מה בפינה
ארוחת ערב.

מה בפינה
ארוחת ערב.

בשביל לחגוג שנתיים לפינת הבישול, החלטתי לעלות נושא שעלה פה בעבר והיה מאוד מענין. מה קורה אצלנו בארוחת הערב או ארוחות משפחתיות.

האם הארוחות השתנו מאז שעברתם לחו"ל? מה השתנה?

באיזה שעה ואופן אתם מגישים ואוכלים ארוחת ערב? (כולם ביחד או ילדים בנפרד, מול הטלוויזיה, מגישים לצלחות או שמים סירים על השולחן וכו')

האם כולם אוכלים אותו אוכל, או שאתם מבשלים מאכלים מיוחדים לילדים/מבוגרים
?

האם יש לכם איזה "טקס" בארוחות ערב? (שיחה על היום שעבר? מי יושב ליד מי וכד')

האם הילדים עוזרים בהכנת/עריכת שולחן של ארוחת ערב?

האם בסופ"ש זה שונה? האם ארוחת ערב שישי שונה?

לינק לכתבה בנושא:

חשיבותה של ארוחת ערב משפחתית:
http://hamutziot.com/חשיבותה-של-ארוחת-הערב-המשפחתית/

alphadelta

New member
אוכל - נושא אהוב

באיזה שעה ואופן אתם מגישים ואוכלים ארוחת ערב? (כולם ביחד או ילדים בנפרד, מול הטלוויזיה, מגישים לצלחות או שמים סירים על השולחן וכו') כולנו אוכלים יחד כל ערב. הכל על השולחן. לאחרונה משחקים עם הרעיון שהסיירים ישארו במטבח כדי שנאכל קצת פחות ...האם כולם אוכלים אותו אוכל, או שאתם מבשלים מאכלים מיוחדים לילדים/מבוגרים ? לרב כולם אוכלים אותו דבר. פה ושם יש פינוקים קטנים. האם יש לכם איזה "טקס" בארוחות ערב? (שיחה על היום שעבר? מי יושב ליד מי וכד') מדברים יחד. זו שעה שמאד אהובה עלי. לפעמים מסיימים לאכול ועדיין נשארים לפטפט. ;)האם הילדים עוזרים בהכנת/עריכת שולחן של ארוחת ערב? עוזרים בעריכה ובפינוי. אם יש זמן ( סיימו שיעורים) גם בהכנה. האם בסופ"ש זה שונה? האם ארוחת ערב שישי שונה? כן. ארוחת שישי בערב היא חגיגית יותר. ובסוף השבוע לרב אנחנו מבשלים יחד כולנו. . זה זמן משפחתי עם המון צחוק. מכינים דברים שדורשים זמן הכנה ארוך ומורכב. כי יש יותר זמן.

Mottek

New member
תודה נירית

אם הארוחות השתנו מאז שעברתם לחו"ל? מה השתנה?
גרנו כזוג רק בחו"ל, אבל כזוג צעיר כל מה שידענו להכין היה רק פסטה וחביתה. כיום השתכללתי קצת יותר.
חוץ מזה הסוויץ שהארוחה העיקרית כאן היא ארוחת ערב ולא ארוחת צהריים כמו שנהוג בארץ. לקח לי קצת זמן להתרגל לזה.

באיזה שעה ואופן אתם מגישים ואוכלים ארוחת ערב? (כולם ביחד או ילדים בנפרד, מול הטלוויזיה, מגישים לצלחות או שמים סירים על השולחן וכו')
ארוחת הערב היא בין 6:30-7 בערב, אחרי שבעלי חוזר מהעבודה. אנחנו מאוד משתדלים לאכול ביחד אלא אם כן בעלי נתקע במשרד עד מאוחר ואז לא נחכה לו.

האם כולם אוכלים אותו אוכל, או שאתם מבשלים מאכלים מיוחדים לילדים/מבוגרים ?
כן. כולם אוכלים אותו אוכל. תמיד יש מגוון על השולחן. מנה אחת של פחמימות ולפחות שניים של ירקות מבושלים (נגיד פשטידה ולביבות). סביר להניח שהם ימצאו משהו לאכול. אם זה לא מתאים להם הם מוזמנים לאכול ירקות חיים שתמיד יש על השולחן בארוחת ערב. לעיתים נדירות אחד מהילדים יחליט שהוא רוצה ללכת ישר לישון. לא נורא, מחר בבוקר הוא יאכל.
אני יודעת שאמצעי לא ממש אוהב בצל, אז אני מנסה לזכור לבשל בלי, או לחתוך ממש קטן כדי שלא ירגיש אבל אני לא אצא מגדרי.

