מה בסירים |סיר| לכבוד שבת פרשת תולדות?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
בע"ה כל הילדים בבית השבת. ונראה שיהיה קצת גשום אז מנצלת לשם הכנת חמין. חצי שבת יומולדת של הבכור (נפצל את החגיגה על פני שתי שבתות), אז חלק מהתבשילים לטעמו.

ליל שישי:
מרק עדשים ירוקות וכתומות
קציצות בורי ברוטב חריימה של מיקי משבי ציון
קוסקוס
צלי כרוב שהביאה אורני

שבת:
צולנט צימחוני
צולנט בשרי עם גרונות הודו
חזה עוף בפלפלים של אחותי
אורז לבן
ברוקולי ושעועית בשמז בתנור

מאפים:
שושני שמרים דלעת וקינמון
עוגת בננות, קפה ושוקולד צ'יפס
אם אספיק עוגת רסק תפוחים ופירורים.

שבת שלום וחודש טוב!
 

עדיקים

Active member
בע"ה כל הילדים בבית השבת. ונראה שיהיה קצת גשום אז מנצלת לשם הכנת חמין. חצי שבת יומולדת של הבכור (נפצל את החגיגה על פני שתי שבתות), אז חלק מהתבשילים לטעמו.

ליל שישי:
מרק עדשים ירוקות וכתומות
קציצות בורי ברוטב חריימה של מיקי משבי ציון
קוסקוס
צלי כרוב שהביאה אורני

שבת:
צולנט צימחוני
צולנט בשרי עם גרונות הודו
חזה עוף בפלפלים של אחותי
אורז לבן
ברוקולי ושעועית בשמז בתנור

מאפים:
שושני שמרים דלעת וקינמון
עוגת בננות, קפה ושוקולד צ'יפס
אם אספיק עוגת רסק תפוחים ופירורים.

שבת שלום וחודש טוב!
מזל טוב, מה זה חצי שבת יומולדת, תפרטי

התפריט נראה מעולה
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מזל טוב, מה זה חצי שבת יומולדת, תפרטי

התפריט נראה מעולה
חצי שבת יומולדת- קונספט שהומצא מפאת חוסר זמן הכנה ביום שישי קצר-חלק מהמאכלים האהובים על הבכור הכנתי לשבת שחלפה וחלק נכין לשבת הבאה (הוא גם יקרא בע"ה במניין הקפסולתי שלנו את פרשת בר המצווה אז יוצא טוב). הhighlight השבוע היה עוגה שהוא אוהב (שושני קינמון מבצק שמרים/דלעת) ושני חמינים. בשבוע הבא נתמקד בע"ה במרק, מנות עקריות וכאלה.
 

עדיקים

Active member
חצי שבת יומולדת- קונספט שהומצא מפאת חוסר זמן הכנה ביום שישי קצר-חלק מהמאכלים האהובים על הבכור הכנתי לשבת שחלפה וחלק נכין לשבת הבאה (הוא גם יקרא בע"ה במניין הקפסולתי שלנו את פרשת בר המצווה אז יוצא טוב). הhighlight השבוע היה עוגה שהוא אוהב (שושני קינמון מבצק שמרים/דלעת) ושני חמינים. בשבוע הבא נתמקד בע"ה במרק, מנות עקריות וכאלה.
רעיון מעולה, שיהיה במזל טוב ורק בשמחות ואמן שנוכל לחזור לשגרה בקרוב.
 

עדיקים

Active member
אצלנו שוב מתארחים מחר בערב

אני אחראית על עוגת יומולדת, אורז משודרג אורז לבן וסלט חסה
 

michalgad

Active member
פיצול יומולדת? עוד לא שמעתי על הקונספט הזה🙂בכל מקרה טעים אצלך! איך את מכינה את עוגת הרסק? האחרונה שהכנתי איכזבה
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
פיצול יומולדת? עוד לא שמעתי על הקונספט הזה🙂בכל מקרה טעים אצלך! איך את מכינה את עוגת הרסק? האחרונה שהכנתי איכזבה
עוגת רסק מחר, בע"ה (בלי פירורים- זכרתי לא נכון ברביעי...).
פיצול יומולדת-מאכלים שהבכור אוהב על פני שתי שבתות, פשוט כי יום שישי קצר לי מידי...
 
