מה בפינה
דמי כיס וכסף שהילדים מקבלים.

מה בפינה
דמי כיס וכסף שהילדים מקבלים.

אני מוציאה את מה בפינה היום במקום מחר, כי אני טסה לישראל היום, ומחר לא יהיה לי זמן לזה
.

אנחנו חיים בחברה צרכנית והילדים שלנו הם צרכנים לכל דבר. מאיזה גיל נכון לדעתכם ללמד אותם את המשמעות של הכסף? איך עושים את זה? כל אחד מאיתנו שונה.

האם קיבלתם דמי כיס בילדותכם? מה עשיתם איתם?

האם אתם נותנים לילדים דמי כיס? במידה וכן, מאיזה גיל ובאיזו שיטה?

האם הכסף שהילדים מקבלים מדמי כיס או מתנות שייך להם? אצל מי הכסף נשמר בפועל?

למה מיועדים דמי הכיס? האם אתם מצפים מהילד לקנות מתנות לחברים? בגדים? ממתקים?

האם אתם נותנים אוטונומיה לילד להחליט מה לעשות עם הכסף הזה או שיש הכוונה שלכם? האם יש מצב שתגבילו את מה שהילד רוצה לקנות, למרות שהילד רוצה ויכול לשלם על זה?

וכרגיל, כל דבר שאתם רוצים לעלות בנושא, זה המקום.

מצ"ב שני מאמרים בנושא:
עצמאות כלכלית – על דמי כיס לילדים.
דילמת דמי הכיס

עונה משדה התעופה באדינבורו

לא קיבלתי דמי כיס בתור ילדה, זה נגד את כל מה שהקיבוץ האמין בו. מבחינתנו הילדים, הכסף גדל על עצים, קיבלנו כל מה שהיינו צריכים. לרצות משהוא שאין לאף אחד או לבחור לבד היה חלום

בוני בת 8 ולא מקבלת דמי כיס. היא אוספת את כל הפניז שלנו בקופות חיסכון שלה, ומתי שהיא צריכה כסף, היא סופרת אותם ואנחנו הולכים לבנק להחליף לפאונדים.

כאשר היא מקבלת כסף מתנה, היא שומרת אותה אצלה בקופה. היא אחראית על הכסף הזה והיא מחליטה מה לקנות בו, זה לרוב דברים שהיא רוצה והיא יודעת שאני לא יקנה, כי כבר קנינו היום יותר מידי או כי זה לא משהוא שנראה לי שווה.

אני מניחה שבמידה ובוני נתרצה משהוא שלא יראה לנו, אנחנו נגיד שזה לא מתאים, ולמרות שזה כסף שלה, היא לא תוכל לקנות את זה, אבל זה עדין לא קרה.

כאשר אנחנו בישראל, אבא שלי תמיד לוקח את בוני לחנות צעצועים לבחור מה שהיא רוצה. הצעתי לה שהפעם הוא יתן לה כסף והיא תקנה לעצמה מה שהיא רוצה במהלך החופשה. חשבתי שזה יהיה לה טוב גם ללמוד על ערך הכסף ולא רק החלטות שלי מול הרצון שלה. היא אמרה שזה נראה לה קשה מידי
מה שנכון נכון.

יאלה, ממריאים באיחור של חצי שעה. ביי

mumfor4

New member
טיסה נעימה ובטוחה

אנחנו לא נותנים דמי כיס , הגדולה שלנו מלמדת ומרוויחה כסף שאותו היא חוסכת
קונים לילדים כול מה שהם צריכים
חוסכים להם בתוכניות חיסכון .

את מה שהם מקבלים בחגים וימי הולדת הם גם חוסכים ואז זה מתווסף לחיסכון שלהם אלא אם הם רוצים לקנות משהו בזה.
אני כילדה לא קיבלתי דמי כיס ועבדתי מגיל מאוד צעיר בייביסיטר וכאלה , יש לי ערך גדול מאוד לכסף ואף פעם לא חשבתי שהוא גדל על העצים , אבל אני שייכת לדור שלא היה משופע מבחינה חומרית , או מבחינה אחרת .

Mottek

New member
לא נותנת דמי כיס

קיבלתי דמי כיס לתקופה קצרה יחסית שירד מהתקציב של ההורים כמובן. בניגוד להורים שראו את התקציב רק פעם בחודש, כל הילדים קיבלו "כסף" שהיה מודפס על נייר בריסטול. השתמשנו בזה לקניית שוקולדים במרכולית פעם בשבוע (במקום לרשום את זה על החשבון של ההורים). אני לא זוכרת בדיוק כמה קיבלתי, אולי 10 שקלים בשבוע. אני חושבת שזה התחיל בכיתה ד ואחר כך הפסיק אחרי זמן מסויים. כשהגעתי לתיכון כבר קיבלתי תקציב משלי.

