מה בפינה
איך אתם קמים בבוקר?

מה בפינה
איך אתם קמים בבוקר?

"אחרי החגים" הגיע וחוזרים לשיגרה. לרובנו חזרה לשיגרה משמעותה קימה מוקדמת יותר בבוקר – איך אתם עם לקום בבוקר?

האם קל לכם לקום? באיזו שעה אתם קמים?

מה שיגרת הבוקר שלכם באמצע השבוע ובסופי שבוע?

איך הילדים קמים? אתם מעירים? באיזה שעה? קל להם לקום? מלחמה?

האם יש הבדל בקימה בבוקר בקיץ ובחורף?

וכרגיל, אתם מוזמנים לעלות כל דבר רלוונטי לנושא.

עונה

באמצע השבוע אני קמה ב 6:45, מתארגנת, מארגנת לבוני ארוחת צהריים לקחת לביה"ס וברקע שומעת חדשות בטלביזיה, אם יש לי זמן, אני גם פותחת מחשב לראות מה קרה בלילה. אינטרנט אצלי הוא רק על המחשב.
ב 7:30 או קצת אחרי, מעירה את בוני ואחרי שהיא לבושה, אנחנו אוכלות ארוחת בוקר ביחד. ב 8:30 בערך מצחצחים שיניים, מסיימים להתארגן ויוצאים מהבית. ביה"ס מתחיל בשעה 9:00, עבודה שלי מתחילה ב 9:30.

אני אוהבת לכוון את הטלפון המעורר שלי 10 דקות לפני הזמן שאני קמה, ושמה על נודניק פעם אחת, אין לי ממש בעיה לקום בבוקר.

בסופ"ש אנחנו במיטה עד מאוחר, לפעמים אפילו עד 11:00 בכיי שלושתנו במיטה, או שהדבר הכי מעצבן קורה, ואני מתעוררת מוקדם. שונאת את זה.

אני מעירה את בוני, לא קל לה להתעורר, אבל אני מעסה לה את כפות הרגליים וגורבת לה גרביים, אז היא כבר ערה.

אני מרגישה הבדל רציני בין הקיץ לחורף, בקיץ הרבה יותר קל לי לקום, גם בישראל זה היה ככה. בחורף האור אצלנו עולה בסביבות 9:00, ואני אפילו לא פותחת את הוילון בחדר של בוני בבוקר, די הזוי להגיד "בוקר טוב", לפתוח את הוילון ו.... חושך
איזה בוקר ואיזה נעליים.

הו זה נושא בעייתי אצלי...

תמיד הייתי מאלה שמשכימים קום והייתי מתעוררת תמיד סביב 5 וחצי בבוקר, גם בתור מתבגרת- מעין הרגל כזה שהתעצם בתקופת הצבא ופשוט המשכתי ככה תמיד. השכמה טבעית בלי השעון אפילו...
ואז עברנו לפה ואני אומנם מעסיקה את עצמי לא רע, אבל עדיין אין לי חובת השכמה בחמש וחצי והבעל מתעורר מאוחר ולצערנו אין ילדים שיעירו מוקדם אז אני קמה בשבע וחצי ואפילו שמונה בבוקר- שזה נחשב מאוחר בשבילי והאמת שדי מתבאסת על עצמי.
&nbsp
בד"כ אם אני יודעת שמחכה לי משהו מוקדם בבוקר רק מהלחץ אני אקום כל שעה, גם אם יודעת שכיוונתי שעון ושברור לי שאני אקום לפני השעון- זה קטע כזה של חוסר מנוחה
.
&nbsp
בד"כ קמה, מצחצחת שיניים וישר מתארגנת. לעיתים רחוקות אני שותה שתייה חמה בבוקר כי אני מתפקדת נהדר בלי זה. אני לא מחובבי הקפה בכלל...
&nbsp
לא משנה אם אמורה לצאת או לא- תמיד אני מתלבשת, אחרת אני בלי אנרגיות...

Mottek

New member
לא רוצה לקום בבוקר!

האם קל לכם לקום? באיזו שעה אתם קמים?
אני שונאת בקרים! מבחינתי שהיום יתחיל ב11 בבוקר
קשה לי קום אבל גם קשה לי גם ללכת לישון מוקדם. בתור ילדה היה ממש בילתי אפשרי להקים אותי. אני לא יכולה לספור כמה פעמים איחרתי את האוטובוס לבי"ס כי לא הצלחתי לקום בזמן. עם השנים האחריות גדלה וגם אני, והיום אני קמה כמו שצריך (בדרך כלל).
אני מאוד אוהבת את השיר של תיסלם, לא רוצה לקום בבוקר. מזכיר לי אותי לגמרי!
https://www.youtube.com/watch?v=oXP2Ge0OgZs

