מה בעצם מחמם אותנו?

4X6NAM

New member
מה בעצם מחמם אותנו?

אשמח לדעת את התשובות לשאלות הבאות: 1.מהי הטמפרטורה בצלסיוס בחלל הקרוב קצת מעבר לגבול האטמוספירות החיצוניות של כדור הארץ? 2.מהם הטמפרטורות בקירוב בכל אחד מהשכבות השונות המרכיבות את האטמוספירה? 3.האם זה נכון שקרינת המיקרוגל מהשמש הפוגעת באטמוספירות השונות היא זו שיוצרת בעצם את החום שאנו חשים ולכן השמש בעצם אינה מחממת ישירות (כגלי חום) את כדור הארץ. מקווה שהשאלות ברורות תודה

חייסוס

New member
דווקא הפוך

הקרינה מהשמש חודרת מבעד לאטמוספירה, מחממת את כדה"א והוא קורן את החום החוצה, כלפי האטמוספירה. ואמנם נכון שזו קרינה אלקטרומגנטית, אבל ההספק המירבי שלה הוא בערך ב-486nm, בהחלט בתחום האופטי הנראה. לא נכון יהיה לקרוא לזה קרינת מיקרוגל. בתחום האור הנראה, רוב האור עובר באטמוספירה בלי בעיות, וחלקו שכבר עובר אינטראקציה - עובר פיזורים (ופחות עובר בליעה).

Alkhimey

New member
שאלה על התחממות גלובלית

אם גזי החממה מונעים מהקרינה לצאת החוצה, מדוע לא מונעים ממנה להכנס פנימה?

אחמס1

New member
אם אני לא טועה

(זה נראה לי די הגיוני, אבל אני מסייג את עצמי כי לא זכור לי ששמעתי פעם שזה אכן הגורם העיקרי) אור מגיע מהשמש בעיקר בתחום האופטי, שהאטמוספירה שקופה לו, ומחמם את הארץ שפולטת אינפרא-אדום. זו הקרינה האינפרא-אדומה שעבורה גזי החממה באטמוספירה משמשים כמראה (מאוד לא אידיאלית) - והיא חוזרת בחלקה ומחממת את הארץ אף יותר.

spake

New member
חחחחח

אחד המרצים שלי זה המחקר שלו....הוא הראה כי אפקט החממה אולי אפילו מקרר את כדור-הארץ. איך הוא אמר לנו: "אני נגד זיהום האויר אבל שהירוקים יחפשו תירוץ אחר". אם היה לי ת'קישור להרצאה הייתי שולח אבל אין לי.

Alkhimey

New member
עוד קצת

יש הטוענים שהקרחונים נמסים, יש הטוענים שכל שנה החום עולה יותר ויותר. שתי הטענות סותרות זו את זו, לא?

למעלה