מה בסירים|סיר| לכבוד שבת פרשת וישלח?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אנחנו די באפלה לגבי ההרכב השבת.
יודעת ששניים מהבנים נוסעים, לא ברור עדיין אם מס' 3 חוזר לשבת או "סוגר" עוד אחת. הנסיכה והקטן צפויים להיות אתנו, ב"ה.
אז, אם הבן כן יחזור לשבת יהיה אופי קצת פחות "ירוק", אם לא נכניס יותר ירקות.

כרגע בתכנון:

ליל שבת:
מרק קוסקוס
פילה בורי מבושל ברוטב מזרחי+קוסקוס פטנט שהביאה חנהפ
עגבניות צלויות בשמ"ז

שבת:
עוף בקפה
אורז לבן
בטטות בתנור

מאפים:
עוגת בננות וקפה
שמרים "של פעם" של קרוטית

נתון לשינויים, כאמור.

שבת שלום, בשורות טובות |@|
 

michalgad

Active member
ואצלינו הרכב מצומצם
מרק עוף ופסטה בסיר לבישול איטי
מפרום
שניצל פרצעל
כרובית וברוקולי בתנור
עוגת שמרים בשקית זיפלוק
עוגיות קינמון
עוגת תפוחים
 
אצלי מצב רוח חורפי, אבל בקטנה
חמין פרסי בגרסה דלת פחמימה - מתאים לאכילה כתבשיל ביום שישי וכחמין של ממש למחרת
סלט רצועות פלפלים אדומים בתנור
סלט חסה קטן
שהחיינו - חבוש מהזן הטורקי שאני אוכלת בלי לבשל כי הוא חלק מבחוץ ומבפנים ובשרו
אמנם קצת קשה, בכל זאת חבוש, אך אכיל יותר וגרגרי פחות מאשר החבושים של תחילת
העונה שהם קצת עקומים ומאד קשים לחיתוך ולאכילה מבלי לבשל.

ומאחר ויש לי יותר פנאי -
טראפלס לעצלנים בשיטת חברתנו BB (לקראת אירוח בשבוע הבא)
מלית פטריות (לסירות פלפלים שתוגשנה באותו אירוע)
מרק כתומים להקפאה - אולי יעניין גם אתכם המרק להקפאה -
מאז ומתמיד לא סובלת קפה, ותמיד מחפשת מה לאכול ב"ארוחת ארבע",
בעיקר מאז נגזרה עלי תזונה דלת פחמימה. בקיץ זה פרי עם חתיכת גבינה קשה
(גבינות לבנות דלות שומן עשירות בלקטוז שגם הוא פחמימה). בחורף זה
ספל מרק בתוספת גבינה כנ"ל. מרקים טחונים מירקות - כרגע יש במקפיא
מרק עגבניות ומרק ירקות ירוקים. מי שאינו מנוע מפחמימות, יכול בכיף להכין
מרקים עשירים בקטניות ואפשר להוסיף דגנים (גריסים, שיבולת שועל) להעשרת
הערך התזונתי.
 
נערך לאחרונה ב:

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אצלי מצב רוח חורפי, אבל בקטנה
חמין פרסי בגרסה דלת פחמימה - מתאים לאכילה כתבשיל ביום שישי וכחמין של ממש למחרת
סלט רצועות פלפלים אדומים בתנור
סלט חסה קטן
שהחיינו - חבוש מהזן הטורקי שאני אוכלת בלי לבשל כי הוא חלק מבחוץ ומבפנים ובשרו
אמנם קצת קשה, בכל זאת חבוש, אך אכיל יותר וגרגרי פחות מאשר החבושים של תחילת
העונה שהם קצת עקומים ומאד קשים לחיתוך ולאכילה מבלי לבשל.

ומאחר ויש לי יותר פנאי -
טראפלס לעצלנים בשיטת חברתנו BB (לקראת אירוח בשבוע הבא)
מלית פטריות (לסירות פלפלים שתוגשנה באותו אירוע)
מרק כתומים להקפאה - אולי יעניין גם אתכם המרק להקפאה -
מאז ומתמיד לא סובלת קפה, ותמיד מחפשת מה לאכול ב"ארוחת ארבע",
בעיקר מאז נגזרה עלי תזונה דלת פחמימה. בקיץ זה פרי עם חתיכת גבינה קשה
(גבינות לבנות דלות שומן עשירות בלקטוז שגם הוא פחמימה). בחורף זה
ספל מרק בתוספת גבינה כנ"ל. מרקים טחונים מירקות - כרגע יש במקפיא
מרק עגבניות ומרק ירקות ירוקים. מי שאינו מנוע מפחמימות, יכול בכיף להכין
מרקים עשירים בקטניות ואפשר להוסיף דגנים (גריסים, שיבולת שועל) להעשרת
הערך התזונתי.
נשמע נהדר!
ותודה על הטיפ למרק + גבינה כחטיף חורף.
שבת שלום!
 
למעלה