מה בסירים |סיר| לכבוד שבת פרשת ויגש?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
לכבוד שבת שעברה לא הספקתי לבשל כמה כמה מהדברים שתכננתי, כי איכשהו התקצר לי הזמן..
אז אפשיר את הפרגיות שהקפאתי מבלי לבשל ואפשיר גם חזה עוף וכך חוסכת לעצמי את הצורך לתכנן..
הקרניבור וזה שאוכל בשר רק בשבת לא נמצאים השבת, אז אוכל להכין דברים בכיוון קליל יותר. אולי אפילו עוגת גבינה????
כרגע בתכנון:
ליל שבת:
מרק ירקות סמיך
סלמון "שחור" של לימור לניאדו תירוש
פתיתים
צלי כרוב של אבי לוי שהביאה אורני
סלטים

שבת
פרגיות שהביאו לכאן לא מזמן (משהו מהמטבח של חן)
חזה עוף בחרדל-אמא שלי הזכירה איזה משהו, אשאל אותה מה בדיוק
אורז לבן
תפ"א פיקנטיים בתנור
ברוקולי ושעועית בשמ"Z בתנור
סלטים

מאפים:
עוגת קינמון לקפה מקמח מלא עם שטרויזל
שמרים מהמקפיא

שבת שלום, בשורות טובות ורפואה שלמה|פרח|
 
לכבוד שבת שעברה לא הספקתי לבשל כמה כמה מהדברים שתכננתי, כי איכשהו התקצר לי הזמן..
אז אפשיר את הפרגיות שהקפאתי מבלי לבשל ואפשיר גם חזה עוף וכך חוסכת לעצמי את הצורך לתכנן..
הקרניבור וזה שאוכל בשר רק בשבת לא נמצאים השבת, אז אוכל להכין דברים בכיוון קליל יותר. אולי אפילו עוגת גבינה????
כרגע בתכנון:
ליל שבת:
מרק ירקות סמיך
סלמון "שחור" של לימור לניאדו תירוש
פתיתים
צלי כרוב של אבי לוי שהביאה אורני
סלטים

שבת
פרגיות שהביאו לכאן לא מזמן (משהו מהמטבח של חן)
חזה עוף בחרדל-אמא שלי הזכירה איזה משהו, אשאל אותה מה בדיוק
אורז לבן
תפ"א פיקנטיים בתנור
ברוקולי ושעועית בשמ"Z בתנור
סלטים

מאפים:
עוגת קינמון לקפה מקמח מלא עם שטרויזל
שמרים מהמקפיא

שבת שלום, בשורות טובות ורפואה שלמה|פרח|
אשמח לחוו"ד ולמתכון אודות חזה העוף בחרדל. תודה.
 

michalgad

Active member
ואצלינו
השבת אני דוקא כן מגובשת.
אז בגלל שיוצאים מהצום מתכננת ארוחה שהקרניבורים ישמחו
מרק ירקות עם קניידלך אריסה
אוסובוקו לפי המתכון האלמותי של אקס ניויורקית מהפורום אוכל המקורי בבית הישן
עוף ברוטב תפוזים ושזיפים יבשים
ברוקולי , אספרגוס שעועית ירוקה בתנור
שאריות קוסקוס וירקות מארוחת חמישי
לצהריים
יהיו ריבס ברוטב הבית
שבלולי בולונז
חלות לפי מתכון חדש
עוגות מהמקפיא
 
ואצלינו
השבת אני דוקא כן מגובשת.
אז בגלל שיוצאים מהצום מתכננת ארוחה שהקרניבורים ישמחו
מרק ירקות עם קניידלך אריסה
אוסובוקו לפי המתכון האלמותי של אקס ניויורקית מהפורום אוכל המקורי בבית הישן
עוף ברוטב תפוזים ושזיפים יבשים
ברוקולי , אספרגוס שעועית ירוקה בתנור
שאריות קוסקוס וירקות מארוחת חמישי
לצהריים
יהיו ריבס ברוטב הבית
שבלולי בולונז
חלות לפי מתכון חדש
עוגות מהמקפיא
אשמח למתכון האוסובוקו הנ"ל ותודה רבה.
 

