מה בסירים|סיר| לכבוד שבת פרשת פנחס?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
האמת היא שהתוכניות לשבת השתנו במהלך השבוע- חשבתי שההורים שלי יבואו לשבת, בסוף לא מסתדר. פינטזתי על עוגת גבינה ופשטידת תפ"א, אשמור לשבת אחרת.
הבכור נשאר בבה"ד 1, היתר בבית, בע"ה.
צריכה לעשות חשיבה מחודשת, לא לגמרי סגורה, רק בערך:
ליל שבת
אולי מרק עדשים שמס' 3 אוהב
אמנון פיקנטי
אצבעות בטטות פיקנטיות בתנור
שעועית ועגבניות של אמא שלי

שבת
קציצות עוף ובטטות
פרגיות כלשהן
אורז לבן
ברוקולי בשמ"ז
משהו מקישואים

מאפים:
מקווה להכין חלות
עוגת משמשים ודובדנים של יעלה (פעם אחרונה או כמעט העונה)
אולי עוגת אלפחוס - מתכון שאמא שלחה לי בתחילת השבוע.
ועוגת תפוזים וקוקוס שאמא שלחה איתי.

בשורות טובות ושבת שלום|פרח|

סוף סוף מכינה רגל קרושה. קניתי גידים כבר לפני חודש וחיכיתי עד שיגיע סופש ממש חם.
חלק נאכל בשבת, חלק תקבלנה השכנה ואחותי שמגיעה מחר לביקור וחלק אקפיא.
שוקיים בתנור שניצל סטייל.
סלט חסה ושאר ירקות.
שהחיינו - מנגו מאיה מהמטע של אחי.

חנהפ

Active member
סוף סוף מכינה רגל קרושה. קניתי גידים כבר לפני חודש וחיכיתי עד שיגיע סופש ממש חם.
סלט חסה ושאר ירקות.
חשבתי שרגל קרושה זה אוכל של חורף...

חשבתי שרגל קרושה זה אוכל של חורף...
זה גם מה שאמרו השכנות הרוסיות. מאכל מסורתי שמגישים בנובי גוד שאצלנו נקרא כריסמס. בחורף אני אוהבת לשים גידים בחמין או בתבשיל חם אחר שהוא ארוך בישול. אבל רגל קרושה אוכלת רק בקיץ. זה מאכל שמוגש צונן. ממש לא אטרקטיבי בחורף.

michalgad

Active member
זה גם מה שאמרו השכנות הרוסיות. מאכל מסורתי שמגישים בנובי גוד שאצלנו נקרא כריסמס. בחורף אני אוהבת לשים גידים בחמין או בתבשיל חם אחר שהוא ארוך בישול. אבל רגל קרושה אוכלת רק בקיץ. זה מאכל שמוגש צונן. ממש לא אטרקטיבי בחורף.
אורני
אני בטוחה שלא תיקחי את זה אישית אם אני אודה שאחד המאכלים היחידים בעולם שיש לי טראומה מהם זו רגל קרושה. היו מגישים כזו בקידושים בשבת בבית הכנסת של הורי ואני הייתי נחרדת מהמירקם הג׳לני של המאכל. הייתי בורחת כל פעם למרחקים כשהיו מגישים את זה. כל המתפללים אגב, היו מתענגים על המעדן… לעומת זאת כשהביאו את הסיר הענקי עם הקיגל הירשולמי על מריצה וחתכו פרוסות מדויקות עם חוט, במיומנות היסטרית, הייתי הראשונה בתור…
החזרת אותי איזה חמישים שנה אחורה…
לא ראיתי רגל קרושה מאז…
שבת שלום

אורני
אני בטוחה שלא תיקחי את זה אישית אם אני אודה שאחד המאכלים היחידים בעולם שיש לי טראומה מהם זו רגל קרושה. היו מגישים כזו בקידושים בשבת בבית הכנסת של הורי ואני הייתי נחרדת מהמירקם הג׳לני של המאכל. הייתי בורחת כל פעם למרחקים כשהיו מגישים את זה. כל המתפללים אגב, היו מתענגים על המעדן… לעומת זאת כשהביאו את הסיר הענקי עם הקיגל הירשולמי על מריצה וחתכו פרוסות מדויקות עם חוט, במיומנות היסטרית, הייתי הראשונה בתור…
החזרת אותי איזה חמישים שנה אחורה…
לא ראיתי רגל קרושה מאז…
שבת שלום
חחח ידוע לי שזה אחד המאכלים הכי שנויים במחלוקת. יש האוהבים מאד ויש המתעבים. עם זאת, חשוב לי לומר שרגל קרושה רוטטת מתקבלת רק כאשר מנסים לחסוך בבשר. המאכל עשוי מגידים שלעתים מוסיפים להם חלבונים נוספים (ביצה קשה, קורקבנים, כנפיים או אפילו גזר) מערבבים בתבנית פיירקס ועל זה יוצקים את נוזלי הבישול ומערבבים. אם יש הרבה מוצקים כמו שתיכף תראי בתצלומי הרגל הקרושה שלי, מתקבל מאכל נהדר. מוצק, צונן וטעים מאד. לא רוטט בכלל. מי שחוסך ושם הרבה נוזל על מעט בשר, מקבל ג'לי רוטט עם קצת חתיכות בשר בתוכו. כפי שאפשר לראות, אני שמה בערך 60% גידים ו- 40% כנפיים נטולות עור ועצמות.

