הכל נשמע סופר טעים
אפשר מתכונים לכדורי בשר , אורז הפתעות סלק בשמיר שווארמה ? המון תודה!!
כיף לשמוע. בוודאי.
כדורי בשר (כ-30 כדורים):
מערבבים בקערה 500 גרם בשר בקר טחון, בצל אדום קצוץ, 10 גרם פירורי לחם, ביצה L, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. מניחים בצד.
מכינים רוטב - בסיר קטן עם מעט שמן זית, פותחים רסק עגבניות עם מים רותחים, מלח, פלפל ופפריקה. מוסיפים פנימה עגבניה קצוצה ופלפל קצוץ גס, ומרתיחים.
בתבנית בינונית מניחים את כדורי הבשר - 20 גרם לכדור. אופים ל-200 מעלות עשרים דקות את הכדורים.
מוציאים מהתנור, יוצקים את הרוטב, מכסים ואופים למשך שעה על 180 מעלות.
אורז הפתעות:
מכינים אורז לבן - מטגנים כוס אורז עם כפית מלח בסיר שטוח. יוצקים שתי כוסות מים רותחים, מכסים ומנמיכים את האש לעשרים דקות בדיוק.
במחבת נפרדת, מטגנים על אש נמוכה בצל וגזר קצוצים דק עד לריכוך (נעזרתי במכסה).
שמונה דקות לאחר כיבוי האש של האורז, מערבבים פנימה את הירקות.
סלק בשמיר:
קוביות סלק בואקום, מעט מלח ושמיר קצוץ
שווארמה מחזה עוף:
מערבבים בקערה שתי כפות תבלין שווארמה, כף וחצי תבלין גריל עוף איכותי, 6 כפות שמן זית, מלח, וצ'ילי לפי הטעם. מכניסים חזה עוף מוכן לשניצלים ומצפים היטב.
מכסים תבנית אינגליש קייק חד-פעמית בנייר אפייה, ומסדרים את חזה העוף המתובל בשכבות. מכסים בניילון נצמד ומכניסים ללילה במקרר.
מחממים תנור ל-200 מעלות, ואופים את השווארמה למשך 35 דקות. מוציאים מהתנור, שופכים נוזלם לכיור ומחזירים לתנור לחמש דקות נוספות. מחכים שיתקרר ואז קוצצים את השווארמה.
את (וכולם) מוזמנת לעקוב אחרי באנסטגרם, בדף הפייסבוק ובבלוג.
בתיאבון!