מה בסירים |סיר| לכבוד שבת פרשת תרומה?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
כרגיל בשבועות האחרונים, אין לי מושג מי יהיה בבית בשבת. הגדול אולי יהיה בירושלים, הקרבי סוגר שבת, הבת לא בטוחה. שני הקטנים אמורים להיות בבית, ולדעתי ברגע האחרון יצטרפו צאצא או שניים בכל זאת.
אני מחר נוסעת ליום הורים במכינה של המכיניסט ואחזור מאוחר כך שמה שאכין לשבת אכין רק בשישי.
יש לי איזו פנטזיה לקנות אוכל, מניחה שבסוף אבשל.

כרגע בתכנון:

ליל שבת:
מרק כתום
אמנון באופן כזה או אחר, ניוקי עם ירקות, כרובית שלמה בתנור

שבת
פרגיות
קציצות של סבתא לאה
נודלס וירקות, תפ"א קריספיים בתנור,פרוסות כרוב בתנור

מאפים:
יש סיכוי שנקנה עוגות אלא אם ממש יווצר לי זמן פנוי בשישי.

זהו בינתיים.

שבת שלום, בשורות טובות|פרח|
 
באופן חריג אני יכולה לאכול רק דברים רכים השבוע, וכל הצלויים החביבים עלי יחכו לשבוע הבא.

סיר ובו קציצות ושוקיים ברוטב מצומצם על בסיס תירס ופלפל אדום.
סלט חסה עם אבוקדו ושאר ירקות (הפעם קצוץ דק)
פרוסות ביצה כמעט קשה, עם לקס תוצרת בית ורוטב אלף האיים
מאפינס (מתוקים) קישואים פליאו (מסתבר שבמאפינס גזר יש יותר מדי פחמימות)

והתחלתי כבר לפני כחודש להיות קצת נמלה, לקצוץ ולהקפיא ירקות לבישול שחסרים בקיץ. זה אפשרי מפני שאין לי בבית חמץ (פליאו כבר תיכף 7 שנים) ואפשר היה לנקות כבר עכשיו את המקפיא. יש לזכור שמה שמקפיאים מתאים רק לבישול. עכשיו בדיוק הזמן לסלרי, שומר, ולבבות ארטישוק. סחיטת לימונים תגיע באמצע מאי.
 

michalgad

Active member
באופן חריג אני יכולה לאכול רק דברים רכים השבוע, וכל הצלויים החביבים עלי יחכו לשבוע הבא.

סיר ובו קציצות ושוקיים ברוטב מצומצם על בסיס תירס ופלפל אדום.
סלט חסה עם אבוקדו ושאר ירקות (הפעם קצוץ דק)
פרוסות ביצה כמעט קשה, עם לקס תוצרת בית ורוטב אלף האיים
מאפינס (מתוקים) קישואים פליאו (מסתבר שבמאפינס גזר יש יותר מדי פחמימות)

והתחלתי כבר לפני כחודש להיות קצת נמלה, לקצוץ ולהקפיא ירקות לבישול שחסרים בקיץ. זה אפשרי מפני שאין לי בבית חמץ (פליאו כבר תיכף 7 שנים) ואפשר היה לנקות כבר עכשיו את המקפיא. יש לזכור שמה שמקפיאים מתאים רק לבישול. עכשיו בדיוק הזמן לסלרי, שומר, ולבבות ארטישוק. סחיטת לימונים תגיע באמצע מאי.
אורני יקרה , אשמח למתכון הקציצות ותירס
 
אורני יקרה , אשמח למתכון הקציצות ותירס
בסוף חששתי שתירס אינו מספיק רך והכנתי רוטב ירקות עדין, והנה שני הרטבים.

