מה בסירים |סיר|לכבוד שבת פרשת ואתחנן?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ככל הנראה נהיה בהרכב מלא השבת, הקרבי מתוכנן לצאת שבת בע"ה. אז מתכננת לפיו..

כרגע בתכנון:
ליל שבת:
מטבוחה, כל מיני חצילים
מרק ירקות לקוסקוס
חריימה (הבכור יכן, בע"ה), קוסקוס פטנט של חברה של חנהפ, עגבניות שרי צלויות בגרסת אהרוני

שבת:
צלי כתף, חזה עוף מוקפץ של אחותי
אורז לבן, פוטטוס
ברוקולי ושעועית בשמ"ז

מאפים:
מקווה להכין חלות לפי יפה נסימי
שמרים
פאי שוקולד
וואפלס מחמצת לבוקר שישי

שבת שלום, בשורות טובות |פרח|

ואצלי ...
טבחה בזילי - תבשיל טריפוליטאי של אפונה, קציצות בשר ושהחיינו - ארטישוק ירושלמי
ראיתי אותו כבר בשבוע שעבר אך דחיתי את קנייתו בגלל תשעת החמים.
פטריות אפויות ממולאות פיצה סטייל
ושהחיינו שמעיד על משבר האקלים - עוגת קראמבל שזיפים משזיפי שגיב שתמיד מבשילים
בספטמבר. אצלי בבית היא נחשבת לחלק בלתי נפרד מראש השנה. השבוע הייתי בשוק
שהיה מוצף בשזיפים האלה.
ביצים קשות ברוטב אלף האיים.
סלט חסה ושאר ירקות

נערך לאחרונה ב:

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ואצלי ...
טבחה בזילי - תבשיל טריפוליטאי של אפונה, קציצות בשר ושהחיינו - ארטישוק ירושלמי
ראיתי אותו כבר בשבוע שעבר אך דחיתי את קנייתו בגלל תשעת החמים.
פטריות אפויות ממולאות פיצה סטייל
ושהחיינו שמעיד על משבר האקלים - עוגת קראמבל שזיפים משזיפי שגיב שתמיד מבשילים
בספטמבר. אצלי בבית היא נחשבת לחלק בלתי נפרד מראש השנה. השבוע הייתי בשוק
שהיה מוצף בשזיפים האלה.
ביצים קשות ברוטב אלף האיים.
סלט חסה ושאר ירקות
עוד לא ראיתי שזיפי שגיב, מלחיץ שמקדים ככה.
אני שכחתי שרציתי שהחיינו על תאנים- מקווה שאמצא לשבת
והתפריט נשמע טעים ומתאים, כרגיל.

עוד לא ראיתי שזיפי שגיב, מלחיץ שמקדים ככה.
אני שכחתי שרציתי שהחיינו על תאנים- מקווה שאמצא לשבת
והתפריט נשמע טעים ומתאים, כרגיל.
הייתי שלשום בשוק ואלה שני הפירות שהיו הכי נפוצים - תאנים ושזיפי שגיב.
עם התאנים אמתין לשבוע הבא בע"ה, כי רציתי קודם לברך שהחיינו על
ארטישוק ירושלמי שעכשיו מתבשל. איזה ריח טוב.

michalgad

Active member
ואצלינו
נחתתי הערב מביקור אצל הבן אז המקפיא יעזור להתארגנות עם מרק עוף ,קציצות עוף ושניצלים.
לבקשת החצי שידור חוזר של האושפלוב משבת שעברה , שיצא מוצל במיוחד .
הערב הכנתי בצק לחלות , מחר נעשה הפרשת חלה ונאפה. יש לי מלא שזיפים במקרר אז כנראה שאכין עוד עוגת פירות . נראה לי שהחצי כבר שבע מהעוגות האלו אז זו תהיה נאגלה אחרונה . נכין גם איזו עוגת שוקולד .

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ואצלינו
נחתתי הערב מביקור אצל הבן אז המקפיא יעזור להתארגנות עם מרק עוף ,קציצות עוף ושניצלים.
הערב הכנתי בצק לחלות , מחר נעשה הפרשת חלה ונאפה. יש לי מלא שזיפים במקרר אז כנראה שאכין עוד עוגת פירות . נראה לי שהחצי כבר שבע מהעוגות האלו אז זו תהיה נאגלה אחרונה . נכין גם איזו עוגת שוקולד .
שבוע טוב!
מצחיק, גם אצלי קצת התעייפו מעוגות הפירות העונתיים. משגע אותי- איך אפשר להתעייף מהן???

