מה בסירים
לכבוד שבת פרשת בהעלותך?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מה בסירים
לכבוד שבת פרשת בהעלותך?

מזל שמספר 4 חגג יום הולדת לפני מספר ימים-אחרת היה לי קשה להתאפס על בישולים לשבת. עדיין עיפה מהבישולים לסופש הארוך שחלף. אז מנסה לשנס מותניים ולתכנן תפריט שהוא אוהב. כרגע בתכנון: ליל שבת: חומוס שאני מקווה שהבכור יכין, מטבוחה מרק כרובית אמנון פיקנטי ניוקי בבצל מטוגן ופפריקה עגבניות שרי צלויות שבת: לזניה בשרית קציצות של סבתא לאה תפ"א בתנור אורז לבן ברוקולי ושעועית ירוקה בשמ"ז סלט ירקות פשוט קצוץ דק (ככה הוא אוהב) מאפים: קרם שניט (קניתי בצק עלים על בסיס חמאה כהמלצת ליטלס) עוגת גזר של נטלי לוין (אמא הדפיסה עבורי) חלות אורי שפט מהמקפיא משהו לארוחת בוקר של שישי-אולי מאפינס אוכמניות שבת שלום ובשורות טובות

עדיקים

Active member
מזל טוב

אצלי עוד אין תכנונים אחרי שבוע עמוס מאוד ועדיין לא במיטבי, אולי אכין טבית למרות שלא ממש מתאים לטמפרטורה אבל יש לי כרעיים במקפיא ומתחשק לי משהו קל להכנה. אם יהיה טבית אז כנראה יהיו גם ביצים חומות וחצילים מטוגנים לשבת בבוקר, הילדים למדו לאהוב סביח
. לקינוח- יש לי כמה תפוחים עזובים שמתכננת להכין איזו בחושה תפוחית, יש כמה מתכונים שראיתי נראה מה אבחר בסוף.

rinatpol

New member
מזל טוב! אצלנו

שישי פיצה בורקסים שהקפאתי משבועות - נשארו לי 2 יחידות גדולות, בלינצס עם תפ"א אנטי פסטי סלט קינוחים קנוים שבת צהריים שניצלים אורז לבן קוביות חזה עוף עם ירקות מוקפץ עם רוטב סאטה עוגת בננות לקינוח סעודה שלישית פיקניק בגינה עם חברים, מאמינה שאני אביא ירקות חתוכים, שבלולי פיצה , לחמניות שום ופירות

חנהפ

Active member
השבת מארחת את הבן בכור שלי על משפחתו

כיף גדול, הם לא היו לשבת מזה עידן ועידנים כששאלתי את הקטנים מה להכין, אחד מהם סמך עלי, אמר שאני כבר יודעת והשני- ליצן ביקש שניצל וממתקים. אז ממתקים
שניצלים גם והשאר- פיציות ומאפה פסטו וגבינה, ירקות וממרחים סלמון בדבש וחרדל לזניה, הפעם חמדתי את המתכון שהביאה חן קורן גם תפו"א אפויים גראטן כרובית וברוקולי ומגוון כוסיות עם מוס גבינה ולוטוס ומוס נוטלה לבוקר - טירמיסו לצהרים פידה טורקי עם מגוון סלטים קטנים פרגיות בטריאקי אורז ואטריות אפונה כרוב בעגבניות גלידה, עוגת שוקולד ופירות חוץ מזה לרגל המישמשים הכנתי לנו תבנית עוגת גבינה ומישמשים שאנחנו ממש אוהבים

למעלה