הטקס היחיד זה הריב של מי יושב ליד מי! משום מה בעלי מתנגד בכל תוקף למקומות קבועים. כל לילה נשאלת השאלה תור של מי לבחור איפה לשבת. הכיסא המועדף כרגע זה הכיסא לידי (אני תמיד יושבת באותו מקום כי הייתי צריכה להאכיל את הקטן ואני מסרבת לזוז גם כשאני כבר לא מאכילה אותו). המצחיק הוא שפעם כס המריבה היה מי יושב בפינה שמולי. לפעמים בא לי שולחן עגול, רק שאין לי מקום במטבח!

בהחלט עוזרים. היום האמצעי ערך את השולחן לגמרי לבדו. גם הקטן עוזר בלהביא דברים לשולחן, כל אחד כפי יכולתו. בסוף הארוחה הם אחראים על להוריד את הכלים שלהם.
לגבי בישולים, תמיד. אני מאוד אוהבת שהם עוזרים לי. אמנם לוקח לי כפול הזמן לסיים (וגם כפול הניקיון) אבל זה כיף גדול בשבילי. הם עוזרים יותר בסופי שבוע כי את רוב הבישולים באמצע השבוע אני מנסה להכין לפני שאני אוספת אותם.

אני מנסה להשקיע יותר בארוחת שישי. אני מכינה מרק וחלה ומנסה לא אוכל פשוט כמו פסטה או פיצה.

האמצעי שואל אותי "איזה אוכל טעים ובריא הכנת לי היום?"

עונה.

גם בישראל אכלנו את הארוחה העיקרית בערב.

באיזה שעה ואופן אתם מגישים ואוכלים ארוחת ערב?
אנחנו אוכלים בסביבות 18:45, כולם יחד. אני מגישה בסגנון הבריטי, לצלחת. לרוב אין לי סירים עם שאריות להתמודד למחר אבל גם אין תוספות. אני יודעת פחות או יותר כמה כל אחד אוכל ושמה בהתאם.
כאשר יש לנו אורחים, אני לרוב שמה על הצלחת את המנה העיקרית, וכל התוספות על השולחן וכל אחד לוקח לעצמו. אין לי את הבטחון לשים על צלחת לאנשים שאני לא מכירה את טעמם. זה מה שקורה לרוב כאשר אנחנו מוזמנים, ואני שונאת את זה.

חלק מהתפריט כולם אוכלים וחלק לא. אני מבשלת מיוחד לבוני או לי במידה והמנה העיקרית היא דג (אני צמחונית).

האם יש לכם איזה "טקס" בארוחות ערב?
אין לנו טקסים ממש, אבל בארוחת ערב מדברים על היום שהיה או יהיה מחר. משבחים על השגים במידה והיו וזאת גם הזדמנות לתת קינוח מיוחד במידה ויש השג מיוחד, לבוני כמובן, לא לגדולים

לרוב לא. אולי כשיהיה לי מטבח יותר גדול והיא תהיה מעונינת.

לרוב ערבי שישי יש לי תפריט קבוע. התפריט האוהב אלי כמובן
. אני מנקה את הבית בימי שישי ומדליקה נרות שבת לארוחת שישי.

אני חושבת שלשבת לאכול ביחד זה מאוד מאוד חשוב.

rona73

New member
עונה

מודה שזה נושא שמעסיק אותי המון.
אני מאוד רוצה ארוחות משפחתיות,אבל כמעט ואין.האיש מגיע מאוחר ותמיד אוכל לבד!בסופ"ש אולי יש ארוחה ביחד.
אני והילדים,זה סיפור אחר.מנסים כמעט כל ערב לאכול ביחד.
יש מצבים שאני מכינה דברים שונים לילדים בידיעה שהם לא אוהבים את מה שבישלתי מלחתחילה.
החופש הגדול קצת הוציא אותי מהמסלול אבל אני מאמינה שנחזור להרגלים שלנו.....
בשישי ,אין משהו שונה,רוצה לשנות ולעשות משהו חגיגי יותר.
אין סירים בשולחן,אני מגישה בד"כ צלחת מלאה בשולחן,סלט בקערה.
בקשר לילדים שעוזרים בהכנות,כבר דיברתי איתם ונתחיל ממחר ,גם נכין ביחד וגם יערכו את השולחן ובסוף יפנו.
התחלתי לעשות חלה לשישי והילדים מאוד בעיניין.הם מאוד אוהבים להכין איתי חלה.

