מה בסירים
לכבוד שבת פ"ש פנחס?

חנהפ

Active member
אז ככה

סלמון בסילאן מבוסס על מתכון של השריף אני מורידה את עשבי התיבול והשומשום ומוסיפה שום
פחזניות זוקיני -מתכון של יעלה
חומוס ובשר יש מתכון בבלוג שלי
תבשיל עדשים :(מתכון של אורלי כהן מחמים וטעים עם שינויים שלי)
המרכיבים ל 6 מנות:
400 גרם ברוקולי קפוא (מופשר)
1 כוס אפונה ירוקה קפואה (מופשרת)
1 כוס עדשים שחורות מבושלות (המידה לפני הבישול)
1 בצל סגול קטן קצוץ

לטיגון:
1 כף שמן קנולה
1 כף שמן שומשום
לרוטב:
כפית שום כתוש
1 כפית ג’ינג’ר מגורר
3-4 כפות סויה
1 כף סוכר חום

אופן הכנה:
1. חולטים את האפונה והברוקולי (כל ירק בנפרד), במי מלח רותחים עד שצבעם הופך לירוק עז ומרקמם פריך ונגיס. בערך 5 דקות לכל ירק. מעבירים מיד לקערה עם מי קרח. מסננים היטב. זה תהליך חשוב ששומר על צבעם ומרקמם של הירקות.
2. מחממים במחבת את השמנים ומטגנים בהם את הבצל עד שהופך לשקוף. מערבבים את חומרי הרוטב ומוסיפים למחבת. מערבבים.
3. מוסיפים את הברוקולי, האפונה והעדשים לרוטב, מערבבים קלות (לספיגת הטעמים) ומסירים מהאש.
4. מתקנים טעמים
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מה בסירים
לכבוד שבת פ"ש פנחס?

אנחנו נוסעים הערב ל"גיליס"אשר בנוב, בע"ה (משאירים את החבר'ה אצל ההורים בחיפה) ובע"ה נצטרף אליהם מחר ונשאר לשבת.

הגדול (מדריך) נשאר בבית ומארח הערב ערב כיתה (המחנך היקר שלהם רוצה להפגש ולדון בכל הארועים האחרונים, למרות ש"חופש") ומארח את השבט שלו לאחת מסעודות השבת (מתארח לשניה). למרות שממש התחננתי להכין דברים, הוא אומר שאין צורך. שכלם מביאים דברים לערב הכיתה (אז אארגן שתיה, בייגלה, אבטיח) ולסעודת שבת כל אחד מביא משהו. הרשה לי להכין שניצלים.

מקווה שתעבור על כולם, באשר הם, שבת שקטה בע"ה.
 
כל הכבוד לגדול שלך. אצלי אורחים יקרים

פעם ראשונה שהנכד החדש (בן כמעט חודשיים) מגיע (עם הוריו ואחיו הבכור כמובן)
התפריט מותאים לבקשות של האורחים (פשוט מדי לטעמי)

ס. ראשונה -
עוף בתנור עם תפו"א ובטטה
סלט ירקות (חובה)
גלידת שמנת (צמחית) ומנגו

ס. שנייה -
בוריקיטס חלביים
מבחר גבינות
גבינת סקי עם אגוזים ושום
עגבניות שרי + ירקות חתוכים
עוגת גבינה קרה

ס. שלישית -
מדיאס קישואים + קציצות לזו שמתעבת ירקות
סלט ירקות (חובה)
גלידה כנ"ל

נשנושים למי שרעב פה ושם -
בוריקיטס בשריים
חומוס (מתוצרת עצמית כמובן)
ויש כמובן המון פירות טריים
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
נשמע טעים! שמחה שהצלחת להתארגן

למרות המצב.
מקווה שתעבור עליכם שבת שקטה ושמחה.
 
תודה רבה. אפילו הצלחתי להגיע לשוק

למרות שהפסיקו לנו את התחבורה הישירה לשם. לא מוותרת על השוק.
בינתיים נרגעו קצת הרוחות אצל השכנים שלנו (שועפאת ובית חנינא) ויחסית למה שקורה בשאר רחבי הארץ, מצבנו טוב מאד.
 

tzivi1

New member
אורני, רציתי לבקש ממך הרבה זמן

נתת לי בעבר את המתכון, אבל לא מצאתי אותו...
איך את מכינה את המטבל של הגבינה והאגוזים?
 
קלי קלות - גבינה לבנה (אני מעדיפה

סקי שמועשרת בסידן - תבחרי את % השומן המתאים לך).
לקופסה של 250 גר' מוסיפה בערך כף או טיפה יותר, אגוזי פקאן טחונים ושן שום די גדולה, כתושה.
מערבבת וזהו.
הבן לא מוותר על הגבינה הזו מאז היה ילד קטן.
 

tzivi1

New member
זכרתי שזה משהו שנשמע קליל ומיוחד, כמו שאני

אוהבת. תודה!
איך יוצא אם שומרים במקרר? משתבח או גבשושי?
 
חובה במקרר. מכינה בדרך כלל ביום שישי

וזה נשמר במקרר עד לסעודה שנייה ולפעמים נשאר גם ליום ראשון.
לא גבשושי אלא גרגרי במקצת בגלל האגוזים.
 

shira1960

Active member
אורני תפריט מקסים וטעים ושפוי- מקוה שתהיה לכם שבת כייפית

 

חנהפ

Active member
אז מה לשבת?

מרק דלעת
סלמון אפוי בסילאן שום ותבלינים
פחזניות זוקיני ובזיליקום
לזניה עגבניות ופטריות
תפו"א אפויים
הג'וניורית תכין סלט עגבניות
ולקינוח קראמבל חלבי

לבוקר עוגת גבינה כמיטב המסורת

לצהריים חומוס ובשר טחון מטוגן עם קטשופ וצ'ילי מתוק
רולדה הודו שהכנתי לבד לבד
פסטה שבישלתי ברוטב של הרולדה
תבשיל ירקות ועדשים אסיאתי
ולקינוח עוגת שוקולד פאדג' ודובדבנים





 
למעלה