מה בסירים |סיר| לכבוד שבת פרשת כי תשא?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
פעם לא אהבתי לא לדעת מה קורה בשבת, אבל התחלתי להינות מההפתעות האלה...
אז, החצי יחזור מארה"ב בשישי בצהריים בע"ה כך שלא כ"כ יעזור. לקרבי יש מפגש הורים עם הבנים בשישי בבוקר, "פריסה" על ההורים. זה אומר שאני אכין עוגות בחמישי ואסע לבן בשישי. הכנות לשבת תהיינה בלחץ.
ולשמחתי אבא ואמא יבואו אלינו לשבת. למרות שרוצה לפנק לא יודעת עד כמה אספיק להכין ויודעת שלא אספיק להגיע לחנות האוכל המוכן. בקיצור, נסתדר בע"ה.

כרגע בתכנון:
ליל שבת:
מרק שורש סלרי שפרסם השבוע David Lebovitz
סלמון
כרובית שלמה בתנור
תוספת פחממתית- לא ברור מה עדיין

שבת:
טשולנט
קציצות עוף ובטטה
כרוב ניצנים טרי, ברוקולי בסויה
אורז לבן

עוגות:
שמרים ענקית עוגיות חמאת בוטנים לחייל
כמה עוגות שמרים מהפריזר, לנו לשבת
אנסה להכין עוגת גבינה אפויה

זהו. שבת שלום ובשורות טובות |@|

חזקי ואמצי מתהוללת יקרה.
אצלי כרגיל - בקטנה
שוקיים בתנור שניצל סטייל
כבדים צלויים
טחינה
סלט ביצים ואבוקדו
עגבניות שרי וירקות חתוכים
בואיקוס לייט (הרוב להקפאה)
ואחרי ביקור מענג בשוק - סיר גדול של מרק ירוקים (להקפאה)

michalgad

Active member
הי אורני
איך את מכינה מרק ירוקים ?
אצלינו המטבח עוד לא זמין וזה כבר מתחיל לייאש. לא טעים לי האוכל הקנוי וכבר קיוויתי שלשבת נוכל לחזור לבשל אבל גם אם כן זה יהיה בקטנה ונצטרך להשלים בקניות
יש חלות ועוגות שעוד הספקתי לאפות אז זה לפחות נותן הרגשה של בית

הי אורני
אצלינו המטבח עוד לא זמין וזה כבר מתחיל לייאש. לא טעים לי האוכל הקנוי וכבר קיוויתי שלשבת נוכל לחזור לבשל אבל גם אם כן זה יהיה בקטנה ונצטרך להשלים בקניות
זה לא מרק אטרקטיבי או חגיגי. סיפרתי כאן לפני כמה שבועות שכל הזמן יש לי במקפיא קופסאות קטנות מלאות מרק כמנה אישית. שותה זאת
במקום קפה בתוספת גבינה קשה כחלופה לעוגה. שמה מלא ירקות מתאימים (היום שמתי מלא קישואים, סלרי, פטרוזיליה, שמיר, כרוב, בצל, דלעת וכמה גזרים, פטרוזיליה ושמיר) כיסיתי במים וזה מתבשל. לפני הסוף אטעם, אמליח לפי הצורך וזהו. טוחנת ומקפיאה. מכינה בשיטה דומה גם מרק כתומים ומרק עגבניות. אלה מרקים די סמיכים. דרך נוספת להעשיר את התזונה שלי בירקות. סליחה אם אכזבתי אותך.

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
הי אורני
מיכל, מה קרה למטבח?

סלט תפוחי-אדמה, סלט עגבניות בזיליקום, אנטיפסטי, טחינה לבנה

אסאדו עם תפוחי-אדמה, טבית', פילה עוף בפלפלים ועגבניות, קציצות מחזה עוף ברוטב בצל

בורגול עבה עם פטריות

למעלה