מה בפינה
איפור וטיפוח.

מה בפינה
איפור וטיפוח.

מה בפינה השבוע יהיה נושא יותר קליל. קליל מהבחינה של לענות על השאלות, לא בחשיבות הנושא, כן?
השאלון נכתב בלשון נקבה, אבל גם הגברים שרוצים לענות יכולים לענות על השאלות שרלוונטיות להם.

- האם אתן מתאפרות ומשקיעות במראה החיצוני שלכן?

- האם יש הבדל ברמת הטיפוח כשאתן יוצאות לעבודה או נשארות לעבוד בבית?

- האם אתן הולכות למכוני יופי, או עושות לבד?

- האם יש לכן קוסמטיקאית או מספרה/ספר קבועים?

- לאלו מכן שיש בנות, האם הן מתאפרות? מאיזה גיל? תאפשרו? מתי כן ומתי לא?

- איפה עובר הקו האדום שלכם מבחינת איפור לכן או לילדים?

- מה לגבי לבוש? מה נחשב אצלכם לחושפני מידי? במה לא תתנו לילדים שלכם לצאת מהבית?

וכרגיל, תרגישו חופשי להוסיף שאלות או לעלות כל דבר שרלוונטי לנושא הזה

noaronen1

New member
בקטנה

אני חושבת שאני משקיעה במראה החיצוני שלי, אבל איפור - לא ממש. מעולם לא מרחתי מייק אפ לפנים חוץ מבחתונה. גבות התחלתי לעשות לפני שנה ויש כאלו שטוענים שגם זה ממש מיותר אצלי. לאירוע או פגישה אני אעשה טיפה צללית. בדרך כלל יש לי הרבה שפתונים במיליון גוונים. כשכולן מסביב עמלו על איפור לחתונה שהיינו בישראל אני התקלחתי, שמתי צללית, שפתון ושלום.
השותפות שלי באוניברסיטה צחקו שגם כשאני שוטפת רצפה יש לי ליפסטיק. אני קצת חיוורת אז הליפסטיק מוסיף לי זוהר והרבה פעמים גם בבית אני אמרח. מעבר לזה אני טיפה יותר אקפיד כשאני יוצאת לפגישה עסקית. אני עובדת מהבית בעבר הייתי מאוד מקפידה להתאפר וכאלה, עכשיו אני דווקא נהנית מזה שאני לא חייבת ויכולה לעבוד עם מכנסיים קצרים בעיקר אם זה מול המחשב.
&nbsp
לא
&nbsp
עובדת על ספר קבוע
הבת שלי כרגע קצת באנטי. אנטי להתלבש יפה גם לאירועים, היא קצת נבוכה לראות את עצמה נשית וזה מובן כי היא לקראת כל זה, אז לפעמים היא קצת מבקרת את זה שאני מתאפרת ומצד שני מגלה סקרנות.
- איפה עובר הקו האדום שלכם מבחינת איפור לכן או לילדים?
איפור אין קו אדום כי היא לא מתאפרת - כרגע הקו האדום זה שהיא רוצה מיישר לשיער ואני חושבת שילדה בת 10 לא צריכה אפילו שיש לה חברה טובה שעושה כל בוקר בפקודת האמא שלה.
&nbsp
מאד קשה לי עם מכנסי אתם יודעים איך קוראים להם. שמחה שאין כאן אופנה כזו. כרגע אין עניינים, אבל מודה שהיה לי קשה לראות ילדות שהולכות עם "תחתונים" בישראל. זה קצת יותר מדי לדעתי. אבל... אני זוכרת שבצעירותי אבא שלי ואמא שלי היה מתלוננים על חצאיות קצרות מדי מצידי ולא עניין אותי כלום. היתה לי גם תקופת חולצות בטן באוניברסיטה, אז מלבד מכנסונים שנגמרים עוד לפני שהתחילו לא יודעת... כרגע אנחנו במקום הפוך, אני מבקשת שהיא תהיה קצת פחות מוזנחת והיא נהנית לעשות דווקא

forglemmigej

New member

האם אתן מתאפרות ומשקיעות במראה החיצוני שלכן?
ממש קצת, לעיתים רחוקות עיפרון שחור בעפעף תחתון וליפגלוס שקוף.

האם יש הבדל ברמת הטיפוח כשאתן יוצאות לעבודה או נשארות לעבוד בבית?
לא סמרטוט בבית, תמיד עם בגדים נוחים ולא עם חלוק . הסגנון פה של האנשים הוא מאד צנוע ולא מנקר עיניים כולם לבושים קזואל ביותר. האנשים כל כך יפים שממש אין צורך להתאפר או להתלבש מפוצץ.
האם אתן הולכות למכוני יופי, או עושות לבד?
מעולם לא הייתי במכון יופי.
מה לגבי לבוש? מה נחשב אצלכם לחושפני מידי? במה לא תתנו לילדים שלכם לצאת מהבית?
לא מנסה למשוך צומת לב והלבוש פשוט ולא חושפני

האם יש לכן קוסמטיקאית או מספרה/ספר קבועים?
רק ספרית קבועה , גם אצל קוסמטיקאית לא הייתי מעולם.