בעצם - רוטב תירס נמצא אצלי בתוך מתכון שנקרא כדורי בשר של אימא (שזו אני), אז הנה עם תירס וברוטב עגבניות
כדורי בשר של אמא (שזאת אני כמובן)
1/2 קג' בשר טחון, 2 ביצים, 1/4 כוס מי סודה או מים, מלח, פלפל, פירורי לחם או קמח מצה – כמה שלוקח. צריכה להתקבל תערובת אחידה ומגובשת אבל רכה. מכינים את התערובת, מניחים לה לנוח קצת ובינתיים מכינים רוטב.
רוטב עגבניות: מטגנים בצל, מוסיפים כף גדושה מאד רסק עגבניות (או קופסה קטנה), מלח, פלפל, אורגנו (אם אוהבים), קצת סוכר וקצת קינמון. בוחשים תוך כדי הוספת כוס וחצי מים. סוגרים את הסיר. כשהמים מבעבעים, מגלגלים בידיים רטובות כדורים בגודל חלמון ביצה קשה ומכניסים לסיר בעדינות. חשוב שהרוטב יבעבע כל הזמן ואם הבעבוע יורד, מכסים ומחכים שהוא יתחדש. אם הכדורים צמודים מדי זה לזה, יש להרחיקם בעדינות בעזרת כף. לאחר שנסגרו, אין כבר חשש שיידבקו. לאחר שמבעבע שוב, מקטינים את האש ומבשלים חצי שעה.
רוטב תירס: מטגנים קלות בצל קצוץ, מוסיפים קוביות קטנות של פלפל אדום (לא חריף) קצוץ. אם הפלפל גדול, מספיק חצי ממנו. מטגנים קלות ומוסיפים 300-400 גר' תירס קפוא. בוחשים, מוסיפים אבקת מרק עוף, קצת מאד פלפל שחור וכוס וחצי מים. המשך הבישול בדיוק כמו ברוטב הקודם.

והרוטב שהכנתי השבוע (ירקות עדין - זה ששמתי בו שוקיים, השביח אותו מאד) - קציצות מקילו בשר - ללא תוספת פירורי לחם או משהו כזה, בשר נטו, אם מוסיפים פירורים וכדומה, מספיק 700 גרם בשר) + 3 שוקיים.
קוצצים בינוני בצל די גדול, 3 גזרים בינוניים וקצת פחות מכוס גבעולים פנימיים של סלרי (בהירים כאלה). מזהיבים את הבצל וכשמתחיל להזהיב, מוסיפים את הגזר והסלרי. מטגנים עוד קצת, מוסיפים שוקיים, מטגנים מכל הצדדים, מוסיפים 1/2 כף אבקת מרק עוף וכוס וחצי מים (החלפתי חלק מהמים בנוזלים שסחטתי מהקישואים מהם הכנתי את המאפינס), מרתיחים, מקטינים להבה ומבשלים 15-20 דקות. בינתיים מכדררים את הקציצות. מגבירים להבה, מכניסים את הקציצות וכשרותח, מקטינים להבה ומבשלים שעה. אם יש תוספת פחמימה לקציצות, מספיק לבשל 40 דקות. קציצות שעשויות מבשר נטו, קצת יותר נוקשות.
 

michalgad

Active member
בסוף חששתי שתירס אינו מספיק רך והכנתי רוטב ירקות עדין, והנה שני הרטבים.

