מה בפינה
חיסכון בהוצאות

מה בפינה
חיסכון בהוצאות

מה בפינה יטפל היום בנושא הצריכה. עכשיו שהחורף מגיע (סליחה מראש מאנשי הפורום שחיים בחלק הדרומי של הכדור) ואיתו חשבונות החשמל הגבוהים, שווה לבדוק האם נוכל לחסוך בהוצאות הבית, והכי טוב זה לשמוע מה אחרים עושים

חיסכון בחשמל - איזה חימום יש לכם בבית? (האם אתם בחרתם את החימום או שזה מה שהיה בבית?) מה הטיפים שלכם לחיסכון בחשמל? סוג נורות, מכשירי חשמל כגון מדיח ומכונת כביסה עם צריכת החשמל נמוכה, שימוש במכשירי חשמל בזמנים שהחשמל זול יותר וכד'.

טלפונים בבית - יש לכם קו רגיל או שאתם משתמשים בשרות של voice over ip (דרך האינטרנט) או אולי רק בטלפונים הסלולרים? איך אתם מתקשרים לישראל?

הוצאות מזון – זאת אחת ההוצאות היותר גדולות ברוב משקי הבית. האם אתם עורכים קניות יומיות/שבועיות/חודשיות?
איפה קונים? האם אתם עורכים את הקניות במקום אחד או שקונים מוצרים בחנויות שונות בשביל להוזיל עלויות? האם אתם קונים בסופרמרקט או מועדון חברים שמוכרים במחירים סיטונאים או בכמויות יותר גדולות מה שמוזיל עליות. האם אתם קונים ב-farmers market ?

האם אתם מחכים למבצעים, קונים בסוף עונה, אוספים קופונים וכד'?

האם שיניתם את הרגלי הצריכה/קניות שלכם לאחר המעבר לחו"ל? ומי שעבר יותר מפעם אחת, האם יש הבדל בהרגלי הצריכה שלכם במדינות השונות?

וכמו תמיד, כל דבר שמתאים לנושא, כולל קישורים רלונטים יתקבלו בברכה.

הוצאות כלכליות

לנו יש מזגן וחימום מרכזי בבניין עצמו- לא ממש יודעת איך זה עובד, אבל אני חושבת שזה כלול בתשלום על הדירה (למיטב זכרוני).
&nbsp
לגבי חיסכון בחשמל- מקפידים לכבות אור במקומות שלא נמצאים בהם, לא מפעילים מדיח על כמות קטנה של כלים אלא כשהוא מתמלא.
&nbsp
טלפונים בבית- יש לנו טלפון בבית שהוא חלק מטריפל ועשינו אותו רק כי יצא יותר שווה לעשות טריפל. בתכל"ס רק אמא שלי מתקשרת לשם

&nbsp
הוצאות מזון- האמת שעשינו קנייה די גדולה כשרק עברנו לפה ומאז עושה רק השלמות. מודה שיוצא לנו לאכול הרבה בחוץ או להזמין כי זה לפעמים יוצא יותר זול אפילו מאשר לקנות מצרכים.
מה שאני קונה פעם בשבוע זה ירקות,חלב וגבינה. לפעמים מפנקת את עצמי בעוד כמה דברים אבל לא משתגעת...
ירקות אני קונה אצל הירקנים שהם יותר זולים מהסופר, לא נוסעת במיוחד למקומות שמוכרים בכמות גדולה או יותר זול- מעדיפה לשלם קצת יותר ולקנות מתחת לבית.

