מה בפינה
התארגנות ראשונית לאחר המעבר.

מה בפינה
התארגנות ראשונית לאחר המעבר.

בהמשך לדיון בשבוע שעבר, אני רוצה להמשיך את התהליך המעבר. אז ארזנו, סגרנו קצוות בארץ, נפרדנו והגענו למקום חדש.
יתכן שהמיקוד בילדים הוא בעייתי (יש פה משפחות שהילדים נולדו בחו"ל) ולכן הפעם לא נתרכז רק בילדים.

ולשאלות:
- מה חשוב לקחת איתנו כאשר אנחנו עוברים לחו"ל?
- האם שלחתם מחולה, ארגזים או שהכל נכנס למזוודות?
- איפה גרתם כאשר הגעתם? (מלון, שכירות, קניתם)
- עם מה היה לכם הכי קשה אחרי הנחיתה (בתקופה הראשונה)?
- האם יש משהוא שבדיעבד הייתם עושים אחרת ?
- האם מה שחשבתם שיקרה קרה?
- בני כמה היו הילדים כאשר עברתם למדינה אחרת?
- האם סגרתם על מסגרות לילדים לפני ההגעה, או שחיפשת מקום לאחר שהגעתם?
- האם הכנסתם את הילדים למסגרות (גן,ביה"ס) מיד עם הגעתעם או שהם היו אתכם תקופה?

אתם מוזמנים לעלות פה כל מה שנראה לכם מתאים לנושא.

וגם לינקים

מצ"ב כמה לינקים שמדברים על המעבר, גם לפני היציאה מישראל וגם לאחריה. במידה ויש לכם לינקים לאתרים, מאמרים, פוסטים או אפילו רשימות שאתם הכנתם לעצמכם, אתם מוזמנים להוסיף.

עונה.

חשוב לקחת איתנו את פנקס החיסונים של הילדים, באנגלית. אפשר לקבל את זה מודפס בטיפת חלב, וכן במידת הצורך רקורד רפואי. וכל דבר שעושה לנו את "הבית". אני ידעתי שאני מגיעה לבית בשיפוץ ולכן הבאתי איתי מפות שאני אוהבת שנוכל לכסות ולעשות לנו "בית" הכי כייפי למרות השיפוץ. כמו כן לקחתי תרופות כלליות שאני מכירה. לא רציתי למצוא את עצמי באמצע הלילה בלי תרופות במידת הצורך.

אנחנו שלחנו דרך דואר ישראל כ-6 ארגזים, זה היה הכי זול.

אנחנו בעצם עברנו פעמיים לאותו מקום. פעם אחת גרנו בקראוון, בלי מים זורמים ושירותים וגרנו שם כחצי שנה, ובפעם השניה הגענו לבית שקנינו והיה באמצע שיפוץ.

אנחנו עברנו לסקוטלנד כי בעלי לא מצא את עצמו בישראל, ככה שבאנו למקום שבעלי הוא בעל בית בו. הוא הגיע לכאן שבועיים לפנינו לסדר הכל לפני בואנו.
זאת היתה חופשה נפלאה.

לא

נשארנו יותר מידי זמן בקראוון, אבל היום זה בגדר חוויה.

בני כמה היו הילדים כאשר עברתם למדינה אחרת?
בוני היתה בת שנתיים וארבע חודשים, בפעם הראשונה, ושלוש וחצי בפעם השניה.

בפעם השניה שבאנו לכאן, בעלי שהגיע לפנינו, רשם את בוני לפרי סקול (שעתיים וחצי כל יום). היא התחילה ללכת לשם למחרת הגעתנו. זה היה היום הראשון של ביה"ס ולכן היה לי חשוב שהיא תהיה שם. בדיעבד זה היה טוב לה, וטוב לנו שיכולנו להתעסק בהתארגנות בלעדיה.

עונה

- חשוב לקחת - מסמכים ותעודות ולא פחות חשוב להשאיר ייפוי כוח מסודר עם עורך דין למישהו בישראל
-עברנו עצמאית לא ברילוקיישן אז לקחנו מזוודות ואחרי כמה חודשים שלחו אלינו ארגזים בדואר ימי
-שולחת פחות דברים. בסופו של דבר הרבה קנינו חדש
-מגורים - גרנו במרתף בבית של המשפחה חודשיים. אחרי שמצאתי עבודה שכרנו דירה
- הגענו עם ילד בן שנה ושמנו אותו בגנון שבועיים אחרי הנחיתה כדי להתפנות לחיפוש עבודה ברצינות. מצאנו את הגנון אחרי המעבר.
- היה לנו הרבה מזל. שנינו מצאנו עבודות תוך כמה חודשים. נולדו לנו פה עוד שני ילדים ובסה"כ טוב לנו. לא ביקרנו בישראל מאז המעבר ואישית אני גם לא מתגעגעת.

