מה בסירים|סיר| לכבוד שבת פרשת לך לך?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אנחנו נהיינו טיילנים..
השבת נוסעים לאנ"א שלומי, לשבת עם הקהילה שלנו.
התלבטנו אם לנסוע, ומאחר ורוב הילדים לא אמורים להיות בבית השבת החלטנו לנסוע.
במהלך שישי (הקצר) נמצא מסלול קצר לטיול ונביא איתנו רק קפה, פירות ועוגות. כל היתר- מה שיהיה, יהיה.

הבן מתכנן להביא סלט קינואה ואנטיפסטי לחברים עמם נוסע, אז משהו בכל זאת מבשל אצלנו.

שבת שלום לנוסעים ולנשארים, בשורות טובות |פרח|
 
איזה יופי לכם. תעשו חיים.
אצלי ממש בקטנה -
בריסקט עם קישואים בתנור
סלט שומר
סלט ביצים, אבוקדו וטונה
לשהחיינו - רימון אדום מהזן האהוב עלי
שבת שלום וכל טוב
 
אנחנו השבת זוג צעיר בלי ילדים אז הזמנו זוג שכנים שכבר הרבה זמן רוצים להזמין יחד עם שכן נוסף(שהוא גם אבא שלה).
נכין: מרק ארטישוק וערמונים (ןמהלחץ שמא מישהו לא אוהב אכין גם סיר קטן של מרק ירקות עם קניידלך)
אצבעות אנטריקוט ביין ופטריות
פולקע ממולא באורז (המתכון הוא של פרגיות ממולאות באורז של אבי ביטון ואנחנו מבקשים מהקצב שיוציא את העצם מהפולקע וממלאים בתערובת הנל)
תפוחי אדמה מעוכים.
סלטים: חסה עם רימון
מטבוחה
טחינה ירוקה
גזר עם שום שמיר ומיונז
אולי ירקות בתחמיץ (עוד מתלבטת)
למנה אחרונה קראמבל תפוחים עם גלידה וניל

בבוקר נאכל שאריות ואם במקרה לא ישאר אוציא קופסא מהפריזר מדברים שבישלנו בשבוע שעבר והקפאנו.

אפיה: חלות, עוגת גבינה אפויה עם ביסקויטים (ראיתי היום מתכון אצל הלוחשת באוכל)
ועוגת תפוזים.
 

michalgad

Active member
אנחנו השבת זוג צעיר בלי ילדים אז הזמנו זוג שכנים שכבר הרבה זמן רוצים להזמין יחד עם שכן נוסף(שהוא גם אבא שלה).
נכין: מרק ארטישוק וערמונים (ןמהלחץ שמא מישהו לא אוהב אכין גם סיר קטן של מרק ירקות עם קניידלך)
אצבעות אנטריקוט ביין ופטריות
פולקע ממולא באורז (המתכון הוא של פרגיות ממולאות באורז של אבי ביטון ואנחנו מבקשים מהקצב שיוציא את העצם מהפולקע וממלאים בתערובת הנל)
תפוחי אדמה מעוכים.
סלטים: חסה עם רימון
מטבוחה
טחינה ירוקה
גזר עם שום שמיר ומיונז
אולי ירקות בתחמיץ (עוד מתלבטת)
למנה אחרונה קראמבל תפוחים עם גלידה וניל

בבוקר נאכל שאריות ואם במקרה לא ישאר אוציא קופסא מהפריזר מדברים שבישלנו בשבוע שעבר והקפאנו.

אפיה: חלות, עוגת גבינה אפויה עם ביסקויטים (ראיתי היום מתכון אצל הלוחשת באוכל)
ועוגת תפוזים.​
איזה תפריט מעולה שבמעולים!!
אשמח למתכון הקרמבל​
 
קראמבל תפוחים

לשכבת תפוחים:


7 תפוחי עץ ירוקים חמוצים חתוכים לקוביות

50 גר׳ חמאה / מחמאה לקראמבל פרווה

4 כפות מים

1/3 כוס סוכר

1/2 כפית קינמון

2 כפות מיץ לימון

לפירורי קראמבל:

100 גר׳ חמאה קרה חתוכה לקוביות / מחמאה לקראמבל פרווה או נוטרינה

1/2 כוס קמח

1/4 כוס סוכר

כפית קינמון

קורט מלח

1 חלמון

*ניתן לשדרג בהוספת אגוזים קצוצים (מאד מוסיף)

הוראות הכנה:

- במחבת חמה, ממיסים את החמאה, מוסיפים את כל המצרכים חוץ מהתפוחים, עד לקבלת רוטב אחיד, מוסיפים את התפוחים ומערבבים עד שהם מתרככים מעט.