ואצלי שגרתי
צלי לשון לפי מתכון של חברתנו BB
כנפיים בגריל
פטריות בתנור
סלט חסה ושאר ירקות (אולי עם אבוקדו)
סלט אבוקדו עם גבינה בולגרית
 

לאה סי

Active member
ואצלי שגרתי
צלי לשון לפי מתכון של חברתנו BB
כנפיים בגריל
פטריות בתנור
סלט חסה ושאר ירקות (אולי עם אבוקדו)
סלט אבוקדו עם גבינה בולגרית
אורני היקרה, בשבוע שעבר ביקשתי את המתכון של הפטריות בתנור. כנראה, שפספסת. אפשר, בבקשה?
 
אורני היקרה, בשבוע שעבר ביקשתי את המתכון של הפטריות בתנור. כנראה, שפספסת. אפשר, בבקשה?
אוי סליחה, לא ראיתי. קלי קלות. מנקים את הפטריות בעזרת מגבת נייר. אם הפטריות ממש גדולות, חוצים אותן. אני משתדלת לחתוך כמה שפחות כי החיתוך גורם לפטריות לאבד נוזלים ונפח. שמים בתבנית על נייר אפייה, מתבלים בשמן זית ומלח גס, לא בהגזמה, ומסדרים בשכבה אחת. מכניסים לתנור מחומם מראש לכ- 200 מעלות ואופים עד שמוכן. אני בדרך כלל עושה זאת בסוף האפייה (כי אופה כמה וכמה דברים בזה אחר זה), משאירה 15 דקות, מכבה את התנור ומשאירה עוד 15 דקות כדי לנצל את החום שבתנור.
 

לאה סי

Active member
אוי סליחה, לא ראיתי. קלי קלות. מנקים את הפטריות בעזרת מגבת נייר. אם הפטריות ממש גדולות, חוצים אותן. אני משתדלת לחתוך כמה שפחות כי החיתוך גורם לפטריות לאבד נוזלים ונפח. שמים בתבנית על נייר אפייה, מתבלים בשמן זית ומלח גס, לא בהגזמה, ומסדרים בשכבה אחת. מכניסים לתנור מחומם מראש לכ- 200 מעלות ואופים עד שמוכן. אני בדרך כלל עושה זאת בסוף האפייה (כי אופה כמה וכמה דברים בזה אחר זה), משאירה 15 דקות, מכבה את התנור ומשאירה עוד 15 דקות כדי לנצל את החום שבתנור.
תודה, שבת שלום ומבורך!
 
אצלנו חמי וחמותי יהיו ובערב גם הבת ובעלה שיחגוג בעזרת ה' יומולדת השבוע אז צריך להתייחס.
אני מבשלת הרבה כי שולחת אחרי שבת עם קופסאות גם את ההורים וגם את הזוג הצעיר.
בערב:
מרק שום ומרק עוף עם קניידלך(למי שלא יעז לטעום את המרק שום)
פרגיות - עוד לא החלטתי באיזה מתכון, תפוחי אדמה מעוכים, שעועית ירוקה עם פרורי לחם
עוגת קרמבו ופחזניות במילוי וניל.
בוצר: קובה+ סלטים
קדרת בשר עם ירקות מבושלים + קוסקוס
מגש פירות

מתלבטת מה להכין למלווה מלכה - שלא יהיו רעבים עד שיגיעו הבייתה.
בא לי להכין שוקולד ציפס וביסקוטי עם אגוזים
 

חנהפ

Active member
מה אצלנו לשבת, כמובן חלה אדום לבן (פרשת תולדות)
קבבוני דג בורי ברוטב חריימה
מרק כתומים
נתחי עוף בתפוזים
תפו"א קריספיים ואפונת שלג (הג'וניורית הגיעה לשבת והזמינה)
וטארט טטן לקינוח
עוגת גבינה בציפוי אוכמניות וקצפת
לצהרים
פרגיות ממולאות בפריקה
רצועות שייטל מוקפצות עם ירקות, נשתמש למלא דפי אורז
אורז עם המון ירק
מאפינס בצל
סלטים
וטאטר שוקולד פאדג'י
 

