מה בסירים |סיר| לכבוד שבת פרשת חיי שרה?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אנחנו נוסעים לצימר!!! לא מבשלת!!!
הצימר נמצא ברמות, הייתי שם כבר פעם ומאד נהנתי.
נביא איתנו אוכל, פלטה ומיחם יהיו שם בע"ה.
וביום ראשון נבשל עבור הבית...
שבת שלום, בשורות טובות.|פרח|
 

אבח"י

Well-known member
אנחנו נוסעים לצימר!!! לא מבשלת!!!
הצימר נמצא ברמות, הייתי שם כבר פעם ומאד נהנתי.
נביא איתנו אוכל, פלטה ומיחם יהיו שם בע"ה.
וביום ראשון נבשל עבור הבית...
שבת שלום, בשורות טובות.|פרח|
ואצלנו אוכל בוכארי לפי המלצת מרי הנהדרת [ לא אתם.ן לא מכירות אותה] -
אורז עגול
גזר
בצל
פרגיות
תבלינים
שמן
ראש שום

קוצצים בצל, מטגנים טוב טוב בסיר שטוח. חותכים את הגזר לרצועות [ ג'וליאן ] ומוסיפים לבצל המטוגן. אחרי כמה דקות משהבצל והגזר מזיעים כנדרש, מוסיפים את התבלינים מערבבים היטב, מוסיפים הפרגיות, יש לחתכן לריבועים קטנים, [ אפשר כמובן גם עם בשר בקר, ומטגנים. אח"כ מוסיפים את האורז ומערבבים שיהיה מכוסה כולו בשמן ובמיצי הבישול,. מניחים במרכז המצרכים ראש שום, מכסים במים ביחס 1:2 לאורז ומבשלים לאחר הרתחה 40 דקות. מומלץ לכסות במגבת את הסיר בזמן הבישול.
תהנו.
 
נערך לאחרונה ב:

michalgad

Active member
אוחח זה נשמע טוב צימר לשבת! חלום רחוק...
גשם יורד פה ללא הפסקה עד שבת... אז בחזרה למציאות
מרק תירס שכבר כועסים שמזמן לא הכנתי
צלעות בתנור
אורז ירוק בסגנון באחש
דלי רול עם בצק פילאס
ברד פודינג קארי כרובית
תבשיל ירוק עם קישואים ואפונה
עוף עם פסטה בסיר אחד
סלט כרוב עם נודלס
חלות מהפריזר
עוגת תפוזים שקצת התפקששה לי
עוגת שוקולית
בראוניז
 
אוחח זה נשמע טוב צימר לשבת! חלום רחוק...
גשם יורד פה ללא הפסקה עד שבת... אז בחזרה למציאות
מרק תירס שכבר כועסים שמזמן לא הכנתי
צלעות בתנור
אורז ירוק בסגנון באחש
דלי רול עם בצק פילאס
ברד פודינג קארי כרובית
תבשיל ירוק עם קישואים ואפונה
עוף עם פסטה בסיר אחד
סלט כרוב עם נודלס
חלות מהפריזר
עוגת תפוזים שקצת התפקששה לי
עוגת שוקולית
בראוניז
אשמח למתכון התבשיל הירוק. תודה רבה.
 
ואצלי-
סלמון בעשבי תיבול לפי המתכון המיתולוגי של קיצי
קציצות בשר אפויות
פטריות בתנור
סלט אבוקדו עם גבינה בולגרית
סלט חסה ושאר ירקות
 

לאה סי

Active member
אוחח זה נשמע טוב צימר לשבת! חלום רחוק...
גשם יורד פה ללא הפסקה עד שבת... אז בחזרה למציאות
מרק תירס שכבר כועסים שמזמן לא הכנתי
צלעות בתנור
אורז ירוק בסגנון באחש
דלי רול עם בצק פילאס
ברד פודינג קארי כרובית
תבשיל ירוק עם קישואים ואפונה
עוף עם פסטה בסיר אחד
סלט כרוב עם נודלס
חלות מהפריזר
עוגת תפוזים שקצת התפקששה לי
עוגת שוקולית
בראוניז
מיכל, התבשיל הירוק יאומץ. איך את מכינה את מרק התירס?
 