קבצים מצורפים

• 20210703_115357.jpg
    20210703_115357.jpg
    KB 666.7 · צפיות: 5
  • 20210703_115351.jpg
    20210703_115351.jpg
    KB 681.7 · צפיות: 5
  • 20210703_115333.jpg
    20210703_115333.jpg
    KB 609.1 · צפיות: 5

michalgad

Active member
חחח ידוע לי שזה אחד המאכלים הכי שנויים במחלוקת. יש האוהבים מאד ויש המתעבים. עם זאת, חשוב לי לומר שרגל קרושה רוטטת מתקבלת רק כאשר מנסים לחסוך בבשר. המאכל עשוי מגידים שלעתים מוסיפים להם חלבונים נוספים (ביצה קשה, קורקבנים, כנפיים או אפילו גזר) מערבבים בתבנית פיירקס ועל זה יוצקים את נוזלי הבישול ומערבבים. אם יש הרבה מוצקים כמו שתיכף תראי בתצלומי הרגל הקרושה שלי, מתקבל מאכל נהדר. מוצק, צונן וטעים מאד. לא רוטט בכלל. מי שחוסך ושם הרבה נוזל על מעט בשר, מקבל ג'לי רוטט עם קצת חתיכות בשר בתוכו. כפי שאפשר לראות, אני שמה בערך 60% גידים ו- 40% כנפיים נטולות עור ועצמות.
קשה לי להודות שהתמונות שינו את דעתי 😁 שמחה שלך זה טעים!

חנהפ

Active member
השבת שלי באיזי רק אמא מגיעה
האיש הביא קיש מביסקוטי ואצרף אליו את הסלט הנחמד שהמתהוללת הביאה
יש לברק, יש לי מלא קופסאות פסטה דיאורו שנסעתי במיוחד למפעל כדי לקנות בסוף התברר שהם מוכרים גם ממש לידי
ברוקולי אפוי וטירמיסו אישיים שנשארו מחגיגת יום ההולדת שבוע שעבר.
עוגת גבינה גם בחסות ביסקוטי
לצהרים הכנתי לכבוד יום ההולדת של האיש סיר כרוב ממולא, עוף בתנור עם תפו"א
יש עוגות פירות במקפיא וגם גלידה.
יספיק ומי ששישאר רעב שיאכל חלה
השבת חלה חמודה של פטיש השופט בעניין בנות צלפחד

קבצים מצורפים

• חלה לפרשת פנחס.jpg
    חלה לפרשת פנחס.jpg
    KB 202.8 · צפיות: 1

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
סלט חסה ושאר ירקות.
שנים שלא אכלתי רגל קרושה. האמת היא שלא ממש אהבתי אבל יכולה להבין שמי שאוהב מתרגש.
מניחה שיצא טעים.

עדיקים

Active member
השבת שלנו, האיש רצה לארח אני אחרי שבוע עמוס ביקשתי שישי שקט רק לנו, אולי נזמין את ההורים לשבת בבוקר.
עמוס כל כך שאפילו קניות עשיתי בקטנה ויש לי עוד השלמות לסופש שעוד לא יודעת מתי אעשה.

מחר בערב הוא רוצה להכין תבשיל בשר (משהו שהוא והבן יאכלו אנחנו כנראה פחות).
לנו צריכה למצוא רעיון מה להכין יש מלא בשר טחון במקפיא אנסה לחשוב על משהו שגם הילדה תאכל איתי.

בקינוחים הילדה לשמחתי בחופש ועם כוחות אפייה נפלאים אז מכינה לנו עוגיות לסופ"ש עוד לא יודעת איזה נחכה ונראה.

michalgad

Active member
ואצלינו שבת בקטנה נהיה רק שניים
מרק כרובית של המתהוללת
בייבי ריבס ברוטב חריף מתוק
עוף פרפר בשמלץ ותפוחי אדמה בתנור
חציל עם סלסת עגבניות
לצהריים נוסיף עוף שווארמה בתנור
הכנתי אורז אפוי אבל כמויות המים במתכון הין שגויות ויצא נוזלי מידי אז מתלבטת אולי להכין משהו אחר כי לא בטוחה איך לתקן .
באגף המתוקים גם אין ממש רעיון. צריכה איזו עוגה קטנה

למעלה