אני ממש לא סובלת את תעשיית היופי התובענית שמנסה לשנות איך שהבן אדם נראה , זו תעשיה מאד שיפוטית ויקרה ואני לא מתכוונת לתמוך בה, למזלי יש לי עור טוב ואני משתדלת לא לבלות בשמש . הכי חשוב צריך לקבל את עצמך כמו שאת ולא איך שהיית רוצה להראות.

TamarToronto

New member
עונה ( אחרי הרבה זמן שלא הצלחתי להכנס לשם משתמש)

כן. פריימר, מייקאפ, סומק, ברונזר, צלילית , מסקרה .

מאוד ממליצה על המייקאפ הזה, קל ולא משחתי , ללכת עם והראות בלי :

אם אני בבית אני רק מנקה את הפנים כמובן ושמה קרם לחות. לסידורים איפור בלי מייקאפ, כל השאר כן.
רק אצל מקצוענים

כן וכן.

מגיל 16 בערך התחלתי להתאפר, לדעתי מאיה תתחיל יותר מוקדם.

- איפה עובר הקו האדום שלכם מבחינת איפור לכן או לילדים? לא להראות כמו ליצן?

אני לא מאמינה גדולה בלהראות כמו חשפנית מואגס...כנ״ל לגבי הילדה. חושפני מדי יהיה מכנסון קצר מדי או חצאית מיני קטנה.

אצלנו

מאוד חשוב לי להדגיש שיש הבדל גדול בין טיפוח המראה החיצוני לאיפור. ראיתי כבר מספיק נשים שהתאפרו מאוד יפה, אבל לבשו בגדים לא מחמיאים, השיער מוזנח..... מאוד לא אסטתי בעיניי.

האם אתן מתאפרות ומשקיעות במראה החיצוני שלכן?
משקיעה במראה החיצוני כן, מאוד מקפידה על בגדים בגזרה מחמיאה, שיסתירו פגמים וידגישו קימורים (לקח לי המון שנים ללמוד אך, ועדיין לא תמיד מצליח
)
מאוד אוהבת להתבשם, בעיקר בריחות של Jo Malone', יש להם ריחות מאוד עדינים ונעימים.
תכשיטים מאוד עדינים, שרשרת, עגילים, 2 טבעות, שעון, הכל מכסף. יש לי אוסף עגילים,שרשראות, צמידים אבל מאז שאני בבית אני כמעט ולא עונדת אותם.
בשנים האחרונות העור החיוור שלי הפך לאדמומי, ולכן מאוד חשוב לי קרם פנים טוב, וממש לפני חודש התחלתי למרוח פריימר, כי זה מטשטש את האדמומיות.
לא מתאפרת הרבה בכלל. צריכה שיהיה לי משהו על השפתיים, ויש לי המון שפתונים/אודמים. חייבת מסקרה כי הריסים שלי שקופים.

האם יש הבדל ברמת הטיפוח כשאתן יוצאות לעבודה או נשארות לעבוד בבית? אין הבדל בטיפוח, למרות שאני עובדת יש לי פחות זמן להתאמן.
בבית אני עם מסקרה ושפתון שקוף, שאני עובדת/לומדת אני מתאפרת מאוד בעדינות (קו מעל העיניים), ובאירועים מיוחדים מוסיפה צלליות ומייקאפ.

האם אתן הולכות למכוני יופי, או עושות לבד?
מכון יופי? זה לא כמו קוסמטיקאית/ספרית?

האם יש לכן קוסמטיקאית או מספרה/ספר קבועים?
הגעתי לגיל שבו אני מרגישה שאני כבר לא צריכה לעשות הכל לבד, ולכן אני הולכת לספרית, פדיקוריסטית, ואני מחפשת קוסמטיקאית טובה.

לאלו מכן שיש בנות, האם הן מתאפרות? מאיזה גיל? תאפשרו? מתי כן ומתי לא?
2 בנות, 7 ו-5. לפני שנה החלטתי שיש תכתיבים חברתיים שאני מוכנה לזרום איתם, ובחופשת קיץ אני מרשה לק ברגליים. איפור זה עדיין לא אישו אצלנו, אני התחלתי בקטנה בגיל 14, אבל אני די בטוחה שאצלנו יתחילו שנה או שנתיים יותר מוקדם.

איפה עובר הקו האדום שלכם מבחינת איפור לכן או לילדים? עוד חזון למועד, אבל אני מאמינה שילדות צריכות להתנסות באיפור....

מה לגבי לבוש? מה נחשב אצלכם לחושפני מידי? במה לא תתנו לילדים שלכם לצאת מהבית? מכנסי דפוק אותי, חולצות בטן, בגדים צמודים מידי. למרות שאני בטוחה שהן ינסו ללבוש את הנ"ל....

carlimi

New member
אפשר לשאול שאלה?