שאלה טובה! עונה

מה חשוב לקחת איתנו כאשר אנחנו עוברים לחו"ל?
ניירת רשמית (כל הסיסמאות של הבנקים וכו'), מתנות שיש רק מישראל לתת לכל האנשים שעזרו לנו כשהגענו (אחד הדברים שהכי שמחתי שחשבנו להביא איתנו!), בובות וצעצועים אהובים במיוחד, ספרים שיקרים ללבנו, פיצי'פקעס קטנים ולא כבדים שנותנים תחושה של שייכות. למשל, הבאנו איתנו מין מנורה סולארית קטנה שנהפכה לחלק מהמשפחה, וזה נראה קצת ביזארי להביא אותה אבל בדיעבד התגלה כדבר הנכון.

באנו עם מזוודות. לא צריך הרבה, לדעתי זה היה נכון - יותר קל וזול לקנות כאן מאשר להיסחב ולשלם על מכולה.

שכרנו דירה מראש (שילמנו חצי שנה מראש כדי שיסכימו להשכיר לנו אעפ"י שאין לנו היסטוריית אשראי מקומית), ולמזלנו היא היתה מצוינת. בלילה הראשון ישנו אצל המארח של בן הזוג שלי לתוכנית המאסטר - נחיתה רכה מאוד. הדירה ששכרנו היתה לא מרוהטת, אבל לשמחתנו הקהילה הישראלית (שעם כמה מהם יצרנו קשר מבעוד מועד ועם חלקם לא) התגייסה מיד ובנדיבות אדירה לעזרתנו וציידו אותנו במזרון זוגי ושולחן אוכל עם כיסאות ושתי כורסאות. בלילות הראשונים ישנו כל המשפחה בחדר אחד על מזרון זוגי ומזרון יחיד. היה כיף ולדעתי עזר לילדים להתאושש. לאט לאט ריהטנו את כל השאר.

בימים הראשונים: לא לדעת איפה נמצאת המכולת, ואז הסופר, ואז הספרייה. מין תחושה דבילית של חוסר אונים: איפה קונים מה, ומה צריך לקנות (מזל שעזרו לנו עם עניין התלבושת האחידה ואיפה להשיג אותה. היינו כל כך מבולבלים מזה), איך קוראים לכל מיני דברים (חלקים של אופניים, מוצרים בסיסיים שיש להם שם של מותג).
אח"כ - הלם התרבות. לילה לא היתה בגן קודם (הגיעה בגיל 3.8). בגן החדש הילדות באו לגן בבגדים שאצלנו לבשו אולי לחגים וימי הולדת. בהתחלה נכנסתי ללחץ והלבשתי אותה בבגדים ממש טובים, ואז גם קניתי לה כל מיני בגדים שנראו לי הולמים את המעמד. אחרי כמה זמן נרגעתי והפסקתי להיות בלחץ שאנחנו חייבים להיות כמו כולם. אבל בהתחלה הרגשתי כל כך זרה שהיה לי חשוב לנסות להשתלב. אה, וגם המבטא. האנגלית שלנו טובה, אבל ביורקשיר מדברים ביורקשירית ולא באנגלית (;

לא יודעת. אולי לחשוב פחות על הילדים כדי להתכונן נפשית גם למעבר שלי. לבן הזוג היה תואר להשלים, לילדים - בית ספר - ואני הייתי צריכה להתפרנס במהירות, למצוא את עצמי במקום חדש בלי מסגרת התייחסות שהיתה לכל שאר המשפחה. השנה הראשונה היתה קשה מאוד.

כן ולא. חשבתי שלגדול יהיה קשה להסתגל, אבל הוא ממש התחיל לפרוח פה. הקטנה למדה אנגלית במהירות מדהימה ומצאה חברות, כמו שציפיתי. אבל לא ציפיתי שלי יהיה כל כך קשה.

שלוש וחצי, 11 וחצי.

