מה בעצם עושים כדורים נגד דיכאון?

• פותח הנושא ZDV
  • פורסם בתאריך

ZDV

New member
מה בעצם עושים כדורים נגד דיכאון?

שלום, כתבתי בהודעה הקודמת שלי שהתחלתי להשתמש בכדורים נגד דיכאון. אני עובר תקופה קשה, של דיכאון ולחץ ממושך מאז תחילת הטיפול (שבועיים). אני לפעמים לא יודע מה קורה לי, אם הכדורים הוסיפו לחץ, הבחורה, או הכל בעצם ביחד. עד לפני כמה ימים היה לי ממש קשה לישון, היו לי חרדות ופחדים, אבל בימים האחרונים אני ישן טוב יותר, ואני מרגיש שהדיכאון פחות קשה (בהתחלה חשבתי על דברים מאוד קיצוניים, ועכשיו כבר לא). מה שמבאס זה שאני מרגיש מרוקן בבוקר, אני מרגיש שדברים שמעניינים אותי פחות גורמים לי לריגוש כרגע, וזה ממש מעצבן, למרות שבהמשך היום חוזר החשק.

בעצם השאלה שלי היא: לאלה שיש להם ניסיון בטיפול תרופתי, איך זה בעצם השפיע עליכם? זה עזר? זה שיפר לכם את החיים? הבעיה הגדולה שלי בעצם היא: שכל מינה דברים מבאסים אותי, ואני לא מצליח לצאת מזה שזה קורה. אני נכנס למצב רוח רע ומאבד את כל הרצון להמשיך להתמודד, ובכלל מאבד תקווה בחיים. אני לא רוצה שהכדורים יתנו לי ביטחון, אני רק רוצה שהם יעשו אותי לבן אדם חזק יותר, שאני אצליח להתמודד עם הבעיות.
אני שואל את זה בגלל שאני מנסה לשאוב ביטחון מהטיפול. אני כמובן קורא באינטרנט שזה עוזר והכל, אבל הכי טוב לשמוע את זה מאנשים בעלי ניסיון.
אשמח אם תשתפו.

Hope2013

New member
לדעתי,בעלי הפרעות נפשיות כגון דיכאון וכד'..

חייבים לקחת תרופות-אין שום ברירה אחרת!.
ומתוך ניסיוני,רופאים שמייעצים אחרת עושים טעות!.

ZDV

New member
השאלה אם זה באמת עוזר

כמובן שהתגובות חלקות, יש כאלה שאומרים שזה משנה חיים, ויש כאלה שאומרים שזה הורס. אני למשל נמצא במצב לא ברור, אני מרגיש שיש לי פחד מהבחורה שאני מכיר. בהתחלה חשבתי שאני יכול להצליח איתה והכל נראה טוב, אבל עם הזמן התחלתי להרגיש שאני כלום לעמותה וזה גרם לי לתחושה ממש רעה, הרגשתי שאיך בכלל אני יכול לשאוף למשהו, אם אני מבטל את עצמי מההתחלה. בעבר לפני שהתחלתי את הטיפול אני לא זוכר שהרגשתי ככה עם בחורות (לא היה לחץ כזה גדול). הבעיה שלי היא רגשתי נחיתות שמובילים אותי לדיכאון ולאיבוד תקווה. כולי תקווה שהכדורים באמת יחזקו אותי בנקודות החלשות שלי, כי אני באמת מרגיש שהבעיה שלי היא בסה"כ רגשי נחיתות שמובילים לאיבוד תקווה ואז כרגיל אני נכנע בכל המלחמות שלי.

Hope2013

New member
תנסה להחליף את סוג הכדור

ואם אתה מרגיש כלפי הבחורה שאתה כלום לעומתה-אז מניסיוני אני אומר לך שאתה צריך להחליף אותה באופן דחוף ביותר.
אם בחורה גורמת לגבר הרגשה כזאת-צריך לברוח ממנה כמו מאש!!!.
תנסה להתחבר לבחורות פשוטות-ולא ל'כוסיות' אטרקטיביות- שרוב הסיכויים הם שהן תבגודנה בך במוקדם או במאוחר!.

ZDV

New member
רק התחלתי עם הכדורים

אז אני לא חושב שזה הזה להחליף אותם. אני מפחד שהכדורים הגבירו לי את החרדות והדיכאון, זה למה אני מרגיש ככה כלפיה. היא בחורה טובה, פשוט אני פתאום מרגיש חלש ונחות ממנה, ואני שונא את עצמי על זה.

Hope2013

New member
אז תנסה להיות סבלני

לפעמים לוקח לכדורים זמן להשפיע.
ולגבי הבחורה,אל תתרגש,בבחינת 'יותר משהעגל רוצה לינוק הפרה רוצה להיניק'-ז"א שלא תחשוב יותר מידי שהיא עושה לך טובה,כי גם היא מעונינת כמוך ביחסים,וזה שיש לך הפרעות-זה לא אומר שאתה שווה פחות,ההיפך,אנשים כמוך הם לעיתים קרובות יותר אינטליגנטים מאחרים.

Lady Stark

New member
תשובה

כדורים אנטי דיכאוניים לא פותרים את המחשבות. המחשבות הן תוצר של דפוסי מחשבה והתנהגות שפיתחת במהלך חייך, לרוב בצורה לא מודעת ולדעתי האישית לרוב כתוצאה מנסיבות חיים וסביבה.
מה שהכדורים עושים זה להנמיך את עוצמת הסבל שנוצר - הם מקלים על תחושות דכדוך, פאסיביות וחרדה.

ZDV

New member
אני לא רוצה שהם יחליפו לי את המחשבות

אני רק רוצה לסבול פחות. לא להגיע למצב שאני כל פעם מוותר בחיים שלי על כל דבר. אני תמיד קם ובורח, נמאס לי מזה. התחושה הזאת ברגע שקורה לי משהו רע פשוט גומרת אותי. אני מבין שהמחשבות שלי הן שליליות, אבל בכל זאת קשה לי להתמודד איתן. אם אני אגיע למצב שהדיכאון לא יהיה חזק כל כך, אני חושב שיהיה לי את הכוח להתמודד עם המחשבות הרעות.

Lady Stark

New member
אז זה בסדר. זו בדיוק המטרה של התרופות

להקל על הסימפטומים הדיכאוניים כדי שתוכל להתמודד יותר טוב עם עצמך ועם החיים.
הטיפול הכי מומלץ הוא לשלב כדורים וטיפול פסיכולוגי, כי כמו שאמרתי, המחשבות השליליות הן תוצר של דפוסי חשיבה שצריך לעבוד עליהם. והרבה יותר קל לעבוד עליהם כשהכדורים מקלים על הסימפטומים.

ZDV

New member
כן, אני משלב טיפול.

הבעיה שלי כרגע היא הבחורה, אני לא רוצה להרגיש כלפיה ככה. אני כן רוצה להרגיש אליה, אבל אני לא רוצה שזה יציק לי ויכאיב לי כל כך. אני רוצה שזה יהיה משהו טוב, לא משהו רע, או לפחות לא כל כך כואב ומבאס.
דבר נוסף שמפריע לי, זה המחשבות השליליות האלה שקופצות לראש ומטריפות אותי.

למעלה