מה בסירים שלכם לכבוד שבת קודש והשנה החדשה ?

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
|סיר|
בסירים שלי
כתף טלה ברוטב יין לבן.
שיפודי קבב
דג סלמון( הבן יכין כחריימה)
אורז לבן
סלטים
 

משתפרת1

Well-known member
|סיר|
בסירים שלי
כתף טלה ברוטב יין לבן.
שיפודי קבב
דג סלמון( הבן יכין כחריימה)
אורז לבן
סלטים
על השולחן הקטן בסלון עוגת דבש, פלחי תפוח עץ וצלוחית דבש, תמרים צהובים וגרעיני רימונים.
הדג שלנו יהיה סלמון בתנור, ילווה בשלל סלטים, כולל סלט גזר וסלט סלק, ופשטידת כרישה.
כתף כבש צלויה, עוף במרינדה עם דבש וגם עוף במרינדה ללא דבש, אורז לבן עבור כל הרטבים, וירק מבושל (כנראה קישואים ברוטב עגבניות).
מי שירצה קינוח יוכל לקבל שתיה ועוגת דבש, או גלידה. השנה- לא מכינה לפתן חבושים כפי שהיתה מכינה אמי באופן קבוע.
 

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
על השולחן הקטן בסלון עוגת דבש, פלחי תפוח עץ וצלוחית דבש, תמרים צהובים וגרעיני רימונים.
הדג שלנו יהיה סלמון בתנור, ילווה בשלל סלטים, כולל סלט גזר וסלט סלק, ופשטידת כרישה.
כתף כבש צלויה, עוף במרינדה עם דבש וגם עוף במרינדה ללא דבש, אורז לבן עבור כל הרטבים, וירק מבושל (כנראה קישואים ברוטב עגבניות).
מי שירצה קינוח יוכל לקבל שתיה ועוגת דבש, או גלידה. השנה- לא מכינה לפתן חבושים כפי שהיתה מכינה אמי באופן קבוע.
הזכרת לי שהכנתי ליפתן תפוחי עץ(y)|חיבוק|
 

טלה נעים

Active member
על השולחן הקטן בסלון עוגת דבש, פלחי תפוח עץ וצלוחית דבש, תמרים צהובים וגרעיני רימונים.
הדג שלנו יהיה סלמון בתנור, ילווה בשלל סלטים, כולל סלט גזר וסלט סלק, ופשטידת כרישה.
כתף כבש צלויה, עוף במרינדה עם דבש וגם עוף במרינדה ללא דבש, אורז לבן עבור כל הרטבים, וירק מבושל (כנראה קישואים ברוטב עגבניות).
מי שירצה קינוח יוכל לקבל שתיה ועוגת דבש, או גלידה. השנה- לא מכינה לפתן חבושים כפי שהיתה מכינה אמי באופן קבוע.
ליפתן חבושים מעדן
אימי ז״ל הייתה מכינה וכמו שרק פולניות יודעות להכין
עדין לא יצא לי לטעום ליפתן כשל אימי
 

משתפרת1

Well-known member
ליפתן חבושים מעדן
אימי ז״ל הייתה מכינה וכמו שרק פולניות יודעות להכין
עדין לא יצא לי לטעום ליפתן כשל אימי
אצלנו זה היה מתבשל בסיר לחץ. פרוסות של חבושים מהזן של פעם, אלה הקשים מאד עם הקליפה המקומטת ומכוסה בפלומה, שאתה שובר את הידים כדי לנקות, לקלוף, לפרוס ולהוציא את הגרעינים. את זה מכניסים לסיר הלחץ עם מים לכיסוי (וזו בעיה כי כולם אהבו את הנוזל, לעומת זאת את הפרי המבושל פחות, ודילול פוגם בתוצאה), המון לימון סחוט טרי והרבה סוכר. בישול ממושך בסיר לחץ היה מניב לפתן בגוון ארגמן כהה מאד ועשיר. עם החבושים מהזנים של היום קל יותר להכין, אבל מתקבל צבע שבין ורוד (לקמצנים ששמים הרבה מים) לכתום או אדום בהיר. יוצא טעים גם היום, אך לא כמו פעם.
 