TearGarden

New member
עונה

קודם כל הפכנו לצמחונים, אבל זה לא היה בעקבות המעבר אלא רק בשנה האחרונה (אנחנו חיים מחוץ לישראל כבר 4 שנים). בישראל הייתי אוכלת ארוחה קלה יותר לארוחת הערב (סלט וחביתה, גבינות, כאלה דברים). גם כאן אנחנו אוכלים ככה לפעמים אבל לפעמים גם ארוחה חמה בערב. ואז אם יש שאריות לוקחים לעבודה ובערב אוכלים משהו קל. זה משתנה כל יום.

באיזה שעה ואופן אתם מגישים ואוכלים ארוחת ערב?
במהלך השבוע אנחנו אוכלים בסביבות 7 וחצי ולפעמים גם 8. אם אני מכינה ארוחה חמה אני מגישה לצלחת (מנסה לשלוט על הכמויות שלנו ככה), ואם אוכלים סלט או משהו קל אני פשוט שמה על השולחן וכל אחד לוקח לעצמו.
הקטנה בד"כ אוכלת לפנינו כי היא אוכלת מאוד מוקדם. אנחנו מגיעים הבייתה מהעבודות והגן בסביבות השעה 5 ובשעה 6 היא כבר רוצה ארוחת ערב (וב-7 כבר במיטה), אז אין לי ברירה אלא להכין לה בנפרד במהלך השבוע ואחרי שהיא הולכת לישון להכין משהו בשבילנו.

האם יש לכם איזה "טקס" בארוחות ערב?
לא ממש. בד"כ זמן ארוחת הערב הוא הזמן שלנו לבד אחרי יום ארוך אז אנחנו תמיד מוצאים משהו כיפי לראות בטלויזיה ואוכלים בסלון.
הבת שלי קטנה מידי אבל כבר מביעה התעניינות, אני נותנת לה מצרכים שאני מוציאה מהארון לארוחת הערב שלה ומבקשת ממנה שתשים בשבילי על השיש.

לפעמים כן - תלוי במצב הרוח ובזמינות שלי. ארוחת שישי חגיגית אני לא מספיקה להכין כי אני חוזרת מאוחר מהעבודה (ואני גם לומדת). בימי שבת הקטנה עדיין הולכת לישון מוקדם (מנסים למשוך אותה עד 7 וחצי - 8) אבל זמני הארוחות שלה נשארים אותו הדבר ולכן אני משתדלת שלפחות נאכל ביחד ארוחת צהריים.

אני מאוד אוהבת לבשל, לאפות ולהשקיע באוכל. רק אתמול הכנתי פיתות ביתיות שיצאו מעולה וחומוס ביתי. אבל זה לוקח המון זמן, במיוחד שמתחילים להכין בשעה 5 בערב... ורק ב-8 וחצי התיישבנו לאכול. בלי קשר, אני מאמינה שכשהקטנה תגדל קצת ותלך לישון מאוחר יותר אולי זה ישתנה ונוכל לאכול יותר ביחד. בנתיים זה לא עובד...

forglemmigej

New member
קדימה אוכל

הארוחות השתנו בסגנון הבישול , בארץ השתמשתי בהרבה תבלינים וכל מיני רטבים כתוספות בזמן ההכנה ובשמן לטיגון, פה האוכל הבסיסי הוא מעולה כך שאין צורך לתבלן שזה כביכול מעמיק את הטעם אבל למעשה מכסה על איכות גרועה של המאכל אותו רוצים להכין , חמאה מחליפה את השמן בטיגון זה הרבה יותר טעים אבל ממש קצת . כל השפים הגדולים פה אומרים להשתמש בחמאה ולא בשמן.
בשעה 18:00 פלוס, מינוס ובדרך כלל זו ארוחה בשרית אבל לא כל יום , כלומר זו הארוחה המושקעת של היום. בשום אופן לא עם סירים על השולחן הכל בקערות יפות.
ארוחת שישי תמיד עם עוף או לזניה .
skål

noaronen1

New member
ברור שהשתנה (אני סקרנית לקרוא על ארוחת שישי אצל אחרים...)

