מה בסירים |סיר|לכבוד שבת פרשת בה-בחוקותי?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
שבוע קשה מאד מאז שאלת "מה בסירים"האחרונה. לנו באופן אישי נפטרה סבתא (של החצי) אז גם בפאן הפרטי היה טעון.
בשבת הקרובה נהיה בהרכב חלקי- מס' 3 במכינה לשבת והחצי נוסע לניו יורק.
לא ממש סגורה על בישולים וגם אין לי כוח, אבל ארשום מה שככל הנראה יהיה.

ליל שבת
מרק (עדשים וירקות?)
אמנון ברוטב חריף
פתיתים
שעועית צהובה ברוטב עגבניות

שבת:
קציצות כמו של אמא שלי
פרגיות במשרה מוצלחת שהכנתי בשבוע שעבר
אורז לבן
ת"פא בתנור
ברוקולי ושעועית ירוקה בשמז אפויים

עוגות ומאפים:אין לי שמץ...
נראה לי שנקנה חלות ולא נכין.
לשישי בבוקר- איזו עוגת תבלינים
אולי שמרים

שבת שלום, בשורות טובות ורפואה שלמה!|פרח|
 

michalgad

Active member
ואצלינו שבת יומולדת לקטן אז קצת מהבקשות שלו
מרק ירקות ועדשים כתומות
דלי רול
שניצל הודו ממולא פטריות
גלילות עוף עם פלפלים של דבורושקה
תבשיל אפונה
אורז
עוגת שוקולד יומולדת
מאפינס תפוזים ושוקולד צ’יפס
חלות טריות שאאפה בחמישי
 
ואצלינו שבת יומולדת לקטן אז קצת מהבקשות שלו
מרק ירקות ועדשים כתומות
דלי רול
שניצל הודו ממולא פטריות
גלילות עוף עם פלפלים של דבורושקה
תבשיל אפונה
אורז
עוגת שוקולד יומולדת
מאפינס תפוזים ושוקולד צ’יפס
חלות טריות שאאפה בחמישי
מה זה דלי רול?

אשמח למתכון של גלילות העוף.
 

michalgad

Active member
מה זה דלי רול?

אשמח למתכון של גלילות העוף.
גלילות עוף עם פלפלים
זהו מתכון מיתולוגי של הפורום עוד בגלגולו הקודם. מאד אהוב על בני הבית , מאד יפה וטעים ומתאים לארוח. בקיצור לגזור ולשמור. אחד המתכונים שמלווים אותי שנים ותמיד יש ביקוש
רכיבים:
נתחי חזה עוף
ביצה טרופה
פירורי לחם מוזהבים

לרוטב:
פלפלים מכל הצבעים

לרוטב חמוץ מתוק:
4 כפות קטשופ
4 כפות סוכר חום
4 כפות חומץ
2 כפות רוטב סויה
3/4 כוס מרק עוף (מאבקה...)

1 כפית קורנפלור מדוללת במעט מים





אופן הכנה:
משטחים את נתחי החזה דק.

ממליחים ומפלפלים.

טובלים בביצה טרופה ופירורי לחם מוזהבים.

מגלגלים את השניצלים סביב עצמם ומסדרים בתבנית


רוטב:

מטגנים פלפלים מכל הצבעים.


רוטב חמוץ מתוק:

מערבבים את רכיבי הרוטב.

שופכים מעל הפלפלים במחבת ומביאים לרתיחה.

מוסיפים כפית קורנפלור מדוללת במעט מים.

מבשלים עד שמתחיל מעט להסמיך.

שופכים מעל השניצלים.

אופים בתנור 45 דקות.

הערות:
לגבי הרוטב חמוץ מתוק - אם מתעצלים קונים רוטב חמוץ מתוק של אסם או קנור.
 

michalgad

Active member
מה זה דלי רול?

אשמח למתכון של גלילות העוף.
דלי רול
עוד מתכון קל ואהוב
צריך בצק עלים ופסטרמה עדיף לפחות משני צבעים
על הבצק הפרוס מזרזפים חרדל ודבש מעל שמים פרוסות פסטרמה בשתי שכבות לפי הצבעים .עליהם מטפטפים שוב מעט חרדל ודבש. ככה איזה שלוש שכבות. מגלגלים בצורת רולדה. ביצה ואפשר סומסום ואופים בחום גבוה עד להשחמה
 
אכן שבוע לא קל ולכם בפרט,אז תנחומיי.

