מה בעצם ההבדל המעשי בין רולרס לסקטים?

aFish

New member
מה בעצם ההבדל המעשי בין רולרס לסקטים?

אשתי והבת שלי התחילו ללמוד גלגיליות (סקטים). אני שוקל להצטרף לחגיגה מתישהו ומתלבט בין רולרס לגלגיליות כמוהן. מה בעצם ההבדל המעשי מבחינת התנהגות, הרגשה, אפשרויות? למה רולרס יותר פופולריים (אם בכלל)? הן למשל התחילו בגלגיליות כי על פי המדריכה קל יותר ללמוד וגם מבחינת השקעה מדובר בעלות נמוכה משמעותית (כדי לוודא אם הן אכן יתמידו ולא לזרוק סתם את הכסף). תודה על תגובות. אריה

Catty

New member
לדעתי העניה מאוד

סקטים זה כנראה באמת יותר קל, אך רולרבליידס זה יותר כיף
כך נדמה לי.

Catty

New member
בסקטים החלקתי כל כך כל כך מזמן

כך שאני בקושי זוכרת
נדמה לי שזה פשוט שונה, כמו שעט ועיפרון - שניהם כותבים, אבל שונה
יתכן שברולרים יש יותר אפשרויות של של החלקה וכל מיני, תקנו אותי אם אני טועה. חכה לדעה יותר מלומדת

את טועה.

לרולרס יש יתרון בתחום היציבות, לסקטים בתחום התמרון. האורך של הסקטים קצר יותר והמעצור מקדימה. די קל לעבור מסקטים לרולרס (מכיר המון שעשו את המעבר הזה), המעבר ההפוך קשה יותר. מבחינת תחושה בהחלקה, סקטים יותר דומים להחלקה על הקרח, רולרס יותר לגלישה בשלג. על סקטים יותר קל לעמוד במקום (גם אם עומדים "לא נכון" לא נופלים) ויותר קל ללמוד לעמוד נכון (במצב עמידה והחלקה איטית, אין בעיות של קריסת רגל). לרולרס יש יתרון בפיתוח מהירות בזכות האורך שלהם (יותר מנוף). זהו על קצה האף של הטרול.

45degrees

New member
חלק נכון חלק לא

1. על סקטים ההתחלה יותר קלה. כי יש להם מדרס "מרובע" ולא "קווי" כמו רולרס. 2. סקטים יותר רגישים ללכלוך ולכן להחלקה ברחוב ולא על מגרש נקי הרבה יותר קשה ךהיות עם סקטים מאשר עם רולרס. 3. עצירות הרבה יותר קשה לבצע עם סקטים בכל מצב למעט בהחלקה אחורה שאז כל מה שעושים זה נעמדים על קצות האצבעות. 4. התמרון של סקטים זה משהו שרולרס לא יכולים להשתוות אליו לעולם. 5. מהירות גבוהה מאוד מסוכנת בסקטים עקב יכולת המנגנונים להכניס את הרגליים למצב רעידות שמאוד קשה לצאת ממנו ללא התפוצצות ספקטקולרית. היתרון של הרולרס מגיע במהירות סופית בזכות גלגלים יותר גדולים וחתך יותר צר, לא בזכות מנוף. אם כבר אז תאוצה חזקה בסקטים זה משהו שבחיים לא ניתן לבצע באותה מהירות (לאותו אדם) על רולרס, עקב היכולת להתחיל את המיאוץ תוך ריצה על המעצורים. 6. סקטים לא דומים להחלקה על הקרח בשיט למעט זה שאפשר להתקדם. אם כבר אז רולרס יויתר דומים להחלקה על הקרח - אלה עם פריים קטן וגלגלים קצרים. 7. לגבי מחיר - סקטים לא יותר זולים. הבררה הלבן עם הגלגלים האדומים זול בדיוק כמו שנעלי ספין הן זולות. סקטים זולים זה משהו איום ונורא, שבקושי זז, ומתפרק בקצב מוגבר אפילו ביחס לרולס זולים. סקטים טובים מפירמה עולים 150-200% יותר בהשוואה לרולרס טובים מקבילים. שורה תחתונה: להחלקה ברחוב או על הכביש רולרס עדיפים. להחלקה על מגרש חלק - אין ממש עדיפות. לתמרון , ספרינטים וכדומה (נניח למשחק הוקי) סקטים עדיפים משמעותית. להחלקה אומנותית - אין עדיפות משמעותית. רולרס עם "רוקר" יעשו עבודה דומה לסקטים המיועדים להחלקה אומנותית.

davidavid100

New member
תיקון שלך

לתמרון , ספרינטים וכדומה (נניח למשחק הוקי) רולר עדיף משמעותית.

