מה בסירים|סיר| לכבוד שבת פרשת תצווה, שבת זכור |המן||זבנג||חגיגה||רעשן|?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אנחנו צפויים להיות השבת רק עם הזוג הצעיר- הקטן בשבת סמינריון, והאחרים בצבא/בחו"ל.
הבת הזמינה כמה דברים, היתר אכין כראות עיני (אבל איתה בראש).
כרגע בתכנון:
מרק כרובית וכרישה
סלמון בתפוזים
בורגול עם פטריות
כרובית צלויה בתנור

שבת:
לזנית בשר, חזה עוף בלימון ונענע
אטריות אורז עם ירקות
פרוסות שומר בתפוזים וסילאן

מאפים:
בא לי טירמיסו
הבת בקשה עוגת לימון ואוכמנות
אתחיל לאפות בראוניז למשלוח מנות

זהו כרגע.

שבת שלום, בשורות טובות|@|

וואו מתהוללת יקרה, התפריט שלך מעולה ממש. תמיד טעים אצלך אבל הפעם הגדלת לעשות.
אצלי כרגיל די בקטנה -
עכשיו על האש סיר גדול של פלפלים אדומים ממולאים בבשר עם כמות סמלית של אורז, רק לספיחת הנוזלים.
כנראה ממולאים אחרונים לעונה כי בקרוב הפלפלים כבר לא יתאימו למילוי. חלק לשבת וחלק להקפאה.
על הכוונת לעוד שבוע או שבועיים - בצלים ממולאים כנ"ל. בצלי החורף מתאימים למילוי באופן מיוחד.
מסייר - סוג של חמוצים פריכים ומהירים מהמטבח הטריפוליטאי.
ביצים חצי קשות עם אבוקדו, טונה ובצל סגול.
שהחיינו - ארטישוק
אפשר לשער שהייתי אתמול בשוק? לצערי שוק מחנה יהודה המיתולוגי, הולך ונעלם. זה בולט לי במיוחד,
מפני שאני מגיעה לשם בממוצע רק אחת לחודשיים. ולאחרונה אושרה תוכנית אדירה להתחדשות עירונית
בכל האזור. פינוי בינוי. קודם נעלמו החנויות הוותיקות לטובות מקומות שמושכים תיירים ומוכרים סחורה יותר
יקרה ופחות מתקלקלת, מאשר חומרי גלם טריים - כנאפה, ממתקים, תכשיטים וכו'. בחנות בה פעם קניתי
קטניות ותבלינים, מוכרים בעיקר כל מיני תערובות צבעוניות לסלט ולחליטה. מאש ולוביה יבשה הלכתי
אחר כך לקנות בסופר. ועכשיו ייעלמו כל הבניינים. יבוא לנו שוק חדש ומודרני. האם יגיעו לשם תיירים?

ויוי 25

Well-known member
מה קורה בעת החלפת אותיות בתפריט ?
מקרה אמיתי שהיה באחד מבתי -המלון בישראל , כאשר העסיקו עובד מטבח עולה מרוסיה -
וזאת לאחר שבוע שהוא סיים לימודיו באולפן לעברית, תפקידו של העובד היה לתלות שלטים ליד התפריטים -אותם סידר כל ערב במזנון החופשי -לנוחות האורחים שהגיעו לארוחת-הערב.
על אחד השלטים הוא רשם בגדול ובטוש אדום "מרק-פרפרים" , כששאלו האורחים את הטבח -הראשי שהופיע וחילק את המרק:
"האם תוכל להסביר בבקשה ממה עשוי המרק שאתה מוזג במרקיות" ?
מיד השיב הטבח כי זהו מרק -פילפלים שמאוד מבוקש אצלינו במלון.
ואז שאלו האורחים -אם כך, אז מדוע רשמו בשלט שמעליו : "מרק -פרפרים" ?
אה,, השיב הטבח, אני מתנצל בשם הבחור שעובד כאן, הוא עולה -חדש - רק סיים השבוע את האולפן לעברית, ועדיין מבלבל בין האותיות ל' ו - ר ', אבל הוא בחור מאוד חרוץ ,מיד אקרא לו לבוא לתקן את הטעות שלו - רק כך ילמד לכתוב נכון בעברית כשיחליף את האותיות שרשם על השלט.
התפריטים עם הפלפלים תמיד מחזירים אותי להיזכר באותו ערב .

michalgad

Active member
וואו איזה תפריטים
לנו יש אורחים לשבת שביקשו תפריט של יותר עוף ודל פחמימות
מרק עדשים כתומות וירקות
בקר עם פטריות וערמונים
סלט כרוב
עוף עם עגבניות שרי
קציצות עוף עם סלרי ואפונה

שוקלת להכין מרק ולהשאיר בסיר לימים איטי לשבת בצהריים
יהיה גם אורז עם חזה עוף והמון ירק
עוף עם כרוב צלוי
שעועית ירוקה עם ברוקולי צלויים בתנור
ירוקים עם כרובית צלויה

אוזני המן
עוגת תפוחים עם קרמבל
מה קורה בעת החלפת אותיות בתפריט ?
מקרה אמיתי שהיה באחד מבתי -המלון בישראל , כאשר העסיקו עובד מטבח עולה מרוסיה -
וזאת לאחר שבוע שהוא סיים לימודיו באולפן לעברית, תפקידו של העובד היה לתלות שלטים ליד התפריטים -אותם סידר כל ערב במזנון החופשי -לנוחות האורחים שהגיעו לארוחת-הערב.
על אחד השלטים הוא רשם בגדול ובטוש אדום "מרק-פרפרים" , כששאלו האורחים את הטבח -הראשי שהופיע וחילק את המרק:
"האם תוכל להסביר בבקשה ממה עשוי המרק שאתה מוזג במרקיות" ?
מיד השיב הטבח כי זהו מרק -פילפלים שמאוד מבוקש אצלינו במלון.
ואז שאלו האורחים -אם כך, אז מדוע רשמו בשלט שמעליו : "מרק -פרפרים" ?
אה,, השיב הטבח, אני מתנצל בשם הבחור שעובד כאן, הוא עולה -חדש - רק סיים השבוע את האולפן לעברית, ועדיין מבלבל בין האותיות ל' ו - ר ', אבל הוא בחור מאוד חרוץ ,מיד אקרא לו לבוא לתקן את הטעות שלו - רק כך ילמד לכתוב נכון בעברית כשיחליף את האותיות שרשם על השלט.
התפריטים עם הפלפלים תמיד מחזירים אותי להיזכר באותו ערב .
מעניין מה זה מרק פלפלים שהיה מבוקש אצלם. אף פעם לא טעמתי

למעלה