אצלנו זה היה מתבשל בסיר לחץ. פרוסות של חבושים מהזן של פעם, אלה הקשים מאד עם הקליפה המקומטת ומכוסה בפלומה, שאתה שובר את הידים כדי לנקות, לקלוף, לפרוס ולהוציא את הגרעינים. את זה מכניסים לסיר הלחץ עם מים לכיסוי (וזו בעיה כי כולם אהבו את הנוזל, לעומת זאת את הפרי המבושל פחות, ודילול פוגם בתוצאה), המון לימון סחוט טרי והרבה סוכר. בישול ממושך בסיר לחץ היה מניב לפתן בגוון ארגמן כהה מאד ועשיר. עם החבושים מהזנים של היום קל יותר להכין, אבל מתקבל צבע שבין ורוד (לקמצנים ששמים הרבה מים) לכתום או אדום בהיר. יוצא טעים גם היום, אך לא כמו פעם.
קניתי השבוע 7 חבושים להכין מרק חבושים...
מקווה שיצא משהו משהו... מתכונים יתקבלו כאן באהבה...
 

אפרת10512

Well-known member
גם אני הכנתי לפתן חבושים ,היום נאכל אותו בשינוי קל ממה שאני זוכרת מבית הורי. אנחנו נאכל אותו חם עם גלידת וניל.
 
על השולחן הקטן בסלון עוגת דבש, פלחי תפוח עץ וצלוחית דבש, תמרים צהובים וגרעיני רימונים.
הדג שלנו יהיה סלמון בתנור, ילווה בשלל סלטים, כולל סלט גזר וסלט סלק, ופשטידת כרישה.
כתף כבש צלויה, עוף במרינדה עם דבש וגם עוף במרינדה ללא דבש, אורז לבן עבור כל הרטבים, וירק מבושל (כנראה קישואים ברוטב עגבניות).
מי שירצה קינוח יוכל לקבל שתיה ועוגת דבש, או גלידה. השנה- לא מכינה לפתן חבושים כפי שהיתה מכינה אמי באופן קבוע.
כמה ימים לפני ראש השנה פגשתי, אני שסתם מהלכת
לקניות לקראת החג... מנסה למצוא איזו מתנה וכאלה...
ועומדת לה אשה כאילו מקבצת נדבות... ניגשתי לתת לה שטר...
אבל היא חייכה חיוך עצוב ואמרה לי 'אני לא מקבצת נדבות, אני מפרנסת'...
חץ פגע לי בלב...
עומדת אשה וכל מה שהיא רוצה בימי הקורונה האלה... לפרנס.
היה לי ברור שאני רוכשת את מה שהאשה הזו מוכרת...
אמרה לי 'גפילטע פיש , אני מכינה גפילטע פיש לפי עדות'...
אמרתי לה 'את לא מוכרת גפילטע פיש... את מלאך.

נכנסנו למרכול. נתיי לה לבחור את הדגים ואת הגד לקציצות...
הנחתי בידיה די מזומנים בכדי שיהיה לה ולבני ביתה חג... גם
עם היא לא תמכור יותר 'גפילטע פישים'... והלכתי לדרכי והאשה
כשסל הדגים בידה לכיוון הליכתה.
אתמול בשעה 11.00 לערך ניפגשנו באותו המקום.
העבירה לי את הדגים לארוחת ערב החג...
ואני בקשתי להניח בידה טיפ...
אמרה לי... 'תודה שיהיה לך שילמת עבור העבודה...
אני לא פושטת יד...'

אז זה לגבי הדגים...
שכמובן לצד המאכל האשכנזי עמדו החריימה החריף...

סלטים
סלט חצילים בשמן זית
סלט כרוב עם גרעיני חמניה ובוטנים
סלט כרובית ופטרוזליה
מדבוחה
חומוס בית טחינה
חצילים מטוגנים
סלט תירס וגמבה במיונז...

מאפרום בשר טלה...

מרק עוף ואיטריות דקות

כתפיים של טלה בשמן זית עטוף נייר כסף על המנגל
תבשיל צואר טלה ופירות יבשים
גולש יהודי הונגרי...

אסאדו עגל ביין אדום יבש.

כרעיים עוף בפירות יבשים עם תפוחי אדמה
אורז עם אפונה וגרגרי תירס.

עוגת תפוחים...

כמה נשאר... חחחחחחחחחחחחחחח לגדוד
 

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
|סיר|
בסירים שלי
כתף טלה ברוטב יין לבן.
שיפודי קבב
דג סלמון( הבן יכין כחריימה)
אורז לבן
סלטים
אתמול זה היה אחד המתכונים שאנחנו מאד אוהבים, אפילו הילד שהוא "בעייתי" עם מאכלים, גם אוהב.
דג סלמון בתנור.
אבל עטוף כשבתוכו מיוניז חרדל דבש רוטב סויה ושמן זית.
שעועית ירוקה מבושלת.
לאחר הבישול היא בשמן זית מיץ לימון ושומשום.
אורז לבן כמו שהפרסים מכינים (תחתית תפו"א וסינון)
סלט כרוב סגול עם תירס מתוק במיוניז.
לקינוח עוגת דבש שהכנתי.
ויש גם את עוגת יום ההולדת אבל היא מאד מתוקה וזה לא עושה לי חשק.
אבל לפני הארוחה כמה כוסיות יין בורדו אדום ( בשביל האפרטיף)
אחרי ארוחת חג כזאת...
ואחרי כמה כוסיות יין אדום...
אני שם ז#ן על הקורונה וגם על מי שהביא אותה לכאן.