michalgad

Active member
מיכל, התבשיל הירוק יאומץ. איך את מכינה את מרק התירס?
איזה עופי לראות אותך פה
לכבוד הוא לי.כל פעם קצת אחרת אבל זה הבסיס. מאוד סבנטיז... אבל העם אמר את דברו וזה המרק הכי אהוב על בני המשפחה. ויש לי גם סיפור נחמד עליו
 

לאה סי

Active member
איזה עופי לראות אותך פה
לכבוד הוא לי.כל פעם קצת אחרת אבל זה הבסיס. מאוד סבנטיז... אבל העם אמר את דברו וזה המרק הכי אהוב על בני המשפחה. ויש לי גם סיפור נחמד עליו
תודה רבה. מה הסיפור? אפשר בלי חזה העוף, שיהיה פרווה?
 

michalgad

Active member
תודה רבה. מה הסיפור? אפשר בלי חזה העוף, שיהיה פרווה?
כן בהחלט אפשר בלי עוף. כשגרנו בקנטקי הזמנו משפחה לערב סוכות אצלינו בסוכה. זו היתה משפחה מאד שורשית באזור, חצי קונסרבטיבית , קשה להסביר למי שלא מכיר. דורות על דורות בקטנקי. בואו נגיד שתירס זה משהו שכולם מכירים ואוכלים שם הרבה. טוב, התיישבנו ועשינו קידוש ואז התחלתי להגיש את המרק. אני רואה אותם המומים כאלה. מרק, מתירס?? מסתבר שהם אכלו תירס בכל צורה שהיא חוץ ממרק ( נכון שיש צ׳אודר תירס אבל בהרבה. פעמים הוא לא כשר ומשום מה הם לא טעמו). עכשיו, היה להם ממש מוזר לאכול את זה ( בלנסות דברים חדשים הם לא היו טובים כל כך) הילדים שלי שהיו קטנים לא הבינו למה הם אוכלים מהמרק האהוב עליהם) . זו היתה סיטואציה די קומית. השתדלתי שנעבור למנה העיקרית כמה שיותר מהר....
 

לאה סי

Active member
כן בהחלט אפשר בלי עוף. כשגרנו בקנטקי הזמנו משפחה לערב סוכות אצלינו בסוכה. זו היתה משפחה מאד שורשית באזור, חצי קונסרבטיבית , קשה להסביר למי שלא מכיר. דורות על דורות בקטנקי. בואו נגיד שתירס זה משהו שכולם מכירים ואוכלים שם הרבה. טוב, התיישבנו ועשינו קידוש ואז התחלתי להגיש את המרק. אני רואה אותם המומים כאלה. מרק, מתירס?? מסתבר שהם אכלו תירס בכל צורה שהיא חוץ ממרק ( נכון שיש צ׳אודר תירס אבל בהרבה. פעמים הוא לא כשר ומשום מה הם לא טעמו). עכשיו, היה להם ממש מוזר לאכול את זה ( בלנסות דברים חדשים הם לא היו טובים כל כך) הילדים שלי שהיו קטנים לא הבינו למה הם אוכלים מהמרק האהוב עליהם) . זו היתה סיטואציה די קומית. השתדלתי שנעבור למנה העיקרית כמה שיותר מהר....
זה מזכיר לי שני דברים. ראשית, היה לי קשה להתרגל לכוסברה. לא נגעתי באוכל שהיה בו הירק הזה. איפה פולנים כמונו אכלו כוסברה?! היום אני חוגגת על סה.
שנית, הגענו לגייטסהד באנגליה ישר אחרי החתונה. מעולם לא בישלתי קודם וכנ"ל, רוב האוכל שאכלתי היה גליצאי מתובל היטב. בגייטסהד הזמינו אותנו תמיד לשבתות עד שחני נולדה, ולמדתי להכיר מטבחים שונים. פעם הניחו אוכל מרוקאי על השולחן וגם אני וגם בעלי הבריטי (שעדיין אוכל פלאפל עם מזלג וסכין) הרגשנו פתאום לא טוב. לשנינו היתה בעית קיבה... כך "ניצלנו" מרוב הארוחה. כמובן, שמאוחר יותר חגגנו שם על האוכל שלה. בעלת הבית היתה מהמבשלות המשובחות שם!!! זה בערך היה בהתחלה כמו לתת געפילטע פיש למי שלא ראה את זה על השולחן קודם מימיו. (מקווה שאיש לא נפגע. מאז חזרתי בתשובה ובגדול....)
 

