בסירים שלי
כתף טלה ברוטב יין לבן.
שיפודי קבב
דג סלמון( הבן יכין כחריימה)
אורז לבן
סלטים
על השולחן הקטן בסלון עוגת דבש, פלחי תפוח עץ וצלוחית דבש, תמרים צהובים וגרעיני רימונים.
בסירים שלי
כתף טלה ברוטב יין לבן.
שיפודי קבב
דג סלמון( הבן יכין כחריימה)
אורז לבן
סלטים
הזכרת לי שהכנתי ליפתן תפוחי עץעל השולחן הקטן בסלון עוגת דבש, פלחי תפוח עץ וצלוחית דבש, תמרים צהובים וגרעיני רימונים.
הדג שלנו יהיה סלמון בתנור, ילווה בשלל סלטים, כולל סלט גזר וסלט סלק, ופשטידת כרישה.
כתף כבש צלויה, עוף במרינדה עם דבש וגם עוף במרינדה ללא דבש, אורז לבן עבור כל הרטבים, וירק מבושל (כנראה קישואים ברוטב עגבניות).
מי שירצה קינוח יוכל לקבל שתיה ועוגת דבש, או גלידה. השנה- לא מכינה לפתן חבושים כפי שהיתה מכינה אמי באופן קבוע.
והזכרת לי שבמקרר יש גם קופסא עם גפילטע פיש שחברה שלחה עבור האיש שלי שאוהב את הדבר הזה. הערב הוא יעדיף את הסלמון, ובשאר ימי החג יאכל את הדג מהמשלוח, עדיף כשאינני רואה.הזכרת לי שהכנתי ליפתן תפוחי עץ
ליפתן חבושים מעדןעל השולחן הקטן בסלון עוגת דבש, פלחי תפוח עץ וצלוחית דבש, תמרים צהובים וגרעיני רימונים.
הדג שלנו יהיה סלמון בתנור, ילווה בשלל סלטים, כולל סלט גזר וסלט סלק, ופשטידת כרישה.
כתף כבש צלויה, עוף במרינדה עם דבש וגם עוף במרינדה ללא דבש, אורז לבן עבור כל הרטבים, וירק מבושל (כנראה קישואים ברוטב עגבניות).
מי שירצה קינוח יוכל לקבל שתיה ועוגת דבש, או גלידה. השנה- לא מכינה לפתן חבושים כפי שהיתה מכינה אמי באופן קבוע.
אצלנו זה היה מתבשל בסיר לחץ. פרוסות של חבושים מהזן של פעם, אלה הקשים מאד עם הקליפה המקומטת ומכוסה בפלומה, שאתה שובר את הידים כדי לנקות, לקלוף, לפרוס ולהוציא את הגרעינים. את זה מכניסים לסיר הלחץ עם מים לכיסוי (וזו בעיה כי כולם אהבו את הנוזל, לעומת זאת את הפרי המבושל פחות, ודילול פוגם בתוצאה), המון לימון סחוט טרי והרבה סוכר. בישול ממושך בסיר לחץ היה מניב לפתן בגוון ארגמן כהה מאד ועשיר. עם החבושים מהזנים של היום קל יותר להכין, אבל מתקבל צבע שבין ורוד (לקמצנים ששמים הרבה מים) לכתום או אדום בהיר. יוצא טעים גם היום, אך לא כמו פעם.ליפתן חבושים מעדן
אימי ז״ל הייתה מכינה וכמו שרק פולניות יודעות להכין
עדין לא יצא לי לטעום ליפתן כשל אימי
קניתי השבוע 7 חבושים להכין מרק חבושים...אצלנו זה היה מתבשל בסיר לחץ. פרוסות של חבושים מהזן של פעם, אלה הקשים מאד עם הקליפה המקומטת ומכוסה בפלומה, שאתה שובר את הידים כדי לנקות, לקלוף, לפרוס ולהוציא את הגרעינים. את זה מכניסים לסיר הלחץ עם מים לכיסוי (וזו בעיה כי כולם אהבו את הנוזל, לעומת זאת את הפרי המבושל פחות, ודילול פוגם בתוצאה), המון לימון סחוט טרי והרבה סוכר. בישול ממושך בסיר לחץ היה מניב לפתן בגוון ארגמן כהה מאד ועשיר. עם החבושים מהזנים של היום קל יותר להכין, אבל מתקבל צבע שבין ורוד (לקמצנים ששמים הרבה מים) לכתום או אדום בהיר. יוצא טעים גם היום, אך לא כמו פעם.
