מה בסירים|סיר| לכבוד שבת פרשת מקץ, שבת חנוכה?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
בע"ה, כמעט כולם בבית לשבת חנוכה. החייל המשוחרר מתכונן לטיול ארוך בחו"ל ואנסה לבשל איתו בראש. כרגע בתכנון:

ליל שבת:
מרק עדשים ירוקות וכתומות
קציצותדגים של מיקי משאבי ציון
קוסקוס פטנטנ של חברה של חנהפ
קישואים ברוטב עגבניות

שבת:
חמין ראשון השנה
חזה עוף מוקפץ של אחותי
קיגל תפ"א (קנוי)
שעועית ירוקה וברוקולי צלויים בשמ"ז

מאפים:
אולי בבקה (לפי מצב עייפות)
עוגת שוקולד וחמאת בוטנים בחושה.
עוגיות שוקולד צ'יפס

זהו כרגע.

שבת שלום, חג אורים שמח, בשורות טובות|פרח|
 
ואצלי -
שוקיים בתנור עם עגבניות שרי
סלט חסה ושאר ירקות
פרוסות ביצים חצי קשות עם מתיאס, אבוקדו ובצל סגול
שהחיינו - קלמנטינה מזן אורה האהוב עלי במיוחד

המלצה - עוף בתנור עם עגבניות שרי
עוף שלם מחולק או 4-6 כרעיים מחולקות או איזה חלקים שבא לכם
בצל (עדיף סגול) בגודל בינוני פלוס, פרוס לרצועות
כחצי ק"ג עגבניות שרי מכל סוג שבא לכם, שלמות או חצויות – לטעמכם (אם משתמשים בעגבניות שלמות – כדאי לדקור אותן פה ושם בקיסם, למניעת התפוצצות)
12 שיני שום קלופות וחצויות
4 כפות סילאן
4 כפות שמן זית
תימין – לפי הטעם (לא הכרחי אך מומלץ)

מחממים תנור ל- 200 מעלות.
מערבבים את כל מרכיבי המתכון ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה (לא הכרחי אך מונע לכלוך) או לסיר שטוח ורחב שמתאים לתנור. מכניסים לתנור המחומם (מבלי לכסות) ואופים כשעה, עד שמקבל צבע יפה. כדאי לשים בתחילה עם צד העור כלפי מטה, ואחרי כחצי שעה להפוך.
* לפעמים אני מתעצלת להפוך ומלכתחילה שמה את חלקי העוף עם העור כלפי מעלה
** פעם אחת לא מצאתי עגבניות שרי טובות ושמתי עגבניות רגילות, חצויות ופרוסות בעובי כחצי ס"מ. היה בסדר אבל עם שרי יותר טעים.
 
למעלה