אנחנו בהרכב חלקי,אבל הגעתי לשלב הזה שהילדים מביאים את החברים(בני הזוג) ככה שהבכור לא נמצא אבל החיילת מביאה את החבר והנער את החברה.
בתכנון:

סושי(זה בערך הדבר היחידי שהחברה אוכלת אז נשקיע..)
סלט חסה
קדירת בקר עוף ושורשים בבירה.
תפ"א בתנור

עוגות שמרים
עוגות שוקולד אישיות

שבת מקווה שישאר דיי אוכל מהערב

מוצש נחגוג לקטן הבית עם המשפחה המקומית המורחבת.
פיצה
עוגת בסקוויטים
אבטיח
פיצוחים
 

חנהפ

Active member
אכן שבוע לא פשוט, שיהיו בשורות טובות
בדיוק מסדרת לי את העבודה לקראת שבת, יש קצת אורחים אז חיפופים לא רשום לי.
סלטים מה שאספיק
לערב שוארמה דגים על טורטיה עם סלסת עגבניות וטחינה
עוף בתנור
תפו"א אפויים
כל מיני ירקות בתנור
ועוגת תפוחים לקינוח
שבת בבוקר בראנץ וקרם שניט
לצהרים בריסקט
פלפלים ממולאים
פסטה לבנה
פשטידת זוקיני
עוגת מוס שוקולד קפואה

החלה לשבת מתכתבת עם הציווי על שנת שמיטה ושנת יובל
 

קבצים מצורפים

  • פרשת בהר שמיטה יובל2.JPG
    פרשת בהר שמיטה יובל2.JPG
    KB 66.3 · צפיות: 3
נערך לאחרונה ב:

עדיקים

Active member
שבוע לא פשוט בכלל, תנחומיי בת מתהוללת

אצלנו סופש שקט רק אנחנו למרות שבתכנון היה לארח אבל התבטל.

אם יהיה ביקוש אכין את הדאל שלך מתהוללת
פסטה עם כדורי בשר
סלט חסה

לשבת עוד לא יודעת אבל אולי אכין סביח לכבוד היומולדת ואז אזמין את ההורים של האיש, נראה צריכה לסגור תכנונים אחרונים.

יש גם חגיגית יומולדת עוד לא יודעת איזה קינוחים להכין אבל כנראה תהיה עוגת שמרים ומילפיי או עוגת גבינה בנוסף. נראה, עוד לא סגרתי סופית.
 
אנחנו בקטנה השבת.
בערב שבת נהיה עם בן אחד (השני הולך לשבת חברים שצריך להכין לה רק תוספת)
שאלנו אותו מה ירצה. ביקש מעורב על טורטיה
ולמנה עיקרית בא לי לעשות סיר אחד עם אורז ופרגיות. ראיתי היום מתכון עכשיו מחפשת איפה הוא.
בבוקר יהיו גם הבן והכלה
למנה ראשונה נקנה גודגיזה שהכלה מאד אוהבת
נעשה סלטים - עוד לא חשבנו איזה
רק קניתי פטריות חיות וכרובית שהיו בזול.
למנה עיקרית בעלי יכין בחש טעים שהכין גם בשבוע שעבר ובא לו להכין מסחאן שראה אתמול במשחקי השף.
אני מוכנה שיכין הכל. מה שלא אוכלים בשבת נשאר להמשך השבוע.
חלות יש לי בפריזר.
עוגה - עוגת תפוזים כי זה מה שהבן שלי אוהב
 

אמרלדה

Active member
שיהיו בשורות טובות
אצלנו אנחנו רק זוג גם מחר וגם מחרתיים
אז החלטתי לחנוך (ולנסות עלינו) את מתקן הגריל החדש
ככה בטוח שכשיגיעו הילדים או אורחים, לא אפשל...או שלא בטוח...
הפעם הוצאתי להפשרה פרגיות (סטייקים), כנפיים ותערובת טחון עוף ובקר לקציצות.
אכין את הכל מחר לקראת הצהרים, ומה שיישאר עד מוצ"ש אקפיא.
מניחה שיישאר לא מעט.
בנוסף, אכין על האש חצילים ותפו"א. השיטה שלי לתפו"א על האש:
(מחר בבוקר) לבשל תפו"א רחוצים גדולים עם הקליפות חצי בישול,
לחתוך לחצאים לאורך, לתבל בשמן זית ותבלינים ולהניח על האש.
אנחנו לא כ"כ קונים ואוכלים תפו"א, אבל יש כמה שצריך לחסל...
נוסיף לזה אורז עם ירקות שסיימתי להכין עכשיו, עם הרבה סלרי,
סלטים - ירוקים וירקות ופירות.
נראה איך ילך. מזכירה לכם שהאוכל על האש עלי. השלם לא אוהב להכין.
מקווה שהחידוש והסקרנות הטכנית שלו יעבדו לגבי המתקן ונכין ביחד, לפחות
בפעם הראשונה. :)
 
נערך לאחרונה ב:

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מעלה תגובה מאורני שלא הצליחה להגיב בפורום, ורגשה אותי מאד בתגובה שלה!

