מה בסירים |סיר| לכבוד שבת פרשת לך לך?|דגל|

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
לא זוכרת כמה ימים אנחנו בתוך ההזיה הארורה הזו, לא יאומן שמתכננים שבת נוספת במציאות הזו.
השבת נהיה בלי ההורים, חזרו להפוגה בבית, אז לא נתפנק עם בישולים של אמא שלי.
לא לגמרי יודעת מי בבית ומי ומי לא, מניחה שלא נדע עד שישי וגם לא יודעת אם יהיו לנו את כל המצרכים כי יש המון חסרים.

כרגע מתכננת כך:
חלות של יפה נסימי, מטבוחהשלנו
מרק על בסיס ירקות (אם הקרבי יחזור לשבת נשנה את המרק)
אמנון בירקות, פתיתים, עגבניות שרי תלויות או כרוב צלוי

שבת:
פרגיות, בקר מוקפץ ברוטב אסיאתי
נודלס בירקות, תפ"א פיקנטיים בתנור, ברוקולי ושעועית בשמ"ז

מאפים:
נלך הפעם על עוגות בחושות, נראה לי שאלה:
עוגת donuts
עוגת שוקולד
אולי עוגת תפוחים ותבלינים

זהו כרגע.

שבת שלום|פרח|, בשורות טובות ובע"ה יחד ננצח |דגל|
 

michalgad

Active member
ואצלינו
בקטנה לאור המצב כי למי ‏יש חשק לבשל /לאכול.
מרק עם מלא ירקות ועדשים
עוף במיץ עגבניות של חנהפ
קציצות עוף עם חומוס בתנור
צלי קוביות בקר עם אפונה ומיני תפוחי אדמה
עוגת שיש קינמון חדשה
חלות אני קונה במסגרת מבצע שעושים אצלינו לגיוס כספים לצבא.
אנשים אופים חלות ועוגות ואנשי הקהילה קונים והכסף נתרם לחיילים. בינתיים כבר אספו עשרות אלפי דולרים
 

קבצים מצורפים

  • 71884007471__3CA5FA75-89FA-47C3-B40B-1535F60F3E54.jpeg
    71884007471__3CA5FA75-89FA-47C3-B40B-1535F60F3E54.jpeg
    1.9 MB · צפיות: 5
  • 71884006023__FA00F82C-948A-4138-8958-857DB4B08563.jpeg
    71884006023__FA00F82C-948A-4138-8958-857DB4B08563.jpeg
    1.9 MB · צפיות: 5
גם אצלי בקטנה, אפילו יותר מהרגיל
קציצות בשר אפויות
קציצות סלקא אפויות (מסלקא שעברה הכנה מקדימה לקראת ראש השנה ונשמרה במקפיא)
סלט חסה עם אבוקדו ושאר ירקות

בנוסף מתכננת להכין להקפאה כמות גדולה של תשתית לפריטטה מקישואים עם בצל
ומאפינס קישואים קיטוגני לפי מתכון חדש שעלה בדעתי. זאת בעקבות ביקור בשוק מחנה יהודה שלשום.
ביקור ראשון מאז אוגוסט. נוהל קבוע - כחודש לפני ראש השנה קונה את כל מה שנחוץ לסימני החג ואפשר
להכין מראש ולהקפיא, והביקור הבא מיד אחרי שמחת תורה, אלא שהשנה זה נדחה לצערי.
כרגיל, הביקור בשוק תמיד מרגש ומשמח אותי, אם כי הפעם ההתרגשות הייתה עצובה. בכל פינה אריזות
תפוחי אדמה של מותג הדוד משה, ואי אפשר שלא לחשוב על משה סעיד שהיווה השראה למותג, נרצח
בקיבוצו ניר עוז ורעייתו נחטפה. ועל הכניסה פגשתי קלמנטינה מזן ראשון (אלה הגדולות שנקטפות ראשונות
בעונה ומכאן שם הזן. זן סצ'ומה הקטן והחמוץ, לא נחשב) ועליה מדבקה של בית האריזה שנמצא במושב
בו גדלתי, מחוז געגועי. אבל - השוק הוא גם המקום בו אפשר לחוש בהתחדשות הטבע שלא מעניין אותה
שום דבר. קניתי 4 שהחיינו - גויאבה אהובתי, קלמנטינות מיכל, רימוני לופן (הזן הכהה) ואפרסמון.
כבת לחקלאים, חשוב לי העניין הזה של שהחיינו. כבר למעלה מחמישה עשורים שאני בירושלים, אבל
תמיד נשארת מושבניקית בלב.
ואם אתם ירושלמים - ממליצה לערוך קניות בשוק. הרגשתי מאד בטוחה ויש את כל מה שרוצים מבחינת
תוצרת חקלאית איכותית וטרייה. דווקא בימים אלה חשוב לעודד את הלב הזה של ירושלים שבשנים האחרונות
משנה את פניו לכיוונים אחרים.
שבת שלום, בשורות טובות, ישועות ונחמות.
 
אנחנו בשעה טובה ניסע השבת להורים שלי(חמי וחמותי שמתארחים אצלנו יסעו לבן אחר).
ביקשנו מאמא אוכל רגיל של חריימי ומפרומות לערב שבת. אנחנו נביא קוסקוס.
לשבת בצהריים אני צריכה להכין עוף ומתלבטת איזה. בא לי לגוון להם (אמא שלי עושה צלי עוף קבוע עם אבקת מרק בצל וגריל עוף). מתחילה לחפש מתכון
 

אמרלדה

Active member
אצלנו המטבח עבד שעות נוספות, אז לא הספקתי לכתוב..

הכנתי לראשונה השנה קדירה גדולה (האחרונה היתה באביב. לא מתאים בקיץ)
עם בריסקט, עופות, בצלים ושומים. בשלב בו פרסתי את הבריסקט ובישלתי עוד קצת פרוס ברוטב,
הוספתי מיץ רימונים וכפותיים סילאן. יצא טעים מאוד.

הכנתי פשטידת פטריות ותרד פרווה עם בצלים שיצאה מצוינת, כרוביות מבושלות ואח"כ אפויות בשלמותן,
והוספתי לסלטים הטריים הרגילים סלט מעדשים שחורות, קוביות בטטה אפויה, פטרוזיליה ונענע קצוצות
והרבה גרגרי רימון. יצא מופלא.

שיהיו לנו זמנים טובים ושבוע טוב.
 
למעלה