מה בפינה
זמן איכות עם הילדים

מה בפינה
זמן איכות עם הילדים

הזמן הזה, שהוא רק שלכם עם הילדים, שאתם שם בשבילם ולא רק לידם, מאוד מאוד חשוב, אבל הרבה פעמים מתפקשש. גם לאימהות שנמצאות בבית עם הילדים 24/7.

תגדירו מה זה זמן איכות עם הילדים בשבילכם?

מתי יש לכם זמן איכות עם הילדים?

מה אתם עושים עם הילדים בשעות הפנאי?

אם הייתם יכולים, מה הייתם רוצים לשנות? (כמות הזמן, פעילויות ביחד)

וכרגיל, כל דבר שאתם רוצים לעלות בנושא, זה המקום.

מדריך זמן איכות עם הילדים:
http://www.etze.co.il/index.php?option=com_content&view=article&id=2320&catid=213

קשר הורה ילד – זמן איכות!:
http://www.pa-shosh.co.il/מאמרים/הורות/קשר-הורה-ילד-–-זמן-איכות/

מי שואל פה שאלות כל כך קשות

הזמן הזה שאני פנויה לבת שלי והיא רוצה להיות איתי.

זמני האיכות הקבועים שלנו הם: כחצי שעה/רבע שעה לפני שהולכים לישון, בדרך לביה"ס וחזרה ממנו (10דקות/רבע שעה) ובסופי שבוע.

בוני בת כמעט 9, אז לרוב זה שיחות. אנחנו גם אוהבות ליצור יחד, לקרוא סיפורים, לרכב על אופניים ולטייל על שפת הים.

בזמן האחרון בוני גדלה/מתבגרת, ואני מרגישה שהכל משתנה. מעבר לזה התחלתי לעבוד והראש שלי בנושאים אחרים ואני מרגישה פחות פנויה לה (ולבעלי) אני מניחה שזה יתחיל להשתנות עכשיו, שהחודש הראשון מאחורי.

alphadelta

New member
זמן איכות

זמן איכות? זמן שאנחנו יחד. מאה אחוז. אנחנו מנסים לפנות לזה כל יום קצת זמן. משחק שחמט או רמי. אפילו צפיה יחד בטלויזיה ולדבר על זה אחר כך. אנחנו רואים עכשיו כל יום קצת בסרט טבע מהמם. שמעורר המון שיחות ושאלות. ויש לשניהם כל כך הרבה תובנות. זה תמיד מדהים אותי. יש רגעים לא מתוכננים. לפעמים זה כשהג׳וניור ואני יושבים כשהוא חוזר מבית ספר ואוכל משהו קטן ואנחנו מפטפטים. ולא ממהרים. פשוט משוחחים לנו. לפעמים, כשיש זמן לעשות קניות לאט, רק הג׳וניורית ואני בסופר או בטרגט. לקחת את הזמן בין המדפים. היא מודדת נעליים שמצדיקות אותה ואני מצלמת ואחר כך אנחנו מראים לאבא ולאח. ותוך כדי היא מספרת לי דברים. ארוחות הערב שלנו הם משפחתיות. זמן איכות של ארבעתינו. ויש רגעים מתוכננים יותר. עם הגיל שלהם משתנות הפעילויות. פעם זה היה הרבה יותר אומנות ויצירה. והיום יותר בישול ואפיה. הייתי רוצה לשנות, ואני בהחלט עובדת על זה, שאהיה יותר רגועה ואתן להם ללכלך יותר את המטבח. לא להבהל מערימת הכלים או מזה שמאחרים. והשניים שיש לי הם מורים נפלאים לזה. ולא לשכוח, כמו שהזכירה פרפרי האהבה את זמן האיכות הזוגי ;)

alphadelta

New member
אה , שכחתי

למרות גילם "המופלג" עדיין מקריאים להם לפני השינה וזה כייף לא נורמלי. נעליים מצדיקות = נעליים מצחיקותועוד משהו שהייתי רוצה לשנות בזמן יחד - ללמוד איתם משהו. חוג שנעשה יחד. יש למישהו רעיונות?