Chaina
Beijing
Fuck you all
 

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
אתמול זה היה אחד המתכונים שאנחנו מאד אוהבים, אפילו הילד שהוא "בעייתי" עם מאכלים, גם אוהב.
דג סלמון בתנור.
אבל עטוף כשבתוכו מיוניז חרדל דבש רוטב סויה ושמן זית.
שעועית ירוקה מבושלת.
לאחר הבישול היא בשמן זית מיץ לימון ושומשום.
אורז לבן כמו שהפרסים מכינים (תחתית תפו"א וסינון)
סלט כרוב סגול עם תירס מתוק במיוניז.
לקינוח עוגת דבש שהכנתי.
ויש גם את עוגת יום ההולדת אבל היא מאד מתוקה וזה לא עושה לי חשק.
אבל לפני הארוחה כמה כוסיות יין בורדו אדום ( בשביל האפרטיף)
אחרי ארוחת חג כזאת...
ואחרי כמה כוסיות יין אדום...
אני שם ז#ן על הקורונה וגם על מי שהביא אותה לכאן.

Chaina
Beijing
Fuck you all
יאמי
 

צביה.ש

Well-known member
|סיר|
בסירים שלי
כתף טלה ברוטב יין לבן.
שיפודי קבב
דג סלמון( הבן יכין כחריימה)
אורז לבן
סלטים
אני הכנתי...
אתמול היה לי בשר בקר ביין עם תפוחי אדמה בתנור
להיום יש לי עוף בדבש עם אורז ועשבי תיבול.
יש סלטים למיניהם ו2 סוגים של עוגות דבש.
 

משתפרת1

Well-known member
כעת אני צריכה להתוודות:
אתמול הכנתי בפעם הראשונה בחיי כבש בתנור. כן, בפעם הראשונה.
בילדותי לא היו לנו כבשים במשק, הבשר שאכלנו- תרנגולות שהזדקנו והפסיקו להטיל. לכן אין לי בזכרון מתכוני כבש. במסעדות- אכלתי, על האש- דווקא עשינו כמה פעמים, אבל בבישול? לא. אני דווקא כן אוהבת את הטעם של הבשר הזה, הנכדה שלי ממש מתה עליו, שאר בני הבית פרט לבן שלי אוכלים אותו בשמחה. שנים רבות אני רואה כיצד לפני ראש השנה ופסח מתמלאות הקצביות בבשר כבש, ואני חוששת להתנסות. כנראה שהחשיפה הקבועה לטלאים של ריקי הזיזה אצלי משהו (תודה, ריקי!). אז השנה קניתי כתף. עיסיתי בתבלינים ובעשבי תבול (פטרוזיליה, תימין, מרווה, אורגנו) קצוצים דק-דק ומעורבים בשמן זית, נעצתי לתוך הנתח פרוסות של כמה שיני שום, הכנסתי לקדירה עם ציפוי טפלון, יצקתי בתחתית כוס ציר ירקות, אטמתי ולתנור בחום לא גבוה. אחרי כשעתים וחצי פתחתי את הקדרה וראיתי שהבשר ממש מתקלף מהעצמות. הרמתי את החום לכ- 20 דקות להשחמה. כשהגשתי- לא נשאר פירור. הבשר הזה הפתיע אותי לטובה, וכעת יכנס לתפריטי חג (לאו דווקא במתכון הזה).
ריקי, תמשיכי לספר על מאכליך.
 