ניסתי לתת לגדול דמי כיס. לא התמדנו בזה. גם מפני שאנחנו שכחנו או שלא היו לי מזומנים עלי וגם מפני שהוא לא הזכיר לנו. בגדול ההמלצה שאני פעלתי על פיה זה $1 לכל שנה של גיל. בכל מקרה, אנחנו לא מבלים במרכזי קניות גדולים ואין לו איפה להוציא את הכסף כך שזה סתם מצטבר לו בקופת חיסכון בבית. עדיף כבר לשמור את זה בבנק שיקבל קצת ריבית. חוץ מזה, אנחנו קונים לו את כל מה שהוא צריך.

הכסף בקופסא בחדר של הגדול והוא נהנה לספור את זה מידי פעם. הכסף אמנם שייך לו, אבל אם יש הוצאה גדולה שהוא רוצה להשתמש בדמי הכיס שלו עבורה הוא צריך לדסקס את זה איתנו קודם.

כעיקרון לקישקושים. צעצועים שטוטיים, אולי קצת ממתקים. דמי הכיס לדעתי בשביל הילד ואם הוא רוצה לקנות מתנה לחבר מהכסף שלו (מעבר למה שאני מוכנה להוציא למשל) זה בסדר. בגדים ממש לא. זה התפקיד שלי לספק לו. מצד שני, הגדול לא טיפוס של מותגים אז עוד לא ממש נתקלתי בזה.

האם אתם נותנים אוטונומיה לילד להחליט מה לעשות עם הכסף הזה או שיש הכוונה שלכם? האם יש מצב שתגבילו את מה שהילד רוצה לקנות, למרות שהילד רוצה ויכול לשלם על זה?
יש הכוונה שלי ושל בעלי. אני בהחלט אגביל אותו אם זה משהו שאני מסכימה איתו. אבל זה עדיין לא נבחן במציאות.

noaronen1

New member
נסיעה נעימה - באסה שאני אפספס אותך בארץ

תהני תהני תהני תהני תהני!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
נתגעגע אליך!!! את מאוד מורגשת בפורום שלנו.

rona73

New member
תהנו בארץ

כן מקבלים דמי כיס.
שנה שלמה כבר.רציתי לאפשר להם להחליט מה יקנו בכסף.בביהס יש אפשרות לקנות כול מיני ממתקים בזמן שהם בארוחת צהריים.הסכום הוא קטן יחסית ואיפשרתי מתן כסף ושיעשו כרצונם.אחכ אמרתי שהכסף יכול להיחסך ולקנות משהו שהם רוצים בו.מאותו רגע חסכו וקנו סםרים,חולצות,כובעים וכאלה בתדירות. גבוה יחסית.לימדתי אותם שהממתקים לא בריאים ושאני לא רוצה שיקנו ממתקים.אני חושבת שזה חשוב ללמד ולא סתם להגביל כי יבוא יום ויהיה כסף נזיל והם יקנו מה שהם רוצים.
לשימחתי סוכריות ואפילו שתיה ממותקת הם לא קונים.
אנחנו התחלנו ללמד על משמעות הכסף ממזמן.שנים שאנחנו הולכים לסופר ביחד ולומדים כמה זה עולה,מה בריא ומה לא בריא וכו.
לילדים שלי אין חסכונות מקרובים או ימי הולדת, אבל עם הדמי כיס מאפשר להם לחסוך ולקנות בצורה נבונה.
בימי הולדת ושנה החדשה הם מקבלים מתנות לפי רצונם.

דמי כיס

מאוד חשוב לי שילדים יבינו שכסף מגיע מעבודה ושהוא בא בכמות מוגבלת ושלכל דבר יש ערך אחר. למשל, אני קונה ללילה בגדים באיביי והיא מסתכלת על מה שהיא אוהבת ובוחרת ואני מנסה לשים בִּיד שמצד אחד יזכה ומצד שני לא עובר את הגבול העליון שלי, שלרוב אינו גבוה. היא יודעת שלא תמיד היא מקבלת מה שהראיתי לה. פעם היא היתה אומרת לי "אמא, תשימי ביד של 100 פאונד", או משהו כזה. היום אני חושבת שהיא מבינה שזה לא סביר לקנות סנדלים יד שנייה במאה פאונד.

לא זוכרת. לא חושבת. בגיל 16 התחלתי לעבוד במלצרות לפחות 4 משמרות בשבוע ובגיל 18 כבר עבדתי בעבודה רצינית של גדולים. לפני כן אני ממש לא זוכרת אבל נדמה לי שביקשתי מההורים כשהייתי צריכה. כנראה זה לא היה ממש עניין חשוב במשפחה שלנו אם זה לא נחרט בזכרוני...

