מה בפינה
חברים וירטואלים

מה בפינה
חברים וירטואלים

בשבוע שעבר פגשתי כמה חברים וירטואלים. זאת היתה חויה חדשה בשבילי. פגשתי אנשים בפעם הראשונה, אבל אני מכירה אותם, מכירה אותם מהמקום שהם מציגים את עצמם בדף הפייסבוק שלהם.

מה דעתכם על חברים וירטואלים?

האם מפגש עם חבר וירטואלי יהפוך את החברות למשהו אחר? האם יצא לכם לפגוש פנים מול פנים חברים וירטואלים? במידה וכן, ספרו איך היה המפגש.

איזה סיפורים פגשתם, שלא יכלו להתקיים בעולם בו אין מדיה חברתית?

האם היה שינוי בשימוש שלכם בעולם הוירטואלי מאז עברתם לחו"ל?

וכרגיל, אתם מוזמנים להתיחס לכל דבר בנושא זה.

האם הרשת מגדירה מחדש יחסים?
[URL]http://www.thingsonmymind.com/?p=468[/URL]

עונה

אני חיה במקום מרוחק, אין פה קהילה יהודית ובטח לא ישראלית. את המדיה החברתית פגשתי לפני 4 שנים בערך, ממש בטעות בפורום הזה (לכן הוא כל כך חשוב לי, נושאים שעולים כאן יכולים לעלות בחיפוש באינטרנט) וחיי השתנו לחלוטין. מצאתי המון אנשים שהם כמוני, ישראלים שחיים בחו"ל ורוצים לתקשר עם אנשים כמוהם, יש לנו משהוא משותף. זה גם כייף לחזור לחיים של חברים משכבר הימים, או להיות חלק מחיי היום יום של חברים בארץ או כאן.

יצא לי לפגוש די הרבה חברים שהתחילו כוירטואלים. לשמחתי כל המפגשים היו מוצלחים ולקחו את ה"חברות" למקום יותר קרוב.

יש לי המון סיפורים של היו קורים בלי המדיה החברתית, לא יודעת איפה להתחיל ואין לי כרגע זמן, אז אולי בסופ"ש אני יכתוב.

אחת הדוגמאות שרובנו מכירים היא ההלוויה של שון כרמלי, חייל בודד שנהרג בצוק איתן:
http://www.haaretz.co.il/news/politics/1.2383984

עולם הפוך, הפוך עולם

לא יודעת למה אבל עלה לי שיר הילדים הזה

אני גדלתי לתוך עולם וירטואלי- שמתי לב שמכירה הרבה אנשים וירטואלית,רובם טרם פגשתי....
לאחרונה התחלתי קצת לדלל את כמות האנשים שהם חברים בפייסבוק וטרם פגשתי, שמרתי קומץ מהם שאני מחבבת למרות שמעולם לא פגשתי.
פעם בעידן טרם פייסבוק כשהפורומים היו פעילים יותר וכל זמני התחלק בין בית הספר/הצבא לבין זמן אינטרנט- הייתי הולכת המון למפגשי פורומים תפוזיים והכרתי המון אנשים חדשים ככה, אפילו הכרתי ככה את חברתי הטובה ביותר

&nbsp
מה דעתכם על חברים וירטואלים? אני בעד אבל אני חושבת שאם זה אפשרי-חשוב להיפגש בשלב מסוים אלא אם זה טוב ונוח להישאר וירטואלים... אני בד"כ מעדיפה להיפגש

האם מפגש עם חבר וירטואלי יהפוך את החברות למשהו אחר? האם יצא לכם לפגוש פנים מול פנים חברים וירטואלים? במידה וכן, ספרו איך היה המפגש. אני חושבת שמפגש בד"כ מוסיף לחברות מימד מסוים שלא קיים כשהחברות וירטואלית בלבד, לפעמים רואים דברים שדמיינו בצורה אחרת, לפעמים הקשר הופך להיות חזק יותר. יצא לי לפגוש הרבה חברים וירטואלים במיוחד בתוך מפגשי פורומים- עם חלק זה הפך להיות ידידות/חברות ועם חלק- הבנתי שעדיף לצמצם את הקשר

&nbsp
איזה סיפורים פגשתם, שלא יכלו להתקיים בעולם בו אין מדיה חברתית? פגשתי הרבה אנשים דרך הפורומים ופייסבוק שלא היה מצב שהייתי פוגשת לולא המדיה החברתית בגלל שלא גרים קרוב ואין חברים משותפים כך שהסיכוי להיפגש היה די קטן
הפייסבוק/הפורומים הביאו לכך שנפגשנו

האם היה שינוי בשימוש שלכם בעולם הוירטואלי מאז עברתם לחו"ל? הו בהחלט!
נכנסתי להמון קבוצות של ישראלים ב...
וקבוצות של אנשים ברילוקיישן והכרתי ככה הרבה ישראלים שגרים באיזור, זה גרם לכך שהרגשתי פחות בדידות במיוחד בהתחלה, אני חושבת שזה גרם לי להיות פעילה ולהכיר דברים באיזור ואיפה אפשר לקנות/לראות דברים. זה כל כך נגיש עכשיו שזה נוח

למעלה