כמה ימים לפני ראש השנה פגשתי, אני שסתם מהלכתעל השולחן הקטן בסלון עוגת דבש, פלחי תפוח עץ וצלוחית דבש, תמרים צהובים וגרעיני רימונים.
הדג שלנו יהיה סלמון בתנור, ילווה בשלל סלטים, כולל סלט גזר וסלט סלק, ופשטידת כרישה.
כתף כבש צלויה, עוף במרינדה עם דבש וגם עוף במרינדה ללא דבש, אורז לבן עבור כל הרטבים, וירק מבושל (כנראה קישואים ברוטב עגבניות).
מי שירצה קינוח יוכל לקבל שתיה ועוגת דבש, או גלידה. השנה- לא מכינה לפתן חבושים כפי שהיתה מכינה אמי באופן קבוע.
אתמול זה היה אחד המתכונים שאנחנו מאד אוהבים, אפילו הילד שהוא "בעייתי" עם מאכלים, גם אוהב.
בסירים שלי
כתף טלה ברוטב יין לבן.
שיפודי קבב
דג סלמון( הבן יכין כחריימה)
אורז לבן
סלטים
יאמיאתמול זה היה אחד המתכונים שאנחנו מאד אוהבים, אפילו הילד שהוא "בעייתי" עם מאכלים, גם אוהב.
דג סלמון בתנור.
אבל עטוף כשבתוכו מיוניז חרדל דבש רוטב סויה ושמן זית.
שעועית ירוקה מבושלת.
לאחר הבישול היא בשמן זית מיץ לימון ושומשום.
אורז לבן כמו שהפרסים מכינים (תחתית תפו"א וסינון)
סלט כרוב סגול עם תירס מתוק במיוניז.
לקינוח עוגת דבש שהכנתי.
ויש גם את עוגת יום ההולדת אבל היא מאד מתוקה וזה לא עושה לי חשק.
אבל לפני הארוחה כמה כוסיות יין בורדו אדום ( בשביל האפרטיף)
אחרי ארוחת חג כזאת...
ואחרי כמה כוסיות יין אדום...
אני שם ז#ן על הקורונה וגם על מי שהביא אותה לכאן.
Chaina
Beijing
Fuck you all
אני הכנתי...
בסירים שלי
כתף טלה ברוטב יין לבן.
שיפודי קבב
דג סלמון( הבן יכין כחריימה)
אורז לבן
סלטים
וואווו ולא חשבת מעט על מקסים? תמונה? ריח?כעת אני צריכה להתוודות:
אתמול הכנתי בפעם הראשונה בחיי כבש בתנור. כן, בפעם הראשונה.
בילדותי לא היו לנו כבשים במשק, הבשר שאכלנו- תרנגולות שהזדקנו והפסיקו להטיל. לכן אין לי בזכרון מתכוני כבש. במסעדות- אכלתי, על האש- דווקא עשינו כמה פעמים, אבל בבישול? לא. אני דווקא כן אוהבת את הטעם של הבשר הזה, הנכדה שלי ממש מתה עליו, שאר בני הבית פרט לבן שלי אוכלים אותו בשמחה. שנים רבות אני רואה כיצד לפני ראש השנה ופסח מתמלאות הקצביות בבשר כבש, ואני חוששת להתנסות. כנראה שהחשיפה הקבועה לטלאים של ריקי הזיזה אצלי משהו (תודה, ריקי!). אז השנה קניתי כתף. עיסיתי בתבלינים ובעשבי תבול (פטרוזיליה, תימין, מרווה, אורגנו) קצוצים דק-דק ומעורבים בשמן זית, נעצתי לתוך הנתח פרוסות של כמה שיני שום, הכנסתי לקדירה עם ציפוי טפלון, יצקתי בתחתית כוס ציר ירקות, אטמתי ולתנור בחום לא גבוה. אחרי כשעתים וחצי פתחתי את הקדרה וראיתי שהבשר ממש מתקלף מהעצמות. הרמתי את החום לכ- 20 דקות להשחמה. כשהגשתי- לא נשאר פירור. הבשר הזה הפתיע אותי לטובה, וכעת יכנס לתפריטי חג (לאו דווקא במתכון הזה).