AlicePJ

New member
אחלה שרשור, מקווה ללמוד דברים חדשים

* חסכון בחשמל - זה החורף הראשון שלנו בבית הזה, אז אנחנו עדיין לא יודעים כמה יקר זה הולך להיות. יש לנו תינוק קטן אז אנחנו מחממים יותר ממה שהיינו מחממים בלעדיו, ואני בטוחה שהחשבון יהיה בהתאם. אחרי חודש או חודשיים נראה בדיוק מה יהיה חשבון החשמל ונראה כמה אנחנו צריכים לשנות את ההרגלים שלנו, או האם החשבון סביר.
&nbsp
* טלפונים - יש לנו רק סלולרים, כבר שנים. יש לנו תוכנית בהנחה דרך מקום העבודה, עם שיחות וטקסטים בלי הגבלה. לישראל אנחנו מתקשרים בסקייפ או בוויבר.
&nbsp
* קונים אוכל בסופר טרגט ובטריידר ג'ו. עם התינוק יוצא לנו להיות הרבה יותר פעמים בשבוע בטרגט ממה שהיינו פעם, אבל בעקרון אנחנו הולכים לטרגט פעם אחת באמצע השבוע, ולטריידר ג'ו פעם אחת בסופ"ש. בקיץ קנינו בפארמרס מרקטס כי במפתיע הם היו יותר זולים והרבה יותר טובים מהחנויות. אני אוספת קופונים של טרגט ויש לי את האפפ שלהם, וכמובן גם את כרטיס האשראי שלהם שנותן לי 5 אחוזי הנחה על כל קניה.
אנחנו שוקלים לעשות מנוי לקוסטקו או סאמס קלאב - נשמח לשמוע המלצות או דיס המלצות מאנשים.
&nbsp
* שנינו שונאי שופינג אז זה מאוד חסכוני. בגלל שאנחנו בקושי קונים בגדים, אולי פעם בשנה ולפעמים גם זה לא, אנחנו קונים כשאנחנו צריכים ולא דווקא בעונות סיילים, למרות שתמיד מנסים למצוא דברים בזול ובמבצע כמובן.
&nbsp
* עברנו לארה"ב לפני כמעט כעשור, אז לא ממש רלוונטי מה היו הרגלי הקניה שלנו בישראל. זאת היתה תקופת חיים אחרת בשבילנו, היינו סטודנטים, בלי ילדים וכו'. מה שכן, כשאנחנו מבקרים בישראל אנחנו לא קונים כלום ולא נכנסים לחנויות שם, הכל יקר בטירוף ואני לא מבינה איך אנשים בישראל שורדים כלכלית. אנחנו בטוח היינו במצב הרבה הרבה יותר גרוע אם היינו גרים בישראל, זאת לא שאלה בכלל. היינו חושבים עשר פעמים לפני כל הוצאה במקום רק פעמיים כיום.

noaronen1

New member
התחלה טובה לקראת שיחת התקציב של 2015...

