מה בפינה
חיות מחמד.

מה בפינה
חיות מחמד.

בוני כל הזמן מבקשת כלב, חתול או ארנב, ותהיה מאושרת עד הגג עם חזיר ים – סליחה, אין מצב!
אני לא יכולה לחשוב על לצאת עם הכלב ב-22:00 בלילה לסיבוב או את השערות בכל הבית ורק המחשבה על הריחות עושה לי רע.
יש לנו 2 דגי זהב ובזה נגמר תחום חיות המחמד שלנו.

האם היתה לכם חיית מחמד בבית כאשר הייתם ילדים?
האם יש לכם חיית מחמד ובמידה ויש, איזו?
במידה ואין מה הסיבה?
אם יש לכם או היתה לכם, מה הערך המוסף שהיא מביאה לבית/משפחה?
האם לילדים יש תפקיד/אחריות לגבי חיית המחמד?
האם יש פער בין מה שחשבתם לפני שלקחתם חיית מחמד לבית לבין איך שנראת המציאות?
האם העברתם אתכם חיית מחמד בין מדינות?

כמו תמיד, אתם מוזמנים לעלות כל דבר בהקשר הזה.

מצ"ב כתבה בנושא יתרונות וחסרונות בגידול חיית מחמד עם ילדים.

עונה

היו לנו במשפחה כמה כלבים שאנחנו, הילדים לחצנו לאמץ. בפועל כל הטיפול היה על אמא שלי וכל פעם אחרי כמה חודשים היא אמרה "עד כאן".

כמו שכתבתי למעלה, יש לנו 2 דגי זהב שהם של בוני. בפועל אני אחראית להאכיל אותם ולנקות את האקווריום פעם בשבוע. היא עוזרת לי עם הנקיון, אבל בפועל היא מנהלת "עם" דגים מונולוג יותר מאשר מנקה

במידה ואין מה הסיבה?
אני מאוד אוהבת חיות. אצל אחרים, אני אוהבת ללטף אותם ונהנת "מחברתם". אני לא יכולה לסבול את הריח של החיות בבית, השערות שלהם בכל מקום עושה לי ממש רע, והמגבלה של לצאת לחופשות בעייתית
אמא שלי אמרה לנו תמיד: כאשר יהיה לכם בית משלכם תקחו כלב. לא כאן! היום אני אומרת את אותו משפט לבוני

ואם יש לכם או היתה לכם, מה הערך המוסף שהיא מביאה לבית/משפחה?
יש משהוא מאוד נחמד בחיית מחמד, זאת עוד אישות בבית, בעיקר אצלנו שאנחנו משפחה קטנה של אמא, אבא וילדה.

בוני היתה אמורה להאכיל את הדגים ולעזור בנקוי האקוריום, בעלי מצא את האקווריום והביא אותו הביתה, היא ביקשה שנקנה דגים שיהיו שלה. בפועל זה לא ממש ככה, אבל זה כי אנחנו לא התעקשנו על זה

smaak

New member
אבל למה את מתאכזבת

את מצפה שבגילה הצעיר היא תנקה את האקווריום? זו פעולה לא פשוטה. מספיק שהיא עושה את זה איתך ״ביחד״..

לגבי חופשות- כשאנחנו יוצאים לחופשה, אנחנו או דואגים שמישהו יישן בבית שלנו ויוכל לטפל בחתולים, ואם זה ליומיים שלושה, השכנה מאכילה אותם ובודקת שהם בסדר.
עם כלבים זה אחרת, הם כן צריכים יותר תשומת לב, ובכל מקרה יש אפשרות או לקחת אותם לטיול המשפחתי (ולא חסרים מקומות שמקבלים בברכה בעלי חיים), או שדואגים לפנסיון.

אני לא כותבת את זה כדי לשכנע אותך, אלא כי העלית את העניין בעצמך וציינת שמבחינתך זו סיבה שלא לקחת הביתה בעל חיים.

