מה בסירים |סיר| לכבוד שבת פרשת צו ויום טוב ראשון של פסח|מצה|?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אצלנו לא כל הילדים בבית אבל מארחים, בע"ה את ההורים ואת אחי.
אני די נצמדת ל"פורמט" הקבוע, לא מוצאת הרבה מקום ורצון לאילתורים וחידושים.
לא סגורה לגמרי על חלק מהמנות אבל יש לי תמונה כללית.
מתכננים לאכול כשל"פ כבר מליל שבת (להוציא המוציא). בשבת נאכל עוגות ללא קמח מצה (כן, כן, יודעת שאפשר, אנחנו לא).

בתכנון:

ליל שבת:
מרק דלעת
דגים בירקות
תפ"א אפויים
קישואים ברוטב עגבניות

שבת:
עוף ותפ"א בתנור+כרובית


ליל הסדר:
אחרי כל ענייני הסדר:
גפילטע פיש (נתחים וקציצות) עם חריין שאמא שלי תביא
מרק עוף+קניידלעך+אטריות לפסח
כתף בבישול איטי ברוטב שום
תפ"א "מעוכים"
לצ'ו
ליפתן פירות של אמא שלי

צהרי חג ראשון:
סלטים טריים
לשון (אמא שלי מביאה)
קציצות עוף (אמא שלי מביאה)
קיגל תפ"א
קישואים ברוטב עגבניות, לצ'ו


מאפים:
בראוניז מקמח שקדים
בראוניז קמח תפ"א
עוגת תפוחים בחוזה
עוגת "בבקה" לפסח
עוגת גבינה
עוגת/פאי פקאן
עוגת שקדים, קוקוס ותפוזים

שבת שלום וחג כשר ושמח, שנזכה לחירות אמיתית ולחזרת כל החטופים|דגל|
 
אצלי כמובן מאד בקטנה. כשר לפסח כאן כל השנה. לצערי לא יכולה לאכול גם מצה.
מתארחת לסדר במרחק חציית המסדרון מדירתי לדירת המארחים. כמובן שבשאר הזמן אני בבית.
ומכינה (כמעט הכול מוכן) כמה דברים שלא יודעת לאיזו ארוחה בדיוק הם מכוונים.
סיר כבש (ושתי שוקיים, לא להגזים עם הכבש) עם פול ירוק ושמיר.
כבד קצוץ
מסייר - חמוצים טריפוליטאיים מהירים ופריכים
סלט כלשהו מאבוקדו
סלט כלשהו מסלק עם גזר ו/או סלרי
עוגת "גבינה" - עשויה משמנת חמוצה, כמובן ללא קמח
תותים
שבת שלום וחג חרות אמיתי ושמח. בשורות טובות, ישועות ונחמות.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אצלי כמובן מאד בקטנה. כשר לפסח כאן כל השנה. לצערי לא יכולה לאכול גם מצה.
מתארחת לסדר במרחק חציית המסדרון מדירתי לדירת המארחים. כמובן שבשאר הזמן אני בבית.
ומכינה (כמעט הכול מוכן) כמה דברים שלא יודעת לאיזו ארוחה בדיוק הם מכוונים.
סיר כבש (ושתי שוקיים, לא להגזים עם הכבש) עם פול ירוק ושמיר.
כבד קצוץ
מסייר - חמוצים טריפוליטאיים מהירים ופריכים
סלט כלשהו מאבוקדו
סלט כלשהו מסלק עם גזר ו/או סלרי
עוגת "גבינה" - עשויה משמנת חמוצה, כמובן ללא קמח
תותים
שבת שלום וחג חרות אמיתי ושמח. בשורות טובות, ישועות ונחמות.
חג כשר ושמח אורני.
בהזדמנות, אשמח למתכון של עוגת ה"גבינה"/שמנת חמוצה.
 
חג כשר ושמח אורני.
בהזדמנות, אשמח למתכון של עוגת ה"גבינה"/שמנת חמוצה.
בבקשה - זהו מתכון של רון יוחננוב. מאחר ואני בשום אופן לא אוכלת חיטה ומוצריה ונוהגים אצלנו גם לא
לאכול עוגיות מצה עשירה בפסח עצמו, אני מוותרת עליהן ומכינה רק את החלק שעשוי שמנת. מניחה בתבנית
על נייר אפייה משומן וזהו. מאד טעים - סוג של קינוח. יש בזה קצת קורנפלור, אני אוכלת קטניות, אך נראה לי
שאפשר גם בלעדיו.


