מה בסירים |סיר| לכבוד שבת פרשת תולדות?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
התלבטתי אם להכין טשולנט ראשון לעונה, החלטתי נגד-לא בטוחה שיהיה קר מספיק, ובכל מקרה לא אמור להיות גשום.
אז לא חמין, אבל כן בשר לצהרים.

הבת והחתן יגיעו בע"ה, והבכור והקטן אמורים להיות בבית. הרכב שמצריך קצת גמישות בתפריט, אבל לא יותר מידי.

כרגע בתכנון:

ליל שבת:
מרק ירקות עם גריסים ופטריות מיובשות
סלמון "שחור" , ניוקי וירקות, שעועית ברוטב חמוץ-מתוק

שבת:
אסאדו
קציצות
אורז, תפ"א פיקנטיים
תבשיל חצילים וגמבה

מאפים:
עוגת בננות וחמאת בוטנים
עוגת שיש ריבת חלב

זהו כרגע.

שבת שלום, בשורות טובות |פרח||דגל|
 
אפשר להכין חמין גם אם לא גשום.
אצלי בקטנה - הכול בסיר אחד - סיר גונדי שיש בו מרק, נתחי עוף, ירקות וכופתאות עשויות חזה עוף וקמח חומוס
וכרגיל גם ביצים חצי קשות עם אבוקדו וטונה
וזהו. שבת שלום ובשורות טובות.
 

michalgad

Active member
ואצלינו עוד לא ברור
תכננתי תפריט מאד גדול כי התכנית הימה ששני הבנים יגיעו הביתה עכשיו יכול והתכנית תשתנה ונצמצם מאד את התפריט
היום חופש לכבוד חג ההודיה ונצא למסעדה לאכול את מנות החג
מרק עדשים לכבוד הפרשה
בריסקט עם תפוחי אדמה
אורז ירוק עם עוף טחון ( באחש)
שעועית ירוקה
שניצלים
סטאפינג חלה
עוף שלם בתנור של חן במטבח ( הכי קרוב שאני מוכנה להכין שמזכיר את ההודו השלם)
עוגת דלעת של לייזה
עוגת שוקולד לכבוד חתן יומולדת מבדבוע
עוגת שמרים טריות עם שוקולד
 

ויוי 25

Well-known member
כול הכבוד על התפריט המגוון.
אפרופו שעועית ירוקה:
שלחו אליי השבוע טיפ. לשידרוג שעועית- ירוקה לאחר ההקפצה במחבת:
לאחר שהשעועית מוכנה במחבת, מחממים בנפרד בתבנית קטנה בתנור מקלוני-שקדים קנויים .
(חום התנור 180 מעלות ולחמם רק דקה אחת- ולהשגיח שמקלוני השקדים לא יישרפו.)
לערבב את מקלוני -השקדים המחוממים שבתבנית ,
להוציא מהתנור -ומיד לשפוך על השעועית -הירוקה המוקפצת ולהגיש לסועדים בעודה חמה.

בעבר הוספתי שומשום לשעועית המוקפצת,כעת התברר שמקלוני -השקדים יותר מורגשים במנה והרבה יותר טעימים
תכינו ותהנו.
 

אמרלדה

Active member
כול הכבוד על התפריט המגוון.
אפרופו שעועית ירוקה:
שלחו אליי השבוע טיפ. לשידרוג שעועית- ירוקה לאחר ההקפצה במחבת:
לאחר שהשעועית מוכנה במחבת, מחממים בנפרד בתבנית קטנה בתנור מקלוני-שקדים קנויים .
(חום התנור 180 מעלות ולחמם רק דקה אחת- ולהשגיח שמקלוני השקדים לא יישרפו.)
לערבב את מקלוני -השקדים המחוממים שבתבנית ,
להוציא מהתנור -ומיד לשפוך על השעועית -הירוקה המוקפצת ולהגיש לסועדים בעודה חמה.

בעבר הוספתי שומשום לשעועית המוקפצת,כעת התברר שמקלוני -השקדים יותר מורגשים במנה והרבה יותר טעימים
תכינו ותהנו.
ואצלינו השלם מתעקש להקפיץ עם שעועית ירוקה קוביות טופו בשמרי בירה. טעים ומוצלח.
ואני אוהבת את השעועית עם שמן שומשום.
 

michalgad

Active member
תודה. אז קלעתי/קליתי לדעת גדולים :)
קליתי פרוסות שקדים בתנור והוספתי לשעועית. בהחלט משדרג
 

אמרלדה

Active member
תודה. אז קלעתי/קליתי לדעת גדולים :)
קליתי פרוסות שקדים בתנור והוספתי לשעועית. בהחלט משדרג
ואצלינו השלם מתעקש להקפיץ עם שעועית ירוקה קוביות טופו בשמרי בירה. טעים ומוצלח.
ואני אוהבת את השעועית עם שמן שומשום.
 
למעלה