אני יודעת שכילדה, כל הילדים קינאו בי (מאוד), על כך שההורים שלי היו יחסית בסדר וקיבלו את כל בעלי החיים שאספתי מהרחוב והבאתי הביתה.

לגבי שערות וריח, זה חלק מהעניין, אבל לי זה לא מפריע בכלל. זה לא שכל מי שמחזיק בכלב או חתול מחזיק גם בבית מסריח. אם דואגים שבעל החיים יהיה נקי, גם לא יהיה ריח.

הטיפול השבועי באקווריום הוא החלפת

הספוג בפילטרים, ניקוי הזכוכית וקצת אבנים מבפנים והחלפת חלק מהמים.
התפקיד של בוני זה לנקות את הזכוכית ולהרים/לערבב את האבנים בשביל להרים את הליכלוך ששקע, את השאר אני עושה.
אבל היא מנהלת דיונים שלמים עם הדגים, שזה מקסים, אבל לא מקדם את נושא הניקוי

איזה כייף לכם עם כל החתולים

R750-Girl

New member
בבית, אור בבית

- הרבה דגים וכלב שאני מצאתי בסוף כיתה ח'. חודש וקצת החבאנו אותו אצלי בחדר עד שההורים שלי גילו. בשבועות הראשונים הוא היה על תקן של "עד שנמצא לו בית". בפועל הוא חיי כל חייו איתנו וכשהוא נפטר אמא שלי בכתה כמו שבכתה על ההורים שלה כשנפטרו.

2 חתולים, עם שאיפה לכלב (כל זמן שהחתולים לא ייפצחו במרד ויעזבו)

חיות זה תמיד כיף, אבל מיוחד לראות את התינוקת גודלת על חיות ואיך הם מקבלים את החיוכים הכי שווים, אפילו באמצע בכי.
מבחינתה תא משפחתי הוא אמא ואבא ובייבי וחתולים. ככה זה.

לא בגילה הנוכחי.

בית בלי חיות מחמד הוא 4 קירות.

בוודאי. החתולים, במקור, מרמת השרון.

smaak

New member
3 חתולים מתוקים

טוב, שניים מתוקים ואחד רשע.

היו לי המון חיות מחמד כילדה, וגם לאחים. כלבים, חתולים, סוסים, ברווזים, תרנגולות, נחשים, וכו׳ וכו׳.
יש שלושה חתולים היום.

מבחינתי הם עוד חלק במשפחה, בלתי נפרד. אני אוהבת אותם, דואגת להם, יש בינינו דינמיקה שונה (כל אחד בנפרד, עם האופי שלו/ה).
משחקים ביחד, מלטפים, ישנים ביחד, מאוד כיף.

מעבר לאהבת בעלי חיים יש בכך ערך מוסף, יאן לומד לכבד יצורים אחרים בעולם ובבית, הוא מוצא בהם נחמה כשהוא עצוב (כשהוא בוכה פרי החתולה מתחילה לכרכר סביבו בדאגה ומלקקת לו את הדמעות מהפנים),
הוא לא חולה בתדירות גבוהה כמו ילדים אחרים (חמסה טפו שום בצל וכו׳). הם משעשעים אותנו במשחקים שהם משחקים איתנו ועם עצמם.
הם מלמדים אותו לאהוב. הוא דואג להם. היום למשל פרעצל עקב אחרינו לקייטנה, והוא דאג מאוד שפרעצל מתרחק מהבית, ופחד שילדים אחרים ירדפו אחריו. הסברתי לו שפרעצל יוצא כל הזמן החוצה, ומכיר את הדרך, ונזהר מבני אדם שהוא לא מכיר בדרך כלל.

אין ליאן אחריות לגבי גידול החתולים, כי חתולים די מגדלים את עצמם, והוא רק בן שמונה. אני נותנת להם אוכל ומנקה את הארגז.

אין פער מבחינת ציפיות ומציאות, מאחר ואני מכירה בעלי חיים מגיל קטן.