מה שיגרת הבוקר שלכם באמצע השבוע ובסופי שבוע?
אני מתחילה להתעורר ברבע לשש, שמה נודניק שמעיר אותי כל 5 דקות. בשש קמה סופית.
סדר היום: מתלבשת, מעירה את הגדול, מכינה ארוחת צהריים לבי"ס לכל הילדים, הגדול אוכל ארוחת בוקר ואני מעירה את שני הקטנים בערך ברבע לשבע ואז אני והקטנים אוכלים ארוחת בוקר ביחד, משהו קל שלא דורש בישול: דייסה עם חלב, טוסט, דייסת קוואקר. בינתיים הגדול יוצא לבי"ס. אחרי ארוחת הבוקר הקטנים רואים טלוויזיה לחצי שעה עד שיוצאים לבי"ס בשמונה. בזמן שהם רואים טלויזיה, אני בדרך כלל שותה קפה וקוראת עיתון.
בסופי שבוע אני קמה קצת יותר מאוחר, אז אני מתפקדת קצת יותר טוב ומכינה לחם מטוגן או פנקייקס לארוחת בוקר, או שאם בעלי מקדים אותי, הוא מכין.

את הגדול היה מאוד קשה להעיר, עד לשנה האחרונה. היום הוא קם יחסית ממש בסדר ואני לא צריכה לצעוק עליו יותר מידי שיזדרז וייצא מהמיטה, מאוד מזכיר לי אותי.
האמצעי, כמו אבא שלו. האיוושה הכי קלה מעירה אותו, ואם הוא ער אז כולם צריכים להיות ערים ולהתחיל את היום. אבל כשצריך להעיר אותו הוא קם בלי בעיות.
הקטן, איפשהו באמצע, אבל נוטה יותר לכיוון של הגדול.

בקיץ אני תמיד קמה יותר מוקדם כי הילדים מתעוררים יותר מוקדם בגלל השמש ומעירים אותי. ממש לא מרצון.

סיפור משעשע: אני ובעלי רצינו לישון ואמרנו לגדול שכשהוא מתעורר הוא יכול לשים סרט בווידאו (הוא היה בערך בן 4-5). בשלוש בבוקר אנחנו שומעים את הטלוויזיה פועלת. אנחנו הולכים לסלון ומוצאים את הגדול רואה סרט (סוף כל סוף התעורר לבד). הסברנו לו שעדיין לא בוקר והחזרנו אותו למיטה. מאז כחלק מטקס ההשכבה של הילדים אני תמיד מזכירה להם שהם צריכים להשאר במיטה כל הלילה עד שהם רואים שמש בחלון.

alphadelta

New member

כל כך אוהבת איך ילדים חושבים. שלוש בבוקר זה כבר ממש בוקר...

alphadelta

New member
קר בחוץ, ומתחת השמיכה חם ונעים.

האיש ואני קמים יחד לאט. מתכוננים. ושותים קפה ואז מתחיל הבוקר. הג׳וניורית אוהבת לקום לאט לאט. אז אותה מעירים מוקדם. ככה היא ביקשה. את הג׳וניור מעירים יותר מאוחר. לפי בקשתו. לרב זה קל להעיר אותם. ( ואם לא, אז אותו ערב הם צריכים ללכת לישון מוקדם יותר. ) בינתיים אורזים להם צהרים. אנחנו אוכלים ארוחת בוקר והם מתכוננים לבית הספר...בקיץ הרבה יותר קל לכולנו לקום. בחורף חשוך, ומאד קר בחוץ. וכל מה שבא זה להתכרבל במיטה. וזה מה שכייף בסופי שבוע.

rona73

New member
עונה גם

נכון.נגמרו החגים.וממש ממש קר היום בבוקר מינוס 14.הכל קפוא!
אני לא זוכרת מתי היה לי קשה לקום בבוקר,אולי רק שאני חולה וגם זה קורה פעם ב...
אני קמה ב6:40 כעיקרון יש שעון מעורר לילדים(עכשיו הוא הפסיק לעבוד)צריך להחליף בטריה.
שותים קפה הילדים שותים שוקו(לא אוכלים כלום) ומתחילים להתארגן.ב7:30 יוצאים עם אבא לבי"ס.
יש קטע כזה עכשיו שהילדים מתעוררים וישר באים אלי לחיבוק שנמשך כמה דקות אחד אחרי השני ,שלפעמים אני מקצרת כי חייבים להזדרז.
אני מתחילה לרוב עם הילדים ב8:00 .מכינה אוכל לי ולילדים יום קודם.
בסופ"ש כמובן שקמים יותר מאוחר אבל לא הרבה ,מקסימום עד 8:30, אם הילדים התעוררו ב9:00 זה מאוד נדיר.כשהם מתעוררים מוקדם הם מתקשרים אלי ושואלים אם אפשר לקום...

