אז ככה
סלמון בסילאן מבוסס על מתכון של השריף אני מורידה את עשבי התיבול והשומשום ומוסיפה שום
פחזניות זוקיני -מתכון של יעלה
חומוס ובשר יש מתכון בבלוג שלי
תבשיל עדשים
מתכון של אורלי כהן מחמים וטעים עם שינויים שלי)
המרכיבים ל 6 מנות:
400 גרם ברוקולי קפוא (מופשר)
1 כוס אפונה ירוקה קפואה (מופשרת)
1 כוס עדשים שחורות מבושלות (המידה לפני הבישול)
1 בצל סגול קטן קצוץ
לטיגון:
1 כף שמן קנולה
1 כף שמן שומשום
לרוטב:
כפית שום כתוש
1 כפית ג’ינג’ר מגורר
3-4 כפות סויה
1 כף סוכר חום
אופן הכנה:
1. חולטים את האפונה והברוקולי (כל ירק בנפרד), במי מלח רותחים עד שצבעם הופך לירוק עז ומרקמם פריך ונגיס. בערך 5 דקות לכל ירק. מעבירים מיד לקערה עם מי קרח. מסננים היטב. זה תהליך חשוב ששומר על צבעם ומרקמם של הירקות.
2. מחממים במחבת את השמנים ומטגנים בהם את הבצל עד שהופך לשקוף. מערבבים את חומרי הרוטב ומוסיפים למחבת. מערבבים.
3. מוסיפים את הברוקולי, האפונה והעדשים לרוטב, מערבבים קלות (לספיגת הטעמים) ומסירים מהאש.
4. מתקנים טעמים
סלמון בסילאן מבוסס על מתכון של השריף אני מורידה את עשבי התיבול והשומשום ומוסיפה שום
פחזניות זוקיני -מתכון של יעלה
חומוס ובשר יש מתכון בבלוג שלי
תבשיל עדשים
המרכיבים ל 6 מנות:
400 גרם ברוקולי קפוא (מופשר)
1 כוס אפונה ירוקה קפואה (מופשרת)
1 כוס עדשים שחורות מבושלות (המידה לפני הבישול)
1 בצל סגול קטן קצוץ
לטיגון:
1 כף שמן קנולה
1 כף שמן שומשום
לרוטב:
כפית שום כתוש
1 כפית ג’ינג’ר מגורר
3-4 כפות סויה
1 כף סוכר חום
אופן הכנה:
1. חולטים את האפונה והברוקולי (כל ירק בנפרד), במי מלח רותחים עד שצבעם הופך לירוק עז ומרקמם פריך ונגיס. בערך 5 דקות לכל ירק. מעבירים מיד לקערה עם מי קרח. מסננים היטב. זה תהליך חשוב ששומר על צבעם ומרקמם של הירקות.
2. מחממים במחבת את השמנים ומטגנים בהם את הבצל עד שהופך לשקוף. מערבבים את חומרי הרוטב ומוסיפים למחבת. מערבבים.
3. מוסיפים את הברוקולי, האפונה והעדשים לרוטב, מערבבים קלות (לספיגת הטעמים) ומסירים מהאש.
4. מתקנים טעמים