התאוששות מהירה!!
אשמח למתכונים של קציצות חזה עוף וסלרי על מצע עגבניות, בצל ופלפל אדום - פפריקש סטייל.
עיג'ה עם בשר של סבתא עליזה ממאסטר שף (המנה שריגשה את חיים כהן) תודה!!
הקציצות - אפשר לשים על המצע הזה איזה קציצות שבא לך. אני הכנתי מקילו חזה עוף טחון עבה, כמעט ספל שלם של עלי וגבעולי החלק הפנימי של חבילת סלרי, בצל בינוני - שניהם קצוצים לא ממש דק. 2 ביצים בגודל מדיום. בלי פחמימה, מה שמקשה לעצב קציצות עגולות ויפות.
המצע - טיגנתי ממש קלות בצל גדול קצוץ בינוני, הוספתי רצועות די קצרות של פלפל אדום בשרני (בשלב זה אפשר להוסיף פרוסות מקישוא או 2, לא מקולף), עוד טיגון קליל ואז הכנסתי קצת פחות מקילו עגבניות קצוצות/מרוסקות - אפשר משימורים. אני שמתי בקבוק מרוסקות איטלקי + 2 עגבניות גדולות שהיו לי במקרר. הוספתי קצת ממתיק לשבירת חמיצות העגבניות. בישלתי כמה דקות על אש גבוהה ואחר כך קטנה, בסיר מכוסה, רק כדי ליצור תערובת פחות או יותר הומוגנית. לא להתפתות להוסיף מים, למרות שזה נראה מאד סמיך. העגבניות מפרישות מספיק נוזלים ונוצר רוטב לא סמיך בכלל.
מגבירים להבה, יוצרים קציצות ומניחים מעל לירקות. כדאי להשתמש בסיר שטוח ורחב שיכיל הכול בשכבה או שכבה וחצי. כשרותח שוב, מקטינים להבה ומבשלים כחצי שעה. מדי פעם כדאי להפוך בזהירות ובעדינות את הקציצות כדי שכולן תטבולנה בירקות.
והעיג'ה - הנה המתכון כפי שהעתקתי מהמרשתת, בסוגריים הערות שלי
עיג'ה של רחל הריס אודישן למאסטר שף
200 גרם בשר בקר טחון (שריר/צוואר/צלעות) - (השתמשתי בצוואר ושמתי בערך 1/3 ק"ג. לטעמי בשר שריר לא מתאים לטחינה.)
חצי צרור פטרוזיליה, ללא גבעולים, קצוץ (שמתי צרור שלם, כמובן עלים בלבד)
1 בצל לבן גדול, קצוץ גס (קצצתי בינוני)
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית חוויאג'
חצי כפית פפריקה
6 ביצים
לטיגון:
:
כוס שמן קנולה
לסלט:
מלפפון
עגבנייה
פטרוזיליה
בצל סגול
מערבבים את כל מרכיבי הקציצות, משאירים לנוח כחצי שעה, יוצרים קציצות ומטגנים במחבת גדולה על אש די בינונית. בגלל הבשר שבקציצות האלה (שאמורות להיות שטוחות) , טיגון על אש גבוהה עלול לגרום לכך שזה לא יהיה מספיק עשוי מבפנים. מוציאים למגש גדול מרופד בכמה שכבות של מגבות נייר כי זה סופג לא מעט שמן. לפני שבועיים ניסיתי להכין כמות קטנה יותר בתנור. הוספתי לעיסה קצת שמן זית, יצרתי קציצות והנחתי על נייר אפייה. ההיסגרות המהירה של הקציצות כשהן נכנסות למחבת לוהטת, לא פעלה כאן בתנאי תנור, הביצה נפרדה קצת מהקציצות וקיבלתי סוג של מאפה שטוח של ביצה גדולה מאד ופה ושם תלוליות בשר עם בצל ופטרוזיליה. היה טעים אבל פחות ייצוגי.