מעבדים את החמאה עם הסוכר, קמח ומלח עד לתערובת פירורית ואז מוסיפים את החלמון.

מעבירים את התפוחים לתבנית אפיה, מפזרים מעל את פירורי הבצק ואופים בחום של 180 מעלות עד הזהבת הפירורים

(אני לפעמים עושה את זה בתבנית אחת גדולה ולפעמים בקאפקייקס קטנים).
 

michalgad

Active member
קראמבל תפוחים

לשכבת תפוחים:​

7 תפוחי עץ ירוקים חמוצים חתוכים לקוביות

50 גר׳ חמאה / מחמאה לקראמבל פרווה

4 כפות מים

1/3 כוס סוכר

1/2 כפית קינמון

2 כפות מיץ לימון

לפירורי קראמבל:​

100 גר׳ חמאה קרה חתוכה לקוביות / מחמאה לקראמבל פרווה או נוטרינה

1/2 כוס קמח

1/4 כוס סוכר

כפית קינמון

קורט מלח

1 חלמון

*ניתן לשדרג בהוספת אגוזים קצוצים (מאד מוסיף)

הוראות הכנה:​

- במחבת חמה, ממיסים את החמאה, מוסיפים את כל המצרכים חוץ מהתפוחים, עד לקבלת רוטב אחיד, מוסיפים את התפוחים ומערבבים עד שהם מתרככים מעט.

מעבדים את החמאה עם הסוכר, קמח ומלח עד לתערובת פירורית ואז מוסיפים את החלמון.

מעבירים את התפוחים לתבנית אפיה, מפזרים מעל את פירורי הבצק ואופים בחום של 180 מעלות עד הזהבת הפירורים

(אני לפעמים עושה את זה בתבנית אחת גדולה ולפעמים בקאפקייקס קטנים).​
המון תודה !! נקרא מצויין. כשיש לך זמן אשמח גם למתכון האנטקרוט​
 
אנחנו השבת זוג צעיר בלי ילדים אז הזמנו זוג שכנים שכבר הרבה זמן רוצים להזמין יחד עם שכן נוסף(שהוא גם אבא שלה).
נכין: מרק ארטישוק וערמונים (ןמהלחץ שמא מישהו לא אוהב אכין גם סיר קטן של מרק ירקות עם קניידלך)
אצבעות אנטריקוט ביין ופטריות
פולקע ממולא באורז (המתכון הוא של פרגיות ממולאות באורז של אבי ביטון ואנחנו מבקשים מהקצב שיוציא את העצם מהפולקע וממלאים בתערובת הנל)
תפוחי אדמה מעוכים.
סלטים: חסה עם רימון
מטבוחה
טחינה ירוקה
גזר עם שום שמיר ומיונז
אולי ירקות בתחמיץ (עוד מתלבטת)
למנה אחרונה קראמבל תפוחים עם גלידה וניל

בבוקר נאכל שאריות ואם במקרה לא ישאר אוציא קופסא מהפריזר מדברים שבישלנו בשבוע שעבר והקפאנו.

אפיה: חלות, עוגת גבינה אפויה עם ביסקויטים (ראיתי היום מתכון אצל הלוחשת באוכל)
ועוגת תפוזים.
נשמע מעולה. איזה כיף לאורחים שלכם. אשמח למתכון מרק הארטישוק והערמונים. תודה רבה.
 
מרק ארטישוק ירושלמי וערמונים
אורלי חרמש
המצרכים (5-4 מנות):
4-3 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ
1 גבעול סלרי, ללא העלים, קצוץ
1 גזר גדול, קלוף וקצוץ גס
1 תפוח אדמה בינוני, קלוף וחתוך גס
150 גר' ערמונים קלויים וקלופים (המשקל לאחר הקילוף) או ערמונים מוכנים בוואקום
500 גר' ארטישוק ירושלמי, קלוף וחתוך גס
3 כוסות (720 מ"ל) מים
מלח, פלפל שחור גרוס
מרק ארטישוק
(צילום: אורלי חרמש)

אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר בינוני ומטגנים את הבצל, הסלרי והגזר כ-5 דקות, עד שהם מזהיבים ומתרככים מעט.
מוסיפים את תפוח האדמה, הערמונים, הארטישוק הירושלמי והמים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ובפלפל, מנמיכים את האש ומבשלים כ-40 דקות.
מורידים את הסיר מהכיריים וטוחנים את המרק למרקם חלק בעזרת בלנדר מוט. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
אפשר להגיש את המרק עם פרוסות מטוגנות של ארטישוק ירושלמי או עם ערמונים קצוצים גס.
 
למעלה