נשמע פשוט נפלא
איזה כייף שאתם משחקים רמי,

כשהייתי ילדה שיחקנו את זה המון במשפחה. המשפחה שלי לא מתחברת לזה ומאוד חבל לי

קורס ביחד נשמע מקסים - עוקבת.

noaronen1

New member
שאלון מעולה

אחרי שהאמצעית נולדה הבנתי שזמן איכות עם הילדים זה שהם יודעים שאני שלהם, בלי עבודה, בלי אבא, בלי טלפונים וששני האחרים יודעים שאני רק שלהם - זה אומר אפילו לשחק איתם משחק בחדר שלהם עם דלת סגורה.
אני מאד מאמינה שככל שההפקה קטנה יותר ההנאה גדולה יותר, כל מה שהם רוצים זה שנהיה איתם, אפילו בלי מילים. ככל שהם גדלים המילים מצטמצמות.
מתי שהם או אני מבקשים להיות ביחד. ניסינו לעשות משהו קבוע, אבל זה פשוט לא עובד שיש 3 ילדים בבית.
למשל אני מגלה שלקחת את הגדול לחטיבה או מההסעה זה זמן מקסים, הוא מספר לי דברים, אבל! גם שואל אותי מה עשיתי היום, חשוב לו לדעת ואני שמחה שהוא לומד מאיתנו להתעניין בחזרה.
בארוחת הערב - כולנו מדווחים על העליות והמורדות של היום
האמצעית אוהבת ללכת איתי למייקלס או לשבת בבית קפה עם פרוייקט אומנות ולפעמים גם בבית יושבות ביחד וצובעות קנווס לפי מספרים
בעלי מאוד התקרב לאמצעית רק מזה שהוא לוקח ומחזיר אותה לחוג סוסים, פתאום הקשר ביניהם ממש התעצם, יש להם בדיחות פרטיות, נחמד לראות מהצד.
עכשיו כולנו מתאמנים ב- Y ביחד (חוץ מהבעל) זה גם זמן איכות, מותחים, רצים, הולכים
&nbsp
חזרנו לשחק משחקי קופסא
מדברים
מבשלים
עובדים בגינה - מגרפים עלים
&nbsp
רציתי לשנות יותר זמן משפחתי
אני אוהבת ללכת והלוואי שהייתי מצליחה לגרום לכולם ללכת יותר - כי יש לנו טבע ללכת בו. לפעמים מצליח לי, אבל לא כמשהו קבוע.
חזרנו לשחק משחקי קופסא אז מזה אני מרוצה!
&nbsp
&nbsp

alphadelta

New member
משפט מופלא

״אני מאד מאמינה שככל שההפקה קטנה יותר ההנאה גדולה יותר״ כל כך נכון

מורכב

התאומים איתי בבית לכן יש להם אותי ללא תנאי שמונה שעות ביום.
כל יום אחר הצהריים אני מקדישה זמן לילד אחד וזמן לשלושת הגדולים ביחד - יוגה עם כולם, כדורגל עם האמצעי, הגדול מכין שיעורי בית עם אבא ויושב לקרוא איתו ספרים, הקטנה ואני מתרכבלות במיטה כל לילה עם התאומים הישנים, אבא גם קורה סיפור לפני השינה, תמיד אוכלים יחד ארוחת ערב כולם ומדברים. ארוחת ארבע עם אמא ושיחה על מה היה היום בגן, שבת אין טלויזיה, רק משחק.
משתדלת להקשיב כל פעם שילד מדבר כי לפעמים זה שטות ולפעמים זה מדם ליבו (כך למדתי על הבולי בכיתה, כשהתכופפתי להקשיב לבכור למרות שהייתי באמצע הכנת ארוחת ערב וכמעט נשרף הכל וכולם קפצו עלי בו זמנית)
מורכב מאוד וקשה, אבל מספק ותמיד אני מרגישה שלא עשיתי איתם כלום, עכשיו כשאני כותבת לא נראה לי כל כך כלום

