מה בפינה
הדברים הישראלים שאתם לא יכולים בלעדיהם

מה בפינה
הדברים הישראלים שאתם לא יכולים בלעדיהם

ערב חג, לא סתם חג, חג משפחתי. אז הפינה היום היא בשביל לחמם את הלב ולא בשביל לגרום לגעגוע
מהם הדברים הישראלים שאתם לא יכולים בלעדיהם, או מאוד חסרים לכם?

איזה דברים ישראליים אתם עדיין קונים?

האם יש באזור שלכם חנויות שמוכרות מוצרים ישראלים? האם אתם קונים שם ומה?

האם שולחים לכם דברים/חבילות מישראלים? מה תמיד יהיה בחבילה?

אם קונים On line באיזה אתרים אתם משתמשים?

בהזדמנות זאת אני רוצה לאחל לכולנו, שנה טובה. שנה של בריאות, פריון, אושר והתחלות חדשות, שנה של שקט וביטחון בכל מקום. שנה נפלאה שבאה אלינו היום לטובה

alphadelta

New member
איזה יופי של שאלה

- איזה דברים ישראליים אתם עדיין קונים? שקדי מרק וספרים. אני חוששת שבמשפחה מכורים לשניהם ;)- האם יש באזור שלכם חנויות שמוכרות מוצרים ישראלים? האם אתם קונים שם ומה? יש המון מוצרים ישראלים בסופר. אבל כמו שאמרתי, שקדי מרק זה הדבר היחיד. ספרים כל פעם שאני ביריד ישראלי או מגיעה לאיזור ריכוז ישראלי אני קונה. לא יכולה להתאפק. וגם באתר e-vrit. למרות שזה יקר ולא תמיד עובד לי:( - האם שולחים לכם דברים/חבילות מישראלים? מה תמיד יהיה בחבילה? כשבאים אורחים מישראל הם מביאים עיתונים וספרים. למרות שאפשר לקנות פה. העובדה שחשבו על זה והביאו מחממת את הלב. שנה טובה פוריה ובריאה לכולם.

עונה

אצלנו אין מוצרים ישראלים בחנויות. לעיתים רחוקות מאוד יש משהוא בסופר. אני לא קונה און לין אם אני לא חייבת, בטח לא מוצרים ישראלים.

אני "מיבאת" מוצרים ישראלים כאשר אני חוזרת מחופשה בישראל. המוצרים שאני לרוב מביאה הם: טחינה גולמית, פתיתים, קמח מצה, שעוה חמה והמון שוקולדים של עלית - טעמי, פסק זמן וכד'.

השוקולדים של עלית הם גם מוצר חובה בכל חבילה שאבא שלי שולח לנו.

שנה נפלאה לכולם

alphadelta

New member
מצחיק אבל...

לא חשבתי על טחינה כעל משהו ישראלי. אופס. אנחנו אוכלים מאד ישראלי, אבל את הכל יש בסופר פשוט בין הדברים הרגילים. טחינה, פיתה וכולי. אפילו אוכל של פסח יש בסופר. והמון לא יהודיים קונים בהתלהבות. משעשע אותי שמתלהבים ממצות. ??

אני חיה במקום די קטן ומרוחק, ולכן

המוצרים שמביאים לסופר הם המוצרים העיקריים שהאוכלוסיה פה אוכלת.
הטחינה פה הרבה יותר יקרה, ואין פה את הטחינה המתובלת

1me too1

New member
מוצרים ישראלים

כמעט בכל סופר כאן יש מוצרים ישראלים.
בהתחלה קנינו הרבה יותר ישראלי, עכשיו פחות, אני בעיקר קונה בשר כשר מהמחלקה הכשרה.
אנחנו קונים מלפפונים חמוצים של בני דרום, קניידלעך, לפעמים, ממש לעיתים רחוקות פודינג , קונים פיתות, ובפסח מצות , קמח מצה. אני חושבת שזהו.
לאחרונה הביאו לנו מהארץ ערגליות בטעם תות ובמבה כי פתאום הפסיקו להביא. אמא של בעלי מביאה עיתוני לאישה.
אני לא מזמינה מהאינטרנט מוצרים בישראל.
שנה טובה, בריאות הצלחה פריון אושר ובקיצור שנה טובה

Sinophile

New member

הדבר שאני ממש לא יכולה בלעדיו הוא: שקדי מרק!
הדברים שאנחנו מתגעגעים אליהם מאוד: חוף הים התיכון, קוטג׳, מילקי.
&nbsp
את רב הדברים ניתן לרכוש כאן בסופר שנמצא 5 דקות מהבית ואנחנו בהחלט קונים אחת לשבוע: פיתות סבירות, חומוס וטחינה וסלטים אחרים (של מיקי), שקדי מרק של אסם כמובן, מאלט של נשר, שוקולד פרה (מריר), קרמבו בעונה, טחינה גולמית של אחווה, או הנסיך, מלאווח וג׳חנון וקוטג׳ סביר (הרבה יותר טוב מהצפון אמריקאי הבלתי אכיל). האמת שיש גם מילקי וכד׳ אבל אנחנו אל מפרגנים לעצמנו...
&nbsp
לא שולחים חבילות מישראל ולא קונים אונליין כי כאמור, כמעט הכל יש פה!