ריקי, תמשיכי לספר על מאכליך.
דווקא חשבתי, ביחוד כשהמקסימים שלי נכנסו. אך מכיון שאני המבשלת ןהמגישה לא נשאר לי זמן לצלם...וואווו ולא חשבת מעט על מקסים? תמונה? ריח?
הנשים רק מקטרותדווקא חשבתי, ביחוד כשהמקסימים שלי נכנסו. אך מכיון שאני המבשלת ןהמגישה לא נשאר לי זמן לצלם...
מי מקטר? כך הדברים מתנהלים אצלנו, ואני לגמרי מרוצה מזה.הנשים רק מקטרות
מי אוהב אותך יותר ממני? ואת מי שאני אוהב, אוהב לעצבן כפול.מי מקטר? כך הדברים מתנהלים אצלנו, ואני לגמרי מרוצה מזה.
משתפרת 1 יקרה,כעת אני צריכה להתוודות:
אתמול הכנתי בפעם הראשונה בחיי כבש בתנור. כן, בפעם הראשונה.
בילדותי לא היו לנו כבשים במשק, הבשר שאכלנו- תרנגולות שהזדקנו והפסיקו להטיל. לכן אין לי בזכרון מתכוני כבש. במסעדות- אכלתי, על האש- דווקא עשינו כמה פעמים, אבל בבישול? לא. אני דווקא כן אוהבת את הטעם של הבשר הזה, הנכדה שלי ממש מתה עליו, שאר בני הבית פרט לבן שלי אוכלים אותו בשמחה. שנים רבות אני רואה כיצד לפני ראש השנה ופסח מתמלאות הקצביות בבשר כבש, ואני חוששת להתנסות. כנראה שהחשיפה הקבועה לטלאים של ריקי הזיזה אצלי משהו (תודה, ריקי!). אז השנה קניתי כתף. עיסיתי בתבלינים ובעשבי תבול (פטרוזיליה, תימין, מרווה, אורגנו) קצוצים דק-דק ומעורבים בשמן זית, נעצתי לתוך הנתח פרוסות של כמה שיני שום, הכנסתי לקדירה עם ציפוי טפלון, יצקתי בתחתית כוס ציר ירקות, אטמתי ולתנור בחום לא גבוה. אחרי כשעתים וחצי פתחתי את הקדרה וראיתי שהבשר ממש מתקלף מהעצמות. הרמתי את החום לכ- 20 דקות להשחמה. כשהגשתי- לא נשאר פירור. הבשר הזה הפתיע אותי לטובה, וכעת יכנס לתפריטי חג (לאו דווקא במתכון הזה).
ריקי, תמשיכי לספר על מאכליך.
כבש עדיין לא ניסיתי לבשל.כנראה שאלך על זה בערב סוכות, אם אמצע מתכון מנצח.משתפרת 1 יקרה,
מקבלת בשמחה גדולה את העובדה שהיה לי יד
בלהכניס אותך לעולם בשר הכבש...
אולי גם האחרים ינסו, יטעמו - ויבינו... חחחחחח
אז מכאן והלאה...
בשר/שומן הכבש משפר כל אוכל. צריכים לקבל את זה
כאכסיומה... קבב מעולה יהיה מורכב מבשר בקר 80%
בשר כבש ושומן כבש 20% משפר טעם מ ד ה י ם...
גם למי שמכין המבורגר מבשר (ולא קונה את המוכנים)...
מרק עצמות טלה, מרק בקר עם תוספת של כבש בו - מדהים.
חמין
ממולאים
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.