בעל חיים זו אחריות גדולה, ומי שלא יכול או רוצה לקחת את האחריות הזו, עדיף שלא יעשה את זה בכלל. זה דורש כסף (מזון, טיפולים, חיסונים), דורש תשומת לב, ואי אפשר להיפטר מהם כשפתאום לא מתאים או כי רוצים לצאת לחופשה.

כתבות וקישורים לגבי בעלי חיים,

אני לא יודעת כמה מכם מודעים למה שקורה למשל בחוות גידול של כלבים ״גזעיים״. המציאות של חייהם עגומה מאוד, בטח ובטח אם מדובר בכלבים שלא מצאו מאמצים.
יש אלפים ועשרות אלפים של בעלי חיים שיושבים במקלטים ומחכים למישהו שירצה לאמץ אותם- אם אתם חושבים לאמץ- קחו ממקלט ולא מחווה לגידול בעלי חיים ״גזעיים״. הם לא פחות מקסימים, ויש להם פחות נטיות למחלות שונות.
בדרך כלל הם גם יגיעו מחוסנים, ואם הם לא בגילאי ינקות, הם גם יהיו מסורסים/מעוקרות.

הערה

אני לא זוכרת מאיפה את אבל אצלינו (מרילנד) לא יכולנו לקחת כלב ממקלט. יש פה אגודות חזקות מאוד של זכויות בעלי חיים ונוצר מצב שרוב האגודות לא מוסרות כלבים למשפחות עם ילדים מתחת לגיל 6. הם דורשים לעשות ביקורי בית. אותנו פסלו כי אנחנו עובדים מחוץ לבית ויש לנו ילדים.... זה הגיע למצב האבסורדי שיש אגודות שמעדיפות להמית כלבים מאשר למסור למשפחות לא ״סטנדרטיות״. זה לא כך בכל ארה״ב. אנחנו הצלחנו לקבל כלבה אחת ממשהי שמביאה כלבים ממדינות אחרות עם מקלטים מלאים ומוסרת כאן למשפחות שלא עברו את הסינון של האגודות המקומיות.

בלת״ק. נושא כאוב

גדלתי כל חיי עם חיות מחמד בבית.
אמא שלי בצעירותה תמיד אספה כלבי רחוב.
בילדותי בקיבוץ היה לנו כלב והמון חתולים שחלקם בילו בחוץ אבל גם בבית. יש לי זכרונות נפלאים וחמים מהם. אני מאוד אוהבת חיות.
הילדים מתחננים כבר שנים לכלב בבית. הבטחתי להם שכשנעזוב את סין ונעבור לקנדה נביא כלב הביתה. אבל לצערי זו פעם ראשונה שאני לא מקיימת ולא עומדת לקיים הבטחה.
אין בי את האנרגיות לטפל בעוד יצור חי בנוסף לארבעת הילדים שיש לי ומבחינתי, כלב זה כמעט כמו ילד, התחייבות לאהבה וטיפול לכל אורך חייו. לא מוצאת בי את הכוחות וברור שמרבית הטיפול טיפול עלי גם אם הילדים יהיו רציניים בתפקידיהם. מה גם שבעל חיים פה בקנדה זו הוצאה כלכלית לא קטנה (חיי שכדאי פה להיות ווטרינר!) ואין לנו יותר מידי כסף פנוי בשנים האחרונות...
אז כנראה שבבית שלי כלב או חתול כבר לא יהיה.
והילדים כמהים לזה ובתור מישהי שגדלה עם חיות בבית אני יודעת כמה זה נפלא, אבל אני לא מסוגלת. פשוט לא מסוגלת לקחת את זה על עצמי.
רגשות האשמה בשמיים אבל אני בטוחה הפעם שאני עושה את ההחלטה הנכונה בשבילי

זו אגודה שממש עצוב לי להשתייך אליה...