שבוע טוב!
מצחיק, גם אצלי קצת התעייפו מעוגות הפירות העונתיים. משגע אותי- איך אפשר להתעייף מהן???
אסנת לסטר, בעלת תכנית הרדיו ומחברת הספר סיר לשבת, סיפרה לפני כמה ימים בדף הפייסבוק שלה, שאמה המנוחה הכי אהבה עוגות פרי ועוגות גבינה (אלה גם העוגות הכי אהובות עלי), והתחילה לשתף את עוקבי הדף שלה באוצר מתכוני עוגות הפרי ועוגות הגבינה שבאוסף של אימא שלה. שווה צפייה.

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אסנת לסטר, בעלת תכנית הרדיו ומחברת הספר סיר לשבת, סיפרה לפני כמה ימים בדף הפייסבוק שלה, שאמה המנוחה הכי אהבה עוגות פרי ועוגות גבינה (אלה גם העוגות הכי אהובות עלי), והתחילה לשתף את עוקבי הדף שלה באוצר מתכוני עוגות הפרי ועוגות הגבינה שבאוסף של אימא שלה. שווה צפייה.

תודה על השיתוף- בהחלט אבדוק.

חנהפ

Active member
ואצלינו
השבוע באמת היו מלא שגיב במקרר והחלטתי להמיר את המישמשים שבמתכון אהוב לשגיב, את אלה קירמלתי קלות כי נוטים להשאר קשים באפיה והוספתי לעוגה שיצאה מעולה, רק שלשבוע הבא אכפיל את כמות השגיב - טארט שזיפים

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
השבוע באמת היו מלא שגיב במקרר והחלטתי להמיר את המישמשים שבמתכון אהוב לשגיב, את אלה קירמלתי קלות כי נוטים להשאר קשים באפיה והוספתי לעוגה שיצאה מעולה, רק שלשבוע הבא אכפיל את כמות השגיב - טארט שזיפים
נקרא טוב, וגם פרווה!

אני מכניסה את השגיב לעוגה בלי לקרמל ובלי שום הכנה מוקדמת. ממש לא יוצאים קשים, למרות שאני מעדיפה לעוגה כאלה שהם ממש טריים וקצת קשים.

michalgad

Active member
גם אני למדתי לאהוב את העוגות האלו מאימי ז״ל. אוהבת את השילוב דל החמות/מתוק. היתה ‏לה עוגת משמשים אלמותית שדודי שגר בארהב והיה מבקר אותנו היה עולה לרגל רק בשביל לטעום מהעוגה הזו. לצערי גם המתכון הזה כמו כל יתר המתכונים שלה לא נשמרו:(

גם אני למדתי לאהוב את העוגות האלו מאימי ז״ל. אוהבת את השילוב דל החמות/מתוק. היתה ‏לה עוגת משמשים אלמותית שדודי שגר בארהב והיה מבקר אותנו היה עולה לרגל רק בשביל לטעום מהעוגה הזו. לצערי גם המתכון הזה כמו כל יתר המתכונים שלה לא נשמרו:(
באמת חבל. כדאי לעקוב אחרי הדף של אסנת לסטר. התחילה השבוע לפרסם את המתכונים מהאוסף של אימא שלה. אולי תביא איזה מתכון שיזכיר את עוגת המשמשים של אמא שלך?

הנה עוגת משמשים ראשונה. שלחי לי מייל בבקשה כי איבדתי את כתובתך. יש שם גם תצלום שאוכל לשלוח לך במייל.

עוגת מישמש / שולמית
המצרכים:
½ 1 כוסות (300 גר') סוכר
¾ כוס (150 גר') שמן
3 ביצים
2 כוסות (300 גר') קמח
1/2 שקית (6 גר') אבקת אפייה
מישמשים מגולענים וחצויים בכמות שמתאימה לכיסוי כל התבנית.
מרגרינה לשימון התבנית
ההכנה:
• במיקסר עם הרגל המשולשת (הגיטרה) מערבבים יחד את הסוכר עם השמן
• מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה תוך ערבול
• מוסיפים לקערת המיקסר גם את הקמח עם אבקת האפייה תוך כדי ערבול איטי בחלקים חלקים.
• משמנים תבנית אפייה
• שופכים את עיסת הבצק על תבנית אפייה
• מסדרים את חצאי המישמשים בצפיפות זה לצד זה על העיסה שבתבנית (הכיוון לא חשוב).
• אופים 30 דקות בתנור שחומם לחום בינוני של כ º180

mיטלמן

Well-known member
אין לי פייסבוק🤷‍♀️
מציעה לנסות, לא מעט בעלות/י חשבון פייסבוק מאפשרים לכולם לקרוא או גם לכתוב.

mיטלמן

Well-known member
מציעה לנסות, לא מעט בעלות/י חשבון פייסבוק מאפשרים לכולם לקרוא או גם לכתוב.

אם זה נראה כמו אותו קישור, זה לא,
אחד לעוגות המשמשים והשני לעוגת תפוחים וגם לעמוד הפייסבוק.

למעלה