מקסים 45

Well-known member
כעת אני צריכה להתוודות:
אתמול הכנתי בפעם הראשונה בחיי כבש בתנור. כן, בפעם הראשונה.
בילדותי לא היו לנו כבשים במשק, הבשר שאכלנו- תרנגולות שהזדקנו והפסיקו להטיל. לכן אין לי בזכרון מתכוני כבש. במסעדות- אכלתי, על האש- דווקא עשינו כמה פעמים, אבל בבישול? לא. אני דווקא כן אוהבת את הטעם של הבשר הזה, הנכדה שלי ממש מתה עליו, שאר בני הבית פרט לבן שלי אוכלים אותו בשמחה. שנים רבות אני רואה כיצד לפני ראש השנה ופסח מתמלאות הקצביות בבשר כבש, ואני חוששת להתנסות. כנראה שהחשיפה הקבועה לטלאים של ריקי הזיזה אצלי משהו (תודה, ריקי!). אז השנה קניתי כתף. עיסיתי בתבלינים ובעשבי תבול (פטרוזיליה, תימין, מרווה, אורגנו) קצוצים דק-דק ומעורבים בשמן זית, נעצתי לתוך הנתח פרוסות של כמה שיני שום, הכנסתי לקדירה עם ציפוי טפלון, יצקתי בתחתית כוס ציר ירקות, אטמתי ולתנור בחום לא גבוה. אחרי כשעתים וחצי פתחתי את הקדרה וראיתי שהבשר ממש מתקלף מהעצמות. הרמתי את החום לכ- 20 דקות להשחמה. כשהגשתי- לא נשאר פירור. הבשר הזה הפתיע אותי לטובה, וכעת יכנס לתפריטי חג (לאו דווקא במתכון הזה).
ריקי, תמשיכי לספר על מאכליך.
וואווו ולא חשבת מעט על מקסים? תמונה? ריח?
 
כעת אני צריכה להתוודות:
אתמול הכנתי בפעם הראשונה בחיי כבש בתנור. כן, בפעם הראשונה.
בילדותי לא היו לנו כבשים במשק, הבשר שאכלנו- תרנגולות שהזדקנו והפסיקו להטיל. לכן אין לי בזכרון מתכוני כבש. במסעדות- אכלתי, על האש- דווקא עשינו כמה פעמים, אבל בבישול? לא. אני דווקא כן אוהבת את הטעם של הבשר הזה, הנכדה שלי ממש מתה עליו, שאר בני הבית פרט לבן שלי אוכלים אותו בשמחה. שנים רבות אני רואה כיצד לפני ראש השנה ופסח מתמלאות הקצביות בבשר כבש, ואני חוששת להתנסות. כנראה שהחשיפה הקבועה לטלאים של ריקי הזיזה אצלי משהו (תודה, ריקי!). אז השנה קניתי כתף. עיסיתי בתבלינים ובעשבי תבול (פטרוזיליה, תימין, מרווה, אורגנו) קצוצים דק-דק ומעורבים בשמן זית, נעצתי לתוך הנתח פרוסות של כמה שיני שום, הכנסתי לקדירה עם ציפוי טפלון, יצקתי בתחתית כוס ציר ירקות, אטמתי ולתנור בחום לא גבוה. אחרי כשעתים וחצי פתחתי את הקדרה וראיתי שהבשר ממש מתקלף מהעצמות. הרמתי את החום לכ- 20 דקות להשחמה. כשהגשתי- לא נשאר פירור. הבשר הזה הפתיע אותי לטובה, וכעת יכנס לתפריטי חג (לאו דווקא במתכון הזה).
ריקי, תמשיכי לספר על מאכליך.
משתפרת 1 יקרה,
מקבלת בשמחה גדולה את העובדה שהיה לי יד
בלהכניס אותך לעולם בשר הכבש...
אולי גם האחרים ינסו, יטעמו - ויבינו... חחחחחח

אז מכאן והלאה...
בשר/שומן הכבש משפר כל אוכל. צריכים לקבל את זה
כאכסיומה... קבב מעולה יהיה מורכב מבשר בקר 80%
בשר כבש ושומן כבש 20% משפר טעם מ ד ה י ם...
גם למי שמכין המבורגר מבשר (ולא קונה את המוכנים)...

מרק עצמות טלה, מרק בקר עם תוספת של כבש בו - מדהים.
חמין
ממולאים

:love:
 

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
משתפרת 1 יקרה,
מקבלת בשמחה גדולה את העובדה שהיה לי יד
בלהכניס אותך לעולם בשר הכבש...
אולי גם האחרים ינסו, יטעמו - ויבינו... חחחחחח

אז מכאן והלאה...
בשר/שומן הכבש משפר כל אוכל. צריכים לקבל את זה
כאכסיומה... קבב מעולה יהיה מורכב מבשר בקר 80%
בשר כבש ושומן כבש 20% משפר טעם מ ד ה י ם...
גם למי שמכין המבורגר מבשר (ולא קונה את המוכנים)...

מרק עצמות טלה, מרק בקר עם תוספת של כבש בו - מדהים.
חמין
ממולאים

:love:
כבש עדיין לא ניסיתי לבשל.כנראה שאלך על זה בערב סוכות, אם אמצע מתכון מנצח.
 
למעלה