מה בעצם המושג 6:6 אומר?

מה בעצם המושג 6:6 אומר?

אשמח אם תענו לי
A Strider

6:6

פרושו שאתה רואה מ6 מטר מה שכל האוכלוסיה רואה מ 6 מטר. כלומר הראייה תקינה. אם היית רואה 6:8 פרושו שאתה רואה מ 6 מטר מה שכל האוכלוסיה יכולה להתרחק ל 8 מטר כדי לראות בברכה פרופ´ ענת לבנשטיין

אוקיי, אז אם כך, יש לי עוד שאלה...

איך בעצם נמדדת הראייה? לפי מה? אני חשבתי לתומי ש 6:6 משמעותו ראיית צורה של 6מ"מ ממרחק של 6 מטר או משהו בסגנון... אם כך מה בעצם גודל הצורה (או המספר) אשר אנו אמורים לראות ממרחק 6 מטר? ושוב... אשמח אם תעני לי
A Strider

קשקה

New member
אולי לצורך הבהרה

נגדיר 6:9 ,בתור דוגמא: אדם שרואה 6:9 רואה בעצם ממרחק 6 מטר אות שפותחת זוית של 5 דקות (!!),מה שאדם עם ראיה תקינה(6:6) היה רואה במרחק 9 מטר... מכאן שלמעשה ממרחק 6 מטר אנחנו אמורים לראות ה-כ-ל על לוח הבדיקה כדי שלא נבקר אצל האופטומטריסט...פרשטייסט?

תודה על ההסבר, אבל כנראה לא הבנתם..

אהלן
אני פשוט מנסה לדעת - אם אדם בעל ראייה 6:6, עומד ממרחק 6 מטר לכיוון לוח הבדיקה, מה גודל האות/מספר/צורה הקטנה ביותר שהוא יראה? האם זה נמדד באופן מעשי ע"י זוויות? ואם כן, איזו זווית היית מצפה לראות אצל אדם בעל ראייה 6:6? אני פשוט מנסה לקבל איזושהיא תשובה פיסיקלית... אשמח לקבל תשובה...
A Strider

קשקה

New member
אדם שרואה 6/6

הוא מי שעומד במרחק 6 מטר מלוח הבדיקה ורואה אות שפותחת זוית של 5 דקות.פרשטייס? קשקה

יעלה38

New member
ובאותו עניין...גם אשמח לתשובה../images/Emo13.gif

ידוע לי כי בארה"ב ראיה נמדדת על בסיס 20/20. לזוג חברי יש ילד עם ראיה בעין אחת של 20/30 ובשניה של 20/50. האם זה אומר בעיה קשה בראיה? תודה.

קשקה

New member
אם לתרגם

אז 20/30 זה בעצם ראיה ממרחק 20 פיט (רגל) מה שעין תקינה רואה ממרחק 30 פיט. או במילים אחרות זה מקביל ל6:9 20/50 מקביל ל6/15. בעיה קשה בראיה...? לא הייתי מגדירה את זה ככה...משקפיים פשוטים יתקנו הכל...

תודה על התשובות, אבל עדיין...

אהלן
תודה על התשובות, והבנתי כל מילה ומילה, אך מה שאני מחפש זה פשוט מין הגדרה קצת יותר "מדעית" אני פשוט מנסה לדעת - אם אדם בעל ראייה 6:6, עומד ממרחק 6 מטר לכיוון לוח הבדיקה, מה גודל האות/מספר/צורה הקטנה ביותר שהוא יראה? האם זה נמדד באופן מעשי ע"י זוויות? ואם כן, איזו זווית הייתם מצפים לראות אצל אדם בעל ראייה 6:6? אני פשוט מנסה לקבל איזושהיא תשובה פיסיקלית... אשמח לקבל תשובה...
A Strider

למעלה