מה בסירים |סיר| לכבוד שבת פרשת אמור?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אני סיבכתי את עצמי...
הזמנתי חברים לקפה ועוגה אחרי התפילה וחברים של אחד הילדים לארוחה, ואז הבן שבמכינה בקש שנבוא לבקר בשישי. המכינה שלו רחוקה, מה שאומר שרוב יום שישי יילך על הנסיעה הזו. אז לא אוכל לאפות שמרים כמו שרציתי, ואצטרך לתכנן מאכלים קלים ומהירים.
כרגע בתכנון:
ליל שבת:
מרק קוסקוס
פילה אמנון שהבכור מכין, פתיתים, שעועית בטריאיקי.

שבת:
חזה עוף סיני של אחותי
גולאש בשר עם תפ"א
נודלס עם ירקות
ברוקולי וכרוב ניצנים בתנור

עוגות:
שיש נוטלה
עוגת פירורים (crumb cake)
בראוניז לנו ולבן במכינה

זהו.

שבת שלום, בשורות טובות|פרח|
 
כרוב ממולא בשר (תודה לחנה פ על התמיכה הטכנית)
כנפיים בגריל
סלט חסה ושאר ירקות
סלט אבוקדו, ביצים וטונה
קינוח הזוי לניסיון - גלידת תות על בסיס קוטג' שמסתובבת במרשתת לאחרונה. הכנסתי למקפיא ונראה איך יצא.
שבת שלום
 
נערך לאחרונה ב:

חנהפ

Active member
כרוב ממולא בשר (תודה לחנה פ על התמיכה הטכנית)
כנפיים בגריל
סלט חסה ושאר ירקות
סלט אבוקדו, ביצים וטונה
קינוח הזוי לניסיון - גלידת תות על בסיס קוטג' שמסתובבת במרשתת לאחרונה. הכנסתי למקפיא ונראה איך יצא.
שבת שלום
הי איך יצאה לך הגלידה?
 
הי איך יצאה לך הגלידה?
לא אהבתי. אבל רוצה להסביר - המתכון הבסיסי הוא קוטג' עם פרי ומייפל (ו/או תוספות אחרות). מעבירים במעבד מזון ומקפיאים.
היו לי ספקות מראש, כי מניסיון עם גלידת פרי מתוצרת עצמית, הפרי יוצר קרח בתוך הגלידה, גם כשמכינים משמנת מתוקה שאמורה להפחית את תופעת הקרח. בעצתך למדתי לרסק ולבשל קצת את הפרי לפני הכנת הגלידה. הכנתי את גלידת הקוטג' עם תשתית תות שהכנתי כעצתך ושמרתי במקפיא. לא העברתי במעבד מזון משתי סיבות - א) המעבד שלי בשרי. ב) דווקא רציתי לשמר את מרקם הקוטג' שהוא יותר אוורירי, מפני שבעבר, כשהכנתי גלידה על בסיס יוגורט, היא קפאה לקרח.
אז הכנתי מקוטג' 9% (פחות לקטוז ויותר רך) עם תשתית תות וממתיק סוכרלוז. הטעם יצא ממש מוצלח אבל גם כאן הכול הפך לקרח נוקשה והייתה דרושה הפשרה די ארוכה עד שאפשר היה לחלץ ולאכול.
 
נערך לאחרונה ב:

חנהפ

Active member
לא אהבתי. אבל רוצה להסביר - המתכון הבסיסי הוא קוטג' עם פרי ומייפל (ו/או תוספות אחרות). מעבירים במעבד מזון ומקפיאים.
היו לי ספקות מראש, כי מניסיון עם גלידת פרי מתוצרת עצמית, הפרי יוצר קרח בתוך הגלידה, גם כשמכינים משמנת מתוקה שאמורה להפחית את תופעת הקרח. בעצתך למדתי לרסק ולבשל קצת את הפרי לפני הכנת הגלידה. הכנתי את גלידת הקוטג' עם תשתית תות שהכנתי כעצתך ושמרתי במקפיא. לא העברתי במעבד מזון משתי סיבות - א) המעבד שלי בשרי. ב) דווקא רציתי לשמר את מרקם הקוטג' שהוא יותר אוורירי, מפני שבעבר, כשהכנתי גלידה על בסיס יוגורט, היא קפאה לקרח.
אז הכנתי מיוגורט 9% (פחות לקטוז ויותר רך) עם תשתית תות וממתיק סוכרלוז. הטעם יצא ממש מוצלח אבל גם כאן הכול הפך לקרח נוקשה והייתה דרושה הפשרה די ארוכה עד שאפשר היה לחלץ ולאכול.
תודה על הפירוט
 

michalgad

Active member
ואצלינו קצת יותר בישולים לשם שינוי
מרק ירקות ועדשים
פאי רועים מתכון חדש נקווה שיסלחו לי
צלי בקר איטלקי עם פסטה
עוגת יום הולדת לקטן
לצהריים יש אורחים
מנה ראשונה סלט קערת הסדר לכבוד פסח שני
צלי איטלקי מהערב
עוף עם עגבניות שרי
פיצה בשרית
מלא ירקות בתנור
סלט קשת
עוגת ביסקוויטים פרווה
פירןת
וקינוחים שהאורחות יביאו
מתכון חדש לחלות…
 
ואצלינו קצת יותר בישולים לשם שינוי
מרק ירקות ועדשים
פאי רועים מתכון חדש נקווה שיסלחו לי
צלי בקר איטלקי עם פסטה
עוגת יום הולדת לקטן
לצהריים יש אורחים
מנה ראשונה סלט קערת הסדר לכבוד פסח שני
צלי איטלקי מהערב
עוף עם עגבניות שרי
פיצה בשרית
מלא ירקות בתנור
סלט קשת
עוגת ביסקוויטים פרווה
פירןת
וקינוחים שהאורחות יביאו
מתכון חדש לחלות…
אהבתי את סלט קערת הסדר. רעיון נהדר.
 

michalgad

Active member
למעלה