Catty

New member
שאלונת

מה הכוונה בהתפוצצות ספקטקולרית? וקריסת רגל?

45degrees

New member
לא! קח מישהו עם סקטים להוקי ומישהו עם רולרס

להוקי ותעשה משחק ראש בראש. התוצאה תהיה משהו כמו 10:2 לטובת שחקן הסקטים, בעיקר בזכות יכולת תמרון והאצה פנומנלית. תנסה אתה להגיע לנסיון באותה רמת מקצועיות גם על סקטים וגם על רולרס ותראה לבד. הוקי הוא מסחק מבוסס ספרינטים ועצירות, סיבובים חדים מאוד ועוצמה בכלל. היכולת להוריד עוצמה לקרקע היא משמעותית יותר טובה עם סקטים - שטח מדרס רחב, שטח גלגלים גדול ויכולת אמיתית להשתמש בברקס למטרות תמרון. תנסה תחרות ספרינט מול מישהו עם סקטים שיודע מה הוא עושה - זה אירוע מביש מאוד למי שיהיה על הרולרס. כל האמור לעיל הוא ממרום שנים רבות של משחק הוקי. שים לב: גם עם סקטים (מקצועיים, לא הסוג הבררה שמתפרק), גם על קרח (כשעוד היו מקומות שאפשר לשחק בהם שאינם מטולה) וגם על רולרס. במשחק הוקי המצב היחיד שבו יש למישהו על רולרס יתרון הוא במהירות הסופית - כלומר בסוף קטע הריצה משער לשער - אולי שחקן הרולרס יוכל להגיע אל שחקן הסקטים. אולי. בדרך כלל זה יהיה מאוחר מדי. לא מזמן תיקנתי את הסקטים להוקי שלי (של סקטר). הפעם הראשונה אחרי הפסקה ארוכה היתה מדהימה - הבדל עצום לעומת הרולרס - לטובת הסקטים בתמרון, האצה ועוצמה. תנסה, תראה, תבין!

Catty

New member
אוי,אתם משתמשים בכ"כ הרבה מושגים סיניים../images/Emo178.gif

אבל לפי מה שסיפרת, למה בעצם יש העדפה ברורה היום לרולרים?

תחמים עם יתרון לרולרס

מהירות סופית (יש יותר מנוף בדחיפה) יציבות במהירות גבוהה (הפריים יותר ארוך) פחות פגיע ללכלוך על הקרקע (פחות חתך גלגלים, בד"כ גלגלים בקוטר גבוה יותר).

45degrees

New member
../images/Emo45.gif אלו התשובות לשאלה של Catty

ולכן גם ההעדפה של רולרס לשימושים בדרכים כמו כבישים ומדרכות

מנגנון שמנמיך את הגלגלים המרכזיים של הרולר.

תורם המון לתמרון, פוגם ביציבות. ו-45, סחתיין על הכתבה

jonish

New member
תרשה לי לתקן אותך

את הכיונון של גובה הגלגלים אפשר לעשות בכל הגלגלים ולא רק במרכזיים וברולרים עם מרכב " פלסטיק " יש להם שימוש נוסף וזה למנוע את עיוות המרכב כאשר המיסבים התחממו יתר על המידה וחיממו את הבורג כך ניתן להחליף רק את הרוקר ולא את כל הפריים , כמובן שיש גם את החיסרון שהם נשברים ואז צריך להחליפם

לא בכל הדגמים.

רוק = נדנדה. יש יצרנים שאצלם ניתן לכוונן את כולם, ויש כאלש שרק את המרכזיים או הקיצוניים. תצורה שהקיצוניים נמוכים יותר היא אנטירוקר. השמוש הנוסף - נכון.

דיויד, זו דרך אחת לעשות את זה.

(לשים באמצע גלגלים קטנים יותר - אפקט של אנטירוקר). דרך שניה - לשים גלגלים בגודל שווה, אבל להרים את הצירים של חלק מהגלגלים. (בפריים החדש שלך תבדוק אם זה אפשרי).

למעלה