michalgad

Active member
זה מזכיר לי שני דברים. ראשית, היה לי קשה להתרגל לכוסברה. לא נגעתי באוכל שהיה בו הירק הזה. איפה פולנים כמונו אכלו כוסברה?! היום אני חוגגת על סה.
שנית, הגענו לגייטסהד באנגליה ישר אחרי החתונה. מעולם לא בישלתי קודם וכנ"ל, רוב האוכל שאכלתי היה גליצאי מתובל היטב. בגייטסהד הזמינו אותנו תמיד לשבתות עד שחני נולדה, ולמדתי להכיר מטבחים שונים. פעם הניחו אוכל מרוקאי על השולחן וגם אני וגם בעלי הבריטי (שעדיין אוכל פלאפל עם מזלג וסכין) הרגשנו פתאום לא טוב. לשנינו היתה בעית קיבה... כך "ניצלנו" מרוב הארוחה. כמובן, שמאוחר יותר חגגנו שם על האוכל שלה. בעלת הבית היתה מהמבשלות המשובחות שם!!! זה בערך היה בהתחלה כמו לתת געפילטע פיש למי שלא ראה את זה על השולחן קודם מימיו. (מקווה שאיש לא נפגע. מאז חזרתי בתשובה ובגדול....)

אני חושבת שבארץ אנחנו כל כך רגילים בשנים האחרונות לאכול ממטבחים שונים ( לא בילדות, שאז המטבח היה רק מה שהכרנו מהבית אבל כשהלכתי לשנת שרות והתוודעתי למטבח המרוקאי לראשונה בחיי גיליתי מה החסרתי... )במקומות מסויימים באמריקה שהאוכלוסייה מאד הומוגנית עוד בזמנו, לא הכירו מגוון של טעמים כמו בקבוץ הגלויות שלנו . גם אני התוודעתי לראשונה לכוסברה כשהתחתנתי . בחיים לא טעמתי קודם אבל נשביתי . ( אגב כשעברנו לקנטקי , לפני שבדקתי אם שם יש בשר כשר בסופר, בדקתי אם יש להם כוסברה:)
 
בדרך לרמות את מוזמנת אלי...

אצלנו החיילת סוגרת.נשארת עם הבנים.
בתפריט לערב שבת:
סלט ירוק
קדרת בקר עם ירקות שורת ויין.כנראה אדחוף גם עוף..
אורז

עוגת לימון ועוגת שמרים.

שבת- נראה
מוצש פיצה
 

חנהפ

Active member
השבת בקטנה
קבב דגים עם ירקות קלויים על קרם שום (הקרם שום היה ועליו נבנתה כל המנה)
יש במקפיא צלי לשון, כרוב ממולא, אכין קצת פירה תפו"א
ולקינוח מצאתי במקפיא מאפינס דבש, אוסיף להם תפוחים מקורמלים וגלידה
עוגת גבינה נקנה
לצהרים אכין חמין, אמא שלי מתגעגעת לאיש גם לא אכפת ואני אזרום, הפעם אצלם שלבים ואעלה לאינסטוש, שיהיה שם,תמיד שואלים איך להכין..
בטוח אכין סלט ירוק ליד
וטארט שוקולד לקינוח
 
בתיכנון:

מנה ראשונה: נקניקיות בבצק עלים

חלה לקידוש וסלטים:
סלט פטריות חם
טחינה
חצילים שרופים בטחינה וסילאן
סלט ירקות

תוספות:
סיר ירקות חגיגי
אורז

עיקריות:
פרגיות מתוקות
אצבעות אנטריקוט ופטריות

שבת קסומה.
 

shira1960

Active member
כל התפריטים שלכם נקראים טעייים.

חני - שמחה לראות שאתם נוסעים לשבת וקונים אוכל מוכן!

אצלי בינתיים רק מחשבות... נראה לי שיהיה סוג של רטטוי כי יש לי חציל וזוקיני שמחכים למשהו.
כמו כן, יהיה משהו עם בשר אדום ו/או כבד, כי צריכה להוסיף ברזל זמין לתפריט. אמור להיות גשום ביומיים הקרובים אבל לא ממש קר עדיין
 
למעלה