חיסכון בחשמל - איזה חימום יש לכם בבית? (האם אתם בחרתם את החימום או שזה מה שהיה בבית?) מה הטיפים שלכם לחיסכון בחשמל? סוג נורות, מכשירי חשמל כגון מדיח ומכונת כביסה עם צריכת החשמל נמוכה, שימוש במכשירי חשמל בזמנים שהחשמל זול יותר וכד'.
יש לנו מזגן
יש לנו מנורות עם צריכת חשמל נמוכה ושם זה נגמר...
&nbsp
טלפונים בבית - יש לכם קו רגיל או שאתם משתמשים בשרות של voice over ip (דרך האינטרנט) או אולי רק בטלפונים הסלולרים? איך אתם מתקשרים לישראל?
יש לנו קו רגיל וגם סלולוריים - אבל בעיקר כי הבעל צריך את זה לשימוש החברה ואני לשימוש עבודה - רוב שיחות האימון שלי הן דרך הטלפון ושיחות ועידה ובסופו של יום זה לא כמו עם נייד
&nbsp
הוצאות מזון – זאת אחת ההוצאות היותר גדולות ברוב משקי הבית. האם אתם עורכים קניות יומיות/שבועיות/חודשיות?
איפה קונים? האם אתם עורכים את הקניות במקום אחד או שקונים מוצרים בחנויות שונות בשביל להוזיל עלויות? האם אתם קונים בסופרמרקט או מועדון חברים שמוכרים במחירים סיטונאים או בכמויות יותר גדולות מה שמוזיל עליות. האם אתם קונים ב-farmers market ?
או! נגעת בנקודה רגישה. אני מצאתי דרך ללמוד איפה יותר זול! אבל זה מטורף כי צריך להשקיע שעות כדי לקנות את מה שזול בכל מקום. אז לפעמים גם זמן שווה כסף. אז אני מנסה שיטות לייעל את הנושא
&nbsp
לא קופונים, אבל קונה לרוב אונליין דרך הנחות. וזה מאוד משתלם. בעיקר עם 3 ילדים. מלמד שחייבים לחסוך. בברוקלין גם קניתי יד שניה. באזור הזה - קצת יותר מורכב.
&nbsp
האם שיניתם את הרגלי הצריכה/קניות שלכם לאחר המעבר לחו"ל? ומי שעבר יותר מפעם אחת, האם יש הבדל בהרגלי הצריכה שלכם במדינות השונות?
אני קונה הרבה פחות בגדים. אני חושבת שיחסית מנסים לקנות פחות בכלל
ההאמת שהשנה קניתי יותר ספרים וזה אחרי שהזמנתי מהספריה ואז כשאהבתי את הספרות המקצועית הזמנתי
כמו כן השנה נעשיתי טבעונית (רק אני) וזה גורם לי לשים אפילו יותר דגש על מה שאנחנו קונים ואוכלים - ולפעמים אני אבחר במודע לשלם יותר, אבל לטובת בריאות המשפחה וגם למדתי לא לקנות מוצרים אחרים שקנינו קודם שהיו מאוד לא בריאים במעטפת בריאה (למשל חטיפי גרנולה שמלאים בסוכר) הם מאד יקרים ומאד לא בריאים. אז הם ירדו מהרשימה.
כרגע כשאני חיה בפרבר מעניין לראות כמה נשים מחזיקות עסקים בבית של מוצרי טיפוח, tupperware שייקים של בריאות ועוד ועוד והן עושות מזה אחלה הכנסה צדדית, אז אנשים לדעתי קונים כאן הרבה יותר, כי מעולם לא ראיתי מסיבות כאלו בניו יורק (בעיר)...

alphadelta

New member
$$$

חיסכון בחשמל - זה יהיה החורף הראשון שלנו באיזור הזה בארצות הברית. אז לא יודעת עדיין :)טלפונים בבית - לארץ אני מתקשרת דרך כרטיס חיוג או סקייפ. הוצאות מזון – זאת אכן אחת ההוצאות היותר גדולות אצלינו. אנחנו אוכלים המון טרי, אז קניות שבועיות בסופר מאד עוזרות. אנחנו גם חברים בקוסטקו והולכים אחת לשבועיים. לפעמים קונים ב-farmers market.בגדים אני קונה בעיקר בהנחה, או את הסחורה של שנה שעברה בחנויות מפעל. מחירים זולים יותר. אמנם שינינו את הרגלי הצריכה/קניות לאחר המעבר לחו"ל. אבל זה כי לא היינו הורים בישראל. עברנו כמה מדינות. בכל מדינה שגרנו, יש מה שגדל מקומי ויותר זול ומה שמביאים ממדינות אחרות או ארצות אחרות ויותר יקר. כך שזה מתאזן. אנחנו משתדלים לאכול בריא. כך שהוצאות האוכל יכולות להיות גדולות כשזה פירות וירקות אבל דגנים וקטניות אנחנו קונים בחבילות גדולות ומבשלים לפי הצורך. כמעט לא קונים מזון קופסאותי מוכן. אז זה מוזיל עלויות. אני לא אסע רחוק בשביל יותר זול כי הזמן שלי והדלק שווים כסף גם. יש מה שאני קונה בסופר, בטריידר ג׳וז מה שבקוסטקו ומה שבטרגט. אבל אני תמיד משווה. חנויות מפורסמות מה הכי זול אצלן ואז משלמים יותר על השאר. אז אני נשארת ערנית. ונירית- אחלה נושא

עונה.