סלע10

New member
מה אצלנו לשבת, כמובן חלה אדום לבן (פרשת תולדות)
קבבוני דג בורי ברוטב חריימה
מרק כתומים
נתחי עוף בתפוזים
תפו"א קריספיים ואפונת שלג (הג'וניורית הגיעה לשבת והזמינה)
וטארט טטן לקינוח
עוגת גבינה בציפוי אוכמניות וקצפת
לצהרים
פרגיות ממולאות בפריקה
רצועות שייטל מוקפצות עם ירקות, נשתמש למלא דפי אורז
אורז עם המון ירק
מאפינס בצל
סלטים
וטאטר שוקולד פאדג'י
בבקשה מתכון לטארט שוקולד תודה
 

חנהפ

Active member
בבקשה מתכון לטארט שוקולד תודה
עוגת שוקולד פאדג' עם שכבת טראפס שוקולד ודפי שוקולד

בקיצור המון שוקולד לעוגה אחת מעולה

רכיבים:

140 גרם שוקולד מריר
130 גרם נטורינה
150 גר' סוכר
3 ביצים
55 גרם קקאו איכותי, מנופה
כפית תמצית וניל איכותית

לגנאש שוקולד:

130 גרם שוקולד מריר
130 מ"ל קרם קוקוס
3 כפות ליקר דובדבנים או כל ליקר אחר שאוהבים

לדפי שוקולד :
100 גרם שוקולד מריר
100 גר' שוקולד לבן
15 גר' חמאת קקאו


אופן הכנה:

בקערה שמתאימה למיקרו מניחים שוקולד הנטורינה וממיסים, . מערבבים עד שנוצר רוטב חלק ומבריק.
– מוסיפים סוכר וטורפים.
– מוסיפים ביצים, בכל פעם ביצה אחת, וטורפים עד שהן נטמעות בשוקולד.
– מוסיפים קקאו וטורפים בעדינות עד שהתערובת כמעט אחידה. מוסיפים וניל ומערבבים.

– מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים בחום 170 מעלות במשך 25 דקות ולא דקה יותר.
העוגה צריכה להיות יציבה בצדדים ומעט רכה באמצע.

– בזמן שהעוגה בתנור מכינים גנאש: ממיסים בקערה שוקולד עם קרם קוקוס וליקר
ומערבבים עד שנוצר גנאש מבריק וחלק.

– מניחים את הגנאש על העוגה החמה ומניחים לה להתקרר בטמפרטורת החדר.
מעבירים למקרר עד שהגנאש למעלה מתמצק ומתקרר לגמרי (מינימום שעה).

– דפי שוקולד קראנץ: ממיסים שוקולדים עם חמאת הקקאו במיקרו, בפולסים של 30 שניות, ומערבבים.
לשוקולד הלבן הוספתי כמה גרגרי צבע מאכל טבעי בצבע ירוק
– משטחים את השוקולד המריר והירוק זה ליד זה,על תבנית עם נייר אפייה,
לגובה של 2-3 מ"מ עירבוב קל ליצירת שיוש
. מעבירים למקרר עד שהשוקולד מתמצק.
– שוברים את השוקולד ומניחים בצורה אלכסונית (כדי שיהיה קל לפרוס) על העוגה.
 

סלע10

New member
עוגת שוקולד פאדג' עם שכבת טראפס שוקולד ודפי שוקולד

בקיצור המון שוקולד לעוגה אחת מעולה

רכיבים:

140 גרם שוקולד מריר
130 גרם נטורינה
150 גר' סוכר
3 ביצים
55 גרם קקאו איכותי, מנופה
כפית תמצית וניל איכותית

לגנאש שוקולד:

130 גרם שוקולד מריר
130 מ"ל קרם קוקוס
3 כפות ליקר דובדבנים או כל ליקר אחר שאוהבים

לדפי שוקולד :
100 גרם שוקולד מריר
100 גר' שוקולד לבן
15 גר' חמאת קקאו


אופן הכנה:

בקערה שמתאימה למיקרו מניחים שוקולד הנטורינה וממיסים, . מערבבים עד שנוצר רוטב חלק ומבריק.
– מוסיפים סוכר וטורפים.
– מוסיפים ביצים, בכל פעם ביצה אחת, וטורפים עד שהן נטמעות בשוקולד.
– מוסיפים קקאו וטורפים בעדינות עד שהתערובת כמעט אחידה. מוסיפים וניל ומערבבים.

– מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים בחום 170 מעלות במשך 25 דקות ולא דקה יותר.
העוגה צריכה להיות יציבה בצדדים ומעט רכה באמצע.

– בזמן שהעוגה בתנור מכינים גנאש: ממיסים בקערה שוקולד עם קרם קוקוס וליקר
ומערבבים עד שנוצר גנאש מבריק וחלק.

– מניחים את הגנאש על העוגה החמה ומניחים לה להתקרר בטמפרטורת החדר.
מעבירים למקרר עד שהגנאש למעלה מתמצק ומתקרר לגמרי (מינימום שעה).

– דפי שוקולד קראנץ: ממיסים שוקולדים עם חמאת הקקאו במיקרו, בפולסים של 30 שניות, ומערבבים.
לשוקולד הלבן הוספתי כמה גרגרי צבע מאכל טבעי בצבע ירוק
– משטחים את השוקולד המריר והירוק זה ליד זה,על תבנית עם נייר אפייה,
לגובה של 2-3 מ"מ עירבוב קל ליצירת שיוש
. מעבירים למקרר עד שהשוקולד מתמצק.
– שוברים את השוקולד ומניחים בצורה אלכסונית (כדי שיהיה קל לפרוס) על העוגה.
תודה. נראית מעולה
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת שוקולד פאדג' עם שכבת טראפס שוקולד ודפי שוקולד

בקיצור המון שוקולד לעוגה אחת מעולה

רכיבים:

140 גרם שוקולד מריר
130 גרם נטורינה
150 גר' סוכר
3 ביצים
55 גרם קקאו איכותי, מנופה
כפית תמצית וניל איכותית

לגנאש שוקולד:

130 גרם שוקולד מריר
130 מ"ל קרם קוקוס
3 כפות ליקר דובדבנים או כל ליקר אחר שאוהבים

לדפי שוקולד :
100 גרם שוקולד מריר
100 גר' שוקולד לבן
15 גר' חמאת קקאו


אופן הכנה:

בקערה שמתאימה למיקרו מניחים שוקולד הנטורינה וממיסים, . מערבבים עד שנוצר רוטב חלק ומבריק.
– מוסיפים סוכר וטורפים.
– מוסיפים ביצים, בכל פעם ביצה אחת, וטורפים עד שהן נטמעות בשוקולד.
– מוסיפים קקאו וטורפים בעדינות עד שהתערובת כמעט אחידה. מוסיפים וניל ומערבבים.

– מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים בחום 170 מעלות במשך 25 דקות ולא דקה יותר.
העוגה צריכה להיות יציבה בצדדים ומעט רכה באמצע.

– בזמן שהעוגה בתנור מכינים גנאש: ממיסים בקערה שוקולד עם קרם קוקוס וליקר
ומערבבים עד שנוצר גנאש מבריק וחלק.

– מניחים את הגנאש על העוגה החמה ומניחים לה להתקרר בטמפרטורת החדר.
מעבירים למקרר עד שהגנאש למעלה מתמצק ומתקרר לגמרי (מינימום שעה).

– דפי שוקולד קראנץ: ממיסים שוקולדים עם חמאת הקקאו במיקרו, בפולסים של 30 שניות, ומערבבים.
לשוקולד הלבן הוספתי כמה גרגרי צבע מאכל טבעי בצבע ירוק
– משטחים את השוקולד המריר והירוק זה ליד זה,על תבנית עם נייר אפייה,
לגובה של 2-3 מ"מ עירבוב קל ליצירת שיוש
. מעבירים למקרר עד שהשוקולד מתמצק.
– שוברים את השוקולד ומניחים בצורה אלכסונית (כדי שיהיה קל לפרוס) על העוגה.
מהמם!!!
 
למעלה