוח יש לי יוגורטים מיותמים שפג תוקפם אז אולי אכין עוגה עם אגוזים סוכר וקנמון שגם ההורים של האיש אוהבים ואביא להם לסגר הנורא שמתחיל להם מחר.
לילדים אולי אכין מאפינס בננה יש מלא בננות מתאימות למאפה.

מקוה לעמוד בכל היעדים שקבעתי לעצמי אחרי שבוע עמוס ואפס כח...
 
התפריט שלך נראה מעולה.

אני מקוה שסופסוף נוציא לפועל את העל האש שרצינו. בידוד של אחד מבני הבית דחה את התכנון מקוה שהשבת יצא לפועל מלא זמן לא עשינו ומזג האויר מעולה.
לשבת מתכננת להכין ג'חנון שלא הספקתי שבוע שעבר ואולי גם רביולי בטטה שהילדה ממש מבקשת הרבה זמן.
בקיצור מתוכננת שבת מלאת מטעמים.

לקינוח יש לי יוגורטים מיותמים שפג תוקפם אז אולי אכין עוגה עם אגוזים סוכר וקנמון שגם ההורים של האיש אוהבים ואביא להם לסגר הנורא שמתחיל להם מחר.
לילדים אולי אכין מאפינס בננה יש מלא בננות מתאימות למאפה.

מקוה לעמוד בכל היעדים שקבעתי לעצמי אחרי שבוע עמוס ואפס כח...
יופי של יעדים. ככה את נראית עם אפס כוח?
גם אני אוהבת עוגת אגוזים וקינמון ויש לי שני יוגורט סויה בטעם טבעי שכבר צריך להיפטר מהם. אולי אוכל להכין לעצמי עם תחליפי סוכר וקמח. אפשר מתכון בבקשה?
 
יופי של יעדים. ככה את נראית עם אפס כוח?
גם אני אוהבת עוגת אגוזים וקינמון ויש לי שני יוגורט סויה בטעם טבעי שכבר צריך להיפטר מהם. אולי אוכל להכין לעצמי עם תחליפי סוכר וקמח. אפשר מתכון בבקשה?
איזה כייף לראות אותך כאן:)
כמובן שלא עמדתי בכל היעדים זה היה שאפתני מידי.
את העל האש דחינו בסוף הכנו לארוחת ערב רביולי בטטה עם סלט פסטה קר ופשטידת פסטה ובקיצור ארוחת פסטה...
לג'חנון לא הגעתי בכלל נדחה לשבוע הבא.
הכנתי את העוגה רק עכשיו ראיתי אקליד לך כשאגיע הביתה, חיפשתי לא מוצאת אותה ברשת.
גם למאפינס לא הגעתי בסוף אבל הכנו עוגת יומולדת לחברה של הבת רק את הבסיס היום היא תקשט אותה עם חברות שלה.
 
איזה כייף לראות אותך כאן:)
כמובן שלא עמדתי בכל היעדים זה היה שאפתני מידי.
את העל האש דחינו בסוף הכנו לארוחת ערב רביולי בטטה עם סלט פסטה קר ופשטידת פסטה ובקיצור ארוחת פסטה...
לג'חנון לא הגעתי בכלל נדחה לשבוע הבא.
הכנתי את העוגה רק עכשיו ראיתי אקליד לך כשאגיע הביתה, חיפשתי לא מוצאת אותה ברשת.
גם למאפינס לא הגעתי בסוף אבל הכנו עוגת יומולדת לחברה של הבת רק את הבסיס היום היא תקשט אותה עם חברות שלה.
תודה רבה עדיקים. ואם עדיין יש בסביבה מתכון של עוג שוקולד ואגוזים עם יוגורטים, אשמח לקבל. תודה.
 
אצלי בקטנה
קציצות חזה עוף אפויות
תבשיל קוביות בקר עם פטריות ושאר ירקות (גרסה אישית למתכון נהדר של יונית צוקרמן מלכת הסירים). הכנתי אתמול, הרוב הוקפא וחלק השארתי לשבת
סלט גדול של חסה ושאר ירקות
סלט אבוקדו וטונה
 

לאה סי

New member
אצלי בקטנה
קציצות חזה עוף אפויות
תבשיל קוביות בקר עם פטריות ושאר ירקות (גרסה אישית למתכון נהדר של יונית צוקרמן מלכת הסירים). הכנתי אתמול, הרוב הוקפא וחלק השארתי לשבת
סלט גדול של חסה ושאר ירקות
סלט אבוקדו וטונה
אפשר, בבקשה, מתכון לקוביות הבקר?
 