עוגת גבינה בלי גבינה!
מצרכים: לתבנית: 20/30 ס”מ או תבנית עגולה בקוטר 24 ס”מ
לתחתית:
עוגיות יין כשרות לפסח (כמות שתכסה את תחתית התבנית)

לבלילה:
4 ביצים
1 כוס סוכר
4 גביעים שמנת חמוצה של תנובה (כל גביע 200 גרם - סה”כ 800 גרם)
2 כפות אבקת קורנפלור
1 כף תמצית וניל איכותית
גרידה מלימון אחד
הערות:
ניתן להוסיף לבלילה פירות יער קפואים או טריים מעורבבים עם כף קורנפלור (שלא ישקעו)
לציפוי: אפשר לצפות את העוגה בקצפת או אבקת סוכר.
אפשר להחליף חלק מכמות השמנת החמוצה בגבינת שמנת או גבינה לבנה

אופן הכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות (חום עליון-תחתון או טורבו).
מרפדים את תחתית התבנית בעוגיות יין כשרות לפסח, כשהן הפוכות.
בקערה גדולה, טורפים את הביצים והסוכר עד לקבלת בלילה בהירה.
מוסיפים את השמנת החמוצה, הקורנפלור, תמצית הווניל וגרידת הלימון, וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים את הבלילה מעל העוגיות שבתבנית.
אופים בתנור שחומם מראש במשך 45 דקות, עד שהעוגה מזהיבה ומתייצבת.
מצננים את העוגה לחלוטין לפני ההגשה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
בבקשה - זהו מתכון של רון יוחננוב. מאחר ואני בשום אופן לא אוכלת חיטה ומוצריה ונוהגים אצלנו גם לא
לאכול עוגיות מצה עשירה בפסח עצמו, אני מוותרת עליהן ומכינה רק את החלק שעשוי שמנת. מניחה בתבנית
על נייר אפייה משומן וזהו. מאד טעים - סוג של קינוח. יש בזה קצת קורנפלור, אני אוכלת קטניות, אך נראה לי
שאפשר גם בלעדיו.


עוגת גבינה בלי גבינה!
מצרכים: לתבנית: 20/30 ס”מ או תבנית עגולה בקוטר 24 ס”מ
לתחתית:
עוגיות יין כשרות לפסח (כמות שתכסה את תחתית התבנית)

לבלילה:
4 ביצים
1 כוס סוכר
4 גביעים שמנת חמוצה של תנובה (כל גביע 200 גרם - סה”כ 800 גרם)
2 כפות אבקת קורנפלור
1 כף תמצית וניל איכותית
גרידה מלימון אחד
הערות:
ניתן להוסיף לבלילה פירות יער קפואים או טריים מעורבבים עם כף קורנפלור (שלא ישקעו)
לציפוי: אפשר לצפות את העוגה בקצפת או אבקת סוכר.
אפשר להחליף חלק מכמות השמנת החמוצה בגבינת שמנת או גבינה לבנה

אופן הכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות (חום עליון-תחתון או טורבו).
מרפדים את תחתית התבנית בעוגיות יין כשרות לפסח, כשהן הפוכות.
בקערה גדולה, טורפים את הביצים והסוכר עד לקבלת בלילה בהירה.
מוסיפים את השמנת החמוצה, הקורנפלור, תמצית הווניל וגרידת הלימון, וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים את הבלילה מעל העוגיות שבתבנית.
אופים בתנור שחומם מראש במשך 45 דקות, עד שהעוגה מזהיבה ומתייצבת.
מצננים את העוגה לחלוטין לפני ההגשה.
תודה אורני, מניחה שאפשר להמיר בקמח תפ"א.
 

חנהפ

Active member
השנה בבית עם אורחים, חלק קניתי ואת המיוחדים הכנתי, כבר מזמן עושה קופי פייסט לתפריט של פסח, יותר מידיי איסורים מכדי שאחשוב כל פעם על משהו חדש
שישי ערב:
סלטים: מטבוחה, פסטו קישואים,חצילים, מלפפונים, כרוב בתחמיץ, סלק, פלפלים קלויים, כרוב סגול ותפוזים,
סלמון אפוי
כרעיים בדבש
לטקס
תפוא אפויים בתבלין פוטיטו ושמן
ירקות אפויים קיגלך
לקינוח עוגת שוקולד חמה חמצית

שבת בוקר:
פיתות ירקות גבינות אבוקדו ביצים
עוגת גבינה

צהריים:
סלטים
קיש בצלים
שניצלים
קציצות
עוגת פסטה על פרוסות תפוא- כמו חמין מקרוני
פשטידת זוקיני
נמסיס

אחהצ
פוקצ׳ה, ירקות

ליל סדר :
סלטים
חביתיות ירוקות עם סלמון מעושן אספרגוס/ עירית על מצע חסה לאליק ברוטב וינגרט
מרק ירקות עשיר וצח עם קניידלך
בריסקט בתירוש
חזה עוף מתקתק
פירה תפו״א
גזר מזוגג
וולקנו ופירות

בוקר:
קרקרים ממרחים ירקות גבינות
עוגת גבינה באסקית

צהריים
לזניה בשר
פרגיות על האש
מבחר ממולאים
פתיתים בירקות
לביבות כרובית
עוגת כומו עם תותים
 
למעלה