michalgad

Active member
אשמח למתכון האוסובוקו הנ"ל ותודה רבה.
אוסובוקו אקס ניו יורקית

ממש לא קשה להכין, וגרר אנחות הנאה מהזוללים
אגב, אפשר בהחלט לעשות עם נתחים אחרים שאינם אוסובוקו דווקא... יצא גם טוב:

מצרכים:
5-6 נתחי אוסובוקו – לייבש עם נייר סופג וקשורים בחוט מסביב
קמח לקימוח הנתחים
כ 7 כפות חמאה או לפי הצורך ראי הערה למטה
3 כפות שמן זית או לפי הצורך
1.5 כוסות יין לבן
1 כוס בצל קצוץ
חצי כוס גזר חתוך קטן
חצי כוס סלרי חתוך קטן
קופסת עגבניות חתוכות או כוס וחצי עגבניות קלופות חתוכות
בוקה גרני: 6 גבעולי פטרוזיליה, 4 גבעולי טימין, 1 עלה דפנה: קשורים או בתוך בד.
½ כפית מלח

לגרמולטה:
½ כוס עלי פטרוזיליה טריים קצוצים
1 כף גרידת לימון
1 כף גרידת תפוז
¼ כוס צנוברים קלויים

אופן ההכנה:
להמליח ולפלפל את נתחי האוסובוקו. לקמח את הנתחים משני הצדדים. לנער עודפי מלח. בסיר/מחבת גדולה להמיס 3 כפות חמאה ו 3 כפות שמן זית בחום גבוה יחסית. להוסיף את נתחי הבשר בקבוצות אפשר. להוסיף חמאה ושמן זית אם יש צורך. לטגן כמה דקות מכל צד. להוציא לצלחת. להוסיף את היין ולהרתיח את התערובת תוך גירוד "תוצרי" טיגון נתחי הבשר עד שהתערובת מגיעה לכדי חצי כוס בערך. לשמור בקערה נפרדת.
בסיר או מחבת חסין אש לתנור ושיכול להכיל את נתחי האוסובוקו רצוי בשכבה אחת, לטגן בשאר החמאה את הגזר, סלרי, בצל ושום באש יחסית נמוכה עד שהירקות מתרככים מעט. להוסיף את נתחי האוסובוקו מעל ונוזלים שהצטברו בצלחת האוסובוקי. למרוח את העגבניות על נתחי האוסובוקו ולהוסיף את הבוקה גרני, מלח ופלפל לפי הטעם. להביא לרתיחה עדינה ואז להעביר לתנור חם של כ 170 מעלות לשעתיים או עד שהבשר רך (אפשר יותר).
להכין את הגרמולטה בזמן שהבשר בתנור: לערבב את החומרים בקערה קטנה.
להגיש עם גרמולטה מעל הנתחים.
 
אוסובוקו אקס ניו יורקית

ממש לא קשה להכין, וגרר אנחות הנאה מהזוללים
אגב, אפשר בהחלט לעשות עם נתחים אחרים שאינם אוסובוקו דווקא... יצא גם טוב:

מצרכים:
5-6 נתחי אוסובוקו – לייבש עם נייר סופג וקשורים בחוט מסביב
קמח לקימוח הנתחים
כ 7 כפות חמאה או לפי הצורך ראי הערה למטה
3 כפות שמן זית או לפי הצורך
1.5 כוסות יין לבן
1 כוס בצל קצוץ
חצי כוס גזר חתוך קטן
חצי כוס סלרי חתוך קטן
קופסת עגבניות חתוכות או כוס וחצי עגבניות קלופות חתוכות
בוקה גרני: 6 גבעולי פטרוזיליה, 4 גבעולי טימין, 1 עלה דפנה: קשורים או בתוך בד.
½ כפית מלח

לגרמולטה:
½ כוס עלי פטרוזיליה טריים קצוצים
1 כף גרידת לימון
1 כף גרידת תפוז
¼ כוס צנוברים קלויים