האמת שבהתחלה אכלנו ארוחות קלילות ואז כשהילדים ביקשו לא לאכול יותר מהקפיטריה ורצונם לאכול אוכל חם בבית העברתי את המשפחה לכמה ארוחות חמות בערבים.
השינוי חל גם מהרגע בו התחלנו כולנו לאכול ביחד והפסקנו לאכול בנפרד מהילדים)
ארוחת ערב באזור 7 בערב
בלי טלוויזיה בלי אייפונים
בעקבות סקר שעשיתי בפורום והרגשה שהילדים שלי אוכלים יותר מדי, עברתי להגשה לצלחות ואין יותר כלים מרכזיים מלבד ירקות. אם ילד לא מבקש יותר סימן שהוא שבע. אין אוכל אחרי ארוחת ערב
&nbsp
מכיוון שהתחלתי לאכול טבעוני עכשיו אני הבעייתית... אבל כן! כולם אוכלים אותו הדבר, ולא אכפת לי מתלונות.
כן! ה- highs & lows of the day and what we are looking and not looking forward tomorrow
גם ההורים משתתפים וזה מאוד עוזר לשמוע מה קורה אצל הילדים או קרה ולדעת אם יש משהו שהם מצפים מחר כדי לעשות follow up בשיחות איתם.
אורחים שבאים אלינו מאד נהנים להצטרף למנהג המשפחתי
בדרך כלל. בזמן האחרון יש להם המון שיעורים וקצת שחררתי אבל בעיקרון יש תורנות בין הגדול והאמצעית הם עורכים ומפנים
&nbsp
ארוחת שישי די התאדתה כי תמיד היה איזה חוג פעם זה היה חוג עברית ואחר כך השתנה לחוג סוסים שנגמר ב- 7:15 בערב.
כך שבניו יורק הייתי מזמינה בשישי הודי וכאן מדי פעם בישלתי ומדי פעם יצאנו למסעדה.
אבל! בשבוע שעבר פיניתי את כל החוגים והאמצעית ואני החלטנו שנבשל ביחד כל יום שישי. בשבוע שעבר האמצעית הכינה חלה ולמרות שעשינו הערכת זמנים שגויה (כי מעולם לא אפיתי עם שמרים) החלה היתה מוכנה לקינוח וכולם היו מאושרים ורקדו מסביב לשולחן. עכשיו האבא רוצה מתכון של עוגת שמרים עם שוקולד וכנראה שזה יהיה הפרוייקט לשישי הקרוב!
&nbsp

ארוחת ערב

האם הארוחות השתנו מאז שעברתם לחו"ל? מה השתנה? אותו פורמט של ארוחת ערב.

באיזה שעה ואופן אתם מגישים ואוכלים ארוחת ערב? (כולם ביחד או ילדים בנפרד, מול הטלוויזיה, מגישים לצלחות או שמים סירים על השולחן וכו') ארוחת ערב לבנות מוגשת בין 7-7.30 בערב.
אני ובעלי אוכלים יותר מאוחר.
אוכלים רק במטבח, או בשולחן אוכל או על האי.

את הבנות אני בד"כ שואלת אותן מה הן רוצות, וזו ארוחה קלילה באמצע השבוע, קורנפלקס טוסטים, וכו'.... ובימים שיש נבחרת ארוחת קצת יותר רצינית (בסגנון ארוחת ערב ישראלית או פסטה קלילה).
אני ובעלי לא אוהבים לאכול את אותם הדברים, אז הוא מכין לעצמו פול,חומוס, שקשוקה, ואני אוהבת סנדוויצ'ים (אם בכלל יש לי תיאבון אחרי 9 בערב). אני משתדלת להכין לנו ארוחה אמיתית פעם בשבוע, מנת פסטה כלשהי.
בסוף שבוע שעת השינה מאוחרת יותר, ולפעמים אני מכינה פיצה אז כולם אוכלים ביחד.

יש לנו מקומות קבועים בשולחן, אז בכל ארוחה כל אחד מתיישב במקום שלו. באמצע השבוע אין שום טכס, אני בד"כ מזרזרת את הבנות כי הן יכולות לגרור את הארוחה גם 45 דקות.....
יש שיחה, אבל היא לא מוגדרת.... לפעמים זה על היום שהיה, על שיעורי בית, על החוג, סתם שטויות....

הן לא עוזרות בהכנות כי אין לי סבלנות לבשל אם עוד אנשים במטבח, אבל הן מסדרות ומפנות.

כל יום שישי יש לנו ארוחה משפחתית גדולה, עושים קידוש לפני האוכל.
יושבים ואוכלם, ומדברים על השבוע ועל היום.
שאר הארוחות הגדולות בסופ"ש הן באמצע היום.

למעלה