איך שכחתי את הקוטג',

כאן אנחנו לא אוכלים קוטג'. יבש כמו הנגב וממש לא טעים. בארץ אני אוכלת את ה-9% עם כפית. מתה על זה.

TearGarden

New member
מוצרים ישראלים

האמת? לא חסר לי כלום. ב-4 שנים האחרונות גרתי (ועודני גרה) בשתי ערים שאין בהן מוצרים ישראלים זמינים אבל אפשר להשיג בחנויות מאוד ספציפיות אם רוצים. אני חושבת שאולי פעמיים עשיתי קנייה של מוצרי חלב ישראלים כמו גבינה לבנה 5% וקוטג' וחלקם התקלקלו כי פשוט לא אכלנו. התרגלתי לאוכל המקומי וכבר לא חסר לי.
הדבר היחידי שאני קונה רק אם מזדמן לי להגיע לאיזור הוא שקדי מרק וטחינה ישראלית, רק כי היא הכי טעימה לי.

כשההורים שלי שולחים לי חבילות הם תמיד שולחים חבילות של במבה נוגט וטורטית (אני מתה על טורטית - כל אחד והסטייה שלו
)

אני לא קונה אוכל ישראלי אונליין. רציתי פעם לעשות את זה מאחד האתרים אבל מחירי המוצרים ומחיר המשלוח ממש מוגזמים לטעמי...

חג שמח ושנה טובה לכולם!

Mottek

New member
עונה

שקדי מרק וזעתר

לא ממש. הסופר לידנו לפעמים מוכר ביסלי, אז לפעמים מצפרים את עצמנו. יש מכולת שנמצאת בערך חצי שעה נסיעה ממני, אז לפני חג גדול אני עושה לשם גיחה קצרה. יש להם יותר מבחר של אוכל כשר לפסח למשל. יש גם מספר מכולת אחת שכן מוכרות מוצרי חלב מהארץ אבל זה כרוך בכמעט שעה נסיעה ולפעמים המשלוח מתעקב או שהכל כבר נמכר עד שמגיעים... כבר התרגלתי כאן לאוכל, אז לא ממש חסר לי.

פעם-פעמיים בשנה אני מקבלת משלוחים. תמיד יהיו ספרים ובמבה, ולפעמים סמרטוטי רצפה.

בדרך כלל אני לא קונה מאתרים בארץ. אני מוצאת את התהליך שם נורא מסובך. או שמבקשים את מספר תעודת הזהות שלי (שלא השתמשתי בו כמעט 20 שנה ושלא קשורה לכרטיס אשראי האמריקאי שלי בשום צורה), או שהמשלוח יקר בטרוף, או שקונים קודם ורק אחרי ששוקלים אומרים כמה יעלה המשלוח.. אין לי כוח להתעסק עם השטויות האלו. וגם אם צריך שרות לקוחות (דבר שלא ממש קיים בארץ) לנסות להתקשר לארץ בשעות שהם פתוחים ושאני ערה קצת קשה. אני חייבת לציין לטובה אתר שממש לאחרונה גיליתי, simania.co.il הזמנתי משם שתי פעמים. פעם אחת הכל הגיע מהר כמו שצריך. בפעם האחרת אמא שלי שבצעה את ההזמנה עבורי הזינה את הכתובת לא נכון. למרות הכל הם כן ענו לי לאימייל ששלחתי ושלחו לי את החבילה שני ללא חיוב נוסף.
בעבר השתמשתי בסיפרוטק, אבל לאחרונה אני פשוט מוצאת ספרים בעברית באיביי שמוצעים למכירה וזה יותר זול שם.

forglemmigej

New member
גורמה ישראלי..