אפשר, בבקשה, מתכון לקוביות הבקר?
בבקשה - מתכון של יונית צוקרמן עם שינויים שלי (בסוגריים ו/או עם כוכביות)
בקר קוביות עם פטריות וערמונים

(יונית צוקרמן)



1.5-2 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות

כחצי קילו בצל פרוס לרצועות

2 סלסילות פטריות (עדיף משני צבעים)

2 שקיות ערמונים קלופים בוואקום

(לא אוהבים אצלי ערמונים אז ויתרתי לטובת הרבה יותר גזר)

2 גזרים בינוניים חתוכים לעיגולים

אפשר ענף סלרי קצוץ (שמתי קצת יותר מענף)

מלח, פלפל, כורכום, אבקת מרק עוף – לפי הטעם.



בסיר שטוח ורחב מטגנים את הבשר לסגירה.

מוציאים לקערה, מוסיפים את הבצלים ואם צריך – עוד קצת שמן* (משאירים בסיר את כל מה שהבשר הפריש) מזהיבים ובינתיים חותכים את הפטריות לרבעים או לחצאים (תלוי בגודל), מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עד שמתכווצות מעט, מוסיפים ערמונים, תבלינים, את הבשר ומים רותחים בדיוק עד לגובה התכולה. כשרותח מערבבים, מכסים היטב בנייר אפייה ומעל ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור מחומם מראש ל- 200-220 מעלות בטורבו. כעבור חצי שעה מחלישים ל- 170-180 מעלות למשך שעתיים.**



*אכן הוספתי מעט שמן אך בהמשך נראה שצריך להוסיף יותר ובמקום שמן הוספתי כמות קטנה מאד של מים רותחים. שיטה טובה לטיגון שחוסך שמן.

**כיסיתי במכסה רגיל לגמרי ובישלתי בתחילה על אש טורבו עד לרתיחה ואחר כך על אש קטנה לפחות שעתיים, עד שהבשר היה רך מאד.
 

לאה סי

New member
בבקשה - מתכון של יונית צוקרמן עם שינויים שלי (בסוגריים ו/או עם כוכביות)
בקר קוביות עם פטריות וערמונים

(יונית צוקרמן)



1.5-2 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות

כחצי קילו בצל פרוס לרצועות

2 סלסילות פטריות (עדיף משני צבעים)

2 שקיות ערמונים קלופים בוואקום

(לא אוהבים אצלי ערמונים אז ויתרתי לטובת הרבה יותר גזר)

2 גזרים בינוניים חתוכים לעיגולים

אפשר ענף סלרי קצוץ (שמתי קצת יותר מענף)

מלח, פלפל, כורכום, אבקת מרק עוף – לפי הטעם.



בסיר שטוח ורחב מטגנים את הבשר לסגירה.

מוציאים לקערה, מוסיפים את הבצלים ואם צריך – עוד קצת שמן* (משאירים בסיר את כל מה שהבשר הפריש) מזהיבים ובינתיים חותכים את הפטריות לרבעים או לחצאים (תלוי בגודל), מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עד שמתכווצות מעט, מוסיפים ערמונים, תבלינים, את הבשר ומים רותחים בדיוק עד לגובה התכולה. כשרותח מערבבים, מכסים היטב בנייר אפייה ומעל ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור מחומם מראש ל- 200-220 מעלות בטורבו. כעבור חצי שעה מחלישים ל- 170-180 מעלות למשך שעתיים.**



*אכן הוספתי מעט שמן אך בהמשך נראה שצריך להוסיף יותר ובמקום שמן הוספתי כמות קטנה מאד של מים רותחים. שיטה טובה לטיגון שחוסך שמן.

**כיסיתי במכסה רגיל לגמרי ובישלתי בתחילה על אש טורבו עד לרתיחה ואחר כך על אש קטנה לפחות שעתיים, עד שהבשר היה רך מאד.
תודה
 

michalgad

Member
אצלי בקטנה
קציצות חזה עוף אפויות
תבשיל קוביות בקר עם פטריות ושאר ירקות (גרסה אישית למתכון נהדר של יונית צוקרמן מלכת הסירים). הכנתי אתמול, הרוב הוקפא וחלק השארתי לשבת
סלט גדול של חסה ושאר ירקות
סלט אבוקדו וטונה
איזה קטע אורני גם אני תכננתי לשבת מתכון עם אונטריב ופטריות של יונית צוקרמן
Great minds think alike🙂
 
איזה קטע אורני גם אני תכננתי לשבת מתכון עם אונטריב ופטריות של יונית צוקרמן
Great minds think alike🙂
יונית צוקרמן היא מלכת הסירים בעיניי. יש במרשתת הרבה צילומים שלה, בהם רואים איך היא שמה על המדרגות את כל הסירים בהם הכינה מאכלים לחג, לשבת או לאירוח. אני אישית פחות אוהבת את כמויות השמן והכורכום שהיא שמה באוכל שלה, אבל אוהבת את הסירים ואת התבשילים.
 