הקטנה עדיין בת 6 ולכן לא מקבלת דמי כיס. יש לה כרגע 2 פאונד מפיית השיניים ואוסף גדול של מטבעות של פני או מקסימום 5 פני בתוך קופה סגורה, שמתישהו כשהיא תתמלא נפתח אותה - זאת קופה חד פעמית כמו החזירים של פעם... עכשיו כששאלת אני מתחילה לשקול להקצות לה סכום שבועי שהיא תנהל, כי היא בניגוד לגדול דווקא אוהבת שקונים לה ממתקים וזה תמיד מאבק. אם היא תשלם עליהם, המאבק סביב הרכישה שלהם אולי יצטמצם...

הגדול מקבל מאז גיל 11 או 12, לא זוכרת בדיוק. הוא מקבל סכום לא גדול ובדר"כ חוסך אותו. יש לנו מין קובץ אקסל שבו כתוב כמה כסף יש לו אצלנו בחשבון וכמה אצלו בקופה (כלומר, לגדול ולאבא שלו - אני לא מתעסקת בהנהלת חשבונות) ואם הוא רוצה שנקנה לו דברים באינטרנט למשל, זה יורד מהטור ההוא, או שהוא מחזיר לנו במזומן. לשני הבנים במשפחה יש ראש מאוד מתמטי והם אוהבים לחשב חשבונות אז השיטה הזאת עובדת בשבילם. לי זה עושה סחרחורת ונראה לי ממש מזעזע... :)

שייך להם אבל הכסף הגדול נשמר אצלנו בחשבון הבנק. 5 פאונד לשבוע שהוא מקבל הוא מקבל במזומן ובדרך כלל משתמש למרבה הזוועה לקניית קלפי יוגיהו. למה זוועה? כי אלה קלפי משחק נורא יקרים והוא פשוט מוציא על זה המון כסף. בשלב מסוים הטלנו וטו על קניית הקלפים האלה מהכסף ששמור בבנק והוא קונה אותם רק מהתקציב השבועי שלו - זה האיזון שלנו בין חופש לשליטה.

לא מתנות לחברים - בעיני בשלב הזה זאת עדיין אחריות שלנו לקנות לחברים מתנות. אם הוא רוצה משהו שנראה לנו גרנדיוזי אנחנו קובעים רף עליון למתנה והוא משלים מהכסף שלו. בטח לא בגדים - אבל אם הוא היה מתעניין באופנה ומוציא הרבה כסף על מותגים, אז כנראה שכן היינו מבקשים ממנו לקנות מכספו. ממתקים הוא בקושי קונה, לפעמים הוא קונה איזה חטיף מהכסף שלו. רוב הכסף שלו הולך על משחקים - קלפים ומשחקי מחשב.

1me too1

New member
דמי כיס

בילדותי קבלתי דמי כיס, מההורים ואני חושבת שגם מצד אחד של סבא - סבתא. אם אני לא טועה קבלנו כל יום שישי, אבל אני ממש לא זוכרת, וגם לא זוכרת מה עשיתי עם הכסף..... מהסבתא בצד השני קבלנו כסף אבל לא כדמי כיס.
לילדון אנחנו עדיין לא נותנים דמי כיס.
יש לו קופה בחדר ואנחנו שמים שם מטבעות אם יש לנו בבית, הוא שם שם מטבעות שהוא מוצא פה ושם וכשסבתא כאן, לפני שהיא חוזרת לארץ היא משאירה לו את כל המטבעות. הוא שם שם בזמנו את הכסף של פיית השיניים. סכומים גדולים שהוא מקבל לרוב מופקדים לחשבון הבנק שפתחנו לו. היתה תקופה שלקחנו את המטבעות שלו ופרטנו והפקדתי את זה לחשבון שלו - הוא כמובן לא הבין מה אני רוצה ממנו, הוא היה קטן.
עם הכסף של פיית השיניים הוא קנה לעצמו משהו שהוע רצה וגם הוא קבל מתנה מבית הספר גיפט כארד וגם איתו הוא קנה לעצמו לגו. באחת הנסיעות שלנו ל us נתנו לו דולרים אמריקאים והוא קנה לעצמו כל מיני דברים בדולר סטור, אבל בגדול אנחנו קונים לו, הרבה מידי אם יורשה לי להגיד, הוא די בטוח שהכסף שלנו גדל על העצים ורצוי שנתחיל ללמד אותו על ערך הכסף ויפה שעה אחת קודם
זו טעות שלנו כי בהתחלה לו היתה תרבות הקניה הזו אצלנו בבית, אבל בגלל ייסורי מצפון שלנו זה התחיל ומשם זה התגלגל ועכשיו אם נכנסים לסופר ויוצאים בלי שטות (בדרך כלל מכונית) מתחיל סמפוזיון שלם.....
מקווה שנצליח לתקן!
אני מניחה שבעתיד, עכשיו קטן לדעתי, אבל אם ירצה לבזבז את הכסף לקנות משהו ולא יראה לי אנסה לנווט אותו.

noaronen1

New member
חה! בדיוק היום שיחה בבריכה עם אמא אחרת בנושא

מאיזה גיל נכון לדעתכם ללמד אותם את המשמעות של הכסף? איך עושים את זה?