ברוך דיין האמת, מנוחתה בגן עדן. משתתפת בצערכם ורוצה לספר שהייתה לסבתא זו השפעה מבורכת על המטבח שלי.
הבריסקט שלה היה הבריסקט הראשון שהכנתי ומצרפת אותו כאן (עם פתיח של הבת המתהוללת).

בריסקט סבתא של החצי,

מצריך השרייה של הנתח

לנתח קוראים ברוסט או חזה (חזה ידעתי, ברוסט יעלה לימדה אותי). חוץ מהבשר צריך שניים שלושה בצלים, שום, עשבי תיבול מיובשים (טימין, רוזמרין, בזיליקום - תערובת שכזו), אפשר יין אדום, אפשר א. מרק בצל.

בריסקט של גרמה, סבתא של החצי

המרכיבים:
נתח לבריסקט (במשקל של כשני קילו)
2-3 בצלים גדולים פרוסים
שיניים קלופות מראש שום (או שום גבישי)
מלח, פלפל לבן לפי הטעם
תערובת עשבי תיבול (mixed herbs) לפי הטעם
אפשר 2 כוסות יין אדום להשריית הנתח
אופן ההכנה:
1.לילה קודם שוטפים את הבשר. שמים בתבנית עם בצלים פרוסים, שיני שום (אבקת שום), פלפל לבן, תבלין תערובת עשבי תיבלון ואם רוצים יין אדום.
2.למחרת מוסיפים מעט מים, לכיסוי כשליש המנתח (כולל היין אם שמים) (ישמשו אח"כ לרוטב), מכסים היטב ברדיד אלומניום.
3.צולים בחום בינוני, כשעתיים וחצי לנתח במשקל שני קילו.
4.לאחר שהצטנן מעבירים למקרר כדי להקל על הפריסה.
5.לאחר שהתקרר מורידים שומן מהרוטב.
6.אפשר לעבות את הנוזלים עם קצת קמח ו/או אבקת מרק בשר/בצל – אנחנו משתמשים בנוזלי הבישול כרוטב (דליל) כפי שהם.
 
נערך לאחרונה ב:

אמרלדה

Active member
מעלה תגובה מאורני שלא הצליחה להגיב בפורום, ורגשה אותי מאד בתגובה שלה!

ברוך דיין האמת, מנוחתה בגן עדן. משתתפת בצערכם ורוצה לספר שהייתה לסבתא זו השפעה מבורכת על המטבח שלי.
הבריסקט שלה היה הבריסקט הראשון שהכנתי ומצרפת אותו כאן (עם פתיח של הבת המתהוללת).

בריסקט סבתא של החצי,

מצריך השרייה של הנתח

לנתח קוראים ברוסט או חזה (חזה ידעתי, ברוסט יעלה לימדה אותי). חוץ מהבשר צריך שניים שלושה בצלים, שום, עשבי תיבול מיובשים (טימין, רוזמרין, בזיליקום - תערובת שכזו), אפשר יין אדום, אפשר א. מרק בצל.

בריסקט של גרמה, סבתא של החצי

המרכיבים:
נתח לבריסקט (במשקל של כשני קילו)
2-3 בצלים גדולים פרוסים
שיניים קלופות מראש שום (או שום גבישי)
מלח, פלפל לבן לפי הטעם
תערובת עשבי תיבול (mixed herbs) לפי הטעם
אפשר 2 כוסות יין אדום להשריית הנתח
אופן ההכנה:
1.לילה קודם שוטפים את הבשר. שמים בתבנית עם בצלים פרוסים, שיני שום (אבקת שום), פלפל לבן, תבלין תערובת עשבי תיבלון ואם רוצים יין אדום.
2.למחרת מוסיפים מעט מים, לכיסוי כשליש המנתח (כולל היין אם שמים) (ישמשו אח"כ לרוטב), מכסים היטב ברדיד אלומניום.
3.צולים בחום בינוני, כשעתיים וחצי לנתח במשקל שני קילו.
4.לאחר שהצטנן מעבירים למקרר כדי להקל על הפריסה.
5.לאחר שהתקרר מורידים שומן מהרוטב.
6.אפשר לעבות את הנוזלים עם קצת קמח ו/או אבקת מרק בשר/בצל – אנחנו משתמשים בנוזלי הבישול כרוטב (דליל) כפי שהם.
זה באמת מרגש. כתבת יפה, אורני.
מעולם לא הכנתי בריסקט, על אף שהתעניינתי פה לפני כמה שנים וקיבלתי הוראות ממך ומחנה, אבל גם ברכיים קרות...
הנתח הזה דל בשומן אני מבינה. האם הוא יוצא יבש? האם הוא זקוק ללעיסה עוד ועוד? לא אוהבת כאלה. אשמח לכיוונונים.
תודה.
 