shira1960

Member
יונית צוקרמן היא מלכת הסירים בעיניי. יש במרשתת הרבה צילומים שלה, בהם רואים איך היא שמה על המדרגות את כל הסירים בהם הכינה מאכלים לחג, לשבת או לאירוח. אני אישית פחות אוהבת את כמויות השמן והכורכום שהיא שמה באוכל שלה, אבל אוהבת את הסירים ואת התבשילים.
וואלה! גגלתי עכשיו וראיתי את התמונה על המדרגות! מזכיר לי בחורה שעבדתי איתה לפני המון שנים (כשהבן שלי, היום בן 30+, היה בסביבות שנתיים...). בחורה מרוקאית שלימדה אותי "להעמיד סירים" ביום חמישי בערב, בלי לבשל, אלא כל ההכנות עד שלב הבישול. היא בוודאי הכינה פי 10 סירים יותר ממני, אבל זה מאד עזר לי לעשות סדר בבישול לשבת בזמן שהיה ילד קטן, אורחים וכו'.
 
אצלנו החיילת סוגרת.
התלבטתי קשות מה להכין כי המתבגר אוהב בקר ולא עוף
הצעיר אוהב אוכל פשוט.
עם החיילת קל-תמיד פירה ושניצל בעדיפות.

אז:
מרק עוף
סלט חסה
עוף בפיטריות גזר בצל ויין לבן.מתחיל על הגז ועובר לתנור
גלילי פילו ממולאים בשר טחון(לפי הבלוג של קרוטית)
תפ"א בתנור
קצת אורז לבן

עוגות שמרים
עוגת שוקולד רכה בקערה אחת של אבישג שאר ישוב(מעולה.הכנתי לפני שבוע)


שבת שאריות ומוצש פיצה
 

michalgad

Member
ליטלס, תוכלי בבקשה לרשום או להביא לינק למתכון עוגת השוקולד בבקשה? תודה!!
 
ליטלס, תוכלי בבקשה לרשום או להביא לינק למתכון עוגת השוקולד בבקשה? תודה!!
הנה המתכון:
200 גר שוקולד מריר
200 מ"ל שמנת מתוקה
100 גר חמאה
להמיס יחד במיקרו.לערבב לאיחוד.

להוסיף לשוקולד המומס 4 ביצים, אחת אחת ולטרוף במטרפה
להוסיף 180 גר סוכר
80 גר' קמח
3 גר' אבקת אפיה

לערבב עד לאיחוד.
לאפות בתבנית משומנת( קוטר 20) 50-60 דקות 160 מעלות

להזהר לא לאפות אפיית יתר.שלא תתיבש.
לאחר צינון ניתן לפזר אבקת סוכר/קצפת/גאנש


אני הכפלתי כמויות לתבנית 26
 
נערך לאחרונה ב:

michalgad

Member
הנה המתכון:
200 גר שוקולד מריר
200 מ"ל שמנת מתוקה
100 גר חמאה
להמיס יחד במיקרו.לערבב לאיחוד.

להוסיף לשוקולד המומס 4 ביצים, אחת אחת ולטרוף במטרפה
להוסיף 180 גר סוכר
80 גר' קמח
30 גר' אבקת אפיה

לערבב עד לאיחוד.
לאפות בתבנית משומנת( קוטר 20) 50-60 דקות 160 מעלות

להזהר לא לאפות אפיית יתר.שלא תתיבש.
לאחר צינון ניתן לפזר אבקת סוכר/קצפת/גאנש


אני הכפלתי כמויות לתבנית 26
אגב, 30 גרם אבקת אפיה? זה איזה 6 כפיות על כמות כל כך קטנה של קמח. זה בדוק?
 

חנהפ

Member
אגב, 30 גרם אבקת אפיה? זה איזה 6 כפיות על כמות כל כך קטנה של קמח. זה בדוק?
זה 3 שקיות ל- 80 גר' קמח, המון לעניות דעתי . אם מומלץ כפית לכוס קמח (=140 גר) ונגיד שבעל המתכון חושב שיש לשים פי 2 גם אז די בשקית אחת. 3 שקיות יתנו טעם לוואי לא נעים
 

michalgad

Member
זה 3 שקיות ל- 80 גר' קמח, המון לעניות דעתי . אם מומלץ כפית לכוס קמח (=140 גר) ונגיד שבעל המתכון חושב שיש לשים פי 2 גם אז די בשקית אחת. 3 שקיות יתנו טעם לוואי לא נעים
שמתי באמת שקית אחת ונראה לי מספיק לגמרי . זו לא עוגה גבוהה..
 

michalgad

Member
ואצלינו ממש בקטנה כי נהיה רק אני והקטן ששנינו אוהבים פטריות ומתנגדיהן לא יהיו בבית
מרק ירקות פטריות ועדשים
תבשיל אונטריב ופטריות של יונית צוקרמן
ארוחה בסיר אחד – פתיתים עם קציצת בשר ברוטב אפונה ובצל ירוק של אהרוני
ברוקולי מאודה
יש הרבה קינוחים חדשים
עוגיות מושלגות
סינבון
עוגת שוקולד של ליטלס
חלות חדשות
 
למעלה