לשמחתי כולם מתעוררים במצב רוח טוב,עם הרבה אנרגיות בבוקר!!! הכל זורם מאוד מהר (ההתארגנות)בלי עצבים ובלי לכעוס.
ביום שני,היום הראשון ללימודים אחרי שבועיים חופש הילדים היו מוכנים מאוד מהר וחיכו לנו שנתארגן!
הגענו לבי"ס מאוד מוקדם.

rona73

New member
מתקשרים בטלפון שלהם אלי...

מצחיק,לא?
יש להם טלפונים.הכי פשוטים שיש.

noaronen1

New member
ציפור לילה ששונאת לקום מוקדם!!!!

גם לבעלי וגם לי קשה לקום בבוקר. הוא בגלל שהוא אוהב לישון, אני כי אני ציפור לילה. עד השנה האחרונה לפני 2:30 בלילה לא הייתי במיטה. גיליתי שאני עושה נזק עצום לעצמי ולגוף ועברתי ל-12 וגם מדי פעם אחטא באיזה לילה מאוחר.
הילדים די התרגלו לזה שאני לא מסוגלת להקים את עצמי מהמיטה ומאז שהם עצמאים הם מכינים לעצמם ולקטן ארוחת בוקר ואני בדרך כלל הייתי גוררת את עצמי לדלת שניה לפני שיוצאים. כן... אני לא אמא של בוקר.
בתקופה האחרונה אני עובדת על עצמי ומנסה להיות חצי שעה לפני שיוצאים לבית ספר למטה עם הילדים
הגדול יוצא עם אבא ב- 6:50 לבית ספר - הוא קם ב- 6 להתארגן מי שלוקח אותו קם ב- 6:20
עם שני האחרים בדרך כלל הייתי כמה ב-7:45 ותמיד יוצאים ברגע האחרון מהבית.
לכבוד 2015 אני כרגע בניסוי לקום ב- 6:30 בשביל עצמי כי אין לי המון זמן לעבוד ואני צריכה קצת יותר זמן עבודה. נראה איך זה יעבוד.
לגדול ולאמצעית יש שעון מעורר
את הקטן אני צריכה לגרד מהמיטה - בשבוע האחרון עשינו לוח משימות בוקר וזה גורם לו לעשות את כל הדברים יותר ביעילות, לפני זה היה די קשה להזיז אותו מהמיטה לאכול, מהאוכל להתלבש, תמיד שוכח גרביים עד ששם נעליים, בקיצור חולמני חמוד שכזה.
לא ממש. דווקא בקיץ בגלל שאין להם בית ספר כולנו קמים קצת יותר מאוחר. הילדים שלי למדו לישון בתקופה האחרונה, אז די רגוע עד 8:30 /9 בבוקר
&nbsp
האמת שאחת הסיבות שאני נהנית ללכת לישון מאוחר היא שמאד קשה לי להירדם והשינה שלי די קלה. אז הפתרון/תרופה שלי היא להתיש את עצמי ולהגיע למיטה וצ'יק צ'ק לעצום עיניים. הבעיה שאז בבוקר אני לא הכי נחמדה...
נראה איך הניסוי של חודש ינואר שהבטחתי שאני אקום כל יום ב- 6:30 יעבור. השבוע הראשון לא קל לי. אני צריכה ללמוד ללכת לישון יותר מוקדם...

noaronen1

New member
חלק מהקושי הוא האיטיות שלי בבוקר כי

כשהולכים לישון מאד מאוחר הכל הולך לאט בבוקר.
אני ממש מנסה ללכת לישון יותר מוקדם. אבל אני לא רואה את עצמי נכנסת למיטה ב- 10 בערב...

שונאת לקום בבוקר

האם קל לכם לקום? באיזו שעה אתם קמים? לא. ממש לא קל לקום בבוקר, למרות שעכשיו שהבנות לא מעירות אותי בבוקר הרבה יותר קל לי לקום בשעה נורמלית. בימות השבוע אני קמה בין 6.30-7 ובסופ"ש בשעה 8!! ממש ימות המשיח

מה שיגרת הבוקר שלכם באמצע השבוע ובסופי שבוע? באמצע השבוע קמים בסביבות 7, אם אני מתערוררת לפני אני נשארת במיטה עד 7. מדדה מהיטה, קוראת לבנות מהסלון, יש לנו שעה להתארגן ולצאת מהבית, בד"כ הכל זורם על מי מנוחות ואני לא צריכה לזרז אף אחד.
הסופשים מתנהלים בעצלתים, הבנות קמות מתי שבא להן, ואם אנחנו לא קמים עד 8.30 הן מגיעות להעיר אלינו.

הבנות קמות לבדן, לוקחות אקטימל ומדליקות טלוויזיה, עד שעה 7 בבוקר. האמת היא שבתקופה האחרונה יש ימים שאני צריכה להעיר אותן זה שינוי מרענן.

האם יש הבדל בקימה בבוקר בקיץ ובחורף? לא

למעלה