אופן ההכנה:
להמליח ולפלפל את נתחי האוסובוקו. לקמח את הנתחים משני הצדדים. לנער עודפי מלח. בסיר/מחבת גדולה להמיס 3 כפות חמאה ו 3 כפות שמן זית בחום גבוה יחסית. להוסיף את נתחי הבשר בקבוצות אפשר. להוסיף חמאה ושמן זית אם יש צורך. לטגן כמה דקות מכל צד. להוציא לצלחת. להוסיף את היין ולהרתיח את התערובת תוך גירוד "תוצרי" טיגון נתחי הבשר עד שהתערובת מגיעה לכדי חצי כוס בערך. לשמור בקערה נפרדת.
בסיר או מחבת חסין אש לתנור ושיכול להכיל את נתחי האוסובוקו רצוי בשכבה אחת, לטגן בשאר החמאה את הגזר, סלרי, בצל ושום באש יחסית נמוכה עד שהירקות מתרככים מעט. להוסיף את נתחי האוסובוקו מעל ונוזלים שהצטברו בצלחת האוסובוקי. למרוח את העגבניות על נתחי האוסובוקו ולהוסיף את הבוקה גרני, מלח ופלפל לפי הטעם. להביא לרתיחה עדינה ואז להעביר לתנור חם של כ 170 מעלות לשעתיים או עד שהבשר רך (אפשר יותר).
להכין את הגרמולטה בזמן שהבשר בתנור: לערבב את החומרים בקערה קטנה.
להגיש עם גרמולטה מעל הנתחים.
נשמע מעולה. תודה רבה.
 
אצלי מאד בקטנה אבל שונה מהרגיל
סיר בצלים ממולאים בבשר עם מעט אורז. המתכון המקורי הוא רק אורז אבל אני מנועה, ומוסיפה קצת בכל זאת לספיחת הנוזלים.
מסייר msiyer - חמוצי חורף מהירים מהמטבח הטריפוליטאי (שזה לא באמת חמוצים אלא מעין סלט חמצמץ ופריך שאוכלים באצבעות).
סלט אבוקדו עם גבינה בולגרית.
 
אצלי הרכב מלא
ערב שבת- מרק עוף עם שקדים
קדרת בקר עוף וירקות שורש בבירה0מצאתי שזה ממש מתאים לי בימי החורף-להכניס הכול לקדרה לכמה שעות לתנור וזהו .יש ארוחה.
קוסקוס(שילך עם הקדרה)
אורני הזכירה לי את החמוצים של החורף-אולי אכין גם.בשנה שעברה קערה כזאת נחלה הצלחה.

עוגות שמרים
נחשוב על עוד קינוח זריז.


שבת
פאלאפל ביתי
סלטים

מוצש פיצה(בנוהל מוצש.ביתית עם קמח כוסמין)
 

עדיקים

Active member
אנחנו מתוכננים להתארח מחר בערב, עוד לא קיבלתי משימות אבל אם אכין משהו זה יהיה סלטים או תוספת לא יותר מיזה.
מה שברור שמכינה זה קינוח עוד לא החלטתי מה אולי עוגת שמרים מלא זמן לא הכנתי.

לשבת עוד לא יודעת מה להכין המקפיא מלא בשר אולי אכין פילו ממולא בבשר טחון אני והילד מאוד אוהבים, לאיש פרגית בחלב קוקוס וקארי ולילדה נראה מה נכין היא מאתגרת אותנו.
 

חנהפ

Active member
אצלי כרגיל סלטים וממרחים, חלות יש לי עוד במקפיא אז השבוע אין אפיה, ושיפודי סלמון במרינדה אסיאתית.
החלה של השבוע תואמת פרשת ויגש
עוף בתנור
תפו"א קריספיים
כרובית בפרורי לחם
קציצות ירק
עוגת תפוחים הולנדית
לבוקר עוגת גבינה כמובן
לצהרים דלירול וסלטים
הכנתי את הפרגיות לפי המתכון שהביאה הדודנית, יצא יופי
אורז עם נחשים לבקשת האורח
אפונה
נראה לי שתשאר עוגת תפוחים מהערב, יחגגו עליה עם גלידה בצהרים
 

קבצים מצורפים

  • פרשת ויגש חלה 5 רצועות2.JPG
    פרשת ויגש חלה 5 רצועות2.JPG
    KB 133.7 · צפיות: 2
  • פרשת ויגש חלה.JPG
    פרשת ויגש חלה.JPG
    KB 176.5 · צפיות: 1
למעלה