אני אפילו לא מאמינה שאני חלק ממנה... אבל בשורה תחתונה זה אכן כך.
מותר גם לאימהות להתעייף נכון?!
(שמים לב שיש לי רגשות אשמה מטורפים??)

עונה

היתה לי כלבה כמה שנים

רשימה ארוכה: שתי כלבות, אקווריום, וגקו

במידה ואין מה הסיבה?
יש והרבה

חלק מהמשפחה. אני חושבת שחיות מביאות שמחה לבית ויש בהן ערך בחינוך ילדים

הילדים משחקים עם הכלבות ומאכילים את הדגים לפעמים. האחריות עלינו. היה לנו ברור כשלקחנו את החיות שזה המצב. אולי כשיהיו יותר גדולים ישתתפו יותר.

אין פער. ידענו למה אנחנו נכנסים

נושא כאוב. כשעזבנו את ישראל נאלצנו להשאיר שם כלב (לא היתה שום אופציה אחרת). פה לקחנו את הכלבות רק אחרי שקנינו בית משלנו על מנת להימנע ממצב של מעברים.

על שתי חתולות וכלב

האם השארנו חיה בישראל?
בת"א היתה לנו חתולה מהממת, שגרה בדירה שלנו עוד לפנינו - ירשנו אותה עם הדירה. היא היתה פשוט מושלמת ולימדה אותי, שונאת החתולים הוותיקה, להתאהב בה. הקטנה גדלה איתה מגיל כלום והחתולה סבלה באורך רוח משיכות בזנב בגיל הזחילה והיתה דרך נפלאה ללמד את הילדים לאהוב בעלי חיים.
הגדול נורא רצה בזמנו כלב. אני ממש לא. לא סובלת כלבים. אבל אז חברה שלנו מצאה כלב יפה ומסכן שהתעללו בו נוראות, ולא היה לו לאן ללכת, אז אימצנו אותו. זה היה סיוט. הוא אכל לנו את הספות, סירב להתחנך ולעשות את הצרכים בזמן המתאים, רץ אחרי כלבים כשיצאנו איתו לטיול והיה קוץ בתחת. חיפשנו לו משפחה מאמצת אחרת ולא הצלחנו. לטייל איתו עם תינוקת היה פשוט מזעזע. יום אחד הוא ברח כשטכנאים השאירו את הדלת של הדירה והבניין פתוחות, ולא מצאנו אותו. לא יכולה לומר שהצטערתי.
כשעברנו נאלצנו להיפרד מהחתולה המהממת שלנו בגלל הדיירים החדשים בדירה. העברנו אותה בלב כבד לאחי, אבל מסיבות מוצדקות - אם כי עצובות - נאלץ למסור אותה שוב אחרי פחות משנה. בסוף היא מצאה בית חם ואוהב, אבל אנחנו עדיין מתגעגעים

האם יש לנו חיה?
כן! מתישהו אימצה אותנו חתולה. לא מדהימה ומושלמת כמו ההיא, אבל בהחלט מוצלחת ומאוד מחונכת ועצמאית ולא שורטת את הספות (אם כי לפעמים היא נושכת).
בדירה הקודמת שלנו, שהיתה בשכירות, היה אסור לנו להחזיק בעלי חיים ונאלצנו להאכיל אותה בחוץ ולשחק איתה בלי שידעו. עכשיו הבאנו אותה לבית החדש והיא התאקלמה פה בתוך שניות. בפעם הראשונה שהיא יצאה מהבית לשוטט בחוץ היא נעלמה ודאגנו נורא, ממש הרגשנו כמה היא נהפכה לחלק מהמשפחה. איך שמחנו כשהיא חזרה!
בית בלי חתול מרגיש פתאום כל כך ריק וחסר אישיות, לא מבינה איך חייתי כל השנים בלי חתול, עד שהכרתי את בן זוגי החתולופיל.

Mottek

New member
אין על כלבים!!

מאז שאני זוכרת את עצמי היו לנו כלבים בבית.