בעצם - רוטב תירס נמצא אצלי בתוך מתכון שנקרא כדורי בשר של אימא (שזו אני), אז הנה עם תירס וברוטב עגבניות
כדורי בשר של אמא (שזאת אני כמובן)
1/2 קג' בשר טחון, 2 ביצים, 1/4 כוס מי סודה או מים, מלח, פלפל, פירורי לחם או קמח מצה – כמה שלוקח. צריכה להתקבל תערובת אחידה ומגובשת אבל רכה. מכינים את התערובת, מניחים לה לנוח קצת ובינתיים מכינים רוטב.
רוטב עגבניות: מטגנים בצל, מוסיפים כף גדושה מאד רסק עגבניות (או קופסה קטנה), מלח, פלפל, אורגנו (אם אוהבים), קצת סוכר וקצת קינמון. בוחשים תוך כדי הוספת כוס וחצי מים. סוגרים את הסיר. כשהמים מבעבעים, מגלגלים בידיים רטובות כדורים בגודל חלמון ביצה קשה ומכניסים לסיר בעדינות. חשוב שהרוטב יבעבע כל הזמן ואם הבעבוע יורד, מכסים ומחכים שהוא יתחדש. אם הכדורים צמודים מדי זה לזה, יש להרחיקם בעדינות בעזרת כף. לאחר שנסגרו, אין כבר חשש שיידבקו. לאחר שמבעבע שוב, מקטינים את האש ומבשלים חצי שעה.
רוטב תירס: מטגנים קלות בצל קצוץ, מוסיפים קוביות קטנות של פלפל אדום (לא חריף) קצוץ. אם הפלפל גדול, מספיק חצי ממנו. מטגנים קלות ומוסיפים 300-400 גר' תירס קפוא. בוחשים, מוסיפים אבקת מרק עוף, קצת מאד פלפל שחור וכוס וחצי מים. המשך הבישול בדיוק כמו ברוטב הקודם.

והרוטב שהכנתי השבוע (ירקות עדין - זה ששמתי בו שוקיים, השביח אותו מאד) - קציצות מקילו בשר - ללא תוספת פירורי לחם או משהו כזה, בשר נטו, אם מוסיפים פירורים וכדומה, מספיק 700 גרם בשר) + 3 שוקיים.
קוצצים בינוני בצל די גדול, 3 גזרים בינוניים וקצת פחות מכוס גבעולים פנימיים של סלרי (בהירים כאלה). מזהיבים את הבצל וכשמתחיל להזהיב, מוסיפים את הגזר והסלרי. מטגנים עוד קצת, מוסיפים שוקיים, מטגנים מכל הצדדים, מוסיפים 1/2 כף אבקת מרק עוף וכוס וחצי מים (החלפתי חלק מהמים בנוזלים שסחטתי מהקישואים מהם הכנתי את המאפינס), מרתיחים, מקטינים להבה ומבשלים 15-20 דקות. בינתיים מכדררים את הקציצות. מגבירים להבה, מכניסים את הקציצות וכשרותח, מקטינים להבה ומבשלים שעה. אם יש תוספת פחמימה לקציצות, מספיק לבשל 40 דקות. קציצות שעשויות מבשר נטו, קצת יותר נוקשות.
המון תודה! האם יעבוד עם עוף או הודו טחון?
 
אנחנו התחלנו את השבת עם בחור אחד וההורים של בעלי. ואז התקשר אח שלו ואמר שהם במרכז בשבת אם יוכלו לקפוץ לבוצר. כמובן שהסכמנו בשמחה. ואז האחות שמעה וגם היא מצטרפת לחגיגה לכל השבת. והבת שלה והחתן יבואו גם הם לארוחה.
ותמיד כשההורים באים שולחים אותם עם קופסאות למשך השבוע אז ממש צריך לחשוב מה לבשל.
ערב:
מרק אפונה עם הרבה נענע וקבנוס (למי שירצה להוסיף.
עוף ממולא , ולידו פולקע ממולאים מתחתיו תפוחי אדמה
דג (לצמחונית)
סלטים: חסה מענינת, גזר עם שום שמיר ומיונז, טחינה, חציל על האש, עגבניות שרי עם בזיליקום, צנון ובצל ירוק .
תותים עם קצפת

בוצר: קובה +סלטים: טחינה, חציל על האש, מטבוחה, כרובית מטוגנת,סלט ערבי, גזר מבושל, סלק,כרוב לבן.
קניש בשר, אושפלאו, בטטה ותפוחי אדמה בתנור
שעועית ירוקה בסויה ושקדים
דג לצמחונית
פלטת פירות ומאפינס שוקולד

חוץ מזה נכין קציצות, ובשר לבולונז (כדי לתת בקופסאות)

חמותי תביא עוגיות קינמון ועוגת שוקולד (שחצי ישר נכנס לפריזר)
ואני אכין עוגת גבינה פרורים של קרין גורן וחלות
 

