מה בסירים|סיר| לשבת שביעי של|מצה| פסח |פירמידה|?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עבר לי מהר מידי הפסח הזה!התחלתי להתרגללשנ"צ בכל יום וארוחות ערב משפחתיות בשעה "נורמלית"..
בשביעי של פסח נהיה בע"ה בהרכב כמעט מלא ובמוצאי החג מומזנים לשתי (!!!) מימונות.
ניסיתי להרכיב תפריט לא כבד מידי ומקווה שלא ישארו יותר מידי שאריות.
כרגע בתכנון:
ליל שבת/שביעי של פסח:
מרק ירקות עשיר עם קרוטוני מצה
רוסט סינטה
תפ"א "מעוכים"
כרובית שלמה צלויה

שבת:
סלטים טריים
חזה עוף ביין לבן
צ'ילי קונקורנה
קיגל תפ"א
לצ'ו חצילים ופלפלים

מאפים:
לשישי בבוקר, פנקייקס ריקוטה
עוגת גבינה
עוגת שקדים ותפוזים
"בבקה" פסחית (Meltawy Babka for Pessach)

שבת שלום, חג שמח, בשורות טובות|דגל|
 

חנהפ

Active member
עבר לי מהר מידי הפסח הזה!התחלתי להתרגללשנ"צ בכל יום וארוחות ערב משפחתיות בשעה "נורמלית"..
בשביעי של פסח נהיה בע"ה בהרכב כמעט מלא ובמוצאי החג מומזנים לשתי (!!!) מימונות.
ניסיתי להרכיב תפריט לא כבד מידי ומקווה שלא ישארו יותר מידי שאריות.
כרגע בתכנון:
ליל שבת/שביעי של פסח:
מרק ירקות עשיר עם קרוטוני מצה
רוסט סינטה
תפ"א "מעוכים"
כרובית שלמה צלויה

שבת:
סלטים טריים
חזה עוף ביין לבן
צ'ילי קונקורנה
קיגל תפ"א
לצ'ו חצילים ופלפלים

מאפים:
לשישי בבוקר, פנקייקס ריקוטה
עוגת גבינה
עוגת שקדים ותפוזים
"בבקה" פסחית (Meltawy Babka for Pessach)

שבת שלום, חג שמח, בשורות טובות|דגל|
איך מכינה בבקה" פסחית (Meltawy Babka for Pessach)?
 

חנהפ

Active member
שביעי של פסח שוב ברוב עם
יהיו קצת סלטים, סלמון בתנור
מרק כתום עם שאריות הלוקשלך, קניידלך ותועפות השקדי מרק שנותרו (לא יודעת מה חשבתי כשקנינו כ"כ הרבה שקיות)
לשון
שוקיים בקרמל תפוזים
פירה תפו"א
ירקות אפויים
לביבות ירק
עוגת מוס חצי אפויה חצי קפואה ומגש פירות
לבוקר ארוחת בוקר גם פה צריך שיגמרו לי את הקרקרים שלפסח שדקה אחרי צאת החג אף אחד לא יסתכל עליהם

לצהריים קנלוני במילוי בשר וסלטים
קציצות, שניצלונים
צלי שייטל ביין
ממולאים
פתיתים
אספרגוס מוקפץ עם שום ושקדים
סורבה תות ועוגת תפוזים מנוקדת בשוקולד
 
שביעי של פסח שוב ברוב עם
יהיו קצת סלטים, סלמון בתנור
מרק כתום עם שאריות הלוקשלך, קניידלך ותועפות השקדי מרק שנותרו (לא יודעת מה חשבתי כשקנינו כ"כ הרבה שקיות)
לשון
שוקיים בקרמל תפוזים
פירה תפו"א
ירקות אפויים
לביבות ירק
עוגת מוס חצי אפויה חצי קפואה ומגש פירות
לבוקר ארוחת בוקר גם פה צריך שיגמרו לי את הקרקרים שלפסח שדקה אחרי צאת החג אף אחד לא יסתכל עליהם

לצהריים קנלוני במילוי בשר וסלטים
קציצות, שניצלונים
צלי שייטל ביין
ממולאים
פתיתים
אספרגוס מוקפץ עם שום ושקדים
סורבה תות ועוגת תפוזים מנוקדת בשוקולד
מה יש בממולאים, בהנחה שאין אורז? מה סופח את הנוזלים שמתהווים בפנים?
 

חנהפ

Active member
וזה החזיק מעמד? הבעיה לטעמי היא לא שזה לא מחזיק ולא יציב, כי המלית נמצאת בתוך הירקות, אלא שהמלית פירורית כזו, לא איתנה כמו זו שמוסיפים לה אורז או פירורי לחם.
בבישול המלית מתגבשת לקציצה, לגמרי לא פירורית
 
גם לי קצת קשה להיפרד משבוע החג שאני תמיד מאד אוהבת
הבישול לשבת/חג מצומצם כרגיל -
רוסטביף בתנור
כבד קצוץ (מהמקפיא, הכנתי כמות נאה לחג הראשון)
סלט כרוב סגול וסלרי
וכרגיל - ביצים חצי קשות עם טונה ואבוקדו

המלצה - סלט כרוב סגול וסלרי.
מתכון בהשראה כורדית של רחל קציל מנו ממבשרת ציון, מנהלת המטבח של תחנת משטרת הראל במבשרת
את רחל היכרתי לפני 27 שנה בדיוק, במטבח של מלון המלך דוד בירושלים, שם התקיימה תחרות החמין הגדולה
של רשת מלונות דן, ומיד נוצרה בינינו כימייה נהדרת. בהמשך נפגשנו בפייסבוק והחברות התהדקה. רק לפני 7-8
שנים, נודע לנו שאנחנו ילידות אותו תאריך, אך היא צעירה ממני בדיוק בעשור. אישה מקסימה, מלאת הומור, חריצות
ושמחת חיים. ממליצה על המתכון שלה.

פורסים את הכרוב דק דק, רצוי בדסקית פריסה דקה של מעבד מזון
גבעולים ועלים מהחלק הפנימי של צרור סלרי, פרוסים כנ"ל
שמן קנולה, מלח, מיץ לימון ומעט סוכר או ממתיק – לפי הטעם
מערבבים את הכרוב והסלרי עם המלח, בידיים עטויות כפפות, תוך לישה ומעיכה של הכרוב. אם נפרס ידנית, צריך יותר לישה ומעיכה.
מוסיפים את כל השאר ומערבבים. אפשר ונחמד להוסיף חופן אגוזי מלך/פקאן לא קלויים, קצוצים גס מאד.
שבת שלום וחג שמח, בשורות טובות, ישועות ונחמות.
 
למעלה