ולו רק בגלל שאני סקרנית, כי גם לי יש בת ...
חשוב לי להדגיש כי אני לא שופטת או מבקרת או כלום, רק שואלת, ברצינות ...
איך את מתכננת לאכוף את הסעיך האחרון? זה של הלבוש?
כי אני זוכרת שכשאני הייתי בתיכון, בהחלט לבשתי את כל אלו. גם הייתה לי עבודה, והרבה מהבגדים קניתי בעצמי ...
ואני באה מבית יחסית שמרני (הורים שעלו מאירופה) ...
ואגב - אם יורשה לי לומר נראה לי שיצאתי ממש בסדר ....

לאכוף כלומר להכנס למלחמות?

אז לא נראה לי. מצד שני אני לא יכולה לתאר את אחת מהן יוצאת מהבית עם חולצת בטן או מכנסיי ג'ינס בגזרה נמוכה התלתלים יוצאים מלמעלה (וזה ציטוט מדוייק מאימא של חברתי הטובה ביותר, שהיינו בנות 20 מכנסיי ג'ינס נמוכים היו באופנה, וחברה שלי אהבה אותה במיוחד, יום אחד אבא שלה חסם את הדלת ולא הרשה לה לצאת מהבית אחרי שההתבטאות של אימא שלה גרמה לה לצחקק), אז אני לא באמת יודעת.....

מצד שלישי, אני הייתי שמנמונת על סף שמנה בתיכון, ואם אימא שלי הייתה מעמידה אותי מול הראי ומסבירה לי שגופייה שחושפת את הבטן גם חושפת את הצמיג שיש, ויש דרכים מוצלחות ומחמיאות יותר ללבוש גופיה ולצאת מהבית, היום הייתי מעריכה אותה יותר, וההביטחון העצמי שלי היה עולה.

rona73

New member
איפור וטיפוח

כשאני בבית אני לא מתאפרת בכלל.לעבודה כן מתאפרת:אודם ושחור בעיניים או אייליינר.מייקאפ רק לארועים מיוחדים.צלליות בעיקר כשבא לי.
מספרה רק לאחרונה התחלתי להתמיד ועושה מדי פעם החלקה.הילדים שלי מאוד אוהבים אותי עם שער חלק.
אין אצלי מכון יופי הכל לבד בבית.
אני כן אוהבת להתלבש יפה ויש בגדים לעבודה,לארועים ולסופ"ש וגם לבית.

עונה

אני מתלבשת בבוקר לרוב באותה דרך אם אני יוצאת או לא. לבוש, תכשיטים, קרם פנים ואיפור (סומק ושפתון). כאשר אני בבית השפתון הוא רק Labello אדום. יש את האדומים (רימון) שבישראל יש להם גוון אדמדם, זה מתאים לי בדיוק. כאן כל ה Labello הם שקופים. אני מביאה איתי כל שנה כ-6 שפתונים כאלה מישראל.

הדבר היחיד שאני עושה לפעמים במכון זה שעווה, אבל רק לעיתים רחוקות, לרוב עושה בבית לבד.

לקוסמטיקאית אני לא הולכת, יש לי ספרית קבועה שאני הולכת אליה פעם ב 4-6 חודשים.

אני לא אוהבת איפור כבד. איפור צריך להוסיף לנו, להדגיש את היפה ולתשתש את הפחות.
אני יתחלתי לשים סומק בגיל .15-16

כמו אחרות כאן, גם אני לא אוהבת פרובוקטיבי מידי. לא לי ובטח לא אצל הבת שלי כאשר תגדל. אין לי חוקים. השלם (גוף, בגד, איפור) צריך להראות טוב וסביר לפעילות הרלוונטית.

Mottek

New member
עונה באיחור

ממש לא. אני לא מתאפרת (שפתון זה המקסימום). אפילו התספורת שלי היא אחת שאפשר לשטוף את השער ולצאת מהבית. אין לי סבלנות להתעסק עם מייבשי שיער ושאר תכשירים.

כשעבדתי השעקתי קצת יותר בלבוש יותר מחוייט. היום זרוק.

אף פעם לא הייתי במכון יופי.

יש מספרה אחת קבועה שכל המשפחה הולכת אליה כי זה נוח. אבל הספרית שמקבלים זה לפי מי שעובד באותו יום. חוץ מזה שאני מספרת אולי פעמיים בשנה כך שאני אפילו לא זוכרת את השם של הספרית...

אני לא אוהבת בגדים צמודים, אבל מנגד לא ללבוש שק. אם הם קצת צמודים שמראה את תוואי הגוף ומחמיא לו זה בסדר. אני לא אוהבת מחשופים ולא מכנסונים קטנטנים. אני מאוד קונסרבטיבית בלבוש שלי ולא אוהבת לבלוט או להבליט (שזה בניגוד גמור למה שהייתי לפני 20 שנה אגב).
אז אמנם יש לי בנים, אבל לא מקובל עלי מכנסיים שמגיעים עד לאמצע התחת, נעליים לא קשורות וכובע הפוך. נכון לעכשיו הבן שלי ממש חננה והוא מתעב את סגנון הלבוש הזה גם ככה, אז לא נראה לי שתהיה לי עם זה בעיה בשנים הקרובות (טפו טפו טפו!)

למעלה