אמרלדה

Active member
אנחנו התחלנו את השבת עם בחור אחד וההורים של בעלי. ואז התקשר אח שלו ואמר שהם במרכז בשבת אם יוכלו לקפוץ לבוצר. כמובן שהסכמנו בשמחה. ואז האחות שמעה וגם היא מצטרפת לחגיגה לכל השבת. והבת שלה והחתן יבואו גם הם לארוחה.
ותמיד כשההורים באים שולחים אותם עם קופסאות למשך השבוע אז ממש צריך לחשוב מה לבשל.
ערב:
מרק אפונה עם הרבה נענע וקבנוס (למי שירצה להוסיף.
עוף ממולא , ולידו פולקע ממולאים מתחתיו תפוחי אדמה
דג (לצמחונית)
סלטים: חסה מענינת, גזר עם שום שמיר ומיונז, טחינה, חציל על האש, עגבניות שרי עם בזיליקום, צנון ובצל ירוק .
תותים עם קצפת

בוצר: קובה +סלטים: טחינה, חציל על האש, מטבוחה, כרובית מטוגנת,סלט ערבי, גזר מבושל, סלק,כרוב לבן.
קניש בשר, אושפלאו, בטטה ותפוחי אדמה בתנור
שעועית ירוקה בסויה ושקדים
דג לצמחונית
פלטת פירות ומאפינס שוקולד

חוץ מזה נכין קציצות, ובשר לבולונז (כדי לתת בקופסאות)

חמותי תביא עוגיות קינמון ועוגת שוקולד (שחצי ישר נכנס לפריזר)
ואני אכין עוגת גבינה פרורים של קרין גורן וחלות
מרשים. שבת שלום.
 

לאה סי

Active member
ליל שבת:
סלמון בתנור
מרק ירקות עם בורגול ועדשים כתומות
כדורי בשר ברוטב בצל
חציל ממולא
פשטידת קישואים עם גזר
שעועית עם עגבניות
כוסמת עם גזר מגורד,קישוא ואפונה
עוגה, לפתן

סעודת שבת:
דג סלמון
סלט ביצים עם כבד
צלי עוף
חציל ממולא
אפונה עם פטריות
פשטידת קישואים
תפו"א עם בצל מטוגן
עוגה, גלידה

שבת שלום ומבורך|פרח|
 

אמרלדה

Active member
אצלינו בשישי יומולדת לנכדה של הזוגי, שזה כולל גם משפחה אחת טבעונית
מרק עוף עם קישואים צלויים בתנור, פסטו ועצמות מח
מרק עדשים ומש של הזוגי
סלמון בתנור (אי אפשר לוותר כשיש פה נכדים. זו מנת הדגל של רובם)
בריסקט, עופות וירקות שורש בבישול ארוך בקדירה
מאפינס קישואים ותרד - בינתיים אידיתי ירקות. תכף נראה אם אלך על קטוגני בשבילי או טבעוני בשבילם...
אטריות אורז וירקות מוקפצים - מביאה הבת הטבעונית
שעועית ירוקה ופטריות - אחד הבנים מביא
קדירת ירקות טבעונית בבישול ארוך - כנ"ל
תותים
עוגה טבעונית ליומולדת הם מביאים אתם
עוגה נוספת קנינו (פרסבורגר פרג)
וכיוון שהנכדה שלי לא פה, אז הפעם מותר גם אגוזים למיניהם
שבת - רק שבת? נראה לי כל השבוע נאכל שאריות...
 

michalgad

Active member
ואצלינו
מרק נתחי עגל וירקות וחומוס
פרגיות ותפוחי אדמה בתנור
בורקס נקניקיות ופירה
לצהריים
עוף שלם עם תפוחי אדמה בתנור לכל הלילה שהביאו המתהוללת ואורני
פאי שוקולד ובייגלה קפוא
ריבועי עוגת תפוזים
מאפינס בננות ושוקולד צ’יפס
 
למעלה