בהחלט. בחרנו את הדירה בשל קרבתה לבית הספר. התחלנו בבית ספר יהודי ונרשמנו מראש - עשו לנו טובה והכניסו את הגדול ליסודי אעפ"י שבאנגליה כבר מתחילים תיכון בגיל 11. חשבנו שהמעבר מדמוקרטי בישראל לתיכון באנגליה יהיה חד מדי, ושיהיה לכולם קל יותר להתחיל במקום שבו להיות עולה חדש מישראל זה משהו עם קצת יוקרה. זה היה צעד נכון, אבל מיד בסוף השנה הזאת עזבנו את בית הספר היהודי והקטנה נכנסה לבי"ס רגיל.

מיד - הגענו שבוע לפני תחילת השנה.

noaronen1

New member
עונה - והתשובות בכלים ומידע למען הדורות הבאים

לשאלות:
פנקסי חיסונים של כולם (בארה"ב לגרין כארד גם המבוגרים צריכים כרטיס חיסונים)
תעודות אוניברסיטה, לתרגם ציונים, לתרגם תעודות לידה לאנגלית

- האם שלחתם מכולה, ארגזים או שהכל נכנס למזוודות?
אנחנו שלחנו את חדר הילדים כי היתה לנו מכולה עד גודל מסויים ממקום העבודה. אם אין מספיק לשלוח מזוודות לדעתי. בארה"ב רוב הדירות השכורות/בתיפ באים עם מוצרי חשמל.
בעלי הגיע לפנינו חיפש כשלושה שבועות דירה כשמצא הצטרפנו.
לדעתי עם ילדים זה עדיף. נורא קשה במלון עם ילדים, אבל כל משפחה והעדפותיה היא.
לייצר לעצמי לוח זמנים ו- structure
להיות בבית עם הילדים
להתרגל לדירה - שנאתי את הדירה שבעלי בחר (את השכונה מאוד אהבתי - עד היום)
המממ - אולי לוקחת מישהו יעזור לי עם המקום הנפשי, הוצאתי הרבה תסכולים על הבעל והילדים אם היה לי מישהו לדבר איתו כמו במעבר השני אני חושבת שדברים היו נראים אחרת הרבה יותר מהר. (אבל אני גם קצת מוטה).
הייתי צריכה לדבר עם יותר נשים שיעזרו לי להבין מה זה אומר לחיות שם.

לא! אני חושבת שלרוב יש מן חלום ואז המציאות טופחת בפרצוף. אני חושבת שהרבה לא מבינים את הקושי לפני הנסיעה. בעיקר הקושי הרגשי והלבד שיש בהתחלה עד שבאה התפנית.
חשבתי שיהיה לי יותר קל למצוא עבודה וגיליתי המון חוסר בטחון בתחילת הדרך.

שנה ושנתיים וחצי.

בעלי ראה ונתן לי לבחור שהגענו. האמת שכשמגיעים אחרי שמתחילה שנת לימודים בדרך כלל בוחרים מה שיש כי במקום שגרנו לא היו ממש אפשרויות אחרות.

את הגדול הכנסתי מייד הוא חייב מסגרת. האמצעית שהיתה אז בת שנה נשארה איתי

אתם מוזמנים לעלות פה כל מה שנראה לכם מתאים לנושא.
כמה דברים
1. הרבה הרבה מחקר. לא לחלום ולחשוב שהכל יהיה בסדר. זה לא עובד ככה ברילוקיישן. מי שקורא, מדבר, מתייעץ, נעזר באנשים מקצוע, מרוויח כי אז המעבר עובר חלק יותר. אל תתקמצנו. יש המון הוצאות, אז תמצאו את התמיכה והדרך לקבל את כל המידע שצריך ובעיקר באיך להכין את הילדים ובן/בת הזוג שלא יעבדו בתחילת הדרך.
2. כמו כן - יש זוגות שפונים אלי וחושבים במן רומנטיות שזה בסדר לעבור בלי ביטוח בריאות - אז לא!!!! בשום פנים ואופן לא לעבור בלי ביטוח בריאות
3. דבר אחרון - תציבו סדרי עדיפויות אחרת תריבו בלי הפסקה.
יש מיליון דברים שכל אחד מכם רוצה ברילוקיישן הכל נעשה מאוד דרמטי, הרבה רגשות מתעופפים.
אז תעצרו רגע, שבו ביחד ותחליטו על 3 דברים שהכי חשובים ולכו עם זה, בעיקר עם השכונה, הבית ובית הספר. מה הכי הכי הכי חשוב, בכל מקרה אחרי שנה שנתיים תעברו בית כשתכירו את האזור, אז בלי דרמה, לחזור לבסיס מה הכי חשוב.

למעלה