מה בפינה
טלפונים ומסכים ניידים

מה בפינה
טלפונים ומסכים ניידים

לא תאמינו, אבל השבוע קיבלתי לשימושי בפעם הראשונה בחיי, סמרטפון
בבית הטלפון הנייד שלי משמש אותי לדיבור ו-SMS ואין לי צורך ביותר מזה, אז יש לי טלפון בהתאם.
אני כרגע בחופשה בישראל והשימוש פה בטלפונים הניידים, שרובם ככולם סמרטפונים, מאוד שונה מהשימוש שנעשה במחוזותי. חשבתי שזה נושא מענין גם בגלל שהילדים נמצאים בחופשת הקיץ, ואולי לא במסגרות, ויתכן שרבים מאיתנו מתעסקים בנושא של כמה זמן מסך זה סביר? איזה שימוש ובאיזה גיל.

באיזה מכשירי אלקטרוניקה (מסכים ניידים) אתם משתמשים במשפחה, גדולים וקטנים? (טלפונים חכמים, טאבלט וכו').

באיזה מהם הילדים משתמשים?

האם יש כללי שימוש? האם אתם מאפשרים להשתמש בזמן נסיעות/ארוחות וכד'?

האם הילדים שלכם לוקחים טלפון לביה"ס והאם הם יכולים להשתמש בו בזמן שהם בביה"ס? האם הגישה של ביה"ס מקובלת אליכם?

בבקשה ציינו גילאים כי זה מאוד רלוונטי לנושא הזה.

וכרגיל, תרגישו חופשי לעלות פה כל דבר אחר בנושא, כולל הוספת שאלות שמענינות אתכם.

עונה

אז כמו שהבנתם בטח, אני לא אשת גז'טים ודינוזרוס בנושא הזה. יש לי לפטופ, זהו. בוני משתמשת בו לשמוע שירים ביוטיוב, לשחק ולחפש אינפורמציה והדרכה. היא לא מתה על משחקי מחשב.
אני משתדלת להיות בסביבה שלה כשהיא עם הלפטופ, והיא יודעת שאסור לה ליצור קשר ולאשר חברות עם אף אחד.
דברים שהיא לא יודעת מה הם או איך לעשות אותם, היא לא עושה לבד, מיד קוראת לי וכך הנחתי אותה, והילדה הממושמעת שלי עושה מה שאמא אומרת

בבית הספר של בוני לילדים אסור טלפונים או כל מכשיר אלקטרוני שכמותו ביום הלימודים. במידה והם באים לבית הספר עם כזה, הם משאירים אותו במשרד ולוקחים אותו בסוף יום הלימודים. אני מאוד שמחה שזה ככה. לא בטוחה כמה זה באמת עובד, כי לבוני אין טלפון ואין לה צורך באחד כזה, אבל לפחות המסר ברור.

רק אני והנייד שלי

בימינו הנייד הפך להיות הכל - אם אנשים שוכחים את הנייד הם ממש מרגישים אבודים
.
לפעמים בא לי לשכוח את הנייד בכוונה אבל קשה לי כי כל כך התרגלתי שאני זמינה ושהכל זמין לי...
&nbsp
יש לנו טאבלט, 2 לפטופים, ולכל אחד מאיתנו יש סמארטפון- אנחנו חובבי HTC.
&nbsp
&nbsp

AlicePJ

New member
לנו יש שני סמרטפונים

ואין לנו טלפון רגיל בבית.
הדבר הכי טוב שהגיע עם הסמרטפונים זה אפשרות לצלם תמונות טובות באופן מהיר וספונטני, ועם ילדים ותינוקות זה מאוד שימושי.
הגדול שלי עוד בגן ומן הסתם אין לו טלפון, ואפילו לא הקדשתי מחשבה למתי זה יגיע. הוא לא מבקש, לא חושב על זה בכלל, אז נחכה כשהוא יהיה בבית ספר ובשלב מסוים אני בטוחה שלעוד ילדים יהיה, ואז נשקול את זה. נקווה שיעברו כמה שנים טובות עד אז.
מה שכן, כשהגדול היה קטן הוא ידע יפה לדפדף בין תמונות בסלולרי, להשתמש בו לכל מיני דברים, והיה מאוד יפה לראות איך הוא לומד דברים כאלה מגיל קטן, ומנסה להקיש גם על המחשב כדי להגדיל תמונות, כמו בסלולרי. אני לא מאלה שמפחדים מזה שהילדים מכירים טכנולוגיה ודברים שלא היו זמינים לנו כשהיינו קטנים, אני מקבלת את זה בשמחה, אבל כמובן שהשימוש צריך להיות מפוקח ומותאם גיל.

carlimi

New member
עונה

&nbsp
באיזה מכשירי אלקטרוניקה (מסכים ניידים) אתם משתמשים במשפחה, גדולים וקטנים? (טלפונים חכמים, טאבלט וכו').
&nbsp
אז ככה - יש לנו בבית שני לפטופים, נקסוס, קינדל, שני סמארטפונים (אחד שלי אחד של בעלי) וטלויזיה אחת ללא כבלים.
&nbsp
באיזה מהם הילדים משתמשים?
&nbsp
הם יודעים להשתמש בכל המכשירים ברמה מסויימת, אבל בעיקר בשימוש שלהם הנקסוס והקינדל (שאני לדוגמא לא נוגעת בהם בכלל). לפעמים הם רואים משהו בלפטופים שלנו (אני לא כלכך אוהבת כי המחשב שלי הוא העבודה שלי, והוא חדש ועלה די הרבה, ואני קצת מפחדת עליו). לפעמים תוכנית/סרט בטלויזיה. הבת רואה תוכניות בקינדל, הבנים אוהבים לשחק בנקסוס ...
&nbsp
האם יש כללי שימוש? האם אתם מאפשרים להשתמש בזמן נסיעות/ארוחות וכד'?
&nbsp
ברמת העיקרון אין כללי שימוש, אם אני שמה לב שהם נמצאים מול המסכים יותר מידי זמן אני מציעה לעשות משהו אחר, ובדר"כ יש היענות. אני מאוד פעילה איתם בחופש, והם תמיד שמחים לעשות משהו. זמן מסכים עולה בדר"כ כשלאמא או אבא אין כוח ...חחח וזה בסדר לדעתי. בנסיעות מעל שעה וחצי, אנחנו מחברים להם את הדיוידי של האוטו והם רואים סרטים.
&nbsp
האם הילדים שלכם לוקחים טלפון לביה"ס והאם הם יכולים להשתמש בו בזמן שהם בביה"ס? האם הגישה של ביה"ס מקובלת אליכם?
&nbsp
לאף אחד מהילדים שלי אין בשלב זה טלפון ולכן אין להם מה לקחת לבית הספר.
&nbsp
גילאי הילדים שלי - 9,7,5. בגדול

למעלה