alphadelta

New member

נחמד איך לכתוב הכל על הנייר ( או בתוך מלבן על המסך...) מסדר את הדברים. לי יש רק שניים ולפעמים נראה שאני לא מספיקה. אני חושבת שזה שהקשבת לילד ושמעת על ה׳בולי׳ והקשבת לו. ועשית מה שעשית כדי לעזור זה כבר עולם ומלואו. הדברים ׳הקטנים׳ האלה הם הגדולים באמת.

"עכשיו כשאני כותבת לא נראה לי כל כך כלום"

תודה על המשפט הזה. מטרת הפינה היא לעלות נושאים למודעות שלנו. אם בזכות הפינה גילית שאת עושה יותר ממה שחשבת/הרגשת, זה נפלא

אני רוצה לנצל את ההזדמנות ולהזכיר שכל אחד יכול לכתוב לי בפרטי ולעלות רעיונות לנושאים שהוא רוצה שיעלו בפינה.

Mottek

New member
עונה באיחור

בשבילי זמן איכות עם הילדים זה כשאני נמצאת אך ורק איתם וקשובה להם. כשאני לא עסוקה בבישולים, כביסה, ניקיונות וכדומה ואני יכולה לתת להם את כל תשומת הלב שלי.

מתי יש ל כם זמן איכות עם הילדים?
בבוקר כשהולכים לגן, וגם בדרך חזרה הביתה. אני מנסה למצוא זמן לשחק עם ילדים בערבים, אבל במשך השבוע זה בדרך כלל לא מסתדר.
וכמובן לפני השינה כשקוראים סיפור.

משחקים מלחמה, או סולמות וחבלים, עוזרת לילדים לבנות מסילת רכבת ארוכה ומסועפת. וקוראים סיפורים ביחד.

הייתי רוצה לסיים את כל הבישולים ועבודות הבית בבוקר כך שכשהם מגיעים הביתה אהיה פנויה אליהם בלבד.

rona73

New member
עונה באיחור

זמן איכות בשבילי זה שיש לי זמן להקשיב להם! הילדים שלי שואלים אותי המון,או רוצים לדבר איתי,להראות לי דברים ואני צריכה להיות שם בשבילם.בעיקר בבוקר בהתארגנות לבי"ס באוטו הם אוהבים לדבר המון(המון).
אין לי זמן שבו אני מפנה זמן,אני איתם מהרגע שחוזרים מבית הספר עד שהולכים לישון.אני מקשיבה להם,אני שואלת אותם איך היה היום?לפעמים הם שואלים גם אותי איך עבר לי היום.ואם לא אני מבשלת
משהו..שאנחנו בחוץ זה סיפור אחר,כל אחד בעיסוקיו,לרוב!
אפילו אתמול שיצאתי להליכה שלי הם התקשרו אלי בסקייפ ודיברו איתי...
אולי זה לא אמור להיות כך?אבל יוצא שאני קיימת רק לזה.הם בני תשע וחצי .זה עיסוק שלא נגמר!
זהו פירקתי גם אני קצת...

carlimi

New member
אני חושבת

שבגיל 9 וחצי בהחלט אפשר להסביר להם שכשאת יוצאת להליכה זה זמן שלך, וכל דבר שהם רוצים לשאול יכול לחכות לכשתחזרי, (האם הם נשארים לבד? אם לא, להסביר שאפשר לשאול את מי שנשאר).
הם צריכים ללמוד ולדעת שצריך לכבד גם זמן של אחרים, שלא קשור אליהם, גם אם זה של אמא שלהם שתמיד שם בשבילם.
זה גם לטובתם, לא רק לטובתך...

rona73

New member
צודקת בהחלט

אדבר איתם!
כן,הם נשארים לבד.זה עוזר המון!

תודה..

למעלה