דבר ישראלי שמאד חסר לי זו השמש שאין כמוה בעולם והשמיים הכחולים , מאד מתגעגעת ללימונענע , אבטיח או מלון נוטפי סוכר, ענבים לא חמוצים ובמיוחד ענבי טלי, סלרי עם טעם סלרי, מלפפון עם טעם, תפוזים, לימונים, תפוחי עץ, אבוקדו, עגבניות שרי קיצר כל הפירות והירקות הטעם פה כל כך תפל, הכל מחממות מספרד או איטליה ,יאק לגמרי.
לפעמים יש בסופר אבוקדו מישראל ולעיתים רחוקות עוד יותר עגבניות שרי ופומלה ואפילו אשכוליות אדומות ראיתי , פעם ראיתי באלדי בייגל מבייגל את בייגל, אבל הם מביאים עכשו רק מגרמניה וזה בכלל לא בייגל זה יותר פרעצל ככה קוראים לזה פה, לפעמים יש פירות או ירקות שכתוב שהם מחו"ל , לפי חוקי האיחוד חייבים לציין מאיזו מדינה אבל היות שיש כל מיני סמולנים שישר מחרימים תוצרת ישראל אז רושמים שזה מחו"ל , אבל אני מכירה את הסחורה והאיכות..
אין שום חנות באיזור, הכי קרוב זה במרחק של ששים קילומטר אבל הם מוכרים רק בפסח היהודי שנחגג בדרך כלל באותו זמן עם הפסח הנוצרי, באמת ככה קוראים פה לפסח , יש חזרת אדומה אז, מצות ואיזה יין ירדן או חרמון שעולה כ800 קרונה לבקבוק

בחבילה בדרך כלל שולחים, קפה שחור עם הל , נס טסטר צ'ויס, אבקת מרק עוף ובשר , מלפפון חמוץ מקבוץ יבנה , אלוה ורה ג'ל ,מה שיש פה לא שווה.
רוצה לאחל לכן ולקרובים אליכן שנה רעננה ומיוחדת . שנה של צחוקים והרבה הנאות קטנות ÷)(÷

שנה טובה

אני רק שבוע וחצי בחו"ל
אז לא ממש מתגעגעת.
שמחתי מאוד לראות חומוס "צברה" וקניתי

חוץ מזה מתרגלת לדברים חדשים- בעלי מתגעגע לגבינה הלבנה של "תנובה".
&nbsp

rona73

New member
שנה טובה!

אז ככה,כמעט ולא קונה מוצרים ישראלים כאן,כי אין.
בכל ביקור סוחבת כמה דברים מהארץ כמו חומוס,לחמיות ועוד כמה דברים כמו ריבת חלב(שאין כאן) :(.
קונה יומן שבועי שנתי :) לעבודה.
מסתדרת יפה מאוד בלי אוכל ישראלי......
וקוסקוס,כן קונה מפה! שכחתי..

ספרים בעברית

זה משהו שאני באמת לא יכולה בלעדיו. במקום השני מגיע תחום האוכל ואז זו באמת לא חובה, אבל אני תמיד שמחה אם יש בבית חומוס, טחינה, זיתים סורים, שקדי מרק לילדות. יש דברים שאני מתגעגעת אליהם אבל לא יגיעו אליי בלי לנסוע לישראל (או אנטוורפן / אמסטרדם/ שטרסבורג...) כמו קוטג', קרמבו, ביסלי, במבה, פיתות טריות.
הרבה דברים פשוטים אני מכינה בבית - בורקס, פלאפל וכו', אבל זהו. אין לנו בסביבה חנות עם מוצרים ישראלים ובאמאזון מוכרים כמה מוצרים אבל במחירים לא שפויים.

אצלנו

מהם הדברים הישראלים שאתם לא יכולים בלעדיהם, או מאוד חסרים לכם?
ספרים ומוזיקה. בעלי אוהב נחלה.
לא חסר לי שום מוצר ישראלי, למרות שאני אוהבת ספרים, מוזיקה אפשר להוריד......

ספרים. אני אוהבת גם תכשיטים של מגנוליה וג.ר.א.ס וקונה אם אני בארץ

לא

שולחים לעיתים רחוקות. מיד יהיה ספרים בעיברית ושוקלד פרה ממולא תות

לא קונים.

mumfor4

New member
לא יכולה בלי ( טוב , מעדיפה שיהיה )

יש לנו מוצרים מישראלבטסקו וסיינסבורי משם אני קונה קבוע מרק עוף , שקדי מרק, במבה, וופלים , אטריות דקות , מלפפונים חמוצים, מיץ ספרינג, ענבים לקידוש ונרות נשמה לפעמים מגיע פסק זמן ואני ממלאה סטוקים.שולחים לי קבוע טסטר צוי׳ס לא יכולה בלעדיו וזה עובדה . ( ניסיתי ) .כשאני מגיעה חייבת להביא לי שמפו פינוק עכשיו יצא חדש עם שמן ארגן והוא חלומי . רצועות שעווה ושעווה חמה , קבנוס .מביאה גם תבלינים כמו חוואי׳ג , פפריקה .כול השאר קפה שחור, טחינה , סילאן , תמרים בוואקום קונה אצל הערבים .אם שולחים חבילות יהיו בפנים דברים מיוחדים כמו קרמבו , ממתקים שהילדים אוהבים (סוכריות יין ) ותשחצים . לא קונה און ליין ;)

אספרסו2

New member
הכי בטוח

לשים בשקית,לקשור,לשים בעוד שקית וגם אותה לקשור
ואז לדאוג שהכבודה תהיה בין הבגדים במזוודה.

למעלה