אני חושבת שכמו כל דבר אחר הכל תלוי בסביבה, בילדים ובהורים. אנחנו גרנו בעיר כשהתחלתי לתת דמי כיס לילדים. זה נבע מתסכול/צורך אמיתי שלי כאמא - הרגשתי שהם חושבים שבכל רגע נתון צריך לקנות להם משהו ודי נשבר לי - לא היו דרמות בחנויות אבל הפריעה לי חוסר ההערכה והגישה שלהם לכסף.
הגעתי למסקנה שכשהם יקבלו כסף ויצטרכו לשלם בעצמם תבוא הערכה שלהם לכסף. וכך היה.
אם לפני כןכ שאמרתי "לא" הם היו עונים לי: "אבל אמא זה לא יקר זה רק 5$", אז אחרי דמי הכיס פתאום הם חשבו 10 פעמים אם הם יקנו מסטיק ב- 25 סנט או איזה שמעטה בחנות מתנות במוזיאון או פארק לאומי.
מעבר לזה פתאום היתה הבנה ליקר וזול - זה מאוד נחמד לראות איך הם עומדים מול משהו ומחשבים עשר פעמים אם זה עבורם יקר או שהם מוכנים להשקיע בזה את דמי הכיס שלהם.
עם הגדולים התחלתי בגיל 5 ו-4, הקטן עדיין לא מקבל דמי כיס.

לא קיבלתי. מדי פעם אבא שלי היה נותן לי כמה מעות. והסבתות בחופשים. זהו.

אני נותנת לגדולים לקטן עדיין לא
הם קיבלו מגיל 5 ו- 4. כ- $1.50 לכל ילד (למה? ככה... אין לי תשובה הגיונות) לשבוע.
הקטן עדיין לא מקבל אפילו שהוא בן 5.5 כי האמת עכשיו כשאנחנו חיים בפרבר אין את העיניים שיוצאות מאינסוף החנויות שהיינו עוברים לידן בעיר.

הכסף נשמר אצלם והוא בהחלט שלהם.

דמי הכיס מיועדים ל"שטויות" ו"חסכון" ו"אקסטרה"
הם לא קונים בזה בגדים, או מתנות לחברים.
הם משתמשים בזה כשהם רוצים לקנות את כל השמעטס שאני לא מוכנה לקנות להם. לפעמים יש משהו שהם מאוד רוצים ואני אומרת להם שאני אממן חלק מהסכום והם יצטרכו לממן חלק - למשל ספרים.

כן! אני עדיין הסמכות המחליטה. ילד לא יכול ללכת ולקנות בזה ארגז ממתקים. מצד שני אם יש מחק שהם כל כך רוצים ולי זה נראה מטופש - בדיוק בשביל זה יש דמי כיס.
בטיולים - אנחנו בדרך כלל מקצים לכל ילד סכום והם יכולים לבחור ל"בזבז" אותו כאוות נפשם - בדרך כלל הם לא קונים כלום.

וכרגיל, כל דבר שאתם רוצים לעלות בנושא, זה המקום.
כפי שציינתי - אני רואה שדמי הכיס למדו את הילדים שלי את ערך הכסף.
אני לא שומעת יותר משפטים כמו: זה רק X דולר. הם מאוד מחושבים, הם חוסכים ובדרך כלל הם ישתמשו בכסף כדי לקנות משהו שהם באמת רוצים וחסכו עבורו או ספרים שהם מאוד רוצים לקנות וגם זה יהיה בדרך כלל כשאנחנו ממנים חלק מהסכום.
דבר אחד - אני לא משלמת עבור עבודות בית.

אני בעד דמי כיס

אני קיבלתי מכיתה א' או ב' וזה מאוד עזר לי להבין התנהלות כלכלית-הגעתי להבנה די מהר שדברים עולים כסף ושצריכה סדר עדיפויות: אם אקנה X לא ישאר כסף ל-Y,אז מה עדיף לי?

לדעתי, השיטה של לתת כשצריך בעייתית כי היא יוצרת לעיתים בעיה של גבולות.

לגבי מה כלול בדמי כיס- כל מה שלא קשור לקנייה ללימודים, בגדים רגילים, מתנות יום הולדת וכו'.

למעלה