מה בסירים|סיר| לכבוד שבת פרשת חיי שרה?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
למרות הגשם היום לא מתוכנן טשולנט לשבת-נראה שיהיה שמשי מידי. לא נורא, כל דבר בעיתו.
אנחנו צפויים להיות בהרכב חסר- הקרבי חוזר בע"ה אולם המכיניסט לא. אבל מארחים משפחת חברים בליל שבת, עם שני ילדים צליאקים.
אז תפריט בשרי בניגוד להרגלנו ונטול גלוטן.
התכנון כרגע הוא כזה:
ליל שבת:
סלט חצילים, חומוס (קנוי), מטבוחה
מרק עדשים
רוסט (סינטה), חזה עוף במייפל ולימון, אורז לבן, תפ"א מעוכים, כרוב צלוי, סלט ירוק
מוס שוקולד מקרם קוקוס, חיתוכיות אורז תפוח וחמאת בוטנים

שבת:
קציצות של סבתא לאה, חזה עוף, אורז, קיגל אטריות של אח שלי, ברוקולי וכרובית בתנור

מאפים:
עוגת שוקולד
עוגת שיבולת שועל בחושה

זהו.
שבת שלום, בשורות טובות |פרח|
 

michalgad

Active member
ואצלינו התפריט ברובו לפי בקשת הבנים
מרק עוף תירס סיני
דלי רול
קציצות עוף עם ירקות
שניצל פרצעל
קיגל תפוחי אדמה
כרוב צלוי
עוגת תפוחים עם שטרויזל של חנהפ
חלות עם שוקולד צ’יפס​
 
איך טעים אצלכן. אצלי כמובן בקטנה -
צלי לשון של חברתנו BB
שוקיים בתנור שניצל סטייל
סלט ביצים, אבוקדו וטונה
צלי כרוב של אבי לוי
עגבניות שרי מתוקות
קצת ירקות חתוכים
שהחיינו - חבוש ריחני מהזן הטורקי שאני אוהבת לאכול ללא בישול
שבת שלום
 

michalgad

Active member
איך טעים אצלכן. אצלי כמובן בקטנה -
צלי לשון של חברתנו BB
שוקיים בתנור שניצל סטייל
סלט ביצים, אבוקדו וטונה
צלי כרוב של אבי לוי
עגבניות שרי מתוקות
קצת ירקות חתוכים
שהחיינו - חבוש ריחני מהזן הטורקי שאני אוהבת לאכול ללא בישול
שבת שלום​
בוקר טוב
כולנו מכינות כרוב… אשמח לשמוע איך את מכינה את הכרוב לפי אבי לוי , תודה​
 
בוקר טוב
כולנו מכינות כרוב… אשמח לשמוע איך את מכינה את הכרוב לפי אבי לוי , תודה​


פורסים 2 בצלים גדולים ומטגנים בשמן קנולה על אש בינונית, סיר פתוח (עדיף סיר נון סטיק), עד שהבצל מטוגן אך לא שרוף..

מוסיפים *פפריקה וכורכום ומערבבים, מחכים 5 דקות, מוסיפים 1/2 כרוב פרוס דק (או ראש כרוב שלם קטן יחסית), אבקת מרק עוף, סוגרים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ- 40 דקות, עד שהכרוב רך ושחום, וכמעט ולא נותר נוזל בסיר. חשוב לבחוש מדי פעם כדי שלא ייחרך.

*אני לא אוהבת עם כורכום ופפריקה. מוסיפה מעט אבקת מרק עוף או סתם קצת מלח.
 

חנהפ

Active member
בוקר טוב
כולנו מכינות כרוב… אשמח לשמוע איך את מכינה את הכרוב לפי אבי לוי , תודה​
זה בערך הירק שאני מכינה כשאני רוצה משהו צ'יק צ'ק, מקפיצה את הכרוב לא יותר מ- 10 דקות , וכן לכן חשוב לחתוך דק דק, מוסיפה מעט פפריקה וכורכום יוצא ליגה
 

קבצים מצורפים

  • כרוב.jpg
    כרוב.jpg
    KB 175 · צפיות: 2
למעלה