מזל טוב לבן
עדיין לא החלטתי ...
אבל יש לי המלצה על עוגת תפוחים בשכבות מהבלוג של מרלין
מתכון של חנה פ .. הבת הכינה בשבת שעברה , העוגה התחסלה וכבר יש הזמנה גם להשבת .
מצרכים לתבנית 28 (אני הכנתי בשתי תבניות 18)
לבצק:
1/2 2 כוסות קמח טופח או קמח רגיל עם כפית וחצי אבקת אפיה
1 מרגרינה (200 גרם) מעט רכה או חמאה
4 חלמונים
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
קליפת מלימון שלם (אני ממליצה משני לימונים!!)
~
ריבת תותים או משמש רכה (מחממם מעט במיקרו)
לתפוחים:
1 קג תפוחים ירוקים קלופים, בערך 8 תפוחים
1/2 כוס סוכר
לקרם וניל:
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס מים או חלב
~
למקצפת
4 חלבונים
1/2 כוס סוכר
1/2 חב' אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
מכינים את הבצק: מכניסים את כל המרכיבים למעבד ומעבדים עד שנוצר כדור בצק. מחלקים את הבצק ל 2 חלקים שווים, חלק אחד מכסים ושומרים במקפיא ואת החלק שני מצמידים על התחתית של התבנית ואופים בחום בינוני של 180 עד בשמזהיב מעט, כ- 10 דקות. כשהבצק מתקרר מורחים עליו שיכבה דקה של ריבה.
~
מכינים את התפוחים: פורסים את התפוחים לשמיניות ומגלענים, מסדרים אותם בסיר יחד עם הסוכר ומבשלים על אש קטנה, בכיסוי חלקי עד שהן רכות. מסדרים אותן במעגל על הריבה. אפשר בשלב הזה, אם רוצים, לפזר מעל אגוזים וצימוקים או אחד משניהם.
~
מכינים את רוטב הוניל: מערבבים את הפודינג וניל יחד עם המים או חלב ובעזרת כפית יוצקים מהרוטב על התפוחים. זה לא מכסה את הכל, רק מעט פה ומעט שם, זה מספיק.
~
מכינים את המקצפת: מקציפים את החלבונים יחד עם הסוכר עד לקצף יציב, מכבים, מוסיפים את הפודינג וניל ומקפלים בתנועת עטיפה. מורחים את המקצפת על התפוחים ומיישרים.
~
מכסים בפירורים ואופים: מוציאים את הבצק שנשאר במקפיא ומגררים אותו בעזרת מגרדת, בחורים הגדולים, ומכסים את המצקפת בפירורים אלו. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד שהפירורים מזהיבים, בערך 15 דקות.