אני יתחיל בהקדמה. אני קיבוצניקית שמושגי הכסף שגדלתי אליהם מאוד נזילים. בעלי גדל במשפחה עניה, באזור עני, וכסף זה משהוא שצריך לשמור אליו מכל משמר. יאמר לזכותו, שכל מה שיש לנו, ויש לנו הרבה, זה בזכות הגישה החסכנית שלו, אז אני לומדת ממנו הרבה, וזה לא קל

חיסכון בחשמל: יש לנו תנורים אוגרי חום, שירשנו עם הבית והם ישנים מאוד. הם עובדים בשעות הלילה על תעריף חשמל נמוך ופולטים חום במשך כל היום. זה חסכוני, אבל אין שליטה עליהם ואני שונאת את זה. בבית החדש יהיה לנו חימום ריצפה עם תעריפי חשמל גבוהים ונמוכים בשעות היום השונות ותהיה לנו שליטה (כמה שאפשר לשלוט על חימום ריצפה).
הנורות שאנחנו משתמשים הן נורות חסכוניות. אורות דולקים רק בחדרים שאנחנו נמצאים בהם ובמסדרון.
ועוד משהוא שכנראה ירים הרבה גבות. אין לנו מים חמים בבית
יש במקלחת כי זה חשמלי, אבל לא במטבח וכיור מקלחת. זה דווקא היה רעיון שלי, כי כמעט ולא השתמשנו במים חמים ועדין שילמנו על חימום שלהם.
אני משתדלת לכבס לפני השעה 7:30 בתעריפי חשמל נמוכים, אבל לא תמיד. אנחנו משפחה קטנה ולכן אין מדיח כלים וגם מיבש כביסה אין, יש לנו חדר אורחים והכביסה מתיבשת שם כאשר אי אפשר לתלות בחוץ דהיינו כל החורף.

יש לנו טלפון נייח וטלפונים ניידים. לישראל אני מתקשרת בסופי שבוע. התקשרנו עם חב' תקשורת שנותנת בסופי שבוע שיחות חינם לישראל (ולעוד 14 מדינות אחרות) בחינם, ובסקייפ.

בעלי עושה אצלנו את הקניות בסופר. אני עושה רשימות והוא עושה את הקניות עם האוטו (אין לי רשיון נהיגה בריטי) הוא עושה כ-3 קניות בשבוע, לרוב בסופר היותר זול, Lidl. אנחנו גרים על אי ואין לנו אפשרות לנוסע יותר רחוק ולקנות בזול.

אני קונה המון בחנויות יד שניה, רוב הבגדים שלי ושל בוני וגם דברים אחרים לבית.

בישראל עשינו קניה שבועית וקנינו כמויות במידה וזה היה יותר זול, כאן אין הרבה דילים כאלה. בישראל יד שניה לא היה מקובל בכלל, למעט משפחה וחברים שמעבירות בגדים לילדים. בישראל מבצעים עשו לי את זה ואספתי קופונים, כאן אין קופונים ומבצעים די שוליים

forglemmigej

New member
אחלה שאלון , אין עליך נירית מסקוטלנד

חיסכון בחשמל-החימום נעשה דרך גז , נמצא פה הרבה גז טבעי כמו בארץ נהדרת והמדינה החליטה באופן שרירותי באלו איזורים ישתמשו בגז ואלו בחשמל אז אנחנו נפלנו על הגז , למעט בישול שהתנור הוא על חשמל הכל הוא על גז, ההסקות, מים חמים , אה, כן ברצפה של האמבטיה יש חימום , בנוסף יש חלונות עם זכוכית כפולה, הבית בנוי בשיטת Airtight אין לי מושג איך קוראים לשיטה הזו בעברית אבל החום נשמר טוב מאד וצריך ממש מעט חימום בחורף , בקיץ גם נעים כי רוב לרוב הבתים יש גגות ולא בטון כמו שיש בארץ שקולט חום בצורה היסטרית ,בעוד שבגג רעפים יש חלל שעושה בידוד תרמי טוב בחורף וקריר בקיץ, הבעיה החידה שצריך לתחזק את זה אבל זה בקטנה. בזמנו השתמשנו במנורות לד החסכוניות האלו אבל התברר שהן לא חסכוניות בכלל ואורך החיים שלהן די קצר (מאז שהתחילו לייצר אותן בסין)
, בכל מקרה בקיץ יש ימים ארוכים ,אז אני לא מדליקה אור כמעט, בחורף מדליקים נרות בשביל האוירה ..משתדלת לנקות את הדיש ומכונת כביסה מאבנית לעיתים קרובות טוענים שזה חוסך , אנא עראף,. אם יש שני כלים בכיור לא שמה בדיש עד שיתמלא ,עדיין זוכרת איך מנקים מנואלית.

טלפונים- יש לי טלפון טיפש או איך שקוראים לזה היום כסילופון ,אין לי שום ענין להיות מעודכנת בכל שניה נתונה על מצב החסה בשטחים, אם אקנה סמארט אז אתמכר עוד יותר עדיף ככה . יש טלפון רגיל שמשמש בעיקר כ-adsl ,לשיחות מהארץ יש כל מיני מבצעים שאפשר להתקשר למספר אחד נייח לזמן בלתי מוגבל , כמו כן בסקייפ שגם בו אפשר לדבר בזמן בלתי מוגבל

הוצאות מזון- יש פה תחרות עצומה של כל מיני רשתות וזה מדהים אותי שזה קורה במדינה של חמישה מיליון לעומת מדינה של שמונה מיליון של רשתות מושחתות וחסרות רגולציה, את רוב הקניות אני עושה באלדי או Netto שזו גם רשת דיסקאונט, לידל רחוק ממני אבל אם יש מציאות מיוחדות מטריחה את עצמי . אני רוצה לציין שלמדתי פה על חסכון בקניות מזון וזה שלא עושים קניה ענקית פעם בשבוע ,אלא אנשים הולכים כמעט יום יום לסופרים השונים וקונים רק מה שהם צריכים לאותו יום, למשל, לא קונים קילו עגבניות אלא שתיים-שלוש ואם מחר ירצו עוד הולכים מחר, ככה הכל טרי ולא מתקלקל , למדתי שהדברים הזולים נמצאים במדף למטה ולא בגובה העין, מנסה לחפש את מותג הבית בכל חנות שזול בעשרות אחוזים ממותגים "נחשבים" , אני מסתכלת כמה עולה קילו מכל דבר ולפי זה עושה את החשבון מה יותר זול ,נניח בבשר או כל דבר אחר שהוא חלקי קילו או ליטר .
מבצעים- רק למוצרי חשמל או כרטיסי טיסה ,למשל עכשו המסך במחשב התקלקל , אפשר לעבוד אבל יש איזה משהו קטן שמפריע מחכה לעונת החגים שהמחירים ירדו ואז אקנה.,קופונים רק למסעדות .

ההרגל העיקרי- דברים מיד שניה או איך שקוראים לזה פה genbrug ,שימוש מחדש. בגדים , כלים למטבח, עציצים , מצעים , כל מיני חפצים שימושיים אשר שמורים באיכות ממש טובה ומשאירים הרבה כסף פנוי לדברים אחרים , עלי לציין שהדנים לובשים בגד חמש פעמים ומוסרים אותו למיחזור כך שבגדים רבים במצב מעולה.
אבל הכי חשוב מהכל, האנרגיה שלי הרבה יותר יעילה פה מאשר במקום אחר שכל הזמן מתקוטטים בו.

Sinophile

New member
אנחנו בהחלט משתדלים בשנים האחרונות לחסוך

מעולם לא היינו פזרנים גדולים ולא הגענו מרקע אמיד (אפילו להיפך...) אבל כשגרנו בסין הרגשנו יחסית עשירים ולכן לא ממש הקפדנו על חיסכון רב בחיי היומיום (לא היה לי מושג למשל מהם תעריפי החשמל, הטלפון וכד׳).
מאז שעברנו לקנדה אנחנו הרבה יותר מודעים לחשיבות לחסוך גם כי עברנו תקופות לא קלות של אבטלה וגם כי פשוט מאוד מאוד יקר פה!!
&nbsp
אז ככה:
&nbsp
לפני כשנה החלפנו את מערכת החימום המרכזית שהיתה בבית שקנינו. המערכת, שפעלה על דלק, היתה ישנה, לא יעילה וסופר סופר יקרה. עברנו למערכת הפועלת על גז. הרבה יותר זול!!!
(* אגב, לאחי בגרמניה יש מערכת יותר חכמה שמנצלת את החום במעמקי האדמה - הם מתקדמים שם בגרמניה!)
אנחנו מפעילים מכונת כביסה ומייבש רק בזמנים בהם התעריפים הכי זולים - בשעות הלילה או בסופ״ש. מדיח גם כן מפעילים רק בלילה. העברנו את רב הנורות בבית לנורות Led (המדינה משתתפת בעלות ולכן מחירן קצת יותר נוח).
&nbsp
התקשורת בקנדה מאוד יקרה. אין לנו כבלים ואין לנו טלפון בייתי. יש לנו 3 סלולרים - של בעלי, שלי ושל הבכור. לי ולבכור אפילו אין גלישה אינטרנטית בטלפון ויש לנו חבילות יחסית זולות. עם ישראל אנחנו מדברים רק בסקייפ.
&nbsp
קונים בד״כ בסופר שהוא יחסית זול יותר ומשתדלים לקנות כמה שיותר במבצעים. יש מוצרים שאם הם לא במבצע אז אני פשוט לא קונה!
משתדלת לקנות במבצעים ועם קופונים אם יש.
כאמור, ציינתי למעלה שהיחס שלנו לכסף השתנה בין ישראל-סין-קנדה גם כתלות במצבנו הכלכלי וגם כתלות בעלויות באותה המדינה.

Mottek

New member
עונה

חיסכון בחשמל - איזה חימום יש לכם בבית?
יש לנו oil שבא עם הבית. לפני חודש החלפנו למכשיר יותר חדש (הקודם היה המקורי של הבית, מעל 60 שנים). שקלנו לעבור לחימום אחר, אבל המדינה הציעה החזר כספי של כמעט $2000 אם נשארים עם אותו סוג חימום שמחליפים. אז נשארנו עם מה שהיה.
נורות, יש ויש. יש את הרגילים, ויש כמה פלורסנטים, תלויי איפה. אני לא אוהבת את הפלורסנטים, בעיקר כי לוקח להם המון זמן להתחמם ולהאיר את החדר כמו שצריך. אני רוצה להדליק את האור ולראות אור בחדר ולא לחכות דקה או שתיים שיהיה אור. לגבי מכשירי חשמל, כשקונים חדשים אני כן מסתכלת על התווית ולראות אם הוא חסכוני, אבל זה לא הגורם המרכזי בהחלטת הקניה הסופית.

טלפונים בבית - יש לנו vonage שזה voice over ip עם זה אנחנו יכולים להתקשר לארץ, לקנדה ולחצי עולם בחינם. בעלי עובד מהבית לפחות פעם בשבוע ומידי פעם צריך להתקשר לחו"ל, אז זה ממש הוזיל עלויות. חוץ מזה גם לי וגם לבעלי יש טלפונים סלולריים.

אני מנסה להכנס לסופר רק פעם בשבוע בשביל קניה מרכזית. שמתי לב שאם אני נכנסת לסופר באמצע השבוע אני יוצאת עם יותר מצרכים מאשר תכננתי לקנות. אנחנו מבשלים הכל טרי. יש כמה דברים קפואים/מוכנים אבל זה בעיקר בשעת חרום כשאין לי כוח לבשל. כמעט ואף פעם לא משתמשים בהם. אז ההוצאות שלנו יקרות...
כעקרון יש סופר מרכזי אחד שהוא הכי זול שאני עורכת בו את הקניות השבועיות. אם אני צריכה לקנות רק חלב למשל אז אני אקנה בסופרים היותר קרובים. אין הבדל ענקי במחירים, לפחות לא בשביל מוצר אחד או שניים.
אני גם קונה בסיטונאות, אבל תלויי מה. מצרכים כמו נייר טואלט, מגבות נייר, אבקת כביסה וכדומה יוצא לי יותר זול. אוכל אני כמעט ולא קונה שם. מה אני אעשה עם 48 ביצים בבת אחת במקרר או 30 גביעי יוגורט? אולי זה יותר זול מאשר במכולת, אבל צריך להסתכל על תאריכי תפוגה וגם לחשוב על המקום שצריך בשביל לאכסן את הכל. כמו כל דבר, צריך להכיר את המחירים במקומות אחרים בשביל לעשות שיקול נכון.

לא. אם צריך קונים. אם במקרה יש לי קופון, נהדר. אבל זה לא ימנע ממני לקנות משהו או לחכות עד שיהיה בסייל. הכמה דולרים שאחסוך לא ישנו לו לי בראיה הכללית את חשבון הבנק.

לא ממש יכולה לענות. גדלתי בקיבוץ ועזבתי אחרי הצבא. מה שכן, בעלי שגדל בבית עירוני טיפוסי היה בהתחלה אחראי על החשבונות, אבל מהר מאוד אני תפסתי פיקוד על זה ועד היום אני אחראית על זה.

Et tu Brute

New member
באמת נושא טוב!

מבחינת חימום: עד לשנה שעברה גרנו במגורים מטעם האוניברסיטה, כל הוצאות החשמל (כולל חימום) היו כלולות בשכ"ד וזה היה נהדר... עכשיו משלמים בעצמנו וזה פחות כיף
.
שיחות לארץ: יש לנו קו של לוקאל03 עם מספר ישראלי. אני יודעת שיש כל מיני אסכולות לגבי האם זה כדאי או לא - לנו זה מאוד נוח ומשתלם. וכמובן סקייפ... איך אפשר בלי.
מזון: גם בנושא הזה הכל השתנה מאוד בשנה האחרונה. כשגרנו בניו יורק קנינו בסופר ליד הבית ורק באריזות קטנות (דירה ניו יורקית קטנה). עכשיו יש לנו בית גדול יותר עם מקום אחסון רב יותר, אז הולכים לסופר המוזל וקונים "סטוקים". יש לציין שבניו יורק גם אכלנו הרבה בחוץ - יש מסעדות זולות מאוד עם אוכל טעים. עכשיו אוכלים פחות בחוץ, ובכלל הגעתה של התינוקת שינתה הרבה מההרגלים שלנו
.

משל333

New member
ממש בימים אלו

אנחנו עורכים שינויים קלים בתחום התאורה. רכשנו הרבה נורות LED והן באמת נהדרות. חשוב לדעתי לבחור ב LED שהיא SOFT WHITE אחרת יכול לצאת אור מאוד לבן וקר (לטעמי).
יש נורות טובות מאוד בכ- 9 $ כך שההוצאה לא בהכרח גבוהה מאוד.
בנוסף, אני אוהבת שיש אור מחוץ לבית בלילה, ורכשנו FLOOD LIGHT עם פאנל סולרי. נראה אם יעבוד היטב.
טלפונים: יש לנו קו רגיל מינימלי בשביל 911. ללונג דיסטאנס אנחנו משתמשים במכשיר טלפון שמחובר לקופסת OBI, ודרך הקופסה מופעלים שני שירותים. האחד גוגל וויס בו משתמשים לשיחות לונג דיסטאנס בתוך ארה"ב (חינם) והשני callwithus לשיחות בינ"ל (לישראל לטלפון קווי עולה פחות מסנט לדקה - 0.0095 $, ולישראל לטלפון נייד עולה פחות מ- 2 סנט לדקה ( 0.01675 $). מאוד מאוד מומלץ לגרים בארה"ב. יש לי אפליקציה בנייד דרכה אני מתקשרת לחו"ל דרך callwithus, אפשר הן דרך הרשת הסלולרית והן דרך WIFI, כך שזה סוגר גם את הפינה של שיחות לארץ מהנייד.
קופסת אובי: http://www.amazon.com/OBi100-Teleph..._1?ie=UTF8&qid=1417126639&sr=8-1&keywords=obi
callwithus: https://www.callwithus.com/
מזון: יש דברים שתמיד אקנה בקוסטקו כי הם זולים יותר. משתדלת גם כמה שיותר בטריידר ג'ו בגלל העלות והאיכות. הפארמרס מארקטס אצלנו יקרים מאוד...
קופונים אוספת בעיקר ל BED BATH & BEYOND, ופה ושם לעוד מקומות שקונה בתדירותצ גבוהה. אני שמה אותם בארנק כך שתמיד יהיה איתי ואראה אותם כשאני שולפת את כרטיס האשראי. בקניה אונליין תמיד בודקת אם יש הנחות.

ruven7

Active member
אז ככה

יישמע מוזר אבל נכון לעכשיו אני לא מחמם.אין לי בעייה עם הקור הביתי ואם כן,אני לובש משהו חם וכאשר מגיע לחימום-רדיאטור.
נורות חסכוניות,העברת המחשב למצב שינה כשאין בו צורך,כיבוי אורות מיותרים וכביסה כשיש כמות, אין מייבש ולא צריך.
קו כחלק מטריפל,שיחות לנייד וקווי ללא הגבלה.שימוש סלולרי שואף לאפס.
מזון-מדהים אותי לראות את הכתבות על כמויות שישראלים קונים וזורקים בלי מחשבה.אני קונה מה שנחוץ גם אם אלה כמה עגבניות או פלפלים.

alphadelta

New member
עונה

לא מוזר. לכל אחד יש את מנהגיו ודעתו. לגבי חימום, צריך למצוא את הפשרה של המשפחה. אבל, אם קר, קודם לובשים משהו ארוך ורק אז , אם יש צורך מגבירים חימום. מסכימה לגבי הביזבוז. אבל עם השנים נעשיתי מומחית, כמו הרבה הורים, במיחזור אוכל. אורז מאתמול הופך לחלק מהתבשיל של היום. העגבניות כבר רכות מדי לסלט? אז נאכל הערב שקשוקה או רוטב אדום לפסטה. יש המון עגבניות רכות? אז נכין המון רוטב אדום ונקפיא. נשארו שאריות ירקות מאודים מאתמול? אז הערב נאכל פשטידה. וכולי וכולי.

ruven7

Active member
החשיבה שלך נכונה אבל לא עובדת אצל הרבה

מזגנים פועלים שעות רבות, כמויות אדירות של מזון נזרקות.
תאריך התפוגה עבר ביום? זורקים.ותאריך התפוגה הוא האחרון למכירה, לא לאכילה וגם אינו כזה קדוש.
ירקות ופירות נרקבו? זורקים. בטח שנרקבו, נקנו מלכתחילה יותר מדי.
היתה סדרת כתבות של מיקי חיימוביץ בנושא והאמת-נחמץ הלב.

למעלה