michalgad

Active member
זה באמת מרגש. כתבת יפה, אורני.
מעולם לא הכנתי בריסקט, על אף שהתעניינתי פה לפני כמה שנים וקיבלתי הוראות ממך ומחנה, אבל גם ברכיים קרות...
הנתח הזה דל בשומן אני מבינה. האם הוא יוצא יבש? האם הוא זקוק ללעיסה עוד ועוד? לא אוהבת כאלה. אשמח לכיוונונים.
תודה.
לבריסקט יש כמה אופציות באנגלית first cut or second cut. המצחיק הוא שהפירסט קאט יותר יקר ועם פחות שומן אבל הרבה פחות טעים. תמיד לקנות סקונד קאט והוא נתח סופר טעים וידידותי למשתמש …
 
זה באמת מרגש. כתבת יפה, אורני.
מעולם לא הכנתי בריסקט, על אף שהתעניינתי פה לפני כמה שנים וקיבלתי הוראות ממך ומחנה, אבל גם ברכיים קרות...
הנתח הזה דל בשומן אני מבינה. האם הוא יוצא יבש? האם הוא זקוק ללעיסה עוד ועוד? לא אוהבת כאלה. אשמח לכיוונונים.
תודה.
נראה אם היום אצליח לכתוב כאן. החלק הזה נחשב יבש, אבל בכלל לא קשה ללעיסה אם פורסים בכיוון הנכון, ואז המרקם מזכיר חזה בקר מעושן שקונים במחלקת הנקניקים. חשוב לקרר היטב לפני שפורסים, חשוב להיעזר בסכין חדה מאד. זהו חלק שטוח ודי רחב, ובחלקו הפחות שטוח, נוצר פתאום מעין קיפול כלפי מעלה ואז זה נראה כמו שני חלקים שטוחים השוכבים זה על גבי זה. פורסים בניגוד לכיוון הסיבים, דק מאד, וזה מאד מתאים לכריכים. בעבר הרחוק, כשהיו כאן בבית כאלה שלוקחים כריכים לדרך, נהגתי לבשל נתח גדול, חלק לפרוס ולהגיש ברוטב וחלק מהפרוסות להקפיא ולהשתמש בכריכים נהדרים עם מיונז ו/או חרדל ו/או מלפפון חמוץ ו/או ירקות חתוכים ו/או עגבניות שרי.
 

אמרלדה

Active member
נראה אם היום אצליח לכתוב כאן. החלק הזה נחשב יבש, אבל בכלל לא קשה ללעיסה אם פורסים בכיוון הנכון, ואז המרקם מזכיר חזה בקר מעושן שקונים במחלקת הנקניקים. חשוב לקרר היטב לפני שפורסים, חשוב להיעזר בסכין חדה מאד. זהו חלק שטוח ודי רחב, ובחלקו הפחות שטוח, נוצר פתאום מעין קיפול כלפי מעלה ואז זה נראה כמו שני חלקים שטוחים השוכבים זה על גבי זה. פורסים בניגוד לכיוון הסיבים, דק מאד, וזה מאד מתאים לכריכים. בעבר הרחוק, כשהיו כאן בבית כאלה שלוקחים כריכים לדרך, נהגתי לבשל נתח גדול, חלק לפרוס ולהגיש ברוטב וחלק מהפרוסות להקפיא ולהשתמש בכריכים נהדרים עם מיונז ו/או חרדל ו/או מלפפון חמוץ ו/או ירקות חתוכים ו/או עגבניות שרי.
שבוע טוב ותודה רבה, אורני.
 

shira1960

Active member
תנחומיי לכם.|לב| אכן שבוע לא קל בכלל. גם אני בדיוק נזכרתי בבריסקט של גרמה, כפי שכתבה אורני.

אני לא יודעת מה יהיה לשבת - אבל שמחתי מאד מאד אמש כשהוזמנתי לארוחת ערב לכבוד יומולדת של ידיד. אכלנו בבית של אחיו, עם אוכל ביתי, ואווירה כיפית, ישבנו קצת בחוץ בגינה וקצת בתוך הבית. כל כך כיף להתחיל לחזור לחיים רגילים!
 
ואצלי כרגיל - בקטנה
קציצות בקר בתנור
שניצל מחזה הודו - בתנור. (עדיף לטגן)
שירת הברבור של החורף - סלט צנוניות, שומר וגבעולים פנימיים של סלרי, הכול פרוס דק דק ומתובל רק במלח ולימון.
סלט אבוקדו עם גבינה בולגרית ובצל ירוק (גם האבוקדו מתקרב לסוף העונה)
 
למעלה