כן, יש לנו כלב מעורב העונה לשם ביסלי.

כלב מביא איתו הרבה שמחה ואהבה אין סופית. הילדים לומדים להעניק אהבה, ולהתנהג בעדינות ובכבוד לחיות אחרות.
כשעצוב לנו או קשה, הכלב תמיד מתיישב לידנו לראות מה קורה, ואני אף פעם לא לבד בבית והוא תמיד שמח לראות אותנו כשאנחנו חוזרים הביתה.

הילדים עוזרים להאכיל את הכלב וממלאים לו מים, אפילו בן השנתיים עוזר!

לא. גם אני וגם בעלי ידענו מה זה אומר לקחת אחריות על כלב. אחת הסיבות שקנינו את הבית שלנו היה שחלק מהגינה האחורית מגודרת, כך שאנחנו יכולים להוציא את הכלב לגינה ולא חייבים לטייל איתו כל יום. אני אילפתי אותו (בעברית) והוא נשאר בתוך הגינה שלנו ולא רץ לרחוב אפילו אם הוא רואה חתול או כלב אחר מעבר לכביש. כל ילדי השכונה מכירים אותנו ולמדו להגיד את הפקודות שלו בעברית.

כששקלנו לקחת כלב (כבר הייתי בהריון) אחד מהדברים שהמליצו לנו זה להביא את הכלב הביתה לאחר השילד נולד. הסיבה שאמרו לנו זה בגלל הpecking order. אם הוא מגיע אחרון, הוא לומד שאמא ואבא הם מנהיגי הלהקה, אחר-כך הילדים ואז הוא. כשילדים מגיעים לאחר שהכלב כבר קיבען את העמדה שלו, לפעמים יותר קשה לו לקבל את השינויי בסטטוס. לא יודעת אם זה נכון או לא, אבל זה עבד אצלנו. הבאנו את הכלב (אימצנו מהshelter) כאשר הבכור היה בן 3 חודשים.

אצלנו זה התחיל בילדות בגידול דגי זהב שנעלמו

לתוך השירותים תוך זמן קצר

המשיך לארנבת שקיבלתי לבת מצווה שלי באישור הוריי מכמה חברות לכיתה-גידלתי את הארנבת שמתה יום לפני שסבא שלי ז"ל נפטר
.

אחרי הארנבת ההורים שלי הסכימו שנאמץ חתול, אימצנו מ"תנו לחיות לחיות" והוא נפטר לפני כמה שנים ואז אימצו חתול נוסף שגר איתם.

אני אוהבת מאוד חיות- החלום שלי זה לגדל כלב.
מניחה שמתי שנשתקע, נמצא את המקום שלנו ונקנה בית משלנו -זה יקרה. בעלי כבר יודע שאין מצב להטיל ווטו על זה.

בעיני בעלי חיים תורמים מאוד לילדים- הם מעניקים לילדים אפשרות ללמוד על טיפול והכלה של האחר, מגע בחיות מאוד מרגיע ילדים.
אני בכלל ממליצה להורים אצלי בגן כשיש ילד עם קושי התנהגותי-ללכת כמה שיותר לפעילויות עם בעלי חיים.

מצד שני- אני נגד כל חוגי החיות. בעבר מודה שחשבתי שזה מקסים אבל משהו שהבוס הנוכחי שלי אמר גרם לי לחשוב על זה ממקום אחר: הם ממש מסכנים בתוך הכלוב כל הזמן והחיות מאוד מפוחדות ועוברות ממקום למקום ומיד ליד. ממש נשבר הלב.

me too

New member
חתולה
ודג

גם בעלי וגם אני גדלנו עם חיות. בעלי היה אוסף חיות מהרחוב, חיות עזובות או פצועות ומטפל בהן.
אצלנו היו כלבים, כל פעם כלבה אחת. אמא שלי הביאה לנו גם אוגרים, ראשנים שהפכו לצפרדעים קטנות, צ'ינצ'ילה, קיפוד

כרגע יש לנו דג וחתולה. את הדג הילדון קבל כמתנת יומולדת, ואת החתולה אני קבלתי כמתנת יומולדת מהבעל.

האמת שהדג לא נותן שום ערך מוסף, הילדון שמח בהתחלה, אבל הדג המסכן הזה לא זוכה ממש ליחס.....
החתולה לעומת זאת, הגיעה אלינו כי בעלי רצה לשמח אותי בזמןמשבר היא הבייביי שלי, משמשת אחות לילדון. הוא מציק לה והיא מציקה לו, הם משחקים ביחד, הוא גם מתלונן שהחתולה לקחה לו ועשתה לו, ממש כמו אחים.....

me too

New member
אוף! לכתוב מהנייד - זה ממש לא נוח

לילדון אין ממש תפקיד מוגדר לגבי הטיפול בחיות. לפעמים הוא עוזר לבעלי לנקות את האקוריום, ומידי פעם בודק אם יש אוכל / מים לחתולה. על הנקיון של בעלי החיים אחראי בעלי

מאוד נחמד שהחתולה אצלנו, למרות שאין ספק שעם ההנאה יש גם המון אחריות, פתאום אי אפשר פשוט להכנס לאוטו ולנסוע לסוף שבוע, צריך למצוא משהו שיבוא לדאוג לה. היא הרסה לי את פינת האוכל, היא מנסהלאכול את הדג באופן תמידי
אבל היא גם הביאה הרבה אושר והנאה המיוחד לילדון.

את החתולה לקחנו כאן מ spca.

noaronen1

New member
כמו שירלי ל-4 מלאה נקיפות מצפון על הנושא

כן. היו לנו 3 כלבים, לזמן קצר תרנגולות ותמיד חתולים בחצר. עכשיו להורים שלי ולאחי יש תוכים.
לא, הילדים מאוד רוצים כלב, או איזו חיית מחמד "שעושה משהו" ואין לי כוח. בעקבות בעלי קשה לי עם שערות של כלב (ואני יודעת יש כלבים שלא מנשירים ובכל זאת) וחשבתי על ארנבת - אבל מה? אני אחזיק אותה בבית? מחשבה אחרונה שהיתה זו לטאת גייקו, ואז אמרו לי שצריך להחזיק תולעים במקרר וזה כמעט שבר את בעלי. בקיצור כרגע אפילו את Four הדג השארנו בברוקלין (והוא עדיין חי ונושם) ובחנות שקנינו דגים
אחרי המעבר יום אחרי הם מתו אז התייאשתי בפעם השלישית.

במידה ואין מה הסיבה?
גם אצלי יש guilt עצום כי חייתי עם חיות כילדה ואני חושבת שזו חוויה מדהימה, אבל התחתנתי עם Partner שקשה לו מאוד עם הנושא ואין לי כוחות עם 3 ילדים וההערות שלו בנושא.

אויש אהבתי כל כך את הכלבים שנים אחרי שהם מתו ראיתי צללים מהזכוכית של הדלת וחשבתי שהם מבקשים שאני אכניס אותם מהחצר. כשהייתי בוכה הם היו מעודדים אותי, היו משחקים אותי.

בוודאי - ולכן קשה לי עם הרעיון כי כרגע הילדים שלי לא 100% אחראים
ואין לי כוחות להחזיק גם חיה. אני יודעת מה צריך וכמה השקעה ואני יודעת שהכל יפול עלי וקצת נמאס לי שהכל נופל עלי. מורדת וזהו!

כמו תמיד, אתם מוזמנים לעלות כל דבר בהקשר הזה.
אני מאוד אוהבת כלבים, ועכשיו כשאני מטיילת פעם בשבוע עם השכנה שיש לה לברדור קצת עצוב שאין לי כלב. אבל אני פשוט עייפה מלתת לכולם ולשים כל הזמן את